2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
kızlar ilk bebeği olanlar için yarın ilk anneler günümüz heyecan yok mu yaa :):) benim içim içime sığmıyor resmenn
Ayy aynen :))) karnimda da olsa ilk anneler günüm. Allah nicelerini göstersin evlatlarimizla :) aşırı duygusalim. Kedi yavrusu görsem ağlıyorum. Bdvde bir konu vardi dün, dogunca bırakıp giden ve 11 sene bir kez bile aramayan annesi gelmiş çocuğu istiyormus. Ne ağladım ne ağladım. Duygusal anneler gunu reklamlarina ve yazilarina ağlıyorum. Ne bileyim :) eşimin kulağına az biraz kar suyu kaçırdım:) bi çiçek bile olsa umarım atlamaz ve çocuğumuz adına kutlar :)
Diger yandan 25 yaşındayım, güya buyudum evlendim, anne olmaya adayım. Ama hala istifra ederken annem sivazliyor sırtımı, kramp girip sıçradıgımda annecim diyorum gayriihtiyari.

annelere göre biz hala onların bebeğiyiz canım benim annemde öyle hele ki babam kusmama dayanamıyor hemen dr a gidelim böyle olmaz üzülüyorum diyor ya:):) ne kadar büyürsek büyüyelim onların gözünde hala küçüğüz

Maşallah ne şanslısınız allah cc annenize ve tüm annelere uzun ömür versin sırtınızı sıvazlayan el hicbir zaman ayrılmasın yanınızdan

Peki randevu bulabilir miyiz yoksa önceden almalı miyiz ücreti ne kadarmış acaba

Bence en azından 1 hafta-10 gün kadar önce arayıp randevu için sorsak fena olmaz. Ücretini tam bilmiyorum ama çok fahiş bir ücreti yoktu diye hatırlıyorum. Bi arayıp bilgi al istersen. Bazen tatile falan da çıkabiliyorlar ya, geleceğin tarih aralığını söylersen hem uygun mu boş randevu var mı diye de teyit edersin. Cd, renkli ultrason vs veriyormuş detaylı ultrason sonrası. Ayrıca ücret alıyormuş bazı yerler cd için, burası öyle değilmiş. Radyologmuş ayşe hanım, tecrübeli biri olması kadar açıklayıp sorularına cevap vermesi de önemli. Memnun genelde gidenler yani :) (Perinatologda ben ayrıca ücret vermemiştim cd için ama farklı yerlerde görüntüleri cd de almak için ekstra ücret ödeyen arkadaşlarım olmuştu)

Merhaba kızlar, mutlu bir günümüz olur inşallah. 12. Haftasonu doldurup folik Asite devam eden var mı aramızda.ben 12. Haftada bıraktım.doktor demir hapı da vermedi,kan değerlerin iyi demişti
Canim ya ben 12 dolmadan bıraktım bıraktım seken kutu bitti daha da almadim bilmiyorum hata mi ettim.3 haftadır kullanmıyorum. Bu.hafta kontrole gidicem bakalım değerleri nasilmis

utkumuz 12. Haftadan sonra folik asit kullanilmiyor. Demiri de bazi doktorlar annenin kan degerleri iyiyse yazmiyor dusukse yaziyor. Bazi demir ilaclarinin icinde azda olsa folik asit var.

Fikirlerin için teşekkürler canım, işte ben de tam olmuşken travel olsun derken bu fikirler geliyo aklıma ondan arada kalıyorum zaten.. İş ciddiye binip almaya gelince Bakalim neye karar vercem çok merak ediyorum..

Abla benim kesinleti allah izin verirse erkek bide abla bunu duzletsene bu ikinci cocogum

ss_sinem
Son konuşmalardan nasıl bir araba istediğini anlayamadım ama belki faydam olur. 2 araba var bende.
Biri travel sistem olan concord neo. Arabanın oturma ünitesini oğlum büyüyene kadar evde bırakmıştım. Maxi cosi ana kucağını takıyordum. (Ayrı bir aparat alıyorsun, uyumlu ana kucakları var arabayla.hangi ana kucağını alacaksan ona uygun aparat alman lazım) Ana kucağındayken arabadan eve rahatlıkla taşımıştık, kolaylıktı. Oturma ünitesi çift yönlü kullanılabiliyor. Yani kol iki yöne de çevrilmiyor ama oturduğu koltuğunu ister kendine doğru, ister öne doğru bakacak şekilde takabiliyorsun. Oturma koltuğu geniş. Koltuğunun 3 kademe yatışı var, bir de kapamak için p konumu var. En dikte oturup masada bizimle yemek yiyebiliyor oğlum. En yatıkta ise neredeyse tam yatıyor. (Benim oğlum 2.kademede uyumayı daha çok seviyor mesela, tam yatmasından hoşlanmıyor) Arabanın itme kolu hareketli, kolu en aşağı seviyede ayarlarsak oğlum arabayı sürebiliyor (ki sırf bu yüzden hep bu arabasını alalım istiyor) Yağmurluğu var, sepeti de genişçe işimi görüyor. Çok ağır değil bence araba. Arka tekerlerinin büyük olması zemindeki çukurlarda vs kolaylık sağlıyor. 1.800e 2015 yazında jokerden almıştım.
Diğer arabamız baston puset tarzında. Markası easywalker, mini buggy diye geçen modeli. Concorda göre çok hafif. Oğlum içindeyken tutup merdiven çıkarabiliyorum yani, o kadar hafif. Tam yatabildiği gibi kademeli oturma ünitesi. Tek yönlü, kendine doğru çeviremiyorsun oturma ünitesini ki zaten oturma ünitesi sabit. Tentesi fermuarını açarsan neredeyse tamamen kapıyor üzerini. Sepetinin kullanımını çok sevmiyorum, ulaşması diğer bastonlar gibi biraz zor ama itme kollarına poşet asabiliyorum. Bu baston pusetin istersen ana kucağı takmak için aparatı var, ayrı satılıyor gene. Hangi ana kucakları ile uyumlu bilmiyorum ama oturma ünitesinin yanındaki demirlere o aparatı takıp ana kucağını takıyorsun. Oturma ünitesi genişçe, oğlum rahatça oturuyor bunda da. Yağmurluğu var bunun da. Önde bumper denen şey ayrıca satılıyor, ben almadım o parçasını. 2016 başında 750ye ebebekten almıştım.
Belki fikir olur. Baston tarzı bakıyorsan tek yön olsa da memnunum ben kullandığımdan. Fiyatları şimdi ne civarda bilmiyorum, dün bi garanti belgesi ararken denk geldim bunların faturalarına.

Arabaların ikisini de kullanıyorum. O an hangisi rahatıma gelirse. Mesela pazara bastonla gidiyorum, avmye oğlum uyuyacağı için concordla. Tatillerde arabaylaysak çoğunlukla concord, uçakta kesinlikle baston alıyoruz gibi gibi.
Bu arada ben en zor bebek arabasına karar vermiştim.. Kolay gelsin..

kızlar ilk bebeği olanlar için yarın ilk anneler günümüz heyecan yok mu yaa :):) benim içim içime sığmıyor resmenn
Bende de baya heyecan var ama çaktırmamaya çalışıyorum eşime, açıkçası ufak da olsa birşeyler bekliyorum, umarım atlamaz çünkü önem vermesini bu konuda beni simartmasini bekliyorum..

14.haftada nasıl muayene etti? Eliyle mi, vajinal ultrasonla mi? Yani cok erken değil mi alttan muayene etmek icin
Canım benden su geldiği için tedbir amaçlı baktı gebelik suyundan önce kan gelirmiş sonra su ve ağır sancıyla olurmuş düşük olsaydı dedi yine de kontrol etti önce karından baktı ultrasonla bebeğin suyu gayet iyi dedi sonra spekulumla vajinal muayene etti rahim ağzı kapalı dedi kiminde rahim ağzı yetmezliği oluyormuş o da suyun erken gelmesine neden oluyormuş dikiş atılıyomuş öyle durumlarda. Sonra vajinal ultrasonla rahimağzı boyunu ölçtü gerçi onun boyu ilerleyen haftalarda kısalıyormuş ama şu an için normal dedi. Çok şükür benden gelen su amniyon sıvısı değilmiş kendi çişimmiş :dd

Ayy canım benim bilgiler için çok teşekkürler baya açıklayıcı olmuş, hehe bu arada ne istediğimi anlamaman normal çünkü kafam o kadar karışık ki ben bile bilmiyom ne istediğimi ama yazdıkların baya yardımcı olacak sağol

Merhaba kızlar, mutlu bir günümüz olur inşallah. 12. Haftasonu doldurup folik Asite devam eden var mı aramızda.ben 12. Haftada bıraktım.doktor demir hapı da vermedi,kan değerlerin iyi demişti
Bana da bıraktırdı folik asiti yalnız benim demir depolarım eksikmiş ondan demir hapı verdi içinde folik asit de var

kızlar merhaba kontrolden geliyorum herşey yolunda şükür 4 gün önde sata göre dedi tahmin isticektim nuba göre ama fotoğraf yükleyemedim hata veriyor nasıl yapçam

kızlar merhaba kontrolden geliyorum herşey yolunda şükür 4 gün önde sata göre dedi tahmin isticektim nuba göre ama fotoğraf yükleyemedim hata veriyor nasıl yapçam
Canım ben bi programla boyutunu küçültüp yükledim ama arkadaşlar ekran fotosu çekip atinca da küçülüyo demişti, öyle deneyebilirsin..

Spekulum deyince tuylerim diken diken oluyor (( hamilelikte bu şekilde muayene hiç duymamıştım. Neyse ki sorun yokmus :) insallah bizlerde hic gerek olmaz muayeneye

Tamam canım sağol, dediğin markayı da araştırıcam, kanguru aslında çok sevimli geliyo bana ama ben çok terleyen bi insanım bana uygun olduğunu düşünmüyorum, ben arabacı olucam..

Büyük mağazalarda bazen 150 tl ye 50 tl indirim oluyor ben arabayı, beşiği, 4moms mamaroo yı, bebek çantasını, anakucağı/oto koltuğunu filan hep o indirim gününde aldım çok hesaplı oluyor sen de takip et mesela ben Toker Mağzasında n aldım

Kanguru çok terletiyor evet :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…