2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Merhaba arkadaşlar 😊16 aylık oldu bebiş,günde 3 kere falan kaka yapıyor .yemeğini güzelce yesin hemen kaka yapıyor.sizin bebişler günde kaç kez yapıyor .aralığı nasıl.

Kızlar bebeğim bu aralar meme ile kafayı bozmuş durumda. Özellikle son 10 gündür her aklına geldiğinde (neredeyse her yarım saatte bir) “meme meme” diye üstümü açmaya çalışıyor sürekli meme istiyor çıldırmak üzereyim. 2 yaşına kadar emzirin diyorlar da sanırım benim psikolojim artık kaldırmayacak o kadar süre emzirmeyi :KK43: bebeğim iki hafta sonra 16 aylık olacak. Biraz daha bekleyeceğim ama belki geçici bir dönemdir. Bir de geceleri hala çok sık uyanıyor, çocuk büyüdükçe iyice zor gelmeye başladı bu durum herhalde ruhen de çok yorulmuşum. Ne zaman deliksiz uyumaya başlayacak bu sıpalar ya :)))

Kızlar bebeğim bu aralar meme ile kafayı bozmuş durumda. Özellikle son 10 gündür her aklına geldiğinde (neredeyse her yarım saatte bir) “meme meme” diye üstümü açmaya çalışıyor sürekli meme istiyor çıldırmak üzereyim. 2 yaşına kadar emzirin diyorlar da sanırım benim psikolojim artık kaldırmayacak o kadar süre emzirmeyi :KK43: bebeğim iki hafta sonra 16 aylık olacak. Biraz daha bekleyeceğim ama belki geçici bir dönemdir. Bir de geceleri hala çok sık uyanıyor, çocuk büyüdükçe iyice zor gelmeye başladı bu durum herhalde ruhen de çok yorulmuşum. Ne zaman deliksiz uyumaya başlayacak bu sıpalar ya :)))
17 aylik olcaz hep ustumde bunaliyorum bende yaza kadar boyle giderse ve butun dislerini tamamlarsa bende kesicem. Sanirim 20 tane dis cikartiyorlar 16 tane cikartti oglum insallah kalan 4 tanede hemen gelir.

Benim d
Merhaba arkadaşlar 😊16 aylık oldu bebiş,günde 3 kere falan kaka yapıyor .yemeğini güzelce yesin hemen kaka yapıyor.sizin bebişler günde kaç kez yapıyor .aralığı nasıl.

Benim de genelde iki kez yapıyor bazen üç kez olabiliyor üstelik öyle ara öğün yiyen bir çocuk değil. İştahı çok yok. Yine de yapıyor düzenli çalışıyot bağırsakları:)

Benim oglan iyice zivanadan cikti butun gunum onu koltuk tepesinden indirmekle geciyor koltuktan koltuga atliyor tv unitesinden tekli koltuga atliyor 3lu koltuktan bufeye turmaniyor. Firinin ustunde tepiniyor mutfak tezgahinda ulasabildigi en uzaga ulasmaya calisiyor. Evim kucuk oldugundan butun esyalar birbirine cok yakin. Uykumuzun masallahi var disler ciktiktan sonra daha da duzene girdi cok nadir emmek icin kalkiyor. Yemek yemeside duzene girdi catal kasigi cok aktif kullanmaya basladi sukurler olsun buyudugunu iyice belli ediyir ama o buyudukce ben bitap dusuyorum. Bacagimdaki agri hala devam ediyor care bulunamadi tekrar rontgen ve mr'a giricem.

Ahh ahh canım koltuk tepesind çıkıyor evin şeklini değiştirdik tehlikeler için. Ev evlikten çoktı düzen kalmadı. Geçen kaşının üzerini çarptı hala tam iyileşmedi. O kadar yukarı çıksa ne yapacağız bilmem. Çatal kaşığı ben de yeni başladım çok heryeri batırıyor ama öğrenmesi için şart. Bacak ağrısı bende de var hala doktora gidemedim . Daha da yoruluyorum artık.

Bulasik makinesinden olabildigince uzak tuttum simdiye kadar merak ediyor ama oglumu uyuttugumda bosaltip yerlestiriyorum yapamiyorsam kaliyor aksam esim gelene kadar elimde yikiyorum aksam bulasiklarini yerlestiriyorum. Instagramda cok foto goruyorum bebegim yardim ediyor vs ben simdiye kadar hijyenik bulmadigimdan yanastirmadim. Gecen gun enistemin akrabasinin oglu kasla goz arasinda bulasik makinesinden bicak almis anneside fark edince versin diye arkasindan gidiyor bilirsiniz arkalarindan gidince heyecan yapip kosarlar cocukta boyle kosmus yere dusmus bicak kafasina saplanmis felaket senaryosu gibi ama bunlar hayatta olan seyler cocugun beyni hava almis yogun bakimda valla her gun soruyorum ablama bir kac gune uyandiracaklarmis ama doktorlar umutlu degilmis rabbim nerde varsa yardim etsin cok zor her gunumuz dikkat etmekle geciyor ama cok meraklilar her seyi karistiriyorlar ogrenmeye calisiyorlar Allaha emanet yavrularimiz. Demem o ki makineyi karistirmayi ogrenmemeleri en guzeli cekmecelerde ne kadar kirilacak ya da kesici alet varsa hepsini yukarilara kaldirdim ama gecen yine bulmus kavanoz onu yere atip kirdi Allahtan yanindaydim hemen uzaklastirdim ordan. Ben artik uyumayi yemek yememeyi gectim bunlar devede kulak kaldi koltuk tepesinden inmiyot ortada sehpam vardi kenara kaldirdim simdide onun tepesine cikmaya basladi esime dedim kir at su sehpayi yoksa ben cildircam. Imkanim olsa koltuklari bile attiracam yerde oturalim dicem. Millet 3 cocukla nasil ugrasiyor anlamiyorum ben vallahi 1 tanesinin yaramazligiyla ugrasamiyorum.

Makina konusunda bende aynıyım. Kesici kırılacak şeyler ayrıca yağlı pis. O uyuyunca ya da eşim gelince yapıyorum o işi.ya da o birşeyle oyalanırken hızlı hızlı koyuyorum. Sehpalarım cam olduğu için kaldıralı aylar oldu. Ahh ahh nerde o uyumamaları en sakin halleri :)) daha da bu günler iyi günlerin diyenler çoook

Bu aralar böyle meme düşkünlüğü oluyor sabret :) benim büyük çocuğum geceleri de 15 dk da bir uyanır emerdi filan memeden kestikten sonra deliksiz uyumaya başladı darısı oğluma ve senin çocuğunun başına :) annelik sabır sabır ve sabırdan ibaret

Merhaba arkadaşlar
Forumda Yemek bölümünde yeni bir yarışmamız var.Yarışmaya katılmak ister misiniz?
Bebeklerinize yaptığınız mama tariflerini bizimle paylaşmanızı istiyoruz.
Yarışma 06 ay ve 2 yaş aralığında olacak katılmak isteyenler linkteki konuya yazabilir veya benimle iletişime geçebilir.Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Anneler Yarışıyor ! En besleyici mama tarifini arıyoruz ?
Mis kokulu yavrularınıza ve sizlere hayırlı geceler :KK68:

İnşallah öyledir cnm çölyak testi falan da yaptrdık temiz çıktı.gğn içinde karnı bazen çok şiş oluyor

Merhaba kızlar
Siz kahvaltı da yumurta yerine ne veriyorsunuz hergün yumurta yeyince bıkıyor yunurtadan. Yani doyurucu ne verebilirim. Domates salatalık çok seviyor mevsimi değil ama sevdiği için veriyorum zeytın yiyor. Peynir yemiyor. Patates verşyorum bazen. Menemen pişmiş domatesi sevmediği için yemiyor. Pek birşey aklıma gelmiyor

Merhaba kızlar
Siz kahvaltı da yumurta yerine ne veriyorsunuz hergün yumurta yeyince bıkıyor yunurtadan. Yani doyurucu ne verebilirim. Domates salatalık çok seviyor mevsimi değil ama sevdiği için veriyorum zeytın yiyor. Peynir yemiyor. Patates verşyorum bazen. Menemen pişmiş domatesi sevmediği için yemiyor. Pek birşey aklıma gelmiyor
Omlet krep pankek sebze tostu ve haslanmis olarak veriyorum yumurtayi her gun yemesine dikkat ediyorum ama bazen kahvaltida sadece ballı ekmek ve peynir yiyor. Bende gun icinde corbasina kestirme olarak ilave ediyorum. Gunluk almasi gereken proteinin yarisini yumurta karsiladigi icin tuketmesi onemli benim icin.

Omlet krep pankek sebze tostu ve haslanmis olarak veriyorum yumurtayi her gun yemesine dikkat ediyorum ama bazen kahvaltida sadece ballı ekmek ve peynir yiyor. Bende gun icinde corbasina kestirme olarak ilave ediyorum. Gunluk almasi gereken proteinin yarisini yumurta karsiladigi icin tuketmesi onemli benim icin.

Sebze tostu nasıl oluyor . Ekmek hiç yedirmiyprum sayılır. Bazen tost yaptığımda ya da çorbasına kattığım olıyor çok nadir. Ama gördüğümde emmekkk diye istiyor deli oluyor ekmeğe😆

Sebze tostu nasıl oluyor . Ekmek hiç yedirmiyprum sayılır. Bazen tost yaptığımda ya da çorbasına kattığım olıyor çok nadir. Ama gördüğümde emmekkk diye istiyor deli oluyor ekmeğe😆
Canim omlet gibi bu tost dedigim sadece tost makinesinde yagli kagit arasinda yaptigim ici tost diyorum :KK45: yunurtqyi cirp ivine istedigin sebzeyi koy sonra isinmis tost makinesinde yagli kagit arasinda pisir super oluyor

Merhaba kızlar

Hergün mutlaka 1 yumurta veriyorum ben.
Sebzeli (brokoli ya da biberli gibi) , mantarlı (önceden biraz kavuruyorum mantarları), tarhanalı (tarhana ile yumurtayı biraz bekletip yumuşatıyorum), sütlü (scramble egg kıvamında) , yulaflı (yulafı süt ve yumurtada yumuşatıyorum), otlu (ıspanak/pazı/ısırgan/maydanoz gibi) hiçbiri olmazsa patatesli ya da evde kendi yaptığım kavurmayla hergün farklı çeşit omlet yapıyorum.
Arada çırpılmış olarak fırında muffin kaplarında içerisine omlet malzemelerini koyarak pişiriyorum (180derecede ısıtılmış fırında 20 dakika civarında pişiyor). Hem kek gibi oluyor görünümü, elinde tutarak daha çabuk yiyiyorlar hem de kolay oluyor.
Krep, pankek ya da arada haşlanmış yumurta da yapıyorum.

Peynir için sevdiği sebzeyi fırınlayıp üzerine rendeleyerek ya da yumurtasına katarak denemeni önerebilirim. Kızıma öyle öyle sevdirdim. Şu an beyaz peynir ve eski kaşar yiyiyor şükür. Taze kaşarı da yumurtasında yiyiyor sadece.

Ekmeği seviyormuş madem, yumurta ile poğaça yap mesela. Haftada 1 poğaça yapıyorum artık düzenli olarak. Peynirli ya da zeytinli. Dolaba atıyorum, sabah ya tavada ya fırında biraz ısıtıp ekmek yerine veriyorum.
Ya da evde ekmeğini kendin yapabilirsin. Bebek ürünleri satan bazı yerlerde karışımlar satılıyor (isim versem reklam mı olur bilemedim). Benim aldığımda bebek ekmeği karışımı yazıyor. Tuzsuz bi ekmek unu. Sadece süt ekleyip yoğuruyorum. En son yaptığımı 4e böldüm. Birini zeytinli, birini cevizli, birini sade, birini de kuru üzümlü yaptım. Ufak ufak ekmekler çıktı. Pişirince dilimleyip dondurucuya attım. Yiyeceği kadarını çıkarıyorum.

Son düzenleme:
Merhaba herkese ara ara girip yorumları okuyup çıkıyorum sessiz takip ediyorum :)) bir şey soracaktım size hala devit Damla’yı ve kan ilacını kullanıyor musunuz

Merhaba herkese ara ara girip yorumları okuyup çıkıyorum sessiz takip ediyorum :)) bir şey soracaktım size hala devit Damla’yı ve kan ilacını kullanıyor musunuz
devit ve kan ilacını 1 yaşında bıraktırıyor doktorlar biz kullanmıyoruz. ama tahlil yaptırıp eksik çıkan vitaminleri kullanmak gerek yada kansızlık çıkarsa ona göre devam edilmeli diye biliyorum

X