- 27 Şubat 2018
- 1.514
- 3.914
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.061
Ihlamur verebilirsiniz. Bol sıvı bol anne sütü. Burnunu acik tutmaya özen gosterin. Bi de iyilesene kadar yikama demişti bana doktor. Ruzgara ve terine dikkat edin. Oksuruk ilerlerse de doktpra gidin. Bizim malesef 3 gunde cigerlerine indi antibiyotik kullanmak zorunda kaldikKızımın geceden hırıltısı vardı sabah banyo yaptırdım burun akıntısıda başladı. Bol emzirmek dışında hafif atlatması için öneriniz var mı?
Artık Yıkamıyım ozaman.Güneşe çıkarıcam birazdan güneşin iyi geldiğini düşünüyorumIhlamur verebilirsiniz. Bol sıvı bol anne sütü. Burnunu acik tutmaya özen gosterin. Bi de iyilesene kadar yikama demişti bana doktor. Ruzgara ve terine dikkat edin. Oksuruk ilerlerse de doktpra gidin. Bizim malesef 3 gunde cigerlerine indi antibiyotik kullanmak zorunda kaldik
Teşekkür ederim hırıltı azaldı gibi ara ara tıkanıyor sonra burun akıntısı oluyor biraz. Öksürükte kesildi hafif atlatıcaz sanırım umarım doktora ve ilaca gerek kalmazAltagracia_ geçmiş olsun canım bizde yeni atlattık ıhlamur sulandırılmış ılık pekmez iyi geliyor fakat 9ksurugu hirilti artarsa bekletme bence de bizde maalesef ant. Kullandık da geçti balgam olunca atamiyirlar küçükler daha birde süt evet ama su ver mutlaka bol bol
Evden cikmazsa az oluyor deyince alerji geldi aklima. Malum sonbahara girmek uzereyiz. Yapraklar dökülüyor. Ama saatli olması ilginç. Geniz akıntısı kuru oksuruk yapabilirKızlar bizim de sabah saatlerinde özellikle 07.30--08.30 arası öksürük krizi oluyor! Tuhaf belki ama hep aynı saatler hiç şaşmıyor . Normal mi bu? Kuru kuru sanki gıcık tutar gibi oluyor . Gün içinde evden çıkmazsa daha az oluyor ama dışarı çıkarsak artıyor öksürüğü. Sizde durum nasıl bu şekilde olan var mı
Alerji olarak hiç düşünmedim ama insallah değildir zaten süt ürünleri ve yumurta alerjisi varEvden cikmazsa az oluyor deyince alerji geldi aklima. Malum sonbahara girmek uzereyiz. Yapraklar dökülüyor. Ama saatli olması ilginç. Geniz akıntısı kuru oksuruk yapabilir
Emilmeye alismis meme pompaya sut vermez. Duzenli sagmaniz lazim. Ben hic sagim yapmadim ama acil durumlarda nadiren yaptigim zaman once bebegime biraz emziriyordum, emmeye basladiktan yaklasik 1 dakika sonra sut cogaliyor cok yutkunmaya basliyor. O zaman pompaya tutuyordum. Ama kirk yilda bir. Devamli boyle yapmak bebegi psikolojik olarak etkiler mi bilmiyorumKızlar bi konuda fikir danışacağım ilk aylar da evde olmama rağmen sütümü sağıp buzdolabına koyuyordum iki ay sonra hiç sağmadım kaldırdım makineyi. İşe başlayacağım bi hafta sonra iki gündür tekrar sağmak için uğraşıyorum bir gram süt gelmiyor. Oğlum emdiğinde ağzının kenarından süt akıyor hep. Neden makineyle gelmiyor olabilir. İşe başladığımda eve sür bırakamayacağım böyle olursa. Zaten oğlumun iştah sıfır devam sütü mü alsam bilemedim
Calisma saatleriniz nasil? Bi kere ac gezmedigi kesin, pompaya sut gelmiyor diye emince sut olmadigi anlamina gelmez. Tam tersi islah olmus memeden pompaya sut çıkmaz. Sut gelmese bile 2 saatte bir 10 15 dakika sagmaniz lazim. Zamanla gelebilir. Bir de, ben 24 saatte toplam 5 kez emziriyorum. Çalışma saatleriniz musaitse, gunduz ek gida yiyip, evdeyken bol bol emzirebilirsiniz. Doktoruna kilo alımını danışarak da karar verebilirsinizİki gündür deniyorum olmuyor eşim de olmadığını görüp bu çocuk hep aç geziyor o zaman süt Yok baksana diyor. Devam sütü vereceğim mecburen galiba
Küçük bi ilçede yaşıyoruz bi doktorumuz yok malesef danıştığımız. Sabah 7.30 da evden çıkıp öğleden sonra 4 gibi geleceğim eve. Bebeğim ek gıdayı zar zor yiyor sürekli emiyor o yüzden aç kalacak diye korkuyorum. Bir de ilk defa ayrı kalacağız endişeleniyorumCalisma saatleriniz nasil? Bi kere ac gezmedigi kesin, pompaya sut gelmiyor diye emince sut olmadigi anlamina gelmez. Tam tersi islah olmus memeden pompaya sut çıkmaz. Sut gelmese bile 2 saatte bir 10 15 dakika sagmaniz lazim. Zamanla gelebilir. Bir de, ben 24 saatte toplam 5 kez emziriyorum. Çalışma saatleriniz musaitse, gunduz ek gida yiyip, evdeyken bol bol emzirebilirsiniz. Doktoruna kilo alımını danışarak da karar verebilirsiniz
Oglumun 5 aydan sonra cikti simdi 8 disi var. Ama geç cikan dis daha saglam olur derler. 13 aylik cikaran bebekler bile tanıyorum normal yanislm.kizlar oglum 9 ayini gecti ama hala ilk disi cikmadi sizinkiler gec cikaran oldumu acaba normalmiki
Selam bizimde çıkmadı Dr. Muz 15 aya kadar normal dedislm.kizlar oglum 9 ayini gecti ama hala ilk disi cikmadi sizinkiler gec cikaran oldumu acaba normalmiki
Süt üretimi bebek emdikçe gerçekleştiği için bazen pompa aynı etkiyi yaratamıyor bebeğinizi tek göğsünüzden emzirip hemen diğerini sağmayı deneyebilirsiniz ayrıca işteyken bebek emmediği için sütünüz göğsünüzde birikecek o şekilde sağmak daha kolay oluyor işteyken sağabilirseniz şimdiden çok stok yapmanıza gerek yokKızlar bi konuda fikir danışacağım ilk aylar da evde olmama rağmen sütümü sağıp buzdolabına koyuyordum iki ay sonra hiç sağmadım kaldırdım makineyi. İşe başlayacağım bi hafta sonra iki gündür tekrar sağmak için uğraşıyorum bir gram süt gelmiyor. Oğlum emdiğinde ağzının kenarından süt akıyor hep. Neden makineyle gelmiyor olabilir. İşe başladığımda eve sür bırakamayacağım böyle olursa. Zaten oğlumun iştah sıfır devam sütü mü alsam bilemedim
Benim oğlumda 9 bucuk aylık birkaç gün önce cıktı ilk dişi. Geç cıkması normalmişslm.kizlar oglum 9 ayini gecti ama hala ilk disi cikmadi sizinkiler gec cikaran oldumu acaba normalmiki
Bebeğim 6 aylıkken işe başladım ilk bir buçuk iki ay çok güzel sağıp bırakıyordum. Ama sonradan arık pompaya gelmemeye başladı. Evdeyken hala sürekli emziriyorum ama sağınca gelmediği için ben evde yokken kahvaltı ve ara öğününün dışında mama veriyor annem. İşteyken emmeyeceği in ilk bikaç gün memede süt birikir sağınca gelir. Ama bu giderek azalır çnkü sürekli sağılmadığı ve emilmediği için meme uyarılmıyor ve süt üretimini azalıyor. Benim bu yüzden sütümün azaldığını düşünüyorumKızlar bi konuda fikir danışacağım ilk aylar da evde olmama rağmen sütümü sağıp buzdolabına koyuyordum iki ay sonra hiç sağmadım kaldırdım makineyi. İşe başlayacağım bi hafta sonra iki gündür tekrar sağmak için uğraşıyorum bir gram süt gelmiyor. Oğlum emdiğinde ağzının kenarından süt akıyor hep. Neden makineyle gelmiyor olabilir. İşe başladığımda eve sür bırakamayacağım böyle olursa. Zaten oğlumun iştah sıfır devam sütü mü alsam bilemedim