-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.601
Herseyi ver derken?Ben kahvaltisinda yumurta sarisiyla peynirli patatesli omlet yapiyorum. Bazen sebzeli mucver yapiyorum icine havuc kabak yumurta sarisi ev yapimi yogurt ve az biraz ya tambugday unu ya da yulaf unu koyuyorum. Yine pankek yapiyorum yumurta sarisi ceyrek muz cay kasiginin ucuyla karbonat ve yine tambugday ya da yulaf unlu. Yumurtayi haslayip sarisini yaninda kendi yaptigim peyniri ayri ayrida veriyorum.Ara ogun yogurt ya da meyve veriyorum oglen ise tarhana corbasi sari mercimek corbasi ya da havuclu kabakli kuzu kiymali yemek yapiyorum 7 ayda semizotuda verdim ben c vitamini alsin diye. Kuzu kusbasi alip evde rondoda kendim cektirdim ben kasabin ya da marketin makinelerinin temizligine guvenemedigim icin. Kofteyide yumurta sarisi soganla yogurup suda soteleyip vermistim ben icinin pismesi daha garanti oluyor. Birde cogu doktor tadim yaptirmayi gereksiz goruyor ama her gidayi tek tek 3 gun kurali ile tatmalari lazim bebeklerin bunyesinin neye alerjik tepki verecegi belli olmuyor malesef. Biz 8 aylik olduk artik puturlu gida ver dedi ama ben basindan beri verdim sukur sorun yasamadik 9. Ayda siz ne yiyorsaniz domatessiz ve tuzsuz olarak ona ayir oyle ver ve 3 ogune cikar dedi. Valla kendimize oyle boyle bir sey yapip yiyoruz ama dedigin gibi cocuklar icin surekli mutfaktayiz ne yapsam ne yedirsem derdiKızlar aranızda kofte yapan var mı İnternete 50 çeşit tarif var yumurtalı yumurtasız ekmekli ekmeksiz kafam karisti. Bugün 7. Ay kontrolü vardı artık kahvaltıya geçebilirsiniz dedi doktor çok sevindim bi de herşeyi verebilirsin artık dedi sıkıldım çorba vermekten şimdide mutfaktan cikamiycam heralde ama köfte konusu kafama takıldı hem yumuşak olmalı hem lezzetli
Canim ben disi yokkende verdim yemek ici. Dise ihtiyaclari yok damaklari cok sert cunku ama seninkinin masallah 4 disi varmis hayli hayli yer ama istersen 8. Ay sonunda rende yap sonra minik kupler halinde dograyip verirsin sonra gecersin butun vermeye ama mutlaka cignemeyi ogret sen karsisinda yemek yersen ve agzini gosterirsen yani nasil cignedigini goster. Blw icin bebegin hazir olmasi kadar annenin hazir olmasida cok onemli benim kanaatim cunku anlik korkular yasatabiliyorlar. Sen hazir oldugunda verirsin. Bu arada tuzsuz zeytin markan ne acaba bende vermek istiyorum ama tuzsuz zeytin bulamadim hic olmadi suda bekletip vercemBen omlet pankek filan yapamam korkuyorum ezmeden vermeye.bu sabah yumurta haşladim sarisinin çeyreğini yaptığım lor peynirini bi de 2 tane tuzsuz zeytin cam rendeden geçirip bebek ekmegi ile ezip anne sütü katip verdim. Biraz da ceviz koydum.1 tane bebe bisküvi keçi boynuzu pekmezi kayısı reçeli ve şeftali ile ezip verdim.ben herşeyi eziyorum öle bütün bütün veremiyorum korkuyorum malesef belki 8. Ayda 4 tane dışı var ama yinede korkuyorum
Canım bilmiyorum senin ilk dış mi.. bizim daha hiç çıkmadı. Geçen gün dolaptan çıkardığım soğuk meyveler baya iyi geldi tutamayacağı büyüklükte erikle baya uğraştı soğuk şeyler iyi geliyor. Çok kötüyse jel alabilirsin eczanedenkızlar çıldırıcam az kaldı yardım edin nolur oğlum 8 aylık oldu üst damakları bembeyaz sanırım diş çıkarıcak 1 haftadır çocuk canavara dönüştü 24saat ağlıyor uyumuyor yemiyor içmiyor kimsem yok tek bakmaya çalışıyorum ama doğduğundan beri zaten sorunlu bi çocuktu geçenlerde bayıldım artık açlıktan yemek bile yiemiyorum diş için ne yapayım ne edeyim bi yol gösterin bana
Saol canim bakayım oralara.. biraz dikkat ettim altında yumuşak şeyler varsa daha çok oluyor öyle.. denge için sanırım. Artık direk halıya oturtuyorumBlw marketim ya da makarnavitma sitelerinden organik tahıl ve unları alabilirsiniz. Tadımlar bitince ben de oradan alacağım.
Bebekler önündekilerle ilgilendiklerinden illa ki eğiliyorlar biz de desteksiz otururken tam dik oturmuyoruz hafif eğiliyorux. Normaldir bence ama tabii siz kontrolde doktorunuza sorun :)
Canım kuzu etini normal robdonun kesici başlığıyla mi kiyma haline getirdin? Ben daha hiç kiyma falan da vermedim haftaya 8 aylık oluyoruz. Aynen dediğin gibi makineler geldi aklıma ne kadar temuz oluyordur ki..içinde kalan et parçaları vardır ben de güvenemiyorum belki dediğin gibi ben de denerim kiyma gibi oliyorsaHerseyi ver derken?Ben kahvaltisinda yumurta sarisiyla peynirli patatesli omlet yapiyorum. Bazen sebzeli mucver yapiyorum icine havuc kabak yumurta sarisi ev yapimi yogurt ve az biraz ya tambugday unu ya da yulaf unu koyuyorum. Yine pankek yapiyorum yumurta sarisi ceyrek muz cay kasiginin ucuyla karbonat ve yine tambugday ya da yulaf unlu. Yumurtayi haslayip sarisini yaninda kendi yaptigim peyniri ayri ayrida veriyorum.Ara ogun yogurt ya da meyve veriyorum oglen ise tarhana corbasi sari mercimek corbasi ya da havuclu kabakli kuzu kiymali yemek yapiyorum 7 ayda semizotuda verdim ben c vitamini alsin diye. Kuzu kusbasi alip evde rondoda kendim cektirdim ben kasabin ya da marketin makinelerinin temizligine guvenemedigim icin. Kofteyide yumurta sarisi soganla yogurup suda soteleyip vermistim ben icinin pismesi daha garanti oluyor. Birde cogu doktor tadim yaptirmayi gereksiz goruyor ama her gidayi tek tek 3 gun kurali ile tatmalari lazim bebeklerin bunyesinin neye alerjik tepki verecegi belli olmuyor malesef. Biz 8 aylik olduk artik puturlu gida ver dedi ama ben basindan beri verdim sukur sorun yasamadik 9. Ayda siz ne yiyorsaniz domatessiz ve tuzsuz olarak ona ayir oyle ver ve 3 ogune cikar dedi. Valla kendimize oyle boyle bir sey yapip yiyoruz ama dedigin gibi cocuklar icin surekli mutfaktayiz ne yapsam ne yedirsem derdiinsallah yaslarina girsinler rahat ederiz Birde unutmusum 7. Ayinda cevize baslatmisti bizim doktorumuz daha erken diye ben az az vermistim sukur alerjisi cikmadi omletine yarim ceviz koyuyorum. Birde pekmezi soyluyor surekli arada sutlac gibi tatli yapip veriyorum (sut yerine yogurt ya da peyniralti suyu kullaniyorum) ama cok vermedim soguk sıkım pekmez(öz) bulursam vermeye baslayacagim. Diger pekmezler yuksek isida kaynatildiklari icin vitaminleri kalmiyor
Aynen canim kesici basligiyla bir iki döndurdum zaten cift cekilmis kiyma gibi olduCanım kuzu etini normal robdonun kesici başlığıyla mi kiyma haline getirdin? Ben daha hiç kiyma falan da vermedim haftaya 8 aylık oluyoruz. Aynen dediğin gibi makineler geldi aklıma ne kadar temuz oluyordur ki..içinde kalan et parçaları vardır ben de güvenemiyorum belki dediğin gibi ben de denerim kiyma gibi oliyorsa
Fora nin buldum az tuzlu diye geciyorCanim ben disi yokkende verdim yemek ici. Dise ihtiyaclari yok damaklari cok sert cunku ama seninkinin masallah 4 disi varmis hayli hayli yer ama istersen 8. Ay sonunda rende yap sonra minik kupler halinde dograyip verirsin sonra gecersin butun vermeye ama mutlaka cignemeyi ogret sen karsisinda yemek yersen ve agzini gosterirsen yani nasil cignedigini goster. Blw icin bebegin hazir olmasi kadar annenin hazir olmasida cok onemli benim kanaatim cunku anlik korkular yasatabiliyorlar. Sen hazir oldugunda verirsin. Bu arada tuzsuz zeytin markan ne acaba bende vermek istiyorum ama tuzsuz zeytin bulamadim hic olmadi suda bekletip vercem
Saolasin canim bende bir bakayimFora nin buldum az tuzlu diye geciyor
Kızlar aramızda bebekle tatil yapanlar vardır mutlaka genelde havuza mı denize mı soktunuz bebişleri
canim dis jelleri var suruyosun sogutuyor rahatlatir ozamankızlar çıldırıcam az kaldı yardım edin nolur oğlum 8 aylık oldu üst damakları bembeyaz sanırım diş çıkarıcak 1 haftadır çocuk canavara dönüştü 24saat ağlıyor uyumuyor yemiyor içmiyor kimsem yok tek bakmaya çalışıyorum ama doğduğundan beri zaten sorunlu bi çocuktu geçenlerde bayıldım artık açlıktan yemek bile yiemiyorum diş için ne yapayım ne edeyim bi yol gösterin bana
Kızlar buradan ikili testimin riskli çıktığını yazmışltım.
bugün Genoks Firmasında Nifty testi için kan vericem. Günlerdir mahvoldu. Nolur dua edin bana da bebeğimde hiçbirşey çıkmasın.
Çok geçmiş olsun umarım temiz çıkar.merhaba. geçmiş olsun
bende 2018 kasım annesi olacağım Allah nasip ederse.
aynı şeyler bana da söylendi. ayrıntılı ultrasonda da belirti görüldü. bende bugun genoks firmasına kan vereceğim. sonucunuz ne oldu
Ben galiba üşüttüm çünkü regli olmadım ağrım da geçti. Sağol cevap verdiğin için inşallah benimki de ağrısız olurBen de ucuncu ayimda adet olmustum. Sonra bir ay bikac hafta gecikti tedirgin olmustum. Suan cok sukur duzene girdi 7ayi bitirdik sukur.Doktor emzirdigim icin hormonlardan kaynakli gecikmeler olabilir normal demisti. Ama bende agrili olmamisti.normaldede agrim olmazdi benim C Cokoprenses83
Çok geçmiş olsun canım. Umarım şimdi daha iyisindir. Bazı bebekler memeye çok düşkün oluyor. Belki dediğin gibi alıştırmadan kaynaklanıyordur. Benim bebeğim gece uykusuna emerken dalıyor fakat illa memede uyuma gibi alışkanlığı yok. Kucakta pışpışlayarak uyutuyorum. Bebeğini gözlemleyerek başka yollar deneyebilirsin.. en güzeli kendi kendine uyumaya alıştırmak aslında...Kızlar ben dün hayatımın en zor günlerinden birini yaşadım. Mide bulantısı ve karın ağrısı ile doktora gittim serum verdi 6 saat emzirme dedi.neyse tamam dedim idare ederim bi şekilde sagdigim sütler vardı. Gelin görün ki bizim kız biberon almadığı gibi bi de ağlama krizine girdi emmeden uyumuyor.3 saat geçti saat oldu 12 baktım olucak gibi değil tek göğsümü idareten uyuyana kadar verdim. Ben nasıl alistirmisim bunu resmen bağımlı olmuş hayır daha küçük ilerde ben nasıl memeden kesim bunu sizin bebeler de emerek mi uyuyor ya nasıl yanlış alıştırdım ben bunu acilen başka bişey bulmam lazım uyuması için