Hergün mutlaka 1 yumurta veriyorum ben.
Sebzeli (brokoli ya da biberli gibi) , mantarlı (önceden biraz kavuruyorum mantarları), tarhanalı (tarhana ile yumurtayı biraz bekletip yumuşatıyorum), sütlü (scramble egg kıvamında) , yulaflı (yulafı süt ve yumurtada yumuşatıyorum), otlu (ıspanak/pazı/ısırgan/maydanoz gibi) hiçbiri olmazsa patatesli ya da evde kendi yaptığım kavurmayla hergün farklı çeşit omlet yapıyorum.
Arada çırpılmış olarak fırında muffin kaplarında içerisine omlet malzemelerini koyarak pişiriyorum (180derecede ısıtılmış fırında 20 dakika civarında pişiyor). Hem kek gibi oluyor görünümü, elinde tutarak daha çabuk yiyiyorlar hem de kolay oluyor.
Krep, pankek ya da arada haşlanmış yumurta da yapıyorum.
Peynir için sevdiği sebzeyi fırınlayıp üzerine rendeleyerek ya da yumurtasına katarak denemeni önerebilirim. Kızıma öyle öyle sevdirdim. Şu an beyaz peynir ve eski kaşar yiyiyor şükür. Taze kaşarı da yumurtasında yiyiyor sadece.
Ekmeği seviyormuş madem, yumurta ile poğaça yap mesela. Haftada 1 poğaça yapıyorum artık düzenli olarak. Peynirli ya da zeytinli. Dolaba atıyorum, sabah ya tavada ya fırında biraz ısıtıp ekmek yerine veriyorum.
Ya da evde ekmeğini kendin yapabilirsin. Bebek ürünleri satan bazı yerlerde karışımlar satılıyor (isim versem reklam mı olur bilemedim). Benim aldığımda bebek ekmeği karışımı yazıyor. Tuzsuz bi ekmek unu. Sadece süt ekleyip yoğuruyorum. En son yaptığımı 4e böldüm. Birini zeytinli, birini cevizli, birini sade, birini de kuru üzümlü yaptım. Ufak ufak ekmekler çıktı. Pişirince dilimleyip dondurucuya attım. Yiyeceği kadarını çıkarıyorum.