2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ben de krem ya da yag kullanmak istiyorum ama gobege surmeye guvenemiyorum.En dogalı bile kimyasal cesaret edemiyorum bu yuzden
Canım en doğalı niye kimyasal olsun saf Hindistan cevizi yağları satılıyor al sur mis gibi sürmezsen kaşıntidan çatlak tan duramaz olucan belkide karnında bebek kesenin içinde ondan önce kat kat yağ tabakası var sen sadece dış deriyi nemli elastik tutuyosun doğal yağlardan kullan Hindistan cevizi yağı güzel emiliyor yağlı kalmıyor korkma bence dr una sor yine de rahat edersin

12. Hafta da olur 13. Hafta da olur. İkili test 11-14 haftalarında yapılıyor. Gittiğin gün ultrasona göre bebeğin gelişimi ne durumdaysa verdiğin kan ile birlikte o güne göre değerlendirilir. Ama sen 13ü geçirmemeye çalış.
Evet 11-14 haftalar arasında yapıldığını biliyorum ama bebeğim satla uyumlu olmuyor hiç hesaplayamıyorum bi de 13.haftada yapıldığında yanlış değerlendirilebiliyormuş yani tam 12.haftayı nasıp tutturacağım bilmiyorum

Evet 11-14 haftalar arasında yapıldığını biliyorum ama bebeğim satla uyumlu olmuyor hiç hesaplayamıyorum bi de 13.haftada yapıldığında yanlış değerlendirilebiliyormuş yani tam 12.haftayı nasıp tutturacağım bilmiyorum
Canım merhaba,12.hafta illa ki şart değil.11-14 arası gitsen olur.ben perşembe gidecem 11+1 sat a göre ama benim bebis son iki kontroldir 4-5 gün önden gidiyor o hesaba göre 12 dir diye gidicem.zaten ikili test te yaptırmayi düşünmüyorum.16.haftada 3 li test var eğer ikiliyi yaotiramazsan 3 li testi yaptirirsin.sorun olmaz.ben küçük oğlumda doktor 3 li test yaptırdı ikiliye gerek yok.birini yaptırsan yeterli demisti

Canım merhaba,12.hafta illa ki şart değil.11-14 arası gitsen olur.ben perşembe gidecem 11+1 sat a göre ama benim bebis son iki kontroldir 4-5 gün önden gidiyor o hesaba göre 12 dir diye gidicem.zaten ikili test te yaptırmayi düşünmüyorum.16.haftada 3 li test var eğer ikiliyi yaotiramazsan 3 li testi yaptirirsin.sorun olmaz.ben küçük oğlumda doktor 3 li test yaptırdı ikiliye gerek yok.birini yaptırsan yeterli demisti
Merhaba canım ama ikili test üçlüden daha güvenilirmiş zaten kan vermeyi düşünmüyorum ben de. Ense kalınlığına burun kemiğine bakılsa yeter bence. 13 haftada da yapılıyor ama değerlendirme yanlış olabiliyormuş o haftada ense kalınlığı yüksek çıkabiliyormuş sata göre 12+4 te gitmeye karar verdim yani pztesi günü bir hafta gerilemiş olsa bile yine de yapılabilir en azından

Selam kızlar ben ikili teste ne zaman gideceğimi bir türlü hesaplayamıyorum çünkü ilk gittiğimde doktor geç döllenme var demişti 8 gün geriydi sattan diğer gittiğimde de 2 gün geriydi ama doktor sat ımı bir hafta ileriye aldı yani her gittiğimde 8 gün geriden gelmiş haliyle değerlendirecek ama diğer gittiğimde 2 gün geriydi şimdi doktorun hesapladığına göre gidersem verdiği tarihte sat a göre 13.hafta oluyor doktora göre 12.hafta oluyor karışık oldu baya ama ne zaman gideyim ben sizce
Canim 12 13 . Haftada da oluyor ikili test dert etme ille tam 12. Hafta diye bir şey yon

Dışarıda ne yiyorsun yemek olarak bana doktorum yeme dedu ben mi çok pipirikliyim ya eşimde çıkalım yemeğe diyo ben hayır diyorum bu aralar hep

Eşimle haftada bir mutlaka dışarda yiyoruz. Güvenilir kaliteli bir yer olduktan sonra bence doktora sormaya bile gerek yok. Hepimizin rahatlamaya ihtiyacı var :)
Anneme kayınvalideme ne sorsam şu olur mu bu olur mu diye, ayrı ayrı bana kızıyorlar, bizim zamanımızda bebeği bile göremezdik siz de amma buldumcuk olmuşsunuz diyorlar :) ben de sonra kendime kızıyorum :)))
Gidin güzel güzel eşinizle başbaşa bir yemek yiyin, iyi gelecektir. :KK200:

Dışarıda ne yiyorsun yemek olarak bana doktorum yeme dedu ben mi çok pipirikliyim ya eşimde çıkalım yemeğe diyo ben hayır diyorum bu aralar hep
Canim yesillik disinda yemekten cekindigim bir sey yok.. simdilik yedigimi burda yazmayayimda guvendiginiz bir yere giderseniz iyi pistigi surece her seyi yiyebilirsin.

Selammm ayy bu konulara yazmak için ne çok bekledim. Yazarken çok heycanlamıyorum. 12+1 olduk bugün ve cinsiyetini çok merak ediyorum bebeğimin. Gram bulantısız bi ilk trimester geçirdim(araba tutmaları ve fazla aç kalma haricinde) çok şükür rabbime inşallah da bundan sonra sıkıntısız geçer 2 hafta sonra yani 14 haftalıkken kontrole gidicem. Sizce cinsiyeti belli olur mu. Herkes erkek diyor bana da ennn başından erkek olucak mış gibi geliyodu ama arada bir sanki kız olcakmış gibi hissediyorum hele son zamanlarda artık yorum yapamaz oldum. Uzın oldu kusura bakmayın :KK51:

Arkadaşlar bende göğüs uçlarım çatlakmış gibi yanıyo ve aşırı kaşınıyor sizlerde de varmı ne kadar sürüyor yada ne yapsam en azından kaşıntısı geçse deli olucam

Benim de feci derecede kasiniyor uçları. Hani dış taraf kasinsa catlayacak diyecegim ama ucu neden bu kadar kasiniyor anlamadim :(

Vazelin normalde çok kullanirdim. Dudak catlaklarima bin tane sey denedim, vazelinden baska birseyden memnun kalamadim. Ama vazelin petrolden yapıldığı için karnima sürmeyi düşünmüyorum açıkçası.
Önemli olan içerden nemli tutmak cildi yani cok su icmek. Ben 1 litreyi zor tamamliyorum malesef :(

balık yapı folik asit ve decavit kullanıyorum.12. haftam bitti simdide doktorum kalsiyum-d vitamini , demir hapı ve magnezyum ilacı verdı. değerlerim gayet normaldi.. sizce bu kadar ilaç kullanmak normall mi
Ben çok normal bulmuyorum canım tamam vitamin ama her vitamin hapının içinde bile renklendiriciden koruyucuya kadar bir sürü kimyasal var içeriğinde bile yazıyor zaten. Eğer vücutta bir eksiklik yoksa neden içilmesini tavsiye ediyorlar anlayamıyorum ve ben içmiyorum açıkcası onun yerine güzel beslenmeye dikkat ediyorum.

Canım en doğalı niye kimyasal olsun saf Hindistan cevizi yağları satılıyor al sur mis gibi sürmezsen kaşıntidan çatlak tan duramaz olucan belkide karnında bebek kesenin içinde ondan önce kat kat yağ tabakası var sen sadece dış deriyi nemli elastik tutuyosun doğal yağlardan kullan Hindistan cevizi yağı güzel emiliyor yağlı kalmıyor korkma bence dr una sor yine de rahat edersin
Bilmem ki canim yediklerimizden bile korkuyorum ben devamli kullanimda sorun olmaz mi ki.gerci dedigin gibi kat kat koruma altinda bebeklerimiz.bir doktoruma danisayim kullansam iyi olur aslinda :)peki kakao mu hindistan cevizi yagi mi iyi geliyor canim aklimda bulunsun :)

Ben çok normal bulmuyorum canım tamam vitamin ama her vitamin hapının içinde bile renklendiriciden koruyucuya kadar bir sürü kimyasal var içeriğinde bile yazıyor zaten. Eğer vücutta bir eksiklik yoksa neden içilmesini tavsiye ediyorlar anlayamıyorum ve ben içmiyorum açıkcası onun yerine güzel beslenmeye dikkat ediyorum.

Katılıyorum. Su an sadece folik asit kullanıyorum. Ama hic birsey yiyemiyorum, 2 hafta sonra gittigimde kan tahlili isteyecegim, açığına düştüğüm birşey varsa tabii ki takviye alırım. Ama hic tahlil bile yapmadan direk verilenleri çok gerekli bulmuyorum malesef :( son zamanlarda bebekler biraz kilolu doğuyor, sonrasında da obezite sorununa kadar gidebiliyor. Hamileyken bu kadar cok vitamin alınmasıyla da alakası olabileceğini düşünüyorum

Bilmem ki canim yediklerimizden bile korkuyorum ben devamli kullanimda sorun olmaz mi ki.gerci dedigin gibi kat kat koruma altinda bebeklerimiz.bir doktoruma danisayim kullansam iyi olur aslinda :)peki kakao mu hindistan cevizi yagi mi iyi geliyor canim aklimda bulunsun :)
Yediklerimiz zaten önemli canım yo bi sorun olmaz eğer güvenilir bi ürün kullanirsan asıl devamli kullanmazsak faydasını goremezmisiz sen yine de sor doktoruna bizi de bilgilendir hatta ben unutuyorum sormayı hep canım kakao yağı ya da Hindistan cevizi yağı hangisi daha iyi bilmem ama Hindistan cevizi yağı güzel emiliyo sen alırken üzerini iyice incele yüzde 100 güvenilir olsun yine ben kremler le destekliyorum ama dedigim gibi paraben parfum vs olmasın yeterki

Katılıyorum. Su an sadece folik asit kullanıyorum. Ama hic birsey yiyemiyorum, 2 hafta sonra gittigimde kan tahlili isteyecegim, açığına düştüğüm birşey varsa tabii ki takviye alırım. Ama hic tahlil bile yapmadan direk verilenleri çok gerekli bulmuyorum malesef :KK43: son zamanlarda bebekler biraz kilolu doğuyor, sonrasında da obezite sorununa kadar gidebiliyor. Hamileyken bu kadar cok vitamin alınmasıyla da alakası olabileceğini düşünüyorum
Sadece kilo değil okul çağlarina gelmiş bi tanidigimin oğluna dikkat eksikliği teşhisi kondu baya ileri yani kızlar her çocukta olan boyutta değil ve sebebinin gebelikte fazla miktarda vitamin ilacı kullanımı olabileceğini söylemiş doktoru tabiki kesin sebep bu dememiş ama böyle sonuçlar da ortaya cikabiliyormus dikkatli kullanın kızlar

Canım balık yemem iz gerekiyor ama evde hicbirimiz o kokuya dayancak gibi değiliz biz balık yemeye çıkıyoruz hem sağlıklı hem temiz oluyor ev kokmuyor:bicak::KK73:

Benim de ucu değilde göğsümün kenarları ve göbeğim inanılmaz kaşınıyor öyle kaşıyorumki kıpkırmızı oluyor :bicak:
Hindistan cevizi yağı sürüyorum bi iki saat rahatlatıyor ama sonra yine aynı :işsiz:
Ben göbek bölgeme zeytinyağı sürdüm pul pul dökülüyordu iki defa sürdüm şu an bişe yok

Back