2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Altagracia_ Altagracia_ zeynepleyya zeynepleyya T tulperde bir garip oblomov bir garip oblomov hepinize geçmiş olsun Allah yavrularımızın şifasını versin. Biz de geçen gün kayinvalideme gitmiştik görümce hastaymış hemen kaptık tabi. Dün sabah 39 ateş ve hala devam ediyor ateş zaten çok iştahlı ber çocuk değildi şimdi hiç yemiyor.artık öksürük sesini duyunca psikolojim bozuluyor resmen

Merhaba arkadaşlar

Aranızda inek veya keçi sütünd başlayan oldumu ? Ben mama ile besliyorum. Ve yavaş yavaş süte başlamak istiyorum. Sizlerde durum ne
Bir de gece beslenmesine devam ediyormusunuz bir yaştan sonra kesiliyor diye okudum. Ne yapmak gerekiyor acaba

Ben inek sutu ve mama ile ilgili doktorumun soyledigi seyi paslasmak istiyorum. Benim kizim hic emmedigi icin ilk 1 yil sutumu sagarak icirdim. Biraz mama takviyesi de verdim. Ama 1 yil sonunda o kadar yoruldum ki sagmaktan, 1 yasini doldurunca biraktim. Doktorum bana kesinlikle 1 yasindan sonra mamaya devam etmememizi soyledi. Cunku 1 yasindan buyuk cocuklar icin uretilen mamalarda asiri derecede seker var. Eger anne sutu icmiyorsa, 1 yasindan sonra bebegin ana besin maddesi yemekler olmali. Zaten mamalarin tamami inek veya keci sutunden yapiliyor. Sut alerjisi olanlar icin uretilen mamalar bile inek sutunden elde edilen proteinlerin hideolize edilmesinden olusuyor. O yuzden mama vermenin bir anlami yok.

Cocuk yaklasik 500 ml inek sutunde bulunan kalsiyumu gunluk olarak almak zorunda. Bunu ister sut, ister yogurt, ister kefir/peynir gibi urunlerden alabilir. Yemeklere kattiginiz sut de bu miktara dahil. Bunlarin disinda da kalsiyumdan zengin besinler susam, susamdan uretilen tahin, nohut, nohuttan yapilan humus, badem ezmesi, ispanak, brokoli. Bunlari internetten arastirabilirsiniz.

Ben kahvaltilarda omletine susam katiyorum, her gun 1 kase yogurt yiyor. Gun icinde kalsiyumdan zengin besinler veriyorum. Gece yatmadan baska turlu uyumadigi icin sut iciriyorum, onda da sutun icine birkac kasik kefir karistiriyorum.

Biraz uzun yazdim ama hem cocuk doktorumuzdan hem de cocuk diyetisyeninden ogrendigim, 1 yasindan sonra mama verilmemesi gerektigi. Tabi birkac hafta alisma suresi oluyor cocukta mamayi biraktirana kadar. Hic sut icirmek zorunda degilsiniz ama gunluk kalsiyumunu farkli besinlerden karsilamak gerekiyor.

herkese merhaba geçmişi okuyamadım kusura bakmayın ben yarık damaklı doğan bebişin annesi :)

oğlum 27 ekimde doğmuştu yeni yeni yürümeye başladı (elimizi tutmadan) bizim için çok güzel bir gelişme çünkü oğlumda bir sürü sağlık problemi var hatırlarsanız kızım da 16 aylıkken yürümüştü oğlum da 15 aylıkken yürümeye başlamış oldu:KK200:

iki küçükle yorucu ve güzel bir hayatımız var ne kadar zor olursa olsun o kadar güzeller ki üçüncü çocuk düşüncesi bile başladı bende :) Allah eksikliklerini göstermesin

burada twkrar hamile olan var mı acaba? öpüyorum herkesi

herkese merhaba geçmişi okuyamadım kusura bakmayın ben yarık damaklı doğan bebişin annesi :)

oğlum 27 ekimde doğmuştu yeni yeni yürümeye başladı (elimizi tutmadan) bizim için çok güzel bir gelişme çünkü oğlumda bir sürü sağlık problemi var hatırlarsanız kızım da 16 aylıkken yürümüştü oğlum da 15 aylıkken yürümeye başlamış oldu:KK200:

iki küçükle yorucu ve güzel bir hayatımız var ne kadar zor olursa olsun o kadar güzeller ki üçüncü çocuk düşüncesi bile başladı bende :) Allah eksikliklerini göstermesin

burada twkrar hamile olan var mı acaba? öpüyorum herkesi
Rabbim hepimizin evlatlarina saglik sihhat versin.Ben varim canim 2.bebisi bekliyorum :anneadayı:

Rabbim hepimizin evlatlarina saglik sihhat versin.Ben varim canim 2.bebisi bekliyorum :anneadayı:

AA hayırlı olsun demek için biraz geç kalmışım ama hayırlı olsun ne güzel sürpriz mi yoksa planlı mı:) benim oğlum sürpriz değildi isteyerek oldu kızım 8 aylıkken hamile kaldım 16 aylıkken de dünyaya getirdim:) sende de durumlar aşağı yukarı aynı?

Ben korkuyorum yaa,herkes biraz daha toparlansında hemen ikinciyi yap diyor.Tüp bebekle hamile kalmıştım ve sezeryanla doğum yaptım.2. doğal yolla olur mu,doktor 2 yıl korunun demişti,sezeryan yeri acıyor diyorlar ikincide...
Birde en büyük korkum.Artık ismini bile duyup bilmediğimiz bir çok hastalık var,okuyorum,karşıma çıkıyor.Anne karnında belli olsa keşke herşey...

Ben korkuyorum yaa,herkes biraz daha toparlansında hemen ikinciyi yap diyor.Tüp bebekle hamile kalmıştım ve sezeryanla doğum yaptım.2. doğal yolla olur mu,doktor 2 yıl korunun demişti,sezeryan yeri acıyor diyorlar ikincide...
Birde en büyük korkum.Artık ismini bile duyup bilmediğimiz bir çok hastalık var,okuyorum,karşıma çıkıyor.Anne karnında belli olsa keşke herşey...
Hiç korkma .ben sezeryan sonrasi normal doğum yaptım . Ssvd yi araştır derim . 18 aylıkti oğlum ben doğum yaptgmda. Böyle bi rahatlık yok doğum sonrası bakım toparlanma Vs. ..

AA hayırlı olsun demek için biraz geç kalmışım ama hayırlı olsun ne güzel sürpriz mi yoksa planlı mı:) benim oğlum sürpriz değildi isteyerek oldu kızım 8 aylıkken hamile kaldım 16 aylıkken de dünyaya getirdim:) sende de durumlar aşağı yukarı aynı?
Lokumum sen delirdın mi gi. 3 . Yu düşünmek de ney. Ben oglusun gözünün içine bakıiom buyuse de rahat lasam az.Die. ablam yeni doğum yaptı ay hiç ozenmedim. Allahım olmayanlara versin. Bi zimkilere de sağlık sıhhat. Ben istemiom 3 neyin :KK66: allah muhtaç etmesin tabi

Tesekkurler.Surpriz canim. Hic beklemedigimiz bir zamanda ogrendik. Benimde nasipse 16 ay olacak oglumla kizimin arasinda

Ay vallahi masallah hanimlar bende kardessiz olmaz diyenlerdenim yaramazligi ugrasamamayi gectim gelecek verebilecek miyim dusuncesi basladi malum piyasalar berbat koca sirketler batiyor. Kazara vs olmazsa 2.yi dusunmemeye basladim Allahim ogluma saglik sihhat versin onu buyuteyim.okutayim baska bir sey istemiyorum.

Tesekkurler.Surpriz canim. Hic beklemedigimiz bir zamanda ogrendik. Benimde nasipse 16 ay olacak oglumla kizimin arasinda
Ay hayırlı olsun. bende istiyorum bir kardeşi olsun oğlumun ama tüp bebek olacağı için önce memeden kesmem gerekecek. Aslında oğlum 1 yaşına girince hemen deneyecektim tekrar tüp bebegi malum yaş geçiyor ama malesef oğlumun gelişimi geriden geliyor boy kilo kafa ölçümleri hep küçük hatta kafa çevresi küçük olduğu için EEG ve ultrason çekildi. Onun için ertelemek zorundayım en azından 2 yaşına gelene kadar .

Ay hayırlı olsun. bende istiyorum bir kardeşi olsun oğlumun ama tüp bebek olacağı için önce memeden kesmem gerekecek. Aslında oğlum 1 yaşına girince hemen deneyecektim tekrar tüp bebegi malum yaş geçiyor ama malesef oğlumun gelişimi geriden geliyor boy kilo kafa ölçümleri hep küçük hatta kafa çevresi küçük olduğu için EEG ve ultrason çekildi. Onun için ertelemek zorundayım en azından 2 yaşına gelene kadar .
Sizin de minyon yapınız varsa cocuk da öyle olabilir kaç cm baş cevresi boy kilo kaç

Oglumdan once uc tane dusugum olmustu. Tup bebek denedik o hic tutmadi bile. Rabbimin vardir elbet bir bildigi dedik bikac ay sonra normal yolla hamile kaldim oglusumuzu aldik kucagimiza. Suan ikinciye hamileyim buda normal yolla oldu Rabbim isteyince her sey mumkun. Bizdede sorunlar vardi normal yolla mumkun degil demisti doktorlar. Rabbim herkesin gonlune gore versin

Sizin de minyon yapınız varsa cocuk da öyle olabilir kaç cm baş cevresi boy kilo kaç
Aslında doğduğunda da küçüktü baş çevresi 33 cm di. En son 1 ay önce yapılmıştı ölçümler 44,5 baş çevresi 9.400 kilo 75 cm boy. kiloya takmıyorum çünkü çok hareketli bir çocuk maşallah .baş çevresi için doktorlarda başta genetik olabilir demişti her ay büyüdüğü için çok takılmamışlardı ama iş EEG çektirmeye kadar geldi . Pazartesi sonuçları alacağız inşallah temiz çıkar. Eşimin babasıda benim babam da minyon tip.

Oglumdan once uc tane dusugum olmustu. Tup bebek denedik o hic tutmadi bile. Rabbimin vardir elbet bir bildigi dedik bikac ay sonra normal yolla hamile kaldim oglusumuzu aldik kucagimiza. Suan ikinciye hamileyim buda normal yolla oldu Rabbim isteyince her sey mumkun. Bizdede sorunlar vardi normal yolla mumkun degil demisti doktorlar. Rabbim herkesin gonlune gore versin
Ay ne güzel. Allahın mucizeleri bitmiyor. Bende pco olduğu için tüp bebek yöntemi ile aldım oğlumu kucağıma 9 yıl sonunda.

Aslında doğduğunda da küçüktü baş çevresi 33 cm di. En son 1 ay önce yapılmıştı ölçümler 44,5 baş çevresi 9.400 kilo 75 cm boy. kiloya takmıyorum çünkü çok hareketli bir çocuk maşallah .baş çevresi için doktorlarda başta genetik olabilir demişti her ay büyüdüğü için çok takılmamışlardı ama iş EEG çektirmeye kadar geldi . Pazartesi sonuçları alacağız inşallah temiz çıkar. Eşimin babasıda benim babam da minyon tip.
Oglum da 14.ayda bas cevresi 44, boy 78, kilo 10.
Doktorlar bas cevresi kucuk falan dediler öylesine. Bu nedene yada sonuca bağlamadılar. Siz ne icin eeg cektirdiniz yani neden şüphelendiler

Bingildagi kapandi mi benim oglumunda kilo ve boy persentiline gore kafa capi persentili dusuk 15 ay kontrolunde 47 cm cikmisti ve bingildagi kapanmis dedi saglikocagi. Iyi yapmissiniz eeg cektirmekle her doktor boyle ilgili olmuyor umarim sorun yoktur boy ve kilosuna gore orantilidir

Bingildagi kapandi mi benim oglumunda kilo ve boy persentiline gore kafa capi persentili dusuk 15 ay kontrolunde 47 cm cikmisti ve bingildagi kapanmis dedi saglikocagi. Iyi yapmissiniz eeg cektirmekle her doktor boyle ilgili olmuyor umarim sorun yoktur boy ve kilosuna gore orantilidir
Yok bıngıldak kapanmadı Allah'tan. Aylık gelişimi hareketleri iyi aslında yani hangi ay ne yapması gerekiyorsa yapıyor. örneğin yerden eğilip bir şey alıyor, yabancıları tanıyor, kutuları üst üste koyup kule yapmak gibi.

Oglum da 14.ayda bas cevresi 44, boy 78, kilo 10.
Doktorlar bas cevresi kucuk falan dediler öylesine. Bu nedene yada sonuca bağlamadılar. Siz ne icin eeg cektirdiniz yani neden şüphelendiler
Bizimde normalde gittiğimiz doktorumuz çok üzerinde durmadı aslında aylık gelişime hareketleri falan normal olduğu için bir de kafa çevresi her ay belirli ölçüde büyüdüğü için sorun edilmemişti. Ama biz 2 ay kadar önce ateşlendik ve o zamanki nöbetçi doktor havale geçirdiğinden şüphelendi ve çocuk norolojiye yönlendirdi. Norolojideki doktor da baş çevresi küçük olduğu için eeg ve beyin ultrason istedi. Henüz sonuçları almadık inşallah temiz çıkar sonuçlarımız.

Okadar uykusuzum ki olurda ikinci olursa huniyi takıp gezerim
Yeni doğum yapmış gibiyım zaten kızım tüm gece memeye yapışık 8-30 9 arası uyuyor. Ben yatağa girene kadar saat 12-1 oluyor ve kızım uyanmaya başlıyor. Sürekli memede durmak, kucağımda uyumak istıyor. Hergün toplam 4 saat anca yatıyorum. Oda en az 20 defa uyanarak kalktığımda her yerim agrıyor.
Bu sabah bağırdım yeter artık diye sıçradı birde onun vicdan yükü bindi omuzlarıma.

X