• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Arkadaşlar size bir şey sorucam. Benim doktorum beni 3 haftada bir çağırıyor. Ben bazen içime bir sıkıntı giriyor ve 2 hafta sonra bazen araya kontrol sıkıştırıyorum yani 2 haftada bir ultrasona girmiş oluyorum. Bu bebek için sakıncalı mı? Yani benim gibi sabırsız arkadaşlar var mı? Dayanamayıp giden vs. :KK17:

Doktorum oğlumda 2 haftada bir çağırıyordu beni. Her gittiğimde ultrasonla bakıyordu, ölçümlerini vs yapıyordu. Ama kendisi kalbini bir sefer dinletti. Birer kere de ikili tarama da ve detaylıda dinlemiştim. (Uzun süre kalp atışı dinlemek iyi değil dedi birkaç doktor bana) Ama her ultrason muayenesinde detaylı inceliyordu, riskli gebelik takiplerinde hep böyle yapıyorlar. Çok şükür bir sıkıntı olmadı. İçini ferah tut, senin stresli olmaman daha önemli. İnşallah hareketlerini hissetmeye başladığında daha rahat olursun, belki o zaman 3 ya da 4 haftada bir gitmek zor gelmez sana :) 3 hafta gene iyiymiş şimdi beni ayda bir çağırıyorlar, bence haline şükret 1 hafta 1 haftadır :KK24:

Arkadaşlar size bir şey sorucam. Benim doktorum beni 3 haftada bir çağırıyor. Ben bazen içime bir sıkıntı giriyor ve 2 hafta sonra bazen araya kontrol sıkıştırıyorum yani 2 haftada bir ultrasona girmiş oluyorum. Bu bebek için sakıncalı mı? Yani benim gibi sabırsız arkadaşlar var mı? Dayanamayıp giden vs. :KK17:

canım aslında girmesen daha iyi ama illa bebişini merak edipte giriyorsan kalp atışını dinleme doktor kalp atışı görünüyor desin yeter. çünkü doppler termal etki yapıyormuş yani ısı veriyor bebeğe bu da zararlı ben baya araştırmıştım.

Kızlar günaydın şimdi ikili test sonucumu aldım hastaneden deym ameliyata girdiği için bilgi alamadım yorumlarmısınız acaba bir sorun varmu ??

Eklentiler

• IMG_3049.JPG
    IMG_3049.JPG
    41,4 KB · Görüntüleme: 76
Günaydın güzel anneler hepinize çok güzel bir haftasonu diliyorum. İkili test sonuçlarında referans aralıklar olmuyor mu acaba? Benim sonucum da 1 haftaya kadar çıkıcak merak ediyorum.

bekle bakalım doktorun ne diyecek sonuçta her hastanenin laboratuvar çıktıları farklı oluyor bekli doktorun ekranına düşmüştür tam sonuçlar
olabilir doğru diyosun canım sabredemediğim için gittim aldım hemen sonucu ama en iyisi drumu beklemek sanırım. teşekkür ederim yinede bilgin için canım

Günaydın kızlar :KK68:
Bayağı yazmışsınız hiç vaktim olmuyor annemdeyim gelen giden oluyor pazartesi evime giderim ne zor geliyor ya :KK51:

Benim ikili test sonucu dün çıkmış olmalıydı aramadılar bende unuttum aramayı bu sabah aklıma geldi
Şimdi pazartesiyi beklemek zorunda kalcam

Aynen canım bugün biraz evde iş yaptım şuanda sakat gibiyim belim kasığım kopuyor vallahi yatamıyorum bile ağrısından
Günaydın ben bu ara sadece çamaşır yıkama ve ütü işi yapıyorum tabi bi de yemek diğer işleri eşimle yapıyoruz detay temizlik içinde ayda 1 ya da 2 ayda 1 kadın alıyorum

down sendromu da yazması lazım canım bende yazıyor o nedenle bunlara bakarak ben bişi diyemiyorum
bende

serbest bhcg 251
papp-a 1007
nt 1 ( burun kemiği demekmiş)
down sendromu 1:39300 diyor
Down sendromu sonucun çok güzel çıkmış. Yani sen 39.300 doğumda 1 tane sağlıksız bebek dünyaya getirme riskin var demek. Rakam düştükçe risk artıyor. Mesela 1:250 den daha düşüğü riskli demek oluyor. (doktorum bana böyle açıklamasını yapmıştı :)

Down sendromu sonucun çok güzel çıkmış. Yani sen 39.300 doğumda 1 tane sağlıksız bebek dünyaya getirme riskin var demek. Rakam düştükçe risk artıyor. Mesela 1:250 den daha düşüğü riskli demek oluyor. (doktorum bana böyle açıklamasını yapmıştı :)
evet canım öyleymiş sınır 270miş öyle yazıyor nette. hepimiz sağlıklı bebekler getirmek istiyoruz dünyaya Rabbim başka şeylerle sınamasın inşallah hiçbirimizi:dua:

Back