2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

canım tiroit ilacı kullanıyor musun kaç mg kullanıyosun?

merhaba kızlar;
neler yiyosunuz nelere dikkat ediyosunuz, doktorunuz hangi destekleyeci ilaçları verdi, paylaşır mısınız , eksik bir şey yapmak istemiyorum:)
Ben her sabah peynir ,zeytin ,yumurta ve bir dilim cevizli ekmek yiyorum , öğlen yağsız et/ balık salata yanında ayran, akşam da zeytinyağlı herhangi bir sebze yiyorum ve bol yeşillik , gündüz 11,00 gibi bir bardak süt, öğleden sonra 15,00 gibi bir ayva, 4 tane ceviz yiyorum, 2,5 litre su içiyorum maalesef yoğurt yiyemiyorum kendimi zorlasam da ağzıma alamıyorum maalesef süt veya peynir onun yerine geçer mi akşamları da kuru üzüm , badem ve biraz meyva yiyorum.
TAVSİYELERİNİZİ bekliyorum , ha birde çay içmeden duramıyorum o konuda ne düşünüyosunuz :)

Ben kahvaltıda 2 yumurta haşlıyorum biraz peynir, 3 ceviz yiyorum 1 büyük bardak süt ile, ekmek kullanmıyorum yıllardır. Öğlen ıspanak, pırasa gibi zeytinyağlı yanında bir kase yoğurt, akşama doğru 1 minik muz yanında bir bardak süt akşam da etli sebze yemeği yanına yoğurt ya da et salata yiyorum. Meyveyi akşama bırakmıyorum ki depolanmasın, tatlı, aburcubur, ekmek, pilav, makarna, asitli içecek, çay içmiyorum. Günde şekersiz bir kahvem var onu bırakmadım.
Doktorum bitki çaylarını yasakladı, yeşil çay tansiyonu yükseltirmiş o yasak, tuzlu şeyler yasak, kabuklu fıstık gibi a vitamini yüksek şeyler yasak (supradyn kıllanıyordum, bıraktırttı decavite başladım), sakatatlar yasak, işlenmiş ürün yasak, şarküteri yasak, çiğ köfte midye ve büyük balıklar yasak. Aklıma gelenler bunlar şimdilik.

ayran içebilirsin canım yoğurdun içindeki probiyotiğe ihtiyacın var. ben süt teknikerliği okudum o nedenle hepsinin yeri ayrı inan ki zorla kendini diyemem ama bir şekilde yemenin yolunu bul bence ya da kefir seviyorsan içebilirsin

kızlar ben çalıştığım için öğle yemeği düzenim hiç yok. burda lokantalarda normal zamanda bağırsaklarımı bozuyordum hamileyken hiç yiyemem ekmek arası şeyler zaten yasak sizce nasıl bir düzen oturtabilirim aklıma gelen kıyma alıp köfte yapıp 4-5 adet poşetleyip sabah çıkarıp pişirip iş yerine getirmek ama yanına illa salata pilav vb şeyler de olması lazım mı of ben bu konuda çok zorlanacağım mesela dün akşam tavuk yedik yanında makarna vardı makarna arttı getirdim yanımda.bazı şeyleri dolaptan çıkarıp tekrar yemeğin diyorlarken ben nasıl tazesini bulupta yiyeceğim

sağol canım :)

haklısın canım artık kendimi zorlayacağım :)

birde tavuk konusunda ne düşünüyorsunuz, doktorum kesinlikle yasak tavuk ilk üç ay asla yemiceksin dedi

yok kız zorlama kendini tiksinirsin bir daha yiyemezsin ayran içiyorsan bile kafi. ya tavuk konusunda bende kararsızım ama ben çok seviyorum tavuğu bana doktor şunu ye bunu yeme demedi ya sizler mi sordunuz da söylediler

Aranizda mide bulantilari baslayan var mi kizlar?
6+1 im bende bir belirti yok.
Bnde 6+1 im ama herseyden midem bulaniyo ayaga kalkinca gozum karariyo butun kokulara karsi ...mutfaga gitemiyorm.cay demlerken cayin kokusu bile tiksindiriyo en sewdigim sey olmasina ragmen ve 3 gundur boyleym

Aaaa hiç duymamıştım a vitamini neden yasakki kabuklu fıstık çok severdim benn

Kardiyolojiye gittim kalbin normal çalışıyo dedi ama beni çok rahatsız ediyo iki adım bile yurusem hemen nefesim kesiliyormus uzandigimda bile hiç azalmiyo keseyi görmek için gittiğimde doktorum soracam olmazsa tekrar başka bi kardiyologa görünecek artık

Canım kenarları pembe olan pazar günü sabah ilk idrarla yaptim altta ki bu aksam bebe time markası ama akşam hiç sıkısmadan yaptım ya fotoda daha silik cikti ama korku düştü icime
CANIM benimkide böyle çıktı.dün yaptığım ilk idrardı daha koyu bugün yaptığım ikinci idrar ve daha açık yani bugün yaptığımı ilk idrarımla yapmadım.yarın kan tahlili yaptıracağım inş güzel haberlerle dönerim

Troid hormonunuza baktirin...bebegin anne karninda uretemedigi tek hormon. Ben zaten hipertroid hastasiyim. Bugun test yaptirdim 4.32 yani gebelikte istenen 2 nin ustunde cikti.doz artiracagiz.

Yiyeceklere gelince magnezyum ihtiyaciniz olacak ilerleyen zamanlarda...cig et cig kofte yemeyin. Bol ceviz yiyin.balik ozellikle soguk deniz baligi...meyve sezonu aciliyor bol meyve sebze.. agir yemeklerden kacinin..ilerde size agirlik olarak donecek..icinizin istemedigi yemekler icin kendinizi zorlamayin...mveeeee en onelisi hareket yürüyüş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…