2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Memeyi birakmanizi doktor mu soyledi? Kuzenimde gecirdi ama doktor hicbir sekilde biraktirmadi memeyi bitkisel ilac kullandi yanlis hatirlamiyorsam. Bizimde 15 aylik olmamiza cok az kaldi ayni dedigin gibi hep yakamda dk basi meme istiyor. Ben evde oldugum halde boyle sen calisiyorsun sizde ozlemde var. Eger doktor dediyse bence baska bir dr daha gorun bu aylarda meme birakmak gercekten zor olabilir. Dis cikartiyorlar ve agrilarini acilarini memede unutuyorlar. Memeye duskun cocuk icin biraz zor olur birakmasi. Ama illa birakmali derse doktorlar gece kesmekten baslayabilirsin. Gunduz zaten az goruyor seni. Memenin yerini biberon ve devam sutu almali. Sagdigin sutu biberonla iciyorsa sorun olmaz. Ve konusup anlatmalisin anlamadiklari dusunulur ama anliyorlar. Algilari o kadar acik ki. Umarim kesmek zorunda kalmazsin ama zorunlulugun varsa da bu sureci insallah kolay atlatirsin.

Kızlar merhaba,

10 gün önce yurtdışına taşındık. Daha öncesinde hiç yalnız bırakılmayan oğlum, burada azıttı tabi. Önceden aile apartmanında oturduğumuz için oğluma kahvaltısını yaptırır yaptırmaz babaanne ile dede hemen aşağı indirmemi isterdi oynamak için. Bir yandan iyi oluyordu tabi bol aktiviteli geçiyordu günleri. Keza benim annemler de yakında oturduğundan sık sık da onlara gidiyorduk, onlar geliyordu. Ama şimdi benimle başbaşa kaldı ve ben yetemiyorum gibi hissediyorum. Yiyecek bir şeyler hazırlamak ya da bir şey yıkamak için yerimden kalkar kalkmaz ağlamaya başlıyor. Asla kendi kendini oyalayamıyor. Çok yoruldum ve sinirlerim yıprandı. Aynı zamanda inanılmaz iştahsız bir çocuk. Zaten 10 ay bitene kadar neredeyse sadece anne sütü aldı. Hep bir problemdi yemek yedirmek. Tam düzeldi bir şeyler yiyor derken şimdi yine her şeyi reddetmeye başladı. İştahlı bebeği olan annelere o kadar özeniyorum ki. Böyle olunca sürekli bir vicdan azabı yetersizlik hissi oluyor.

En son kan değerleri normaldi gelişimi de iyiydi. Ama böyle devam ederse gelişimi yavaşlayacak diye korkuyorum.

Bir de oğlum hiç oyun oynamıyor. Birlikte oynamak için çok çaba sarfediyorum hiç durmuyor. Sürekli beni de yanında götürerek ortalık karıştırmak istiyor. Kitap okutmuyor elimden alıp sayfaları karıştırıyor.

Bu arada oğlum 13,5 aylık. Bu sorunları yaşayanlar var mı aranızda? Varsa çözebildiniz mi?

Ben hep yalniz oldugum.icin ogluma ogrettigim en guzel sey tek basina oyun oynayabilmesi kendini oyalayabilmesi oldu. Sartlar neyi gerektiriyorsa o sekilde yetisiyor cocuklar. Yetememe olarak dusunme neyine yetemiyorsun mesela o seni yaninda istiyorsa sen onu yaninda tasi mutfaga birlikte gidin mesela yere oturt onune tencere ve tahta kasik ver oynasin o sirada isini hallet. Ya da uyuttuktan sonra yap her seyini. Oglum kendini oyalayabiliyor ama minicik bebekten oyle saatlerce oturup oyun oynamasini beklemek sacma olur. Kuyruk gibi pesimde evi temizlerken yemek yaparken geliyor mutfagi dagitiyor ben salonu topluyorum o oyuncak torbasini alip yere dokuyor gunlerimiz hep boyle ve inan normali bu belki sen hep oyalayan birileri oldugu icin bunlari yasamadin ve sana acayip geliyor. Kimsenin cocugu %100 istahli degil bugun oglum sadece haslanmis yumurtasini yedi ve kalkti bu saat oldu sayisiz emdi ara ogun yogurt vereyim dedim istemedi. Corba yaptim icmedi bugunde boyle olsun. Emdigi icin sorun yapmiyorum.dedigim gibi alisik degilsin alisacaksin. Yasadiklarini olagan karsilarsan kendini yipratmazsan en dogrusunu yaparsin. Oglumla bende artik aktivite yapamiyorum bir tek cingirakli pelus topu var onla guzel oynuyor sacma sapan seyler yapmaktan hoslaniyor onu gidiklamam dan karsilikli ciglik atmaktan falan. Kitaplari aman yirtmasin diye eline vermemezlik yapma yirtmasini goze alabilecegin bir dergi vs ver eline ne kadar yapma etme dersen o kadar icinde kalir ve bir firsatini bulur bulmaz yine yirtmaya kalkisir ya da sen hayir dedikce kitaptan sogur uzak kalir. Bitaz kariaik yazdim kusura bakma ama durum bu yasadigin cok normal

benim oglum da tek basina kalamiyor tuvalete gidip hemen gelecegim diyorum odadan cikinca bagirmaya basliyor.bir turlu alistiramadim.biz de birlikte pek oynayamiyoruz yani uzun sureli.delikli bir sepetimiz var onla cee oynuyoruz.temizlik yaptirmiyor supurge sesinden korkuyor.

Bir bebege tek basina oyun oynamayi, kendi kendini oyalamayi nasil ogrettiniz Allah aşkına. Ben tuvalete gidince 2 dakikada salyasinda boğulana kadar ağlıyor. Butun gun dibindeyim, bir eli oyuncaktaysa diger eliyle bana dokunuyor.

Bir bebege tek basina oyun oynamayi, kendi kendini oyalamayi nasil ogrettiniz Allah aşkına. Ben tuvalete gidince 2 dakikada salyasinda boğulana kadar ağlıyor. Butun gun dibindeyim, bir eli oyuncaktaysa diger eliyle bana dokunuyor.
6. Ayda yere oturmaya basladigi andan itibaren sevdigi cingirak ayicik falan onune koydum arkasini bana cevirdim beni gormeden hep oyun oynamadini sagladim. Hala onune koydugum oyuncaklarla bir muddet kendini idare ediyor. Tuvalet olayinida cozdum oyun oynuyotuz ben simdi banyoya girecegim sen kapiyi calacaksin diyorum oglum kapiyi caliyor ben kim o diyorum ben cevap verdikce hosuna gidiyor. Artik her yere yetisip ellediginden banyoya sokamiyorum

Benim oğlumda kendi kendine oynayan, oyalanan bir çocuk. Ben bunun için bir çaba sarfetmedim. Bence Çocuğun kendisiyle alakalı biraz...
Bizde tuvalet olayını oyun oynayarak çözdük :)
Valla ben ablamin oglunu gordulten sonra isimi sansa birakmak.istemedim sanirim belki alistirmasamda duracakti ama bilemezdim. Ne guzel sevindim senin adina da birazda olsa kendilerini oyalamalari cok iyi oluyor. Oglum surekli salonda degil benim pesimden dolasip ortaligi dagitarakta oyaliyor kendini mutlakfa tencerenin tahta kasiklatin yerini bildiginden alir onlari oturur yere oynar rahatca yemegimi yaparim. Belkide bu firsati verdigimiz icin de arkamizdan aglayan bebeklerden degiller.

Benim oğlumda tencere kaşıkla oynamayı çok seviyor. Oda benimle birlikte yemek yapıyor, çorba karıştırıyor, içiyor:). Eline peçete alır evi siler :) benden ne görüyorsa onları yapıyor.
Ben neredeysem genellikle oda orada oynuyor.
Geçen sene bu zamanlar miniciklerdi. Şimdi koşturup duruyorlar...
Bugünümüze şükür. Allah evlatlarımıza sağlık versin...

Canım yanlış anlaşılma olmasın. Ben bebeğimi hiçbir konuda kısıtlamadım. Tehlikeli şeylere yöneldiğinde dahi yapma etme demek yerine ilgisini başka şeylere yönlendiriyorum. Onu ellemesin bunla oynamasın, yok kitap yırtmasın vs bunları hiçbir zaman yapmadım hiçbir şeyi sakınmadım , tabii gözetimim altında. Annesinin arkasından ağlayan bebeklerin de bu sebepten ağladığını fırsat verilmediğini falan sanmıyorum. Yapısından kaynaklı olabilir. Aksine ben özgüveni gelişsin keşfetme duygusu körelmesin diye çoğu şeyine müdahale etmiyorum çocuğumun. İdrak edecek yapıya gelince zaten açıklayarak anlatacağız neyi yapıp yapmaması gerektiğini.

Bizimkinin yapısı bu diye düşünüyorum ya da alışkanlık. Zamanla yeni düzenimize de alışacaktır.

Yukarda sizin icin yazdiklarimi okumadiniz sanirim yasadiginizin cok normal oldugunu yazdim. Diger arkadasa cevabimda belkide firsat verdigimiz icin aglayan bebek degiller dedim yani bir tahmin bir fikir yuruttum kendimce. Ve kendi cocuklarimizi baz aldim her cocuk ayni olmak zorunda degil.

Merhaba arkadaşlar

Aranızda inek veya keçi sütünd başlayan oldumu ? Ben mama ile besliyorum. Ve yavaş yavaş süte başlamak istiyorum. Sizlerde durum ne
Bir de gece beslenmesine devam ediyormusunuz bir yaştan sonra kesiliyor diye okudum. Ne yapmak gerekiyor acaba

Inek sutunu yiyeceklerinde ( corba,krep,pankek)12. Aydan beri kullaniyorum.ama direkt olarak icirmedim 3 yasina kadarda icirmeyi dusunmuyorum.kansizlik mide bagirsak rahatsizliklari yapiyor ayni sey keci sutu icinde gecerli halk arasinda anne sutune en yakin sut diyorlar ama kesinlikle uydurma anne sutunun yapisiyla hic alakasi yok keci sutunun yapisi. Inek sutu ne kadar alerji ise keci sutude o kadar alerjik malesef.

Bende sütü yiyeceklerine katarak veriyorum. Hiç içirmedim.
Gece uyanınca genelde 2 kere emziriyorum. Memeyi bıraktırana kadar da emzirmeyi düşünüyorum.

Komşumun oğlu viral bir enfeksiyon geçirdi o süre boyunca hiç görüşmedik kızıma geçmesin diye, iyiyiz diyince kapıdan bi uğradık geçmiş olsuna o arada çocuk kızıma çubuk kraker uzattı alamadım elinden kızım hemen yedi.
Akşama ateş başladı 2 gündür 39 dereceleri geçiyor ilaç etkisi geçince 3,5 saate bir ateş fırlıyor. Birde antibiyotik başlattı KLAVUNAT BID isimli.
Velhasıl diyeceğim şu çok dikkatli olun arkadaşlar iki gündür kendimizden geçtik.

Biz de aynı şekildeyiz 3gündür. Doktor Klamer diye bi antibiyotik verdi zavallı oğlum başını kaldıramıyor resmen. Diyeceğim şu ki soğuktam vs değil eltimin çocukları gripti onlardan kaptı. Antibiyotiğe bulaşmayalım dedik ama mecbur kaldık

Antibiyotik surupla geçiremedik malesef. İğne ile devam ettik 2 gün sonrasında da 3 gün şurup.
Damar yolu mu açmadılar, ateş düşürücü verdiğim halde atesleri 39,5 a çıkmadı neler yaşadım neler. Hastalığın bulaştığı arkadasım da ben ona yemek taşırken o bir defa aradı :)
Size de çok geçmiş olsun ateşe dikkat edin gerisi fazla önemli değil

Benim kızım da aynı şekilde bakıcının çocuklarından kaptı büyük ihtimal. grip ve 5 gün boyunca sık sık 39 u geçen ateş. İlk defa bu kadar hasta oldu kamyon çarpmışa döndük hepimiz. Allahım daha beterinden korusun yavrularımızı çok zordu gerçekten. Uyanık olduğu sürece 1 dk bile hareket etmeden duramayan kızımı öyle halsiz ve bitkin görmeye dayanamadım hiç. Biz çok şükür antibiyotiksiz atlattık. Yalnız bronşlarına inmiş balgam onun için de buhar veriyoruz.

Bir de kızımın hiç iştahı yok ya hiçbir şey yediremiyorum bir de hastalık geçirince iyice zayıfladı. 14 aylık ve 8 buçuk kilo. Çok üzülüyorum. Sürekli emmek istiyor iyice düşkün oldu memeye.

Cok gecmis olsun. Viral enfeksiyonlarda malesef ne kadar korusakta bulasabiliyor. Oglumu sogukta olsa disadiya hava almaya cikartiyorum evi sık sık havalandiriyorum her yemeklerini sarimsakli soganli yapiyorum sabah ac karnina mutlaka 1 tatli kasigi keciboynuzu özü iciriyorum ve sukur daha hastalik gormedik. Bizimde dislerimiz 2 yasina gelmeden tamamlanacak sanirim ilk.dislerinin 6si bir geldi sonra 2 adet cikti simdi yine 6 tane ayni anda cikti ve dun yine 2 tane daha cikmis gordum 16 adet disimiz oldu. Irsi mi acaba boyle coklu dis cikarma anlamadim gitti cocugum mafoldu ondeki dislerimiz komple tamamlandi azilarla birlikte bir tek uzamalari kaldi. Istahsizlik bizde de var sabah 1 tam yumurta yiyince oh sukur diyorum. Oglen biraz zorla corba ya da et yemegi yiyor aksam hicbir sey yediremiyorum iki kasik kadar yiyio kalkiyor zorlamiyorum bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…