- 18 Haziran 2015
- 4.022
- 40.589
- 508
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #24.841
Ya kizlar bi sorum olacak sizlere.rüyamda sık sık erken dogum yaptigimi felan görüyorum hatta daha bugünde gördüm bebege bakamiyorm felan cok minik diye.
Bilinc altimdan mi kaynakli yoksa genel hamilelik halleri mi anlayamadım sizde de var mi böyle seyler ?
Aaa bende de anksiyete bozukluğu var hatta bu dönemi rahat gecirmek icin doktora gitmeyi bile düşünüyorum iyice.ama ne yapilir nasil tedavi olunur bu dönemde bilemiyorum.Çok evham yapmaktan bence. Bi dönem kafayı buna taktım, hep erken doğumları araştırdım. Sonra hep bu rüyama girmeye başladı. Biraz kendini sakin bırakman gerek bu kadar takılmak iyi değil. En huzurlu olmamız gereken zamanlar. İnan o kadar evhamlı bi insanım ki normalde.. Zaten anksiyete bozukluğum da var. Hamileliğin başında 1-2 kez atak geçirdim hatta. Sonra baktım bunlar ne bana ne bebeğe iyi, daha çok olumlu şeylere ittim kendimi. İnanılmaz stresli ve olabilecek en berbat iş ortamlarından birine sahibim, ama değmez hiç biri bebeğinin psikolojisinden önemli değil dedim sakin sakin bekliyorum, hiçbir şeye tepki vermiyorum. Normalde olsa kaçıncıya harp çıkmıştı buradaSen de uzaklaştır kendini kötü düşüncelerden inan işe yarayacak :)
Bizimde bi komsu yakin zamanda erken doğum yaptigi haberini aldim o gün bugündür hep aklimin bi köşesinde var bu durum.bide bu arada sık sık kasilma yasiyorum iyice takilip kaldim bu duruma.bende erken doğumlarda yada düşük yapanı duyduğumda çok endişeleniyor ve etkileniyorum ozaman hemen diyorum ki okadar insan basarıyla doğurmuş bunlar küçük ihtimaller sakin ol yeşil ve dikkatli davran diye kendi kendimi telkin ve teselli ediyorum
İlaç kullanamayız bu dönemde, ancak psikolojik destek alabilirsin. Ama bana kalırsa şu dönemde en iyi kendi kendinin doktoru olabilirsin :) Kendini dinle, kendine güven. Ama sürekli bebeğime zarar veriyorum düşüncesini at kafandan. Sen annesisin onun, tabiki en iyisini sen yaparsın. İnan o güç nereden geldi bilmiyorum ama geliyor işte.. Onca zaman ilaç geçirmemiş bunları, evlat için olunca neleri başarıyor insan :)Aaa bende de anksiyete bozukluğu var hatta bu dönemi rahat gecirmek icin doktora gitmeyi bile düşünüyorum iyice.ama ne yapilir nasil tedavi olunur bu dönemde bilemiyorum.
Artik kötüyü düşünmeyim diyorm yok sürekli olumsuz düşünceler icinde buluyorum kendimi.birde sanirim bu ara sık sık kasilma yasadigimdan olsa gerek iyice psikolojimi bozdum ya :/ yazik bebegimede
Bizimde bi komsu yakin zamanda erken doğum yaptigi haberini aldim o gün bugündür hep aklimin bi köşesinde var bu durum.bide bu arada sık sık kasilma yasiyorum iyice takilip kaldim bu duruma.
Ahh o telkinleri birde ben kendme verebilsem keske
Bende anksiyeteye sahıbım ılacımı hamıle kalmadan once bıraktım haliyle hep gergin bır ruh halinde oluyorum ve bısuru sey dusunmekten gece uyuyamıyorum annemde doktora gıt rahatlatıcı bısey versin diyo ama bu seferde atarax surup vercek bos yani hersey elımızde bıseyleri takmamak gerekiyor bende bebegıme uzuluyorumAaa bende de anksiyete bozukluğu var hatta bu dönemi rahat gecirmek icin doktora gitmeyi bile düşünüyorum iyice.ama ne yapilir nasil tedavi olunur bu dönemde bilemiyorum.
Artik kötüyü düşünmeyim diyorm yok sürekli olumsuz düşünceler icinde buluyorum kendimi.birde sanirim bu ara sık sık kasilma yasadigimdan olsa gerek iyice psikolojimi bozdum ya :/ yazik bebegimede
Sagol canım bende butun meslektaslarimin gününü kutlarım . Teog sinavi nedeniyle evdeyim en guzel hediye bugun dinlenmek oldu banaBu arada tum anne adayi ogretmenlerin gununu kutlarim arkdaslar iyiki variz varsiniz. Heyoooo bugun bizim gunumuz az ozel hissedelim:))
Doktorum aralığın ilk haftası yaptır dedi beni bir doktora yönlendirdi aslında birde onun dışında başka biryer daha buldum ikisinden birinde yer bulurum sanırım. suam 23 ü bitirmek üzereyiz
Bizimde bi komsu yakin zamanda erken doğum yaptigi haberini aldim o gün bugündür hep aklimin bi köşesinde var bu durum.bide bu arada sık sık kasilma yasiyorum iyice takilip kaldim bu duruma.
Ahh o telkinleri birde ben kendme verebilsem keske
Doktorun daha iyi bilir tabi canım, bana gecen hafta sonuna kadar yaptır dedi. Randevu alamayıca Pazartesi yaptırdım.
Doktorun yönlendiği yerden de, 2 ayrı hastaneden de o haftaya randevu bulamadım. Şimdiden 2 yeri de ara randevu al, sonra gerekirse iptal edersin bence.
Canim bnm de arada ole oluyor bazan cok hareketli bazen de az hareketli bnce telas etmeKızlar benimki bu iki üç gündür hareketleri azaldi ne yapsam hareket etmiyor günde bi iki kez az az hissediyorum bundan önce her gece hareket eden bebek şimdi geceleride hareket etmiyor habire elim karnımda çook korkuyorum doktoruma sorucam şimdi :/
Hangi ildesin bilmiyorum ama İstanbul'da, Kartal ve marmara uni. ikisinde de doktor işten ayrılmış diğer araştırma hastanelerine yönlendiriyorlar o yüzden ssklarda yığılma var randevu alamıyorsun,sen kendini garantiye al :)evet öyle yapayım en iyisi ben açıkta kalmaktansa randevuyu garanti edeyim.
Biz zeytini o kadar severiz ki ta geyikliden siparis veriyoruz dogal ve guzel olsun diye:)) ama cok faydali mi bilmiyorum. Zeytinyagi asiri faydali da. Saglikli olsunlar da benim kizim da ciroz dogdu hala ciroz ama masallah saglikli cok sukur. Kilolu olup da hastaliktan kurtulamayan o kadar cocuk gordum ki.. Allahim saglikli evlat versin insallah hepimize.Ya bizim evde hiç aranmaz zeytin bende bebeğim için yiyorum 5 gün oldu alalı hala bitmedi düşünzeytin çok faydalı afiyt olsn bebişle sana:) evt sağlıklı olsunlar gerisi hiiç önemli değill zatn bizimki küçük olck belli doktorda dedii normal doğm olursa dye üzmeyecek annesini :)
Cnm artık ara ara uyuyorlar cok evhamlanırsan tatlı ye sırt üstü uzan kuduruor resmenKızlar benimki bu iki üç gündür hareketleri azaldi ne yapsam hareket etmiyor günde bi iki kez az az hissediyorum bundan önce her gece hareket eden bebek şimdi geceleride hareket etmiyor habire elim karnımda çook korkuyorum doktoruma sorucam şimdi :/
Cnm ritmik tepik oluyor bir müddet devam eden eşit aralıklı sanki sen hıçkırıormussun gibi zıp zıp zıp zıp...devamlı kıpır kıpır. birde sağ tarafta dik duruyor beyefendi :) bazen nefes bile alamıyourm .. ama değer:) bir de babasının sesini duyunca hemen hareketleniyor.
ben hıçkırığı tam ayırt edemiyorum sanırım. nasıl oluyor o?
Hangi ildesin bilmiyorum ama İstanbul'da, Kartal ve marmara uni. ikisinde de doktor işten ayrılmış diğer araştırma hastanelerine yönlendiriyorlar o yüzden ssklarda yığılma var randevu alamıyorsun,sen kendini garantiye al :)
Teşekkürler canımBu arada tüm öğretmen annişlermizin günü kutlu olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?