2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Aglayinca istedigi seyi 1 kere yapmak demek hep ayni seyi yapmaya mecbursun demek.onlar icin aglamayi koz olarak kullaniyorlar benimkide ayni malesef. Yurume konusuna gelince benimki kosturuyor ardindan seslenince yapma diyince daha cok panik yapip oraya buraya kaciyor evde de ayni her sey oyun cocuga bir seyi yapmaya goreyim aman Allahim aklinin bir kosesine yaziyor her hamlemizi ayni oyun saniyor. Bu arada benim oglan evde seslenince bile bakmaz bana seninkinin disarda bakmamasi cok normal buyuduler ya adam oldular ya

Benim oğlumun pek ağlama huyu yok fakat bazen çok sinirleniyor bağırıyor, kafasını koltuğa yada yere vuruyor. O an dikkatini başka yere çekebiliyorum çok şükür. Yapma, atma vs. gibi şeyler söylemiyorum, yapmasını istemediğim bişey olursa dikkatini başka bir şeye çekiyorum yada evde başka bir odaya götürüyorum.
Bir kitapta okumuştum, şuan onların beyinleri kelimelerin sadece köklerini algılıyormuş. Örneğin YAPMA dediğin zaman YAP kısmını algılıyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum.

Benim bebegim de aynı ağlama konusunda ben normal olduğunu düşünüyorum çoğu zaman anne baba tepkisi ölçme şeklinde ya da kitaplarda tiyatro diye geçiyor anne babanın ne yapacağını ogrenmeye çalışıyorlar. Ben bir kez izin vermedigim şeyi aynı tutumla sürdürmeye çalışıyorum bir kez öğrendiği zaman ısrar etmiyor daha sonra zaten. Ağlama anlarında da yaptığım şey ilgisini dağıtmaya çalışmak ama buna rağmen agliyorsa yanında oturuyorum sarılmak isterse izin veriyorum olumlu olumsuz tepki vermiyorum duygusunu yaşamasına müsade ediyorum bir süre sonra kendisi de aglamayi uzatmiyor ben yapma kelimesi yerine Hayır diyorum elzem olmadıkca kullanmıyorum genelde izliyorum kendi kendine zaten gerek kalmadan da yolunu buluyor. İsmini çağırınca dönememe bizde hiç olmadı o kısmı bilemem. Uzun oldu kusura bakmayin

Kizlar oglumun bir azi disi cikti 2 de kopek disi cikiyor patlamis baya sivrilmis cok sıkıntılı bir doneme girdik bunlar ayni anda cikmak zorunda mi valla cok bunaldim surekli mememde yedigi kadar emiyor. Bu arada 2 gundur bende felaket bel agrisi var sol bacagima vuruyor bunun sezeryanla ilgisi var mi acaba sezeryan olanlar sizlerde durum nasil? 14 aylik oldu oglum hic boyle bir agri gormedim gece olunca agliyorum agridan.

Allah yardımcın olsun canım. Bizim azı dişleri de kabarmış duruyor bir türlü patlamadı.
Benim sezeryana bağlı bir ağrım olmadı şimdiye kadar. başka bir sebepten dolayı ağrıyordur belki..

Canım geçmiş olsun, bence bir doktora git bacağıma vuruyor diyince aklıma ilk bel fıtığı geldi. İnşallah geçici bir durumdur.

Kızlar bebeklerı yurumeyen var mı. Benim oğlum 2 aralık doğumlu . Ayaga kalkıp iki adım atacakken pat birakio kendni. Deli gbi emekler ama iste yurümedi. Büyük oğlan 11 aylık yürümüştu

Allah yardımcın olsun canım. Bizim azı dişleri de kabarmış duruyor bir türlü patlamadı.
Benim sezeryana bağlı bir ağrım olmadı şimdiye kadar. başka bir sebepten dolayı ağrıyordur belki..

Canım geçmiş olsun, bence bir doktora git bacağıma vuruyor diyince aklıma ilk bel fıtığı geldi. İnşallah geçici bir durumdur.

Belimdeki agri gecti bacagimdaki duruyor bir turlu yakin tarihe randevu bulamadim

Kızlar bebeklerı yurumeyen var mı. Benim oğlum 2 aralık doğumlu . Ayaga kalkıp iki adım atacakken pat birakio kendni. Deli gbi emekler ama iste yurümedi. Büyük oğlan 11 aylık yürümüştu
Hic zorlama canim gozune carpan suphelendigin bir durum yoksa 18 aya kadar normal. Oglum 10 aylikken adim atmaya baslamisti benim asiri ilgim yuzunden birakmisti ayakta dahi tutamiyordum ne zaman ilgilenmeyi biraktim tekrar baslamisti.

Merhaba kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Bebeğimi artık memeden kesmem gerekiyor. Bir rahatsızlığım çıktı kurdeşen döküyorum yani ürtiker bu nedenle ilaç kullanamaya başlayacam. Zaten çalıştığım için gündüz emzirmiyorum akşamları emiyor ama nasıl bir emmek anlatamam süt bitiyor ama asla memeyi bırakmıyor Memeye aşırı düşkün. Daha eve girer girmez yakamı indiriyor. Gece 3-4 defa uyanıyor memeyi ağzına alıyor maksimum 2 dk Sonra geri uyuyor. Yani aslında emmesi açlıktan değil tamamen duygusal bağ. Buarada akşamları emerek uyuyor Ve ben şuan çok çaresizim nasıl bıraktırmam gerektiğini bilmiyorum. Mesela bugün haftasonu diye beraber kahvaltı yaptık çok güzel yedi tam anlamıyla doydu masadan kalktık direk yakama yapıştı emmek için. Bu şekilde bir düşkünlüğü var ama mecburum bıraktırmaya. Buarada 2 hafta sonra 15 aylık olacaz Önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Canım çok geçmiş olsun. Benim bebegim de memeye düşkün henüz meme biraktirma sürecini yaşamadık ama belki bir fikir olur diye okuduğum bir kaç bir şeyden aklıma gelenleri yazmak istedim. Burda birden fazla yöntem var ama benim aklıma yatan azaltarak biraktirma. Emmek istediğinde oyun vs filan oyalamak ve emzirmen gerektiğinde ışıklı ve sesli ortamlara götürmek memede uzun zaman gecirmesini engellemek için. Bir de telkin etmek minnoslar küçük ama eminim bir açıklama duymak iyi olur minnos için. Bir de süt kokusuna engel olmak için yemeğini farklı insanlar yedirsin emmek istediğinde de senin kucağın yerine belki eşin ilgilenebilir. Memeye macun Salça vs yapmamak lazımmış bir de yara oldu uf oldu vs diye söylememek lazımmış. Zor bir süreç Allah yardımcın olsun inşallah minnosla güzel bir geçiş yasarsiniz

cansu0812 cok gecmis olsun. 15 ay anne sutu almak guzel. Hic alamayan bebekler var. Bence bu dogal bir surec. Bugun degilse yarin biz de yapacağız. Siz endiselenirseniz bebeginiz hisseder. Bu cok onemli bence bebeklerin anneleriyle muthis bi duygusal bağları var.
Eger vaktiniz varsa azaltarak gidin. Ben geceleri emzirmiyorum 2 aydir falan. Nadiren uyanirsa emziriyorum. Tavsiyem önce geceyi kesmeniz. Memesiz uyumayi öğrenirse, gerisi kolay. Gunduz zaten bi sekilde oyalanır.
Emzik emiyorsa teselli olabilir. Biberona devam sutu veya ballı su pekmezli su koyabilirsiniz.
Her emmek istediginde sarılın, opup koklamasina izin verin. Su verin. Biberonla birseyler teklif edin.
Ne kadar erken olursa o kadar kolay bırakacağını düşünüyorum.
Taş catlasın 2 hafta sonra tamamen unutmus olur. Ilk 2 3 geceden sonra da deliksiz uykulara kavuşursunuz

Bizim geçti fazla sürmedi çok şükür.sizde durum ne yeni okuyabildim merak ettim. Kisura bakma gec oldu

Bizim geçti fazla sürmedi çok şükür.sizde durum ne yeni okuyabildim merak ettim. Kisura bakma gec oldu
Önemle değil canım bebişlerden başka şeylere zaman kalmıyor. Şükür biz de atlattık 4-5 hafta kadar sürdü bizim. Cidden zor atlattık. ama neden kaynaklandı onu bulamadık. Kullanılan ilaclar diye dusunduk ama sonraki kontrollerde doktorumuz ilacı kesince alarji de biterdi stresden kaynaklanabilir dedi.

Canım oncelikle gecmis olsun ben de doğumdan 15-20 gun sonra gecirdim ürtiker. Doktorum bitkisel ilaçlar verdi eczacı kendi hazırladı ilacı ve süte geçmediğini söylediler emzirmeye de devam ettim istersen özelden yazarım ilaçları. memeden kesmek istiyorsan sen bilirsin tabi. Memeden kesme yontemleri icin benim de tavsiyelere ihtiyacım olacak.

K7zlar merhaba. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Bebişleriniz kaç kere uyıyolar gündüz. Ben sabah 10buçukya yatırıyordum 12 gibi kalkardı 4 buçuk gibi bi daha yatar 6 buçuk gibi kaşkardı ancak çok geliyo sanırım. Çünkü gece 4 ten sonramız kabus gibi geçiyor sizce nasıl yapayım bilemedim

Bazi cocuklarin alerjik yapisi var. bizim de bacaginda bir bolgede pullanma kizarma vardi doktora gittik. Losyon verdi hafifledi, sampuanini da degistirtti. Ilaci bir sure kullanip biraktim. Cunku belli bir bolgeye sur dene demisti surdum losyonla gecince artik losyon kullaniyorum

Bizim gunduz uykumuz biraz azaldi. Artik gunde sadece öğlen uykusu yeterli olabiliyor bence. Bazı bebekler iki uyku bazısı tek uyku uyur. Gündüz tek uykuya düşürüp dene derim. Bakarsın duruma göre canım

Gündüz uyku süresi bence de biraz uzun gibi canım. İki uyku yapıyorsa bence birer saat iyi 10.30 - 11.30 ve 4.30 -5.30 şeklinde ya da tek uykuya geçirmeyi deneyebilirsin 15 dk 15 dk geç yatirarak 12 - 14 arası tek uyku olabilir. Tabi ben 20 - 20.30 arası uyuyan bir bebeğe göre konuştum. Bizim duzenimiz de iki uyku şeklinde akşam 20.30 da yatıp sabah 7 de kalkma şeklinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…