- 6 Ekim 2013
- 921
- 1.097
- 113
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #11.681
Selam kızlar...yoğun bir baş ağrm var..parol içsem bişi olurmu sizcr. Sizinde baş ağrılarınız oluyormu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de araba kokusunda muzdaribim babamin arabasi cok kokardi guneste durunca. Bilmiyorum su an iyiyim. Keske simdi gidebilsek ama ders calisiyorumfenalasirsam da geri doneriz. Bebisler dogunca en az 1 yil gezemeyecegiz. Zaten sinavlar yuzunden gezemedik kafayi yiyecem
Olmadi ankara icinde bir yerlere gideriz. Tesekkur ederim canim.
Selam kızlar...yoğun bir baş ağrm var..parol içsem bişi olurmu sizcr. Sizinde baş ağrılarınız oluyormu
Ben de fatima ana otu diye biliyorum onu. Aynen el şeklinde. Suya koyuyorsun, bizde kaynatilmaz. O acildikca dogum kolaylasir derler. Bizde cok yaygindir herkese yapılır. Hatta uzaktan tanıdık birinin dogumu yaklasmis diye duyulsa, hemen evdeki ot koyulur. Ama işe yaramayan cooooook insan gördüm. Bir yengem 21 saatte, diger yengem 18 saatte doğum yaptı. En yakin arkadaşım tam 2 gun sanci cekti ama dogmayinca sezeryana alindi.Kızlar meryem ana otunu duyan var mı?
Bende şans eseri denk geldim. Doğumu inanılmaz kolaylaştırıyormuş. Sancın başladığı zaman kaynatıp suyunu içiyormuşsun o ot kapalı el şeklinde gibi o ot suyun içinde tamamiyle açık el gibi olana kadar doğum yapıyormuşsun. Rahim ağzını yumuşatıyor ve açıyormuş. Deneyen bir çok insanın yazısını okudum evden çıkmadan içmişler ay hastaneye vardıktan 15 dk sonra doğurmuş ay inanamadım beSon 1 ay hurma ye sancında gelince bunu iç tamam mı yani kızlar
![]()
21.5 aylik oldu canim 10-11kilo arasi geliyor. Dun muayene olurken doktor 'kizini kucaklamiyosun dimi' diye sordu bende artik kucagima almaya baslamistim dedim. Alma sakin dedi.
iyi akşamlar kızlar bişey sormak isiyorum bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi doktor ense kalınlığına falan baktı bu kontrolde ama bunlar için radyoloji bölümüne yönlendirdi sizinde bu şekilde ayrı mı batırdınız bide bunu devlet hastaneleri de bakıyor mu cvp verenlere şimdiden teşekkürler![]()
Kızlar meryem ana otunu duyan var mı?
Bende şans eseri denk geldim. Doğumu inanılmaz kolaylaştırıyormuş. Sancın başladığı zaman kaynatıp suyunu içiyormuşsun o ot kapalı el şeklinde gibi o ot suyun içinde tamamiyle açık el gibi olana kadar doğum yapıyormuşsun. Rahim ağzını yumuşatıyor ve açıyormuş. Deneyen bir çok insanın yazısını okudum evden çıkmadan içmişler ay hastaneye vardıktan 15 dk sonra doğurmuş ay inanamadım beSon 1 ay hurma ye sancında gelince bunu iç tamam mı yani kızlar
![]()
Kesinlikle katiliyorum. Bende yuruyene kadar cok gezdim ustelik 40inin cikmasiymis falan fisman hic dinlemedim. Dedigin gibi arkadasim en rahatdonem yattiklari oturduklari donem. Emiyorsa acikma sorunuda yok gez gezebildigin kadar. Ama yurumeye baslayinca onlarda gezmek istiyor tek basina :))) basini alip saga sola kosturuyorlar:)))Ay niye gezemeyesiniz doğumdan sonra :) valla tecrübeyle sabit ki bebeklerin pusette olduğu zaman gezmek için en ideal zaman :)) asıl 1 sene sonra ayaklandıklarında düşüne düşüne plan yapıyorsun :)
Ben de ramazan öncesi ya da sonrası yakın bi kaçamak istiyorum. İlk hamileliğimde kapadokya, pamukkale vs gezdik eşimle. Oğlumda küçük bi karadeniz turu yapmıştık. Ortalama her saat başı mola verip 10 dakika hareket etmemi, sürekli oturmamamı söylemişti doktorum. Denize de girdim oğlumun hamileliğinde. Denizden sonra ıslak oturup idrar yollarını üşütmemeye, mantar olmamaya dikkat etmelisin demişti.
Doğumdan sonra da dışarı çıkmaya korkmayın. Nasıl alışır, alıştırırsanız öyle gider diyorlar hep. Ben daha 1 haftalık bebekti oğlum bayramlık almaya gitmiştik oğlumla. Mesela 4.ayındaydı aralık ayında abanta gitmiştik. 1 yaşına geldiğinde şehiriçi, yurtiçi gezilerimizin sayısını hatırlamıyorum ama 3 kere yurtdışına çıktık. Ve gerçekten yürümeden önce çocukla gezmek daha kolaymış. Hele bir de emiyorsa daha da kolay :)
Kış bebeği olacaklar diye korkutmayın gözünüzü. Ben bebek arabası için jj cole diye bi markanın bundle me diye bir örtüsü var, ondan almıştım. İçi yün, fermuarlı birşey. Oğlumun şapkasını atkısını takıp içine yatırıyordum arabanın yağmurluğunu da takıyordum, sıcacık geziyorduk. Abanta da öyle götürdüm, istanbulda karda da onunla yürüyüş yaptık. Çok şükür hasta etmedim de.
Riskinden ötürü mü dedi acaba canım? Benim oğlum 13,5 kiloydu en son 18.ay kontrolünde. Kendi doktorum aynen şunu söyledi; hamilesin diye oğlunu da kendinden mahrum bırakma ama kucağına alırken ani hareketlerle almaktan kaçın. Yani mesela önceden eğilip hop diye kucağıma alıyordum şimdi yavaş hareketlerle almaya çalışıyorum. Yoksa aniden kaldırırsam kramp, batma gibi rahatsızlık hissediyorum. Ya da mama sandalyesinden indirirken yavaşça kucaklayıp indiriyorum. Gece emerek uyuyor haliyle yatağına eğilip yatırıyorum, onda çok zorlanıyorum. Bir de arabada uyuduğunda eve çıkarırken zorlanıyorum ben, kucağıma alıp uyandırmadan eve çıkarmak korkulu rüyam oldu resmen... Açıkcası korkmuyor değilim, maşallah ağır bir çocuk ve hamilelik ilerleyince nasıl olacak bilmiyorum ve oğlumda erken doğum riskim olmuştu ya tekrarlarsa korkusu var içimde. Ya bana da doktorum bir gün gelip oğlumu kucağına almamalısın derse napacağımı bilmiyorum.. Kucağına almadan nasıl idare edebiliyorsun?
Ayy ne guzel gezme isleri sizden sorulur o zaman hayran kaldim vallaAy niye gezemeyesiniz doğumdan sonra :) valla tecrübeyle sabit ki bebeklerin pusette olduğu zaman gezmek için en ideal zaman :)) asıl 1 sene sonra ayaklandıklarında düşüne düşüne plan yapıyorsun :)
Ben de ramazan öncesi ya da sonrası yakın bi kaçamak istiyorum. İlk hamileliğimde kapadokya, pamukkale vs gezdik eşimle. Oğlumda küçük bi karadeniz turu yapmıştık. Ortalama her saat başı mola verip 10 dakika hareket etmemi, sürekli oturmamamı söylemişti doktorum. Denize de girdim oğlumun hamileliğinde. Denizden sonra ıslak oturup idrar yollarını üşütmemeye, mantar olmamaya dikkat etmelisin demişti.
Doğumdan sonra da dışarı çıkmaya korkmayın. Nasıl alışır, alıştırırsanız öyle gider diyorlar hep. Ben daha 1 haftalık bebekti oğlum bayramlık almaya gitmiştik oğlumla. Mesela 4.ayındaydı aralık ayında abanta gitmiştik. 1 yaşına geldiğinde şehiriçi, yurtiçi gezilerimizin sayısını hatırlamıyorum ama 3 kere yurtdışına çıktık. Ve gerçekten yürümeden önce çocukla gezmek daha kolaymış. Hele bir de emiyorsa daha da kolay :)
Kış bebeği olacaklar diye korkutmayın gözünüzü. Ben bebek arabası için jj cole diye bi markanın bundle me diye bir örtüsü var, ondan almıştım. İçi yün, fermuarlı birşey. Oğlumun şapkasını atkısını takıp içine yatırıyordum arabanın yağmurluğunu da takıyordum, sıcacık geziyorduk. Abanta da öyle götürdüm, istanbulda karda da onunla yürüyüş yaptık. Çok şükür hasta etmedim de.
Premesis ben de kullandım ama artık birşey kullanmıyorum bana hiç bir şey vermedi Dr. Şuan da kabızlık çok yok fakat o zamanlarda ki kabızlığı n acısı çıkıyor malesefBen hayatım boyunca böyle kabızlık çekmedimhiç zorlanmazdım eskiden. Doktora söyledim decavit kabızlık yapar dedi. Ondan sordum kullanıyor musun diye canım. Decaviti bırakınca hemen normale döndü. Premesis verdi o da kabızlık yaptı
geçen gün tahriş olduğu için kanadı bile. Bol bol su içip kayısı yiyorum ama çok işe yaramıyor.
Parol hamilelikte içilebilir ama parol plus icilemez plus olmamasina dikkat edin.Selam kızlar...yoğun bir baş ağrm var..parol içsem bişi olurmu sizcr. Sizinde baş ağrılarınız oluyormu
Canim gecmis olsun benim ilk zamanlarda kabizligim cok vardi aksamdan z.yagi ic, kayisiyi suyun icine at sabahta uyaninca kayisiyi ye suyunu ic. Beyaz ekmekten uzak dur ekmek yiyeceksen kepekli ekmek ye. Posali gidalar ye. Bir de burda bir arkadas soylemisti tuvalette ayaklarinin altina tabure koyup yapmaya calis. Bir de hemeroid icin sabah kahvaltidan once az dereotu yemek duzeltiyormus aklinizda bulunsun. Yine de care olmazsa doktorunuza soyleyin ilac yazsin. Cekilir gibi degil.Premesis ben de kullandım ama artık birşey kullanmıyorum bana hiç bir şey vermedi Dr. Şuan da kabızlık çok yok fakat o zamanlarda ki kabızlığı n acısı çıkıyor malesef![]()
Cumartesi gecesi acile gittim ordaki Dr ilaç yazdı ama Bn pek güvenmedim kullanmadım ilaçları bugün insaAllah kadın dogum Dr u gorebilirsem soracağım ilaçları gündüzleri daha iyiyim ama geceleri dayanamiyorum bazen.Canim gecmis olsun benim ilk zamanlarda kabizligim cok vardi aksamdan z.yagi ic, kayisiyi suyun icine at sabahta uyaninca kayisiyi ye suyunu ic. Beyaz ekmekten uzak dur ekmek yiyeceksen kepekli ekmek ye. Posali gidalar ye. Bir de burda bir arkadas soylemisti tuvalette ayaklarinin altina tabure koyup yapmaya calis. Bir de hemeroid icin sabah kahvaltidan once az dereotu yemek duzeltiyormus aklinizda bulunsun. Yine de care olmazsa doktorunuza soyleyin ilac yazsin. Cekilir gibi degil.Ni5AN
Cok cok gecmis olsun canim cidden zor ben nasil ikindigimi bilirim. Ilk once dogal yollari denedim olmasaydi ilac kullanacaktim. Ekmegi azaltillnca cok rahatladimCumartesi gecesi acile gittim ordaki Dr ilaç yazdı ama Bn pek güvenmedim kullanmadım ilaçları bugün insaAllah kadın dogum Dr u gorebilirsem soracağım ilaçları gündüzleri daha iyiyim ama geceleri dayanamiyorum bazen.![]()
Günaydın canım evet ben de duydum. Ama otun Mekke den gelmesi gerekiyormuş burada ki aktarlar başka otları Meryem Ana otu diye satıyorlarmış dikkatli olmak lazımKızlar meryem ana otunu duyan var mı?
![]()
Canım ben kızımı normal doğumla yaptım. Normal doğumu en güzel kolaylaştıran şey hurma bir numaralı tavsiyemdir. Son aylarda bol bol yürüyüş. Kızımı doğumhaneye girdikten 15 dakika sonra elime verdiler inanılmaz bir duyguydu ben daha doğacak diye beklerken kızım çoktan doktorun elindeydi bile görünce inanamadım :)Günaydın canım evet ben de duydum. Ama otun Mekke den gelmesi gerekiyormuş burada ki aktarlar başka otları Meryem Ana otu diye satıyorlarmış dikkatli olmak lazım