- 4 Temmuz 2017
- 129
- 186
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.501
Kızlar ben artık akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. Bebeğim geceleri sayisiz kez uyanıyor ve aşırı ağlıyor. Geri uyumak istiyor, gözlerini açmıyor ama dalamıyor. Bu yuzden de asiri sinirleniyor, saçlarını yoluyor. Hic bir sekilde susturmayi beceremiyorum. Tamamen uyandırıp sakinlestirip geri uyutuyorum, bu da 1 saati buluyor. Ama 20 25 dakika sonra uyanıyor. Tekrar aynı döngü. Bitip tükenmiş durumdayım.
Yuksek fiyatlarina ragmen, bir kac uyku teknologu ile görüştüm. Hepsi sık uyanmalarin kesilmesi icin kendi kendine uyumayı öğrenmesi sart diyor. Ve bunu ogrenene kadar da epey aglatmali bir yol gösteriyorlar.
Sorum şu ki, bebegim zaten her halukarda ağlıyor. Yani sakin bir uykuya geçiş hic yok. Ayagimda sallasam da ağlıyor. Uyandiginda kucağımda ziplasam da ağlıyor. Malesef cok aglayan bir bebek. Zaten ağlıyor, bari yatakta aglasin da uyku egitimi icin harcamış olalim bu ağlamaları diye düşünüyorum. Diger yandan, kucagimda aglamasiyla,yatakta aglamasi arasında psikolojik etki bakimindan fark olur diye düşünüyorum. Ama benim hakikaten sinir sistemim çökmüş durumda dayanılacak gibi değil. Ama uyku egitimi konusunda da cok ikilemdeyim ne olur bi akıl verin.
Eger uykusunu alirsa, cok ama cok mutlu bir bebek. Tanidik tanimadik herkrse kahkahalarla guluyor hep. Ama uykusunu alamadigi zaman uyanik kaldigi sure zehir oluyor, cok mutsuz oluyor. Sadece memede sakinleşiyor. E o da gerekli gereksiz meme emince bi beslenme duzensizligi oluyor. Yani uyku duzensizligi 24 saatimize tamamen işlemiş durumda
Canım öncelikle Allah sabır versin. Takip ediyorum çabalarını yaşadığın zorlukları, gerçekten çok zor, dilerim en kısa sürede feraha çıkarsın.
Ben bebeğime kendi kendine uyumayı öğrettim. Bu da bir gün yaşadığım sinir harbi sonucu oldu. Bebeğim ne yapsam uyumadı, uyumadı, uyumadı. Uyumadığı için de gittikçe agresifleşti ağlama krizine girdi, ben de sinirlerimi yatıştırmak için onu yatağına bıraktım dayanamadım ve bebeğim 5-10 dk ağladıktan sonra kendi kendine uyudu. İnanamadım. Ve inanır mısın o gece hiç uyanmadı sabaha kadar sadece 1 kez emzirdim. Ondan sonra bu şekilde yapmaya devam ettim, ama ağlatma yöntemini uygulamadım ben. Yatır kaldır yöntemini uyguladım. Bebeğimi emzirip henüz uykuya geçmemişken yatağına koydum. Tabii ki ağladı tepki verdi. Ama ağladıkça kucağıma alıp sakinleştirip tekrar koydum. O ağladıkça ben sakinleştirdim. Biraz zaman alıyor ama bebek böyle böyle yatakta kendi kendine uyuma fikrinin çok da kötü olmadığına alışıyor, bakıyor ki ağladığında annesi zaten yanında:) Böyle böyle alıştı yavrum, şimdi akşam emzirip yerine yatırıyorum. Eline sevdiği bir oyuncağını veriyorum. Hoparlörü de açıyorum. Oyuncağıyla oynayıp konuşuyor, sonra uykuya dalıyor.
Senin bebeğin çok ağlıyormuş, ama sen de onun yanında olduğunu hissettirip bu yöntemi uygulayabilirsin belki işe yarar. Biraz sabretmek lazım.