- 24 Şubat 2015
- 614
- 601
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.561
Blw marketim ya da makarnavitma sitelerinden organik tahıl ve unları alabilirsiniz. Tadımlar bitince ben de oradan alacağım.Selam kızlar.. valla biz de tam anlamıyla geçemedik ek gıdalara kahvaltıda azcik yumurta sarısı hergun degil azcik suda bekletilmiş beyaz peynir azcik ekmek içi bazen ıhlamur veriyorum. Tabi bunlar az. Doyurmuyor fazlasını da yemiyor. Gün içinde meyve ve birde kabaklı irmikli corba veriyorum ama bu da baya az..bazen de pirinç ünlü muhallebi..tam pirinç ününü nereden bulabilirim fikri olan var mi?
Bir konuyu daha sormak istiyorum size.. 7. 5 aylık kızım oturuyor ama geriye devrilebiluyor kendini geriye de atabiliyor..ama oturuken çok dik oturmuyor hafif belini bukuyor beline yükleniyor. Ilk zamanlardaki one dogru egilmeyi kastetmiyorum. Dün dikkatimi çekti..bi oyuncak uzattım mi havadan almak için sirtini diklestiriyor. Sonra gene yumusuyor :) acaba yorulduğu için mi.. normal midir..sizlerde böyle birşey var mi..aklıma takıldı..
En başından beri kendisi bu miktarda mı yemek istedi? Maşallahı var ama bu aylarda anne sütü alması daha iyi olurdu. Ek gıdaya alışsın diyoruz fazla alışınca da emmeyi bırakıyorlar ne yazık ki.
Ama en azından güzel yiyor sizinki. Yediği miktarı azaltıp daha sık emzirmeyi denediniz mi peki?
Ben kullandım memnun kaldım :)Merhabalar, size bir şey danışmak isterim. Süt sağma makinası Lansinoh tekli-elektrikli almayı düşünüyorum kullanan var mıdır? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Avent çok pahalı o kadar para vermek istemiyorum.
Süper. Çekiş gücü, hızı vs sorunsuz işinizi gördü sanırım.Ben kullandım memnun kaldım :)
Kızım hiçbir şekilde meyve yemiyor. Eline verdim yemedi, buharda pişirip verdim yemedi, rendeledim yemedi, irmikle karıştırıp verdim, pekmezle verdim yemedi. Meyve yemiyor bu kız. Sebze pürelerini de sağı solu belli olmuyor. Bazen bütün kaseyi bitiriyor bazen bir kaşık anca yiyor. Yoğurdu çok güzel yiyor. Yumurtayı da sevmedi. Eline ekmek veriyorum çok güzel yiyor.
Bir de kızımın alt dişlerinden sonra köpek dişlerinden biri çıktı. Daha üst ön dişleri çıkmadan köpek dişi çıkması normal mi?
Kafayı yana çevirip öne eğiyor kaşığı görünce. Çok ısrar etmiyorum ben de iyice soğumasın diye. Benim kızımın kabarma aşamasını geçti baya baya çıktı köpek dişlerinden biri. Diğeri de şişmiş yakındır çıkacak sanırım çok huzursuz çünkü. Herkes köpek dişler zor çıkar diyor gerçekten de öyleymiş, diğeri de çıksa da rahatlasa bari yavrum.Benim kızımda yemiyordu bende kandırmaya başladım eline mama kaşığından verdim dişini kaşımak için sokunca bende meyve rendesi sokuyordum hemen ağzına ilk 1-2 tükürdü şimdi hemen ağzını açıyor. Bütün mamalar için aynı şeyi uyguladım.İlk anlamıyorlar heralde. Şimdi yavaş yavaş iştahlanmaya başladı. Ben kandırmadan açıyor ağzını. Bi de dişlerde de benim ilk kızımda aynı durum oldu dedim üstler çıkmadan heralde köpek dişleri çıkıcak ama köpek dişleri şiş kaldı ön dişler şişti patladı sonra köpekler çıktı belki sizinkininde öyle olucaktır.
Kafayı yana çevirip öne eğiyor kaşığı görünce. Çok ısrar etmiyorum ben de iyice soğumasın diye. Benim kızımın kabarma aşamasını geçti baya baya çıktı köpek dişlerinden biri. Diğeri de şişmiş yakındır çıkacak sanırım çok huzursuz çünkü. Herkes köpek dişler zor çıkar diyor gerçekten de öyleymiş, diğeri de çıksa da rahatlasa bari yavrum.
Gece beslenmesini nasıl teke indirmeyi düşünüyorsunuz uyguladığınız bir yöntem var mıBen bi beslenme duzeni olusturdum bebeğime. Bugunden itibaren uymaya çalışacağım, bakalim yapabilecek miyim. Duzenli uyku icin duzenlo beslenme şartmış.
Uyandıktan 15 dk sonra emzirme, 1 bucuk saat sonra kahvalti. Yumurta sarisi, pekmez, minicik bir bebe biskuvisini karistiriyorum kahvaltısı bu.
Sonra öğle uykusu. Ogle uykusundan uyaninca emzirme. 1bucuk saat sonra meyve öğünü.
Sonra ikinci uykusu. Uyandiktan sonra emzirme. 1 bucuk saat sonra aksam sebze yemeği.
Yatmadan once emzirme.
Ve uykunun icinde ruya öğünü. Gece emmek icin surekli uyaniyor bence. Gece beslenmesini tek öğüne indirmeye çalışacağım umarım başarılı olabilirim.
Ya binbir sey girdi araya 7.ay kontrolune götüremedim. Aşı yok di mi bu ay
Bizimkininde beslenmesi asagj yukari bu sekilde. Bebegm normalde uykusu geldiginde kucak ister ve omzuma düşer dünden bayagi ugrastrdi ve ben odadan çıktım 15 dkda kendiliginden emziksiz uyudu. Gecende oyle olmustu 5 saat deliksiz uyudu. Ama dunden oyle olmadi 3 saat snra uyandi ve eski duzene döndü 2 saatte bir emmek icin uyandi gece beslenmesinde nasl biyol izleyeceksiniz banada fikir verirmisinzBen bi beslenme duzeni olusturdum bebeğime. Bugunden itibaren uymaya çalışacağım, bakalim yapabilecek miyim. Duzenli uyku icin duzenlo beslenme şartmış.
Uyandıktan 15 dk sonra emzirme, 1 bucuk saat sonra kahvalti. Yumurta sarisi, pekmez, minicik bir bebe biskuvisini karistiriyorum kahvaltısı bu.
Sonra öğle uykusu. Ogle uykusundan uyaninca emzirme. 1bucuk saat sonra meyve öğünü.
Sonra ikinci uykusu. Uyandiktan sonra emzirme. 1 bucuk saat sonra aksam sebze yemeği.
Yatmadan once emzirme.
Ve uykunun icinde ruya öğünü. Gece emmek icin surekli uyaniyor bence. Gece beslenmesini tek öğüne indirmeye çalışacağım umarım başarılı olabilirim.
Ya binbir sey girdi araya 7.ay kontrolune götüremedim. Aşı yok di mi bu ay
Merhaba canim iyiyiz siz nasilsiniz ozledim burayi oglumdan pek vakit kalmiyordu buraya ama artik daha sık gelmeyi dusunuyorumbir garip oblomov canım nasılsın bebeğin nasıl sık gelmiyorsun artık
Canım biz yedinci aydayiz. Cuma günü doktora gittik kontrole 7.5 kilo dedi doktorumuz normal diye de ekledi. 6 9 ay arası günde 2 çay bardagindan fazla verme anne sütüyle devam dedi. Sabah meyveli muhallebi yapıyorum öğlen sebze çorbası akşam üstü yoğurt. Bu hafta sabah yumurtaya geçtik labne ve lor da eklemek istiyorum bakalım. Doktorun kilosu iyi diyorsa çok takılma minnosla yeni şeyler denemenin keyfini çıkart bence. Bir de bu ay kuzunmus kıyma çift çekilmiş ceviz büyüklüğünde verebilirsin dedi onu da denemek istiyorum :)Aklıma takılan bir mevzu daha var kızım 8 ay 6 gunluk tam 8 kilo iki doktoru var ikisi de iyi diyor saglık ocagına ki hemşirede öyle soyuluyor. Ama eskiden cok ton tondu 6 aylıkken 7 bucuk kiloydu birden durdu kilo alımı anne sutu alıyor ek gıda olarak sabah kahvaltı yaptırıyorum gun içinde de ya meyve ya sebze veriyorum anne sutu agırlıklı gıdıyoruz siz de durumlar nasıl
Maşallah canım bebeğineKizlar nasilsiniz bebisler nasil biz sekiz aylik olduk sukurler olsun bugunlere geldik oglumla tek basi a hem ev isi hem bebek bakimi baya zormus ama sukur alistim bu duzene. Gokdenizin 8 ay kontrolu vardi 10kilo210 gr 75 cm, 4 disimiz var cani isterse emekliyor isterse surunuyor oglum. Beslenmemiz blw usulu ilk tadimlari pure seklinde yapmistim yemek konusunda hic sıkıntımız yok ayina uygun ne sunduysam yedi simdiye kadar ve son surat emmeye devam ediyoruz. Uyku duzenimiz vardi ama dişten kaynakli duzen falan kalmadi gece cok sık emmeye kalkiyor dislerin tumu cikana kadar boyle mi surecek acaba diye dusunmuyor degilimAllah baska sıkıntı vermeain diyorum ama uykusuzluk cok zor geliyor arada bizde durumlar boyle hepinizi cok ozledim
Amin canim hepimizin bebislerine masallahMaşallah canım bebeğine
Bizde de durumlar hemen hemen aynı :)