- Emoji Skoru
- 1.292
- Puanlar
- 333
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #7.961
Çok teşekkür ederim vakit ayırıp bu kadar açıklama yapmissin. İnşallah geri kalanımıza en güzel şekilde huzurluca tamamlamayi nasip etsin Allahım.N NewHopes
visnelikurabiye
Özellikle ikinizi etiketledim ilk sizleri gördüm diye ama sonradan gördüm ki korkan çok olmuş :)
Bebeğin geriden gelmesi yani gelişiminin geri olması her zaman sıkıntı değil. 1 hafta 10 gün kadar fark kabul edilebilir deniyordu yanlış hatırlamıyorsam. Sizin kese göründüğünden beri var olan bi fark söz konusu. Sıkıntılı olabilecek olan ileri haftalarda tek ölçümde diğerlerine göre gerilik olması (mesela baş çevresi ve boyu haftasıyla uyumludur karın çapı çok geridedir gibi) bir de sürekli açılan fark (bebeğin beslenemediğini, gelişemediğini gösterdiğinden) diye biliyorum. Bu durumda da riskli gebelik durumuna giriyor, doktorunuz ona göre takip ediyor diye biliyorum. Dediğim gibi sizlerin bebeği ilk gördüğünüzden beri haftasından geri olma durumu var; geç döllenme olabilir bu geriden geliyor, gelişmiyor demek değildir. Özellikle ilk 8 haftadaki kayıpların bebekteki anomaliden kaynaklı olduğunu söylüyor doktorlar. Yediğimiz içtiğimiz hiçbirşey doğal değil. Kaldı ki yaşadığımız dünyada çok fazla dış etkene maruz kalıyoruz; xray cihazları, elektronik alanlar vs vs. Bu kadar etken içerisinde etkilenmek olağan olabilir, bu yüzden erken dönem kayıplarının arttığını savunan bi yazıya denk gelmiştim. Araştırmadım ama olabilir yani bu kadar doğallıktan uzaktayken.. (İlk bebeğimi kaybettiğimde uterus içi gelişim geriliği dendi doğumdan sonra.bunun sebebi de belli değil.bu yazdıklarımı o zaman öğrenmiştim.benim her hamileliğimde aynısının olma riski var çünkü sebebi belli değil ve tedbir alamıyorum bu yüzden.böyle bakınca çok tedirgin olmam lazım ama artık biliyorum ki elimden teslim olup dua etmekten başka birşey gelemez, allaha sığınıp emanetini ona emanet ediyorum.)
Kısacası kayıpları duydukça kendinize çıkarım yapıp korkmayın artık bence. Allah göstermesin doğumda bebeğini kaybeden anneler var, doğuma kadar korkacakmıyız? Ya da allah korusun doğumdan sonra daha hastanedeyken annesini emerken kaybedilen bebekler var, allaha emanetler hepsi..
Ya mübdi tesbihi düşük olmaması için okunurmuş. İçinizi rahatlatır belki, bakın isterseniz netten de. Sağ işaret parmağınızı göbeğinize koyup okuyorsunuz. 21 kereydi sayısı da.
ben tatlı tüketmemek için çok çabalıyorum yesem bir oturuşta bir sürü abur cubur yiyebilirim ağzım hep dolu olsun istiyorum ve tatlı olsun istiyorumBen de çok sık atıştırıyorum. Keşke badem ceviz yesem ben de, etipuf yiyorum midem kazınınca. Acayip tatlı yer oldum. Rüyamda bile tatlı yiyorum
Merhaba hanımlar, kısmet olursa ben de kasım annesi olacağım...
Teşekkür ederim. Hepimiz için hayırlı olur inşallah...hoşgeldin hayırlısı olur inşallah
tok tutsun diye yesem neyse ama ben hem lezzetini sevdiğimden hemde ağzımda bişiler olsun diye yulafı sütsüz çıtır çıtır yiyemembir garip oblomov
Onun yerine yulaf ezmesi falan alsan, içerisine kuru üzüm gibi şeyler koymayı denesen? Ben mısır gevreğinin mısırdan dolayı çok sağlıklı olmadığını duydum. Gdo muhabbetinden ötürü.
Tebrikler tatlım, aramıza hoşgeldin..Merhaba hanımlar, kısmet olursa ben de kasım annesi olacağım...
teşekkür ederim canım...Tebrikler tatlım, aramıza hoşgeldin..
ben tatlı tüketmemek için çok çabalıyorum yesem bir oturuşta bir sürü abur cubur yiyebilirim ağzım hep dolu olsun istiyorum ve tatlı olsun istiyorum2 ayda 2 kilo aldım ama birde 2. trimesterde en güzel zamanlar diyorlar bebişte büyüyecek ozaman ne yapacağım hiç bilmiyorum
Dikkat yiyecek ismi içeriyoooorrr canı her okuğunu çekebilenleri uyarıyoruum
Ya beni bıraksan şişe şişe malum çikolatadan bitircem ki bazen tutamıyorum kendimiÇok çikolata krizim tutarsa gün kurusu kayısıyı ikiye bölüp tavada azcık çevirince hafif kızarıyor, yanına az miktarda malum çikolatadan alıp kısmen sağlıklı atıştırmalık yapıyorum kendime. Ama bunda eş desteği alıyorum çünkü tavada çevirirkenki kokusuna dayanamıyorum, haliyle kısıtlı bi alternatif oldu Sağlıklı atıştırmalık alternatifleri de ürettim. Alternatif 1: muzu dilimliyorum, biraz bal ve bol tarçın serpiyorum. Tatlı krizimi çoğu kez dindiriyor. Alternatif 2: en yakın marketten vişne kurusu ya da yaban mersini (paketin üstünde cranberry yazıyo) yanına da badem fındık ya da ceviz içi alıyorum. Miktar serbest diyerek başlıyorum ama en garip olan şey ne biliyormusun; çikolatanın mide bulantımı bastırması
Dikkat yiyecek ismi içeriyoooorrr canı her okuğunu çekebilenleri uyarıyoruum
Ya beni bıraksan şişe şişe malum çikolatadan bitircem ki bazen tutamıyorum kendimiÇok çikolata krizim tutarsa gün kurusu kayısıyı ikiye bölüp tavada azcık çevirince hafif kızarıyor, yanına az miktarda malum çikolatadan alıp kısmen sağlıklı atıştırmalık yapıyorum kendime. Ama bunda eş desteği alıyorum çünkü tavada çevirirkenki kokusuna dayanamıyorum, haliyle kısıtlı bi alternatif oldu Sağlıklı atıştırmalık alternatifleri de ürettim. Alternatif 1: muzu dilimliyorum, biraz bal ve bol tarçın serpiyorum. Tatlı krizimi çoğu kez dindiriyor. Alternatif 2: en yakın marketten vişne kurusu ya da yaban mersini (paketin üstünde cranberry yazıyo) yanına da badem fındık ya da ceviz içi alıyorum. Miktar serbest diyerek başlıyorum ama en garip olan şey ne biliyormusun; çikolatanın mide bulantımı bastırması
ay senin minnakların sıkı sıkı tutundular sana annesi. inşallah hayırlısıyla haftaya bende yavrumu sağlıklı bir şekilde görürümKayıp yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun. Çok üzücü zor bir durumAllah en kısa zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin.
Bu bir ay aklımdan neler neler geçti. İnsanın aklına elinde olmadan kötü düşünceler geliyor. Henüz çok küçükler hissetmediğimiz için bilemiyoruz iyiler mi değiller mi. Çok korktum ama çok şükür bugün iyi olduklarını gördüm. Her şey yolunda dedi doktor. 11+5 ti bugün 12+1 göründüler. İkili test için de kan verdim bakalım inşallah sonuçlar iyi olacak.
ay dikkat yazmışsın ya acaba ben mi yazdım dedimay iyi güzel hoş anlatmışsın da bunları iş yerinde nasıl yapacam dediğin gibi kuru meyvelerden alayım böleyim onları azar azar ağzıma atar oyalanırım olmadı. birde çalıştığım semtte bir sürü kuruyemişçi toptancısı var hiç aklıma gelmedi
yavv şişe şişe malum çikolata demişsin ya ben onu anlamadım 2 dk boyunca ekrana baktım hangi şişeye çikolata koymuşlar diyemarkasını diyeydin ya aklım durmuş resmen çalıştıramadım geç düştü jeton ahahaha :) şişeli çikolata ile olan fantezilere girersek suni pasta tarifi bile çıkartabilirim. çıkartayım mı dövmeyin sonra beni
Maşallah canım, çok sevindim bebislerinin iyi olmasına ve içinin rahatlamasına..Kayıp yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun. Çok üzücü zor bir durumAllah en kısa zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin.
Bu bir ay aklımdan neler neler geçti. İnsanın aklına elinde olmadan kötü düşünceler geliyor. Henüz çok küçükler hissetmediğimiz için bilemiyoruz iyiler mi değiller mi. Çok korktum ama çok şükür bugün iyi olduklarını gördüm. Her şey yolunda dedi doktor. 11+5 ti bugün 12+1 göründüler. İkili test için de kan verdim bakalım inşallah sonuçlar iyi olacak.
Sagol canim dun kayiplar ard arda gelince cevaplayamadm seninki erkekse benimkide kiz olabilirmi gercekten benimkinin daha bi narin durusu var sanki kiz gibi
Hadi Gozunaydin canim balayi tarihlerinede gecmissin buaradaKayıp yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun. Çok üzücü zor bir durumAllah en kısa zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?