Herseyi ver derken?Ben kahvaltisinda yumurta sarisiyla peynirli patatesli omlet yapiyorum. Bazen sebzeli mucver yapiyorum icine havuc kabak yumurta sarisi ev yapimi yogurt ve az biraz ya tambugday unu ya da yulaf unu koyuyorum. Yine pankek yapiyorum yumurta sarisi ceyrek muz cay kasiginin ucuyla karbonat ve yine tambugday ya da yulaf unlu. Yumurtayi haslayip sarisini yaninda kendi yaptigim peyniri ayri ayrida veriyorum.Ara ogun yogurt ya da meyve veriyorum oglen ise tarhana corbasi sari mercimek corbasi ya da havuclu kabakli kuzu kiymali yemek yapiyorum 7 ayda semizotuda verdim ben c vitamini alsin diye. Kuzu kusbasi alip evde rondoda kendim cektirdim ben kasabin ya da marketin makinelerinin temizligine guvenemedigim icin. Kofteyide yumurta sarisi soganla yogurup suda soteleyip vermistim ben icinin pismesi daha garanti oluyor. Birde cogu doktor tadim yaptirmayi gereksiz goruyor ama her gidayi tek tek 3 gun kurali ile tatmalari lazim bebeklerin bunyesinin neye alerjik tepki verecegi belli olmuyor malesef. Biz 8 aylik olduk artik puturlu gida ver dedi ama ben basindan beri verdim sukur sorun yasamadik 9. Ayda siz ne yiyorsaniz domatessiz ve tuzsuz olarak ona ayir oyle ver ve 3 ogune cikar dedi. Valla kendimize oyle boyle bir sey yapip yiyoruz ama dedigin gibi cocuklar icin surekli mutfaktayiz ne yapsam ne yedirsem derdi
insallah yaslarina girsinler rahat ederiz
Birde unutmusum 7. Ayinda cevize baslatmisti bizim doktorumuz daha erken diye ben az az vermistim sukur alerjisi cikmadi omletine yarim ceviz koyuyorum. Birde pekmezi soyluyor surekli arada sutlac gibi tatli yapip veriyorum (sut yerine yogurt ya da peyniralti suyu kullaniyorum) ama cok vermedim soguk sıkım pekmez(öz) bulursam vermeye baslayacagim. Diger pekmezler yuksek isida kaynatildiklari icin vitaminleri kalmiyor