2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
18-22.haftalar arası yapılıyor diye biliyorum canım. Doktorum geçen sefer 20.haftada randevu almamı istemişti.

Doktor değiştirmiyor aslında beklenen doğum tarihini, ultrason cihazı otomatik hesaplıyor. O gün yapılan ölçüme göre beklenen doğum tarihini veriyor cihaz. Benim doktorum oğlumda 6-7.aya kadar ileride çıkmasını önemsemeyeceğiz demişti. Sonrasında da fark oldu ama gene de beklenen doğum tarihini değiştirmedi, cihazların yanılma payı olabiliyor dedi. Hep son adet tarihimi baz aldı. 37.haftasını doldurduğunda doğmuştu oğlum, cihazın doğumdan bir gün önce gösterdiği kilodan biraz daha düşük doğdu mesela. Ama şimdi benim nolacak merak ediyorum çünkü son adet tarihim yok benim :) oğlumun doğumundan sonra hiç adet görmemiştim. Şu an 3 farklı tarih çıktı ultrasonda ben de ortalamasını aldım hepsinin, ilerleyen günlerde nolacak merak içerisinde bekliyorum :)
aa gerçekten mi adet olmadan yumurtlama oluyormu ki kaç aylık bebeğin

aa gerçekten mi adet olmadan yumurtlama oluyormu ki kaç aylık bebeğin

22ayının içerisinde. Yumurtlama değil de rahimde kalınlaşma olmuyordu, doğum gününden beri ara ara doktora gidiyordum. Yoğun emzirmeden dolayı rahim duvarı yumurtanın tutunmasını sağlayacak kadae kalınlaşmadığından hamile kalamazsın demişti doktor. En son hamileliğimi öğrendiğimden 1 ay önce gitmiştim, emzirmeyi azaltmştım ama halen yeterli değil demişti. Üstüne de rahmim geriye dönükmüş, çok zor hamile kalman demişti. Ama kısmeti varmış miniğimin çok şükür o ay hamile kaldım :)

Masallah subhanallah canim. Bizimkiler ayni duruyor bakalim cinsiyetleri ayni mi cikacak:KK48:belli degil dimi senin bebisin cinsiyeti

Evet canım senin benim ve YaKaMoZz-z YaKaMoZz-z 'un hep solda bebişleri, YaKaMoZz-z'a erkek demiş seninkinde de nuba göre erkek gibi bakalım benim ki ne olacak. Kızımda 11 haftalıkken doktor kız olduğunu bilmişti. Bunda 12 +1'im bugün sordum henüz belli olmaz dedi. 1 ay sonra inşallah öğrenirim bende:KK51:

Tebrik ederim canım teoriyi ben de bilmiyorum ama sen bildin doktor kız dedi :KK66:)

Hayırlı olsun canım, Allah sağlık versin başka çocuğun var mıydı ilk mi olacak?

Neresi mesela o çıkıntı ben böyle anlamıyorum hiç doktor hareket ettirince çıkıntı görünmüştü yine de yüzde 5 yanılma demişti bu kadar net görünürken yanılma olurmu bende bişeyler örmek istiyorum artık

Canım senin ki gerçekten çok belli erkek olduğu, bebeklerimizin pozisyonları da aynı seninle, bakalım bana da erkek nasip olacak mı yoksa ikinci kızım mı geliyor bekleyip görecem:anne:

22ayının içerisinde. Yumurtlama değil de rahimde kalınlaşma olmuyordu, doğum gününden beri ara ara doktora gidiyordum. Yoğun emzirmeden dolayı rahim duvarı yumurtanın tutunmasını sağlayacak kadae kalınlaşmadığından hamile kalamazsın demişti doktor. En son hamileliğimi öğrendiğimden 1 ay önce gitmiştim, emzirmeyi azaltmştım ama halen yeterli değil demişti. Üstüne de rahmim geriye dönükmüş, çok zor hamile kalman demişti. Ama kısmeti varmış miniğimin çok şükür o ay hamile kaldım :)
Maşallah canım ya mucize işte
Bende oğlumu doğurduktan sonra emzirmeden dolayı 11 ay adet görmemiştim yine de korunmayı bırakmamıştım Ne olur Ne olmaz diye

Evet canım senin benim ve YaKaMoZz-z YaKaMoZz-z 'un hep solda bebişleri, YaKaMoZz-z'a erkek demiş seninkinde de nuba göre erkek gibi bakalım benim ki ne olacak. Kızımda 11 haftalıkken doktor kız olduğunu bilmişti. Bunda 12 +1'im bugün sordum henüz belli olmaz dedi. 1 ay sonra inşallah öğrenirim bende:KK51:

Hayırlı olsun canım, Allah sağlık versin başka çocuğun var mıydı ilk mi olacak?

Canım senin ki gerçekten çok belli erkek olduğu, bebeklerimizin pozisyonları da aynı seninle, bakalım bana da erkek nasip olacak mı yoksa ikinci kızım mı geliyor bekleyip görecem:anne:
Dimi :)
Ben bu şekilde sabit kalınca anlamıyorum ama bi ara bacak arası tam göründü hiç anlamayan ben bile görür görmez bu pipi dedim :)
İki erkek annesi olmak güzel olacak sanırım çocukluk dönemi zor oluyor erkek çocuklarda inşallah yetişkin olduğu zaman keyiflerini çıkartmak nasip olur

YaKaMoZz-z YaKaMoZz-z
Tabii doğru mantıken yumurtlama da yoktur sanırım yani prolaktin yumurtlamayı baskılıyor diye biliyorum.
Bende öyle biliyorum kafam çok karışıyor bu konuda o yüzden
Acaba hiç mi adet görmüyor bu şekilde hamile kalanlar ya da düzensiz belli belirsiz az da olsa kanama yaşıyorlar mı o_O

Dimi :)
Ben bu şekilde sabit kalınca anlamıyorum ama bi ara bacak arası tam göründü hiç anlamayan ben bile görür görmez bu pipi dedim :)
İki erkek annesi olmak güzel olacak sanırım çocukluk dönemi zor oluyor erkek çocuklarda inşallah yetişkin olduğu zaman keyiflerini çıkartmak nasip olur
Gözün aydın canım,iki erkek annesi olarak şimdiden kolay gelsin diyorum sana.yorucu günler seni bekliyor .benim bebiş te solda,iki oğlum sagdaydi,bu farklı tarafta bakalım hayırlısı.nub a göre kız dedi arkadaşlar hakkımızda hayırlısı olsun

Gözün aydın canım,iki erkek annesi olarak şimdiden kolay gelsin diyorum sana.yorucu günler seni bekliyor .benim bebiş te solda,iki oğlum sagdaydi,bu farklı tarafta bakalım hayırlısı.nub a göre kız dedi arkadaşlar hakkımızda hayırlısı olsun
:KK17::KK17::KK17: Ay çok mu zor olacak gerçekten oğlumla ilk 3 yılımı pek hatırlamak istemiyorum fena zorlu yorucu stresli zamanlardı rabbim yardım etsin sağlığı yerinde olsunda bi şekilde katlanırım tabi
Benim bu minnak sağımda oğlumda sağımdaydı taa ordan anladım bi canavar daha geliyor diye :KK53:
Allahım evlatlarımıza hayırlı sağlıklı uzuuun ömürler nasip etsin inşallah geriye kalan gelip geçici

Bende öyle biliyorum kafam çok karışıyor bu konuda o yüzden
Acaba hiç mi adet görmüyor bu şekilde hamile kalanlar ya da düzensiz belli belirsiz az da olsa kanama yaşıyorlar mı o_O

Ben hiç ara kanama vs yaşamadım. 11 ay ben de korundum, cerazette kullandım. Bırakınca bir ay sonra kontrole gittim. Doktor hamile kalamazsın demişti işte. Ama şöyle birşey de var benim oğlum yutmada çok problem yaşadı. Ek gıdaya 1 yaşından sonra geçtik, o zamana kadar hep emdi. Sadece yiyeceklerin tadına baktı. 14ay civarıydı sanırım düzgünce kahvaltı yapmaya başladığında, yani düzgün derken az az yumurta peynir yiyip üstüne emiyordu. İşte şurda 3-4 aydır da öğünlerle ek gıdaya geçti. Baktım emzirmeyi bırakmayacak hamileliğimi öğrendiğimde doktorum da riskli gördü, gündüz emzirmeyi kestim. Halen öğlen ve gece uykuya geçişte emiyor. Ben bu ek gıdaya bu kadar geç geçmemize bağlıyorum bu durumu ama tabii tıbbi yanını tam bilemiyorum. Bende böyleydi ama mesela arkadaşım da bebeği 3 aylıktı, mama vs vermiyor sadece emziriyordu ve adet görmeden hamile kaldı.. Belli bir kuralı yok bence emzirme, korunma ve hamilelik ilişkisinin. Varsa da o kural çok etkenli çook karışık kafam almadı :110:

Ben hiç ara kanama vs yaşamadım. 11 ay ben de korundum, cerazette kullandım. Bırakınca bir ay sonra kontrole gittim. Doktor hamile kalamazsın demişti işte. Ama şöyle birşey de var benim oğlum yutmada çok problem yaşadı. Ek gıdaya 1 yaşından sonra geçtik, o zamana kadar hep emdi. Sadece yiyeceklerin tadına baktı. 14ay civarıydı sanırım düzgünce kahvaltı yapmaya başladığında, yani düzgün derken az az yumurta peynir yiyip üstüne emiyordu. İşte şurda 3-4 aydır da öğünlerle ek gıdaya geçti. Baktım emzirmeyi bırakmayacak hamileliğimi öğrendiğimde doktorum da riskli gördü, gündüz emzirmeyi kestim. Halen öğlen ve gece uykuya geçişte emiyor. Ben bu ek gıdaya bu kadar geç geçmemize bağlıyorum bu durumu ama tabii tıbbi tam bilemiyorum. Bende böyleydi ama mesela arkadaşım da bebeği 3 aylıktı, mama vs vermiyor sadece emziriyordu ve adet görmeden hamile kaldı.. Belli bir kuralı yok bence emzirme, korunma ve hamilelik ilişkisinin. Varsa da o kural çok etkenli çook karışık kafam almadı :110:
:confused::confused: Ben böyle çok kurcalamamak lazım Allah'ın mucizesi

Kızlar sizin de kasik agrinız oluyor mu bir de vajinada sanki iğne batması gibi bir his oluyor bende.Daha önce doktora sormuştum hamilelikte doğal demişti ne zamandır olmuyordu acaba rahim büyüdüğünde mi böyle hissediyoruz

Kızlar sizin de kasik agrinız oluyor mu bir de vajinada sanki iğne batması gibi bir his oluyor bende.Daha önce doktora sormuştum hamilelikte doğal demişti ne zamandır olmuyordu acaba rahim büyüdüğünde mi böyle hissediyoruz
Rahim büyüdükçe olur canım öyle ağrılar,ani eğilip kalkmalarda dikkat et,daha çok acı verir yoksa

Rahim büyüdükçe olur canım öyle ağrılar,ani eğilip kalkmalarda dikkat et,daha çok acı verir yoksa
Evet canım ani hareketlerde fazlalasıyor bir de hapsurdugumda.bebıslerımız saglıklı olsun da :) bir de cok halsizlik basladı ben de.decavit vitamin kullanıyorum ona baslayınca premesisi bıraktım bulantılarım da geri geldi

Evet canım ani hareketlerde fazlalasıyor bir de hapsurdugumda.bebıslerımız saglıklı olsun da :) bir de cok halsizlik basladı ben de.decavit vitamin kullanıyorum ona baslayınca premesisi bıraktım bulantılarım da geri geldi
Vitamin hapları bulantiyi artırıyor malesef.3.ayda kan hapına başlanıyor bulantılar bir nebze de olsa azalabilir.folik asit te bulantiyi artırıyor.

Ben hiç ara kanama vs yaşamadım. 11 ay ben de korundum, cerazette kullandım. Bırakınca bir ay sonra kontrole gittim. Doktor hamile kalamazsın demişti işte. Ama şöyle birşey de var benim oğlum yutmada çok problem yaşadı. Ek gıdaya 1 yaşından sonra geçtik, o zamana kadar hep emdi. Sadece yiyeceklerin tadına baktı. 14ay civarıydı sanırım düzgünce kahvaltı yapmaya başladığında, yani düzgün derken az az yumurta peynir yiyip üstüne emiyordu. İşte şurda 3-4 aydır da öğünlerle ek gıdaya geçti. Baktım emzirmeyi bırakmayacak hamileliğimi öğrendiğimde doktorum da riskli gördü, gündüz emzirmeyi kestim. Halen öğlen ve gece uykuya geçişte emiyor. Ben bu ek gıdaya bu kadar geç geçmemize bağlıyorum bu durumu ama tabii tıbbi yanını tam bilemiyorum. Bende böyleydi ama mesela arkadaşım da bebeği 3 aylıktı, mama vs vermiyor sadece emziriyordu ve adet görmeden hamile kaldı.. Belli bir kuralı yok bence emzirme, korunma ve hamilelik ilişkisinin. Varsa da o kural çok etkenli çook karışık kafam almadı :110:
Ben de oğlum 1 yaşındayken hamile kalmıştım küçük oğluma.iki kez adet olmuştum sadece o bir yıllık süreçte.doktora gitmiştim doktor tahlilde süt hormonun çok yüksek zaten hamile kalamazsin korkma demişti.biz korunuyorduk da üstelik.ama kondom delik çıktı ve o ay ben oğluma hamile kaldım. Rabbim verecek olduktan sonra hepsi bahane bu durumların.yeter ki O istesin.

Bi kaç gündür o ağrı kıvrandırdı beni canım bugün kontrolüm vardı söyledim doktoruma magnezyum verdi vajinaya bıçak gibi saplanıyordu kasıklarımda adet olacakmış gibi ağrıyordu

Nerde bu blog ben göremedim :)

Cnm senin cinsiyet belli oldumu nasılsın
İyiyim canım. Perşembe günü gideceğim. İnşallah sağlıklı devam ediyordur. Sen nasılsın? İkili tarama yaptırdın mı?
Son gittiğimde bana ikili tarama yapıldı. Ense kalınlığı 1.5mm çıktı, burun da oluşmuştu. Sonuç da iyi çıktı çok şükür.

Back