2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Merhaba herkese ara ara girip yorumları okuyup çıkıyorum sessiz takip ediyorum :)) bir şey soracaktım size hala devit Damla’yı ve kan ilacını kullanıyor musunuz

Ben yurtdışında yaşıyorum, burada çocuklar 4 yaşını doldurana kadar düzenli d vitamini kullanmaları isteniyor . Yılın büyük kısmı hava kapalı ve yeterince güneş alamıyorlar diye sanırım.

Çok güzel tarifler arkadaşlar yalnız benim kızım hiçbir şey yemiyor çok üzülüyorum kilo alımı durdu hatta zayıflıyor 16 aylık 8.5 kilo. artık ne yapacağımı hangi doktora götüreceğimi şaşırdım oturdum bu saatte ağlıyorum buraya bakmak geldi aklıma.

Çok güzel tarifler arkadaşlar yalnız benim kızım hiçbir şey yemiyor çok üzülüyorum kilo alımı durdu hatta zayıflıyor 16 aylık 8.5 kilo. artık ne yapacağımı hangi doktora götüreceğimi şaşırdım oturdum bu saatte ağlıyorum buraya bakmak geldi aklıma.
Takibini yapan doktorunuz bir sey diyor mu? Kimi doktorlar 3percentilin altina dusmeden mudahele etmiyor

Hergün mutlaka 1 yumurta veriyorum ben.
Sebzeli (brokoli ya da biberli gibi) , mantarlı (önceden biraz kavuruyorum mantarları), tarhanalı (tarhana ile yumurtayı biraz bekletip yumuşatıyorum), sütlü (scramble egg kıvamında) , yulaflı (yulafı süt ve yumurtada yumuşatıyorum), otlu (ıspanak/pazı/ısırgan/maydanoz gibi) hiçbiri olmazsa patatesli ya da evde kendi yaptığım kavurmayla hergün farklı çeşit omlet yapıyorum.
Arada çırpılmış olarak fırında muffin kaplarında içerisine omlet malzemelerini koyarak pişiriyorum (180derecede ısıtılmış fırında 20 dakika civarında pişiyor). Hem kek gibi oluyor görünümü, elinde tutarak daha çabuk yiyiyorlar hem de kolay oluyor.
Krep, pankek ya da arada haşlanmış yumurta da yapıyorum.

Peynir için sevdiği sebzeyi fırınlayıp üzerine rendeleyerek ya da yumurtasına katarak denemeni önerebilirim. Kızıma öyle öyle sevdirdim. Şu an beyaz peynir ve eski kaşar yiyiyor şükür. Taze kaşarı da yumurtasında yiyiyor sadece.

Ekmeği seviyormuş madem, yumurta ile poğaça yap mesela. Haftada 1 poğaça yapıyorum artık düzenli olarak. Peynirli ya da zeytinli. Dolaba atıyorum, sabah ya tavada ya fırında biraz ısıtıp ekmek yerine veriyorum.
Ya da evde ekmeğini kendin yapabilirsin. Bebek ürünleri satan bazı yerlerde karışımlar satılıyor (isim versem reklam mı olur bilemedim). Benim aldığımda bebek ekmeği karışımı yazıyor. Tuzsuz bi ekmek unu. Sadece süt ekleyip yoğuruyorum. En son yaptığımı 4e böldüm. Birini zeytinli, birini cevizli, birini sade, birini de kuru üzümlü yaptım. Ufak ufak ekmekler çıktı. Pişirince dilimleyip dondurucuya attım. Yiyeceği kadarını çıkarıyorum.
Umarim ilerde bu emeklerimizin kiymetini bilirlerde bize cesit cesit kahvalti sofralari hazirlarlar :KK45:bu arada mantar yuksek.alerjen gidalar sinifinda gorup veren olur aman diyeyim +24 hatta +36 oneren doktorlar var

Kknin güzel anneleri nasılsınız? Herkes yoğun galiba bu arada bebişlerin gelişimi nasıl ?bir hafta sonra 17. Ayımızı bitireceğiz 9,5 kilo 76 cm boy iki haftadır hiçbir şey yemiyor zaten iştahlı bi çocuk değildi. DOktorlar hareketleri iyi olduğu için boy kilo çok önemsemiyorlar... bu arada siz kaç kelime konuşuyorsunuz biz (anne-al-gol doğ (top demek istiyor)-em-( bir haftadır da hayır ve dede ) diyoruz o kadar .baba demiyoruz!!! nette baktığımda aylık gelişimde anne gel , top at gibi basit cümle kurabilir diyor ama bizde böyle bir çaba yok. Sizlerde durumlar nasıl?

Merhabalar herkese
Biz 2 aydır hastaliklarla boğusuyoruz cok yorgunuz. Once bogaz iltihabi, sonra kulak iltihabi, sonra bronsiolit :KK43: cocuk bir turlu gozunu acamiyor. Simdiye kadar hic hasta olmamıştı. 2 aydir 6.antibiyotigi içiyor. Hastaliktan once 10.5 kiloydu şimdi 9.900 kadar düştü :KK43: surekli memede, surekli agliyor

Kknin güzel anneleri nasılsınız? Herkes yoğun galiba bu arada bebişlerin gelişimi nasıl ?bir hafta sonra 17. Ayımızı bitireceğiz 9,5 kilo 76 cm boy iki haftadır hiçbir şey yemiyor zaten iştahlı bi çocuk değildi. DOktorlar hareketleri iyi olduğu için boy kilo çok önemsemiyorlar... bu arada siz kaç kelime konuşuyorsunuz biz (anne-al-gol doğ (top demek istiyor)-em-( bir haftadır da hayır ve dede ) diyoruz o kadar .baba demiyoruz!!! nette baktığımda aylık gelişimde anne gel , top at gibi basit cümle kurabilir diyor ama bizde böyle bir çaba yok. Sizlerde durumlar nasıl?
50 kelimesi var en azından. Ama hic iki kelimeyi yanyana soylemedi daha. Derdini cok guzel anlatiyor :KK70: bence dil gelisimi her cocukta farkli olur

Geçmiş olsun öncelikle. İnşallah çok çabuk toparlarsınız biz de Aralık ve Ocak aylarını hasta geçirdik şimdi yine girip başladı...
50 kelimesi var en azından. Ama hic iki kelimeyi yanyana soylemedi daha. Derdini cok guzel anlatiyor :KK70: bence dil gelisimi her cocukta farkli olur

Nete bakma canim her cocugun gelisimi cok farkli bizim 18 aylik olmamiza 9 gun kaldi kelime tekrarlarina basladi bu son 1 haftadir. Baba gel anne mama anne top anne al tarzi 2 kelimeyi yan yana kullaniyor bazende sadece tek bir kelimeyi papagan gibi ard arda soyluyor. Bizim boy be kilomuz baya onde canim zaten hep oyleydi sukur istahi bu aralar yerinde oglumun 17. Ay kontrolunde 14 kilo 89 cm cikti.

Merhabalar herkese
Biz 2 aydır hastaliklarla boğusuyoruz cok yorgunuz. Once bogaz iltihabi, sonra kulak iltihabi, sonra bronsiolit :KK43: cocuk bir turlu gozunu acamiyor. Simdiye kadar hic hasta olmamıştı. 2 aydir 6.antibiyotigi içiyor. Hastaliktan once 10.5 kiloydu şimdi 9.900 kadar düştü :KK43: surekli memede, surekli agliyor
Cok gecmis olsun canim ya doktoruna sorup propolis kullandirsan baya kuvvetlendiriyor bagisikligini ve antibiyotigin zararli etkilerinide azalttiyormus. Ben beeo marka almayi dusunuyorum 18. Ay kontrolunde doktorumuza danisip

Cok gecmis olsun canim ya doktoruna sorup propolis kullandirsan baya kuvvetlendiriyor bagisikligini ve antibiyotigin zararli etkilerinide azalttiyormus. Ben beeo marka almayi dusunuyorum 18. Ay kontrolunde doktorumuza danisip
Problem su ki doktoru hastaneden ayrildi :KK43: sonra da o doktor senin bu doktor benim bocaladik durduk bi dikis tutturamadik. ama propolis sordum 2 yasindan önce tavsiye etmiyorum dedi doktor. Bagisiklik tahlilleri yapildi onlar da gayet iyi cikti aslinda ama atlatamiyor bir turlu :KK43:

Kızlar çok önemli birşey sorucam. Bebeğim 17.5 aylık son 15 gündür hiç birşey yediremiyorum. Aranızda böyle bişey yaşayan varmı dönemsel mi dişten mi rahatsız mı bilemedim çok üzülüyorm bu duruma. Normalde gayet iştahlı bir bebekti

Kızlar çok önemli birşey sorucam. Bebeğim 17.5 aylık son 15 gündür hiç birşey yediremiyorum. Aranızda böyle bişey yaşayan varmı dönemsel mi dişten mi rahatsız mı bilemedim çok üzülüyorm bu duruma. Normalde gayet iştahlı bir bebekti
Oglum da 4 azı diş birden çıkarıyor. Iki tanesi tamamlandi diger ikisi yarım yarım. Zaten hic bi zaman cok istahli bi cocuk olmadi ama bu dönemde iyice birsey yemez oldu. Özellikle de hastalaninca iyice kilo verdi :KK43:
Ben artik tamamen yemek tabağını ona veriyorum. Eliyle yiyebilecegi birseyse ona bırakıyorum. Kaşık catal gerektiren birseyse o arada yiyor, daha cogunu ben veriyorum agzina. O tabakla oynarken ben yediriyorum. En guzel cozumu boyle buldum. Ortalık batiyor tabi ama yesin yeter ki. Elmayi portakali halka yapıp veriyorum eline kemiriyor :KK70: 3 4 gun tek lokma yemedigi gunler biliyorum. 10bucuk kiloydu 16 aylikken. Simdi 18 aylık 10 kilonun altina düştü malesef

Diş çıkarma zamanı bizim de öyle oluyor. Biara tek yediği biraz kraker ve cici bebeydi. Eğer emiyorsa hem aç kalmaz hemde sakinleşir. Üzülmeyin geçici bu dönem

4 ayda 200 gr kadar almıştı onu da ishal ve kusma geçirdi geçen hafta öyle verdi :d tam iştahı biraz yerine geldi kilo alacak diyorum hastalık geçiriyor. Bir de neyi seviyor neyi sevmiyor ben hala anlayamıyorum. Birgün bayılarak yediği şeyi ertesi gün ağzına dahi sürmediği oluyor bu çocuk daha ne istediğini bilmiyor bence. Hergün ne yemek yapacağımı kahvaltıda ne hazırlayacağımı şaşırıyorum.

Kızlar merhaba,

Oğlum 17 aylık. Uykuları maşallah diyeyim düzene girdi çoğu günler sabaha kadar uyanmadan uyuyo, bazen de sadece 1 sefer kalkıyor. Dilimi ısırayım :)

Fakat yeme konusunda hep sıkıntılı olan oğlum tam yemeye başladı derken yine çoğu şeyi reddetmeye başladı. Sürekli aynı döngü ve gerçekten bu olay okul çağına kadar sürecek diye ödüm kopuyor. 17 ayı doldurdu ama bugüne kadar daha ağzına balık&tavuk sürmüşlüğü yok. Ne yaparsam yapayım yemiyor hiçbir şekilde. Sırf et tavuk yesin diye blender a alıştırmak istemiyorum. Köfte de bugüne kadar beni zorlamadan yediği 3 kez falandır yani kafayı yiyeceğim çocuk vejeteryan takılıyor resmen. Sabahları pankek krep yumurtalı ekmek falan yerdi şimdi onları daha ağzına koyar koymaz diliyle itmeye başladı. Çorbaların içinde diline pirinç kıyma vs pütür gelirse anında çıkarıyor. İlginç yani çözemiyorum. Normalde pütürlü yemeyle ilgili sıkıntısı yok çörek kek kurabiye meyve salatalık vs böyle şeyleri gayet iyi yiyor.

Ne yapacağımı ne yedireceğimi ben de şaşırmış durumdayım. Yemeyen çocuk çok ama çok zor:KK43:

Kızlar merhaba,

Oğlum 17 aylık. Uykuları maşallah diyeyim düzene girdi çoğu günler sabaha kadar uyanmadan uyuyo, bazen de sadece 1 sefer kalkıyor. Dilimi ısırayım :)

Fakat yeme konusunda hep sıkıntılı olan oğlum tam yemeye başladı derken yine çoğu şeyi reddetmeye başladı. Sürekli aynı döngü ve gerçekten bu olay okul çağına kadar sürecek diye ödüm kopuyor. 17 ayı doldurdu ama bugüne kadar daha ağzına balık&tavuk sürmüşlüğü yok. Ne yaparsam yapayım yemiyor hiçbir şekilde. Sırf et tavuk yesin diye blender a alıştırmak istemiyorum. Köfte de bugüne kadar beni zorlamadan yediği 3 kez falandır yani kafayı yiyeceğim çocuk vejeteryan takılıyor resmen. Sabahları pankek krep yumurtalı ekmek falan yerdi şimdi onları daha ağzına koyar koymaz diliyle itmeye başladı. Çorbaların içinde diline pirinç kıyma vs pütür gelirse anında çıkarıyor. İlginç yani çözemiyorum. Normalde pütürlü yemeyle ilgili sıkıntısı yok çörek kek kurabiye meyve salatalık vs böyle şeyleri gayet iyi yiyor.

Ne yapacağımı ne yedireceğimi ben de şaşırmış durumdayım. Yemeyen çocuk çok ama çok zor:KK43:
Oglumda ayni 1 gun iyiyse 3 gun yemiyor yemiyor derken agzina degdirirsem tadini alirsa yiyor.et balik tavuk yiyor. Balik koftesi tavuk koftesi yapabilirain canim ben dunden tavuk doner yaptim buzluga attim bugun pisirdim incecik kesildi buzlu halde tavada pisirdim cok sevdi baya yedi. Kofteyide baya gec yedi oglum simdi cok seviyor. Birde ust uste hasta oldu havale gecirdi baya suzuldu cocugum ah annelik.cok zormus

Hepimizin benzer durumlari :) Oglum da 17.5 aylık. Geceleri uyanmıyor ama gece uykusu cok kisa malesef. 7 en fazla 8 saat.
Aksam babasi gec geldigi için vakit gecirsinler istiyorum, erken yatırmıyorum. 10bucuk gibi uyuyor. Gece uyanmiyor ama 6 gibi kalkıyor. 7 8 saat gece uykusu yetmedigi için 2 uyku yapıyor bu aralar. Bazen de tek uyku.

Bana yapışık. Ben odadan çıktığım zaman babasıyla bile durmuyor. Umarım donemseldir ve geçer çünkü çok yorucu.

Cekirdekten anahtara, kurabiyeden taraga kadar herşeyi konuşuyor. Cenesi asla durmuyor :KK70:

Yemekle ilgili bu aralar problemimiz yok maşallah diyeyim. Ama hala 10 kilo. Sabah mutlaka yumurta yediriyorum. Peynir yemiyor. Zeytin agzina sürmezdi şimdi her sabah 8 10 tane yiyor. Her gün mutlaka kırmızı et veriyorum. Kısırlık bulgur ve kıymayı karıştırıp, misket kofte az suda hasliyorum en cok onu seviyor hem de pratik. Küçük parmak muz, yarim elma, yarim portakal yiyor her gün. Aksam da ne yemek varsa. Bebe biskuvisi, nişastalı veya pirinç unlu muhallebi, beyaz ekmek, seker ve tuz hala hic vermiyorum. Sadece dışarıda olduğumuz zaman baska misafirliklerde veriyorum gözü kalmasın diye.

Anne sütüne devam. Sabahları ve oglen uykusu haricinde emzirmiyorum. Artık yavas yavas azaltacağım. Bizden haberler böyle

Yarin da ramazan. Tutabilenlere, tutamayanlara herkese Hayirli ramazanlar diliyorum

Merhabalar herkese hayırlı ramazanlar🤗
17,5 aylık ağzında 7-8 dişi var başka yok normal mi bu ya? Kendiyle yaşıt olanlar hepsini çıkardı ?beslenmeyle mi alakalı

X