• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Canlar bir sorum olacak. Ben haftaya insallah türkiyeye Antalyaya gelecegim normalde almanyada kaliyorum. Orda bebegimin cinsiyetine baktirmak istiyorum. Burda söylemiyorlar 100% emin olmadan. Acaba nereye gidip baktirabilirim? Saglik ocagina mi yada hastaneyemi? Ne dicem yada neyi bahane etmeliyim bakmalari icin? Yada cinsiyeti ögeenmek icin desemde alirlarmi? Sadece ultrason yapacaklar baska birsey degl ücret ne tutar? Beni bilgilendirirmidiniz? Ben burda normal herkesin oturdugu semte göre özel doktoru olur ona gidiOrum baska doktor bakmaz burda. Hastaneyede sirf agri sizi sikayet varsa gidilir yoksa önemsemiyolar hic
Sağlık ocağı yani aile hekimliklerinde ultrason yok. Herhangi bir hastaneden randevu almaya gidersiniz. Cinsiyetini öğrenmek istiyorum deyin. Illa bi bahaneye ihtiyaç yok. Veya kontrole geldim herşey yolunda mı deyin. Sanırım 15.haftada cinsiyet belli olur. Ücretler tamamen doktoruna bağlı. Ben istanbuldayim. 40 liraya da var muayene, 200 liraya da. Nasıl olsa devamli gitmeyeceksiniz, cinsiyeti de her doktor söyler zaten. Herhangi birine gidebilirsiniz bence. 10 gun içinde aynı doktora tekrar gitme hakkiniz var, buna kontrol suresi deniyor. Cinsiyetini göremezse 10 gun icinde tekrar gidip baktirabilirsiniz.
Ama bunlar hep bizler icin. Simdi aklima geldi yurtdışı vatandasiysaniz fiyatlandirma nasıl olur bilmiyorum. Ama cinsiyeti her doktor söyler

Bir kaç ay önce tedavi için her gun iğne yaptığım karnımda simdi bebeğim var. Çok değil 3 ay bile olmadı daha. Ama yıllar öncesinde kalmış gibi. Allah isteyen herkese yasatsin, kimsenin emeğini boşa cikarmasin

Ben Antalya'da yaşıyorum. Özel bir muayenehaneye gidiyorum. Nerede olacağına bağlı olarak istersen seni yönlendireyim. 4 boyutlu ultrason var, çok farklı oluyor öyle görmek :) fiyatı 200 tl. Daha buralarda olacaksan fiyata dahil sonrasında bir kere daha gidebilirsin hatta.
Ben normal ultrason istiyorum 4 aylik olcam yarn belli olur artik cinsiyet öyle degilmi hastaneyemi gitmeliyim saglik ocaginami nereye onu bilmiyorum ve ne dicem cinsiyetini ögrenmwk icin mi geldm dicem yoksa biseYimi bahane etmeliyim? Burda cinsiYet dersen kabul etmezler normal muanelerine gel zamani gelince deriz diYorlar

Sağlık ocağı yani aile hekimliklerinde ultrason yok. Herhangi bir hastaneden randevu almaya gidersiniz. Cinsiyetini öğrenmek istiyorum deyin. Illa bi bahaneye ihtiyaç yok. Veya kontrole geldim herşey yolunda mı deyin. Sanırım 15.haftada cinsiyet belli olur. Ücretler tamamen doktoruna bağlı. Ben istanbuldayim. 40 liraya da var muayene, 200 liraya da. Nasıl olsa devamli gitmeyeceksiniz, cinsiyeti de her doktor söyler zaten. Herhangi birine gidebilirsiniz bence. 10 gun içinde aynı doktora tekrar gitme hakkiniz var, buna kontrol suresi deniyor. Cinsiyetini göremezse 10 gun icinde tekrar gidip baktirabilirsiniz.
Ama bunlar hep bizler icin. Simdi aklima geldi yurtdışı vatandasiysaniz fiyatlandirma nasıl olur bilmiyorum. Ama cinsiyeti her doktor söyler
Yani herhangi bir hastaneye gidecegm devlet hastanedide olur? Randevumu almam gerekiyor? Ayni güne veriyorlarmi yoksa baska günemi verirler?

Ben normal ultrason istiyorum 4 aylik olcam yarn belli olur artik cinsiyet öyle degilmi hastaneyemi gitmeliyim saglik ocaginami nereye onu bilmiyorum ve ne dicem cinsiyetini ögrenmwk icin mi geldm dicem yoksa biseYimi bahane etmeliyim? Burda cinsiYet dersen kabul etmezler normal muanelerine gel zamani gelince deriz diYorlar

Yani herhangi bir hastaneye gidecegm devlet hastanedide olur? Randevumu almam gerekiyor? Ayni güne veriyorlarmi yoksa baska günemi verirler?

Kesin cinsiyet gözüksün diye dedim zaten 4 boyutlu ultrasonu. Yine de ben senin yerinde olsam devlet hastanesine gitmem çünkü oralarda emin olmadan söylememe yoluna gidebiliyor ve muayene çok kısa sürüyor. Özele gidebiliyorsan eğer direk cinsiyet için geldim dersin, ilgilenirler.

Yok canim doktor bir sebep soylemedi sadece bana oyle sorunca acaba mi diye kendi kendime oyle dusundum. Dedigim gibi son zamanlarda baya rahat davranmaya basladim. Enerjide gelince temizlikti gezmeydi yoruldum evet. Birde ustune ben duştayken cok bunaldim sicak sudan ve cikmadan soguk su tuttum bir kere bastan asagi. Gece de ustum acilmis sabah karsi cok soguk olmus uyandigimda titriyordum belkide usuttugum icinde kasilma baslamis olabilir. Olasiliklar iste bunlar . son zamanlarda neler yaptigimi dusundumde bunlar aklima geldi.

Olacağı varmış olmuş diyelim Allah esirgesin yavruları

Yok canım bıraktık herşeyi İnternete okudum progestron artışı da etkili olurmuş ben onu da daha yeni bıraktım belkide ondan da etkilendim. Ya işte hepsi birer sebep kabızlık hormonlar vs sabah lavoba ihtiyacını karşılarken o kadar canım yandı ki lavoba da hıçkıra hıçkıra agladım eşim koştu geldi ne oldu diye. Sonra annemi aradım ona da ağladım anneLik ne zormuş sen neler yasadın kim bilir diye ağladım kadını da ağlattım.
Aman diyim dikkat edin sakın basur olmayın çok zor :KK43:
Ben hayatım boyunca böyle kabızlık çekmedim :( hiç zorlanmazdım eskiden. Doktora söyledim decavit kabızlık yapar dedi. Ondan sordum kullanıyor musun diye canım. Decaviti bırakınca hemen normale döndü. Premesis verdi o da kabızlık yaptı :işsiz: geçen gün tahriş olduğu için kanadı bile. Bol bol su içip kayısı yiyorum ama çok işe yaramıyor.

Canlar bir sorum olacak. Ben haftaya insallah türkiyeye Antalyaya gelecegim normalde almanyada kaliyorum. Orda bebegimin cinsiyetine baktirmak istiyorum. Burda söylemiyorlar 100% emin olmadan. Acaba nereye gidip baktirabilirim? Saglik ocagina mi yada hastaneyemi? Ne dicem yada neyi bahane etmeliyim bakmalari icin? Yada cinsiyeti ögeenmek icin desemde alirlarmi? Sadece ultrason yapacaklar baska birsey degl ücret ne tutar? Beni bilgilendirirmidiniz? Ben burda normal herkesin oturdugu semte göre özel doktoru olur ona gidiOrum baska doktor bakmaz burda. Hastaneyede sirf agri sizi sikayet varsa gidilir yoksa önemsemiyolar hic

Bence özel hastane ya da bir doktorun özel muayenesine git yurtdışında yaşıyorum normalde tatile geldim cinsiyet öğrenmek istiyorum diye açık açık da söyle :)

Devlette aynı gün randevu verilmiyor bir de doktor TErs çıkabilir

Allah rahmet eylesin canim evladina senin yoklugunu, sana da evladinin yoklugunu gostermesin rabbim. Analik bambaska bisey evlat sahibi olmaya hazirlanilan bu donemde cok daha iyi anliyoruz analarimizi. Ve onlara bu donemde cok daha ihtiyac duyuyoruz.

Allah rahmet eylesin can benim Rabbim sana evladına eşine uzun ömürler nasip etsin inşaallah
Kizlar Allah razi olsun. Rabbim kimseyi evlat acisiyla hicbir evladida anne baba acisiyla sinamasin insallah

iyi akşamlar kızlar bişey sormak isiyorum bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi doktor ense kalınlığına falan baktı bu kontrolde ama bunlar için radyoloji bölümüne yönlendirdi sizinde bu şekilde ayrı mı batırdınız bide bunu devlet hastaneleri de bakıyor mu cvp verenlere şimdiden teşekkürler:KK15:

iyi akşamlar kızlar bişey sormak isiyorum bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi doktor ense kalınlığına falan baktı bu kontrolde ama bunlar için radyoloji bölümüne yönlendirdi sizinde bu şekilde ayrı mı batırdınız bide bunu devlet hastaneleri de bakıyor mu cvp verenlere şimdiden teşekkürler:KK15:
Merhaba canım benim dr.m baktı ense kalınlığı iyi dedi sonra da kan verdim o kadar. Devlet hastanesi de yapıyo 2li testleri diye biliyorum

Merhaba canım benim dr.m baktı ense kalınlığı iyi dedi sonra da kan verdim o kadar. Devlet hastanesi de yapıyo 2li testleri diye biliyorum

baktı iyi dedi ense kalınlığı ama bu bölüm daha detaylı bakcak dedi özele gidiyorum birazda para için oraya buraya yönlendiriyorlar sanki anlamadım bakıcaz bakalım teşekkür ederim

baktı iyi dedi ense kalınlığı ama bu bölüm daha detaylı bakcak dedi özele gidiyorum birazda para için oraya buraya yönlendiriyorlar sanki anlamadım bakıcaz bakalım teşekkür ederim
Rica ederim. Ben de özel hastaneye gidiyodum ama bıraktım şimdi özel muayenehaneye gidiyorum ve daha çok memnunum :)

3lü tarama yaptırdınız mı?

hayir onceki hamielegimde de 2li normal cikinca gerwk yok dedi doktorum bunda da yaptirmayacam.

canim benide doktorum baska yerw yonlendirdi bazi doktorlarin cihazlari 4d olmuyor bu yuzdende ayrintili bakilsin diye boylw yapabiliyorlarmis. artik bilemiyorum para icin mi degil mi ama gittik bizde tavsiye ettigi yere

Canım Avrupadaki sağlık sistemini az çok biliyorum Türkiyede öyle değil. Burda sırf canın sıkıldığı için bile hastaneye gidebilirsin neden geldin demezler :dd devlette hemen randevu bulman zor olabilir özel bir hastaneye birgün önceden randevu alıp gidebilirsin hatta randevu almadan dahi gitsen doktor müsaitse diğer hasta randevularının arasına sıkıştırıp seni muayene edebilirler. Ücretler değişiyor ortalama 80 lira falan. Kontrol için geldiğini cinsiyet öğrenmek istediğini söylersin. Bana kalırsa sizin sistem daha güzel eften püften sebeplerle hastaneye gitmiyorsunuz ve belli bir hiyerarşi var. Burda grip olup nörolojiye giden insanlar bile var :dd

Back
X