- 28 Mayıs 2016
- 1.178
- 1.150
- 53
- 39
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #7.421
Sağol canım verdiğin bilgi için diş fırcasını suya sadece batıyormuyuz kalan su ne oluyor ağzımızımı çalkalıyoruzRenkli ve 3boyutlu bi ultrasonu vardı gittiğim bi doktorun. Acil bir durum için gitmiştim oğlumda. Markasını falan bilmiyorum. Gittiğim zamandan da tam emin değilim 10.hafta olabilir ama 12.haftamda ikili test yaptırmıştım, ondan önce olduğunu biliyorum. O ultrasonla bakarken görmüştü. Nub teorisine göre konuşuyorum, bence erkek ama kesin erkek diye bakma demişti. 18.haftada ultrason resmi ile kesinleşti erkek olduğu. Benimki sürekli bacaklarını kapattığından geç kesinleşti, daha erken öğrenenleri duydum :)
Dişlerini fırçalarken tarçınlı su kullanabilirsin iltihap ve çürükten korkuyorsan. Ben oğlum için yapıyorum, bir bardak suya 1 çubuk tarçını geceden koyuyorum. Sabaha kokusu ve tadı suya geçmiş oluyor. Diş fırçasını önce su ile yıkayıp ardından bu tarçınlı suya batırıyorum. Her yemek sonrası (özellikle emmesinin ya da süt içmesinin ardından) tarçınlı su ile dişlerini fırçalatıyorum. Tarçının antiseptik özelliği varmış. Çürüğe, mikroplara iyi geliyormuş. Oğlum diş macununu yiyiyor diye kullanmaya başladım ama kendimde de diş eti ağrılarıma sanki iyi geldi, psikolojik mi bilemedim ama hakikaten iyi geliyor yani. Hatta sanki diş eti kanamalarım da azaldı. Tek çubuk tarçını 3-4 gün kullanıyorum. Geceden bir bardak içme suyuna koyup sabah çıkarıyorum. Akşama kuruyor, gece tekrar bir bardak temiz suyun içerisine koyuyorum.
Yok canım benim sırf o yüzden değil lekeleniyorum şundan olu bundan olur gibi bi açıklama yapmıyo tekrar lekelendim asistanları Dr çok yoğun kendine en yakın hastaneye git diyo bu gibi şeyler oldu o yüzden dedimbebeğin sağda ya da solda olduğunu söylemesi doktorun iyi olduğunu göstermez ki. zaten ultrason cihazıyla ne tarafına bakıyorsa sende anlayabilirsin.ya da sorarsan söyler zaten. bir burda bazen o kadar gereksiz şeyleri merak ediyoruz ki doktorların aklına bizim merak ettiğimiz şeyleri söylemek gelmiyordur.
aa anladım canım ilgisizliği varsa tabi başka doktor bak kendine. benim doktorum da çok yoğun ama bana özellikle çok ağrın olursa kanaman olursa saat kaç olursa olsun arayayım diye cep numarasını verdi ve sıra beklemeden kapıyı çal gel içeriye falan demişti. çok şükür acil bir durumum olmadı ama doktorların bu güveni vermesi gerekiyor.Yok canım benim sırf o yüzden değil lekeleniyorum şundan olu bundan olur gibi bi açıklama yapmıyo tekrar lekelendim asistanları Dr çok yoğun kendine en yakın hastaneye git diyo bu gibi şeyler oldu o yüzden dedim
Canım çok üzüldüm inan.rabbjm en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bebiş nasip eder jnsallahbebeğimin kalbi durmuş.zaten dün gece pembe kanama atınca acile gitmiştik prda da duyamamıştı.düşük iğnesi vermişlerid.sabah kanama regl gibi oldu.orkid koydum hemen gedim.alıcalar.kürtaj bekliyorum..kahvaltı ettiğim için öğlene dek alamıyorlar...aranızdan ayrılıyorum.hepinize sağlıklı doğymlar dilerm.hakkınızı helal edin
Sonra da boyleleri çıkıp insana boyle cevaplar verir. Ben yedinci haftadan itibaren hissettigimi söyledim benim haftamla ne alakası var? Alintiladigim arkadaşla senin haftan aynı sen hissediyormussun o hissetmiyormus. Belki ilk gebeligidir diye nasıl hissedebilegini tarif ettim bunun neresi kötü? Bebegin kalbinin attığını biliyorken neden huzursuz olunsun? Sen bu başlığı neden açtın? Birbirimize yol göstermek için yardımcı olmak için değil mı? Hakemlik yapmana gerek yok. Arkadaş rahatsız olsa kendisi zaten söyler ben de ona uygun bir dille ne anlatmak istediğimi birdaha izah ederim. Senin üstüne vazife değil ok.senin haftan çok önde ama seninki normal hissetmen gerekiyor diyerek yani gereklilik ekleyerek karşındakini huzursuz edebilirsin.benimde kasıklarım hep şiş eşime kardeşime gösterdim onayladılar dedim acaba göz yanılması mı. kiminde olmayabilir iç karnı genişse daha sonrada çıkabilir
canım çok üzüldüm. en kısa zamanda Allah gönlüne göre bir evlat versin inşallah.bebeğimin kalbi durmuş.zaten dün gece pembe kanama atınca acile gitmiştik prda da duyamamıştı.düşük iğnesi vermişlerid.sabah kanama regl gibi oldu.orkid koydum hemen gedim.alıcalar.kürtaj bekliyorum..kahvaltı ettiğim için öğlene dek alamıyorlar...aranızdan ayrılıyorum.hepinize sağlıklı doğymlar dilerm.hakkınızı helal edin
Canım oblomovun söylediğine bende katılıyorumKilolu bayanlar anlayamayabilir ama sen zayifim demişsin canım hissetmen gerekiyor bence. Sirtustu yat ayaklarını uzat elinle bi yokla bakalım yada benim yaptığım gibi giyinik degilken ayakta durup yukardan gobisine bak :) Ben 7. haftadan itibaren duşta ayakta dururken yukardan göbisime baktığımda kasigimin sol tarafında sertlik ve gözle görülür bir çıkıntı vardı. O gün bugündür eşime de gösteriyorum çünkü biz hem hissedebiliyoruz hem görüyoruz ama erkekler anca görerek anlayabiliyorŞimdi yumruk gibi..
bebeğimin kalbi durmuş.zaten dün gece pembe kanama atınca acile gitmiştik prda da duyamamıştı.düşük iğnesi vermişlerid.sabah kanama regl gibi oldu.orkid koydum hemen gedim.alıcalar.kürtaj bekliyorum..kahvaltı ettiğim için öğlene dek alamıyorlar...aranızdan ayrılıyorum.hepinize sağlıklı doğymlar dilerm.hakkınızı helal edin
Canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm.. Allah inşallah en kısa zamanda yeniden bir bebek nasip eder sana.. Ben de en son 3 hafta önce gitmiştim doktora, esas kontrol 10 gün sonra ama ben bugün gitmeye caliscam, çünkü ben de çok endişeleniyorum.. Hatırladığım kadarıyla senin de belirtin pek yoktu, ben de aynı durumdayim, halsizlik dışında bi belirtim yok, Allah hepimiz için hakkımızda hayırlı neyse onu versin..bebeğimin kalbi durmuş.zaten dün gece pembe kanama atınca acile gitmiştik prda da duyamamıştı.düşük iğnesi vermişlerid.sabah kanama regl gibi oldu.orkid koydum hemen gedim.alıcalar.kürtaj bekliyorum..kahvaltı ettiğim için öğlene dek alamıyorlar...aranızdan ayrılıyorum.hepinize sağlıklı doğymlar dilerm.hakkınızı helal edin
dikkat edersen sana kötü bir şey yazmamışım. ama o kadar terbiyesiz bir uslupla karşılık vermişsin ki seni kazene havale ettim. burda o kadar küçük şeyleri takabiliyoruz ki yazdığına dikkat etmen için nacizane uyardım seni. bu grubu ben açmadım sadece liste yapmak için sorumluluğunu aldım yoksa ne amaçla olduğunu çok iyi biliyorum.hatanı bilmesen bu tarz konuşmazdın çok yazık.Sonra da boyleleri çıkıp insana boyle cevaplar verir. Ben yedinci haftadan itibaren hissettigimi söyledim benim haftamla ne alakası var? Alintiladigim arkadaşla senin haftan aynı sen hissediyormussun o hissetmiyormus. Belki ilk gebeligidir diye nasıl hissedebilegini tarif ettim bunun neresi kötü? Bebegin kalbinin attığını biliyorken neden huzursuz olunsun? Sen bu başlığı neden açtın? Birbirimize yol göstermek için yardımcı olmak için değil mı? Hakemlik yapmana gerek yok. Arkadaş rahatsız olsa kendisi zaten söyler ben de ona uygun bir dille ne anlatmak istediğimi birdaha izah ederim. Senin üstüne vazife değil ok.
daha önce çalıştığı hastane falan yok mu canım yeni mi doktor olmuş?bence doktorun adını soyadını yazıp google da arat doktorlar sitesi falan var oralarda hem doktorların geçmişleri hemde hastalarının memnuniyetleri falan yazar. ben ilk defa gideceğim doktorları o tarz sitelerden araştırıyorum çokta yararlı oluyor.Kızlar bu arada ben de doktora değiştirmeye karar verdim.gittigim doktordan çok memnunum, hastaneye geleli 4 ay olmuş ama hiç doğum yaptırmamış daha.hastane internet sayfasından baktım doğan bebekler bölümünden,göremedim doktorun ismini hic.l.pimpiriklendim doğru mu yaptım onu da bilmiyorum.bu hafta son kez gidecem eski doktoruma.sizce iyi mı yapıyorum
Canım ünv.den geçmiş özel hastaneye malum olaylardan dolayi,öyle duydum yani.yardimci doçent su anda o hastanedeki en rütbeli doktor.digerleri uzman kadın dogumcu.ama bi bayan doktor var baya talep görüyor ona gitmeye karar verdim.belki doktor iyiyse bile daha tanınmamış olduğundan pek hastası olmayabilir diye de düşünüyorum şimdiki doktorum için.daha önce çalıştığı hastane falan yok mu canım yeni mi doktor olmuş?bence doktorun adını soyadını yazıp google da arat doktorlar sitesi falan var oralarda hem doktorların geçmişleri hemde hastalarının memnuniyetleri falan yazar. ben ilk defa gideceğim doktorları o tarz sitelerden araştırıyorum çokta yararlı oluyor.
Sağol canım verdiğin bilgi için diş fırcasını suya sadece batıyormuyuz kalan su ne oluyor ağzımızımı çalkalıyoruz
Cok uzuldum canim rabbim tez zamanda saglikli bir nasip eder insbebeğimin kalbi durmuş.zaten dün gece pembe kanama atınca acile gitmiştik prda da duyamamıştı.düşük iğnesi vermişlerid.sabah kanama regl gibi oldu.orkid koydum hemen gedim.alıcalar.kürtaj bekliyorum..kahvaltı ettiğim için öğlene dek alamıyorlar...aranızdan ayrılıyorum.hepinize sağlıklı doğymlar dilerm.hakkınızı helal edin
Aynıyız bizde 10haftalık olduk bugün ohhgünaydınlar güne bulantıyla başlayan hatunlarunutmuşum bulantıyı sabah baya bulantım vardı güzel şeymiş ya valla biz bugün tam 10 haftalık olduk kuzumla
Beni uyarmak senin haddine değil. Kötü şeyler duymak istemiyorsan kötü şeyler yazmayacaksin. Sen kötü bişey yazmadım diyorsun ben sana hiçbir şey yazmamisken böyle bir mesaja maruz kaldım ne garip dimi :) Artık üstüne vazife olmayan her mesaja atlamazsin. Hadi işine bak.dikkat edersen sana kötü bir şey yazmamışım. ama o kadar terbiyesiz bir uslupla karşılık vermişsin ki seni kazene havale ettim. burda o kadar küçük şeyleri takabiliyoruz ki yazdığına dikkat etmen için nacizane uyardım seni. bu grubu ben açmadım sadece liste yapmak için sorumluluğunu aldım yoksa ne amaçla olduğunu çok iyi biliyorum.hatanı bilmesen bu tarz konuşmazdın çok yazık.
Geçmiş olsun canım yabebeğimin kalbi durmuş.zaten dün gece pembe kanama atınca acile gitmiştik prda da duyamamıştı.düşük iğnesi vermişlerid.sabah kanama regl gibi oldu.orkid koydum hemen gedim.alıcalar.kürtaj bekliyorum..kahvaltı ettiğim için öğlene dek alamıyorlar...aranızdan ayrılıyorum.hepinize sağlıklı doğymlar dilerm.hakkınızı helal edin
Anladım cnm sağolBen oğlumla aynı bardaktan kullandığım için içerisine bi çay kaşığı koydum bardağın. Fırçalara bir iki çay kaşığı döküyorum fırçalarken. Kalan su ile ben gece yatmadan su boşa gitmesin diye ağzımı çalkalıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?