• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar selam yarın kontrolüm var ya niyeyse korkuyorum :( ilk gebeliğim düşükle sonuçlandığı için sanırım her randevu öncesi bi stres oluyorum yarın Dr mla konuşucam bakalım ne diyecek

Doktora ulasamadimm.bilgisi olan varsa yardimci olursa sevinirim
Değerlerin gayet iyi canım risk yok görünüyor maasallah.
C Cokoprenses83 canım sakin ol.iyi düşün iyi olsun.rabbimin izniyle birşey olmaz inşallah.bebisi de stres sokma.cikolatani ye ve git bu kadar,sonra da bize güzel sonuçlarını söylersin :))

Kizlar rahimdeki kanama durmus kasilmada yok hersey yolunda cok sukur. Yatmana gerek yok sadece kendini zorlayacak seyler yapma ve 2 hafta boyunca progestani vajinal almaya devam et dedi.

Kontrol oldugu icinmidir nedir (kontrolde para almiyorlar ya) hizlica bakip cikti. Cinsiyete de bi baksaydik dedim. Daha cok kucuk dedi. Ama yaa niyee diye sitem ediyordum ki napim gostermiyor diyip oturdu masasina. Ayy tavrına nasil sinir oldum seytan diyor baska doktor bul. Her zaman o kadar guzel ilgilenirdi ki niye boyle yapti simdi anlamadim. Nolmus yani cinsiyet sorduysak kendi de kadin halden daha iyi anlamasi lazim ama...
Cok gecmis olsun :) Benim de dikkatimi cekiyor kontrol randevularinda doktorlar pek ilgili olmuyor ben de para almadiklari icin oldugunu dusunuyorum

Değerlerin gayet iyi canım risk yok görünüyor maasallah.
C Cokoprenses83 canım sakin ol.iyi düşün iyi olsun.rabbimin izniyle birşey olmaz inşallah.bebisi de stres sokma.cikolatani ye ve git bu kadar,sonra da bize güzel sonuçlarını söylersin :))
İnşallah canım annemde gelmek istiyo sırf bu yüzden götürmek istemiyorum bakalım hayırlısı

Canım ne bekliyodunuz karnı burnunda kadınları amuda kaldıracak değiller ya : ) hem nefes diyip geçme doğru nefes alıp vermek çok önemli hele ki normal doğumda.

Beklentim amuda kaldırılması değil, bunun düşünülmesi bana komikte gelmedi ayrıca! hamile pilatesinin ya da benzeri yogasının ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Nefes egsersizlerini 'yoga' adı altında veriyor oluşları bana gereksiz ve alakasız geldi. Doğum kolaylaştırıcı sırt bel ve pelvis kemiği egzersizleri yapılmadıktan sonra onun adı hamile yogası olmuyor. Anlatabildim mi?

Begumsav Begumsav canım işin ehliysen sana kolay :KK48:ama hiç bilmeyen biri için bence profesyonel eğitim şart. özel hastanelerde ücretsiz olduğunu düşünmedim açıkçası ama ücretsiz olsa da hastane bünyesinde olduğu için risk almazlar normal insanda bile ters ya da yanlış bir hareket hayata mal olabiliyor bence hamilelerde daha özenli olacaklardır. tabi gösterdikleri hareketler ne kadar detay içerir orasını bilemem:KK64::KK48: ama seninde dediğin gibi en iyisi yinede yürümek. bize sahil çok yakın şükür imkanım var ama imkanı olmayanlar evde değilde gözetim altında hareket etseler daha iyi olur

Şu var, hayatı boyunca hiç esneme özgeçmişi olmayan pek sporla alakası olmayan hamileler için aslında o tip antreman çeşitleri pek fayda sağlamıyor. Çünkü zaten nefes güçlüğü çekilen bir durumda bir şeyleri en temelden çalıştırmak dahada zor olabiliyor. Ve demek istediğim bu tarz çalışma doğumun kolaylaşması anlamında pek bir fayda sağlayamıyor. Sakatlanma riskini en aza indirmek için dediğin gibi yürüyüş en sağlıklısı. Ama spor geçmişi olan bir hamile zaten vücudunu tanıdığı için muhtemelen zorluk yaşamayacaktır.

Ay niye gezemeyesiniz doğumdan sonra :) valla tecrübeyle sabit ki bebeklerin pusette olduğu zaman gezmek için en ideal zaman :)) asıl 1 sene sonra ayaklandıklarında düşüne düşüne plan yapıyorsun :)
Ben de ramazan öncesi ya da sonrası yakın bi kaçamak istiyorum. İlk hamileliğimde kapadokya, pamukkale vs gezdik eşimle. Oğlumda küçük bi karadeniz turu yapmıştık. Ortalama her saat başı mola verip 10 dakika hareket etmemi, sürekli oturmamamı söylemişti doktorum. Denize de girdim oğlumun hamileliğinde. Denizden sonra ıslak oturup idrar yollarını üşütmemeye, mantar olmamaya dikkat etmelisin demişti.
Doğumdan sonra da dışarı çıkmaya korkmayın. Nasıl alışır, alıştırırsanız öyle gider diyorlar hep. Ben daha 1 haftalık bebekti oğlum bayramlık almaya gitmiştik oğlumla. Mesela 4.ayındaydı aralık ayında abanta gitmiştik. 1 yaşına geldiğinde şehiriçi, yurtiçi gezilerimizin sayısını hatırlamıyorum ama 3 kere yurtdışına çıktık. Ve gerçekten yürümeden önce çocukla gezmek daha kolaymış. Hele bir de emiyorsa daha da kolay :)
Kış bebeği olacaklar diye korkutmayın gözünüzü. Ben bebek arabası için jj cole diye bi markanın bundle me diye bir örtüsü var, ondan almıştım. İçi yün, fermuarlı birşey. Oğlumun şapkasını atkısını takıp içine yatırıyordum arabanın yağmurluğunu da takıyordum, sıcacık geziyorduk. Abanta da öyle götürdüm, istanbulda karda da onunla yürüyüş yaptık. Çok şükür hasta etmedim de.
Valla ben Almanyada yasiyorum burda kirki ciksin da cikalim evden diye birsey yok. Burda yeni dogmus bebeklerle gezerler hicbiride hastalanmaz. Hatta aksine hep evde kapali durur hic bir kimseyle temasa gecmezse bagisklik sistemi güclü olmaz ve sik sik hastalanir. Benim annemin köpegide var onlari tanistirmayi dört gözle bekliyorum... ve dogsun gezecegimde insallah hem bana hemde bebege cok iyi gelir temiz hava

günaydınlarrrr:KK200:
benn cokk kız bebek istiyodum şimdi dün erkek oldugunu öğrenince dumur oldum, bebeğe yansımıyodur inşallah :olamaz:

neden dumur oldun ki bu işlerin ısmarlama olmayacağını bilmen gerekiyor. çok şanslısın hamilesin bunları düşün bence ve bebeğine yansıtma onlar her şeyi hissediyorlar

Günaydın Kızlar....
13. haftamıza girdik bugün....
geçen hafta doktor erkek olma ihtimali yüksek dedi bebeğimin,gönlüm kızdan yana ama tabi ki sağlıklı sıhhatli kucağıma alayım kız erkek fark etmez.
sizlerde durum nasıl...kaç kilo aldınız....
ben baya hızlı gidiyorum :anneadayı:

Valla ben Almanyada yasiyorum burda kirki ciksin da cikalim evden diye birsey yok. Burda yeni dogmus bebeklerle gezerler hicbiride hastalanmaz. Hatta aksine hep evde kapali durur hic bir kimseyle temasa gecmezse bagisklik sistemi güclü olmaz ve sik sik hastalanir. Benim annemin köpegide var onlari tanistirmayi dört gözle bekliyorum... ve dogsun gezecegimde insallah hem bana hemde bebege cok iyi gelir temiz hava

Bence aynı fikirdeyim, sakınan göze çöp batar misali bir nevi. Sakladıkça mikroplarla tanışmamış oluyor. Evet bazen her birimiz için yeni doğan bebeğimizi kıyıpta insan içine çıkarmaya çekiniyoruz özellikle lohusa kafasıyla ama aslında dünyaya açmamız lazım onu belli koşullar altında mesela soğuktan koruyarak vs.

Back
X