2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Benim yazdiklarima cevaben bir baskasinin yazisina destek cikmanizi anlayacak kadar hayat tecrubem var. Direkt olarak brn katilmiyorum bunlari dusunuyorum demek kartlari acik oynamak daha dogru davranis geliyor bana yoksa kendi dusuncelerimi yazmaktan baska bir amacim yoktu benim salladigim ya da kaydiraktan kaydirdigim arabasinda tasidigim bebegimin enerjisini atma yonteminin evde emekleyerek oyun oynayarak.olmasini tercih ediyorum. Ayaklaninca kosmayi ogrenince en guzel oyun yerleri parklar olacak. fat_mat evde ayaga dolanmasindansa disari cikariyorum yazdigi icin evde de vakit gecirmeyi ogretmeliyiz yazdim ama konu nerelere geldi. Bu arada ayakta sallaman benim icin degil bebegin icin sakincali ama haklisin bir bebegi annesinden daha fazla kimse dusunemez

Eleştirilmek insanı geliştirir, birimizin düşünmediğini diğeri düşünebilir tabiki, ya da birimize uygun olan diğerine uymaz... bunların da dışında burada herşeyi açık net bir şekilde yazmaya yazı karakteri yetmiyor, bazen yazarken 'simdi şöyle düşünen de olacak' diye yazıyorum...
Önemli olan tartışmak değil paylaşmak (GGüzinabla gibi oldu:))

Yine söylüyorum tek çocuklu olmanın kıymetini bilin :) hele ki ikisi de küçükse ve anlatmaktan anlamıyorsa... birine şununla oyna diğerine hadi etkinlik yapalım diyemiyorsun ... Bazen bi bakıyorsun çok güzel oynuyorlar, büyük küçüğü oyuna katmış gel kardeşim diyor sen de rahatca çayını içiyorsun, bazen de küçüğü emzirirken illa ki ' beni çişe annnem götürsün' diye ağlıyor... yazın açık hava hepimizin ortak noktası oluyor, dr.muz da tavsiye etti...
Çocukları kitapla tanıştırmayı ben de çok önemsiyorum

Ay benimki de peçeteleri paramparça etmeye bayılıyor

Arkadaşlar 9ksuruk ve Hıriltiya ne iyi gelir 6 7gundur oksuruk hirilti var kizimda Dr gittik antibiyotiğe gerek yok sekrol ve katarin isimli ilaçlar verdi 6 gün kullan diye 3. Günündeyiz arttı azalmak yerine ve kusma da eklendi tekrar kontrole gidicem ama kendim ıhlamur pekmezli ılık su falan verdim neler yapılabilir bir turlü gecmiyor

Son düzenleme:
Benim oğlumda bu günlerde müzik sesi duyduğunda yada şarkı söylediğimde inanılmaz oynuyor. Hemen vücudunu, kollarını, bacaklarını sallıyor. hatta gece uyandığında tekrar uyutmak için kucağıma aldığımda da oynuyor :)

Ben bebeğimi dışarıya çıkardığımda parka değil de trafiğe kapalı cadde var. Orada gezdiriyorum genelde... birkaç tur atıp eve dönüyoruz.

Yürüteç bizim doktor önermişti. Oğlum erken emekledi ve ayağa kalktı. Sanırım o yüzden önerdi. Vücudunu dengede tutamaz henüz demişti. Fazla tutmamaya çalışıyorum. Yürüteçte oynamayı çok seviyor. Eline oyuncak yada başka eşya verdiğimde yere atıp yürüteçte üzerinden geçiyor ve inanılmaz hoşuna gidiyor...

Cok gecmis olsun canim bizde buna benzer bisey atlattik oncelikle emziriyosan bu donemde artir daha cok ezmirmeye calis burnunu acik tutmaya özen goster ihlamurun icine meyve kabuklarida koyabilirsin bol bol meyve yedir bol bol su tuketmesine özen göster bide yapabilirsen buhar ver o rahatlatabilir kusmasi icin bisey diemicem belki ilacin yan etkileridir insAllah tez zamanda iylesir kuzun

kizlar niye kendinize zarar veriyorsunuz benimde ilk cocuk oyleydi valla hic aldirmazdim yere koyardim aglarsa aglardi sonra susup oynamaya baslardi sizde oylr yapin birakin aglasin aglamadan hic bisey olmaz kucaginiza almayin bebek bakmak gercekten zor hergun disari cikarin yemek masasina koyun koyun onune yicek bisey onla oyalansin kendinize zarar vermeyin bebek oyle boyle buyur

Canım belki benim ilk bebeğim ve tecrübesiz olmam sebebiyledir ama ben ağlar ağlar susar kısmına pek katılmıyorum. Güvenli bağlanma denen bir şey var okuduğum kadariyla , göz göre göre ağlamasına musade edemiyorum ben, ne için ağladığını biliyorsam ağladım istediğim oldu diye dusunmesin diye ilk önce ilgisini başka yöne çekip sakinlestiriyorum sonrasında kucağıma alıyorum.

Günaydın iyi tatiller herkese uzun zamandır yazmıyodum yine
Ama okuyorum yazdıklarınızı sadece sevincimi paylaşmak istedim sizlerle 4 aylıkken kan tahlilinde orta düzeyde inek sütü alerjisi teşhisi konmuştu kızıma 1,5 2 ay kadar kayı diyet yaptım sonra kendi diyetimi yavaş yavaş açtım daha 1 hafta öncesine kadar da kızıma hiç bir şekilde süt ve süt ürünü yedirmiyordum geçen hafta çok az peynir (labne - çeçil) ile başladım sonra 1-2 çay kaşığı yoğurt derken yemeğe başladı geçtiğimz perşembe doktora götürüp söylediğimde tepki yok mu dedi ben de yok diyince gözün aydın miktarı arttırarak git tepki yoksa geçmiştir artık dedi dün kızıma yarım kase yopurt yedirdim şuan çok şükür huzurla uyandı
Bizim için çok güzel bi bayram hediyesi oldu bu Allah şifa bekleyen herkese şifasını versin inş

Canim hayirlisi olsun cok sevindim benim oglum alerjik degil ama bu sicaklardan sanirim vucudu yumurtaya tepki verdi kollari berbatti 20 gunden fazla oldu sanirim vermiyorum baya duzeldi sicaktan isilik bile olmadi sanirim isiligi o da tetikliyordu.

Ya çok güzel gerçekten darısı başımıza fırınlanmış olarak süt yumurta verdim şükür bir şey olmadı ama direkt yoğurt yumurta falan vermeye korkuyorum cidden zor oluyormuş alerji ile yaşam

Canim dis cikarma doneminde mi kizin? Bizim gecmeyen oksurugumun sebebi dis cikarmasiydi saglik ocagi doktorumuz dis cikarma doneminde olur hatta artar hiriltili bir sekilde olaca gerek yok bol bol emzir demisti 6 tane dis birden cikarmisti o donemde. Ben hep cigerlere inecek hasta bu cocuk diye dusunurken bir anda gecmisti. Sanirim agiz sivilari cogaldigi icin oluyor

bir garip oblomov canım herhangi bir dua belirtisi yok her zamanki gibi damarları sis yada kızarık değil Dr ciğerleri temiz ama çok balgamı var atamıyor dedi hiç dış demedi bende hep senin gibi korkuyorum cihetine falan iner mi diye de bol bol sıvı veriyorum süt veriyorum inşallah bizim de geçer çok teşekkür ederim duyarlılığın için

Geçmiş olsun bi ara kızım fena öksürüyordu özellikle uykuya daldığında baslıyodu. Doktor ilaç vermedi sadece alerjik mi diye bi kan testi yaptı birşey çıkmadı. Bol su içirdim birde o ara tatile gittik denize girdiği ilk gün öksürük kesildi güneş+ denizin iyi geldiğini düşünüyorum

Hadi gecmis olsun cok sevindim. Biz de yogurdu peyniri tereyagini hep gectik cok sukur. Bu hafta yumurta akı deniyorum onda da sorun yok. Ben de cok mutluyum. Domates cilek incir bakla patlican falan kaldı bir tek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…