Valla ilk bebeğimde niye başlandığını hatırlamıyorum. Ama sanırım tedbir amaçlı hani kan pıhtılaşması vs bilinmiyor diye başlatmıştı bir doktor. İkinci hamileliğimde yani oğlumda ilk kaybımın sebebi bilinmiyor diye gene tedbiren başlatmıştı doktorum, sıkıntı olursa bırakırz demişti ama baya uzun süre kullandım. Yanlış hatırlamıyorsam 30 haftalara kadar kullanmış olabilirim. O sefer etkilememişti mesela. Ama şimdi gene kullanmaya başladığımda nefesim daralmaya başladı, doktorumun onayıyla bıraktım hemen. Enteresan birşey, dalga geçer gibi.. Bir var, bir yok..
İlk seferde nefes darlığı, öksürük vs yaşayınca ilk eşim demişti bu astım diye. O çocukken astım hastasıymış, sonra düzelmiş. Ben ihtimal vermemiştim, o güne kadar öyle birşey hiç yaşamayınca olamaz ben üşüttüm diye düşünmüştüm. Dahiliyeye gittik hemen, hani ciğerde bişe vardır, kan tahlili vs ister belki üşütmüşümdür ilaçla geçer dedim. Herşey temiz çıkınca doktorum alerjik biri olduğumu ve coraspin kullandığımı biliyordu, bi hava verelim bakalım dedi. Hava ile azaldı ama geçmedi o süreçte. Sonra coraspini kes dedi, bir deneyelim. Coraspini kestim hemen azalarak geçti öksürüğüm de nefes darlığım da. Ama ben o kadar kötü duruma gelmiştim ki konuşurken nefesim yetmiyordu artık. Ama bunlara rağmen aspirin alerji testim temiz çıktı. Teste göre alerjim yok yani teoride yok ama pratikte var.
O yüzden dahiliyeye git istersen bi dedim ilk mesajda. Tüm ihtimalleri eleyerek gidiyor dahiliye. Eğer aspirin sebepli ise yaşadığın ve illa kan sulandırıcı kullanman gerekiyorsa kan sulandırıcı iğne veriyorlarmış zaten. Önce dahiliyeye git, baksınlar sonra kadın doğum doktoruna durumunu anlat bence.