2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Daha dogurmadim canim,Allahin izniyle 3 ay sonra dogurucam:))

Anladım.Benim bebeğime aventin uçları küçük geldi.İncelediyseniz görmüşsünüzdür o incelen kısmı ağzıyla kavrayamıyor ve ordan hava yutuyor.Dr.Brown’s ağzı dolduruyor ve o hava sistemi sayesinde gerçekten gazı azaltıyor.Ben ilk başlarda avent kullandım ama gazdan dolayı dr.brown’s denedim ondan sonra da bidaha almadı aventi zaten.Sağlıkla kucağınıza alın inş.

Anladım.Benim bebeğime aventin uçları küçük geldi.İncelediyseniz görmüşsünüzdür o incelen kısmı ağzıyla kavrayamıyor ve ordan hava yutuyor.Dr.Brown’s ağzı dolduruyor ve o hava sistemi sayesinde gerçekten gazı azaltıyor.Ben ilk başlarda avent kullandım ama gazdan dolayı dr.brown’s denedim ondan sonra da bidaha almadı aventi zaten.Sağlıkla kucağınıza alın inş.
Cok tesekkur ederim canim Allah razi olsun.genis ağızlı olanlardan alicam diymi?240 ml var onu alayim.3 yasina kadar kullanir belki.extra baslikta alırım kucuk gelirse daha sonra

Cok tesekkur ederim canim Allah razi olsun.genis ağızlı olanlardan alicam diymi?240 ml var onu alayim.3 yasina kadar kullanir belki.extra baslikta alırım kucuk gelirse daha sonra

240 büyük gelir benim bebeğim 8,5 aylık daha hala tek seferde en çok 120 cc içiyor.Bence 120 alın.

Bu arada ben amazon.com’dan aldım 4 lü seti.100 küsür lira civarına geldi.Eğer anlıyosanız ordan alın.

Bu arada ben amazon.com’dan aldım 4 lü seti.100 küsür lira civarına geldi.Eğer anlıyosanız ordan alın.
Eger sana zahmet olmazsa bana linkini atar misin canim? Pek anlamam ama linkini bulabilirsem,iyi bir saticiysa alisveris yapabilirim tabiki❤

Eline ekmek ve filan nasıl veriyorsunuz. Dişleri çok keskin baya parça kopariyor?bogulmazmi ben eline hicbisey vermiyorum daha doğrusu veremiyorum

Eline ekmek ve filan nasıl veriyorsunuz. Dişleri çok keskin baya parça kopariyor?bogulmazmi ben eline hicbisey vermiyorum daha doğrusu veremiyorum

Canım evet benimki de büyük parça koparıyor, kopardığında gözlemliyorum ağzında geveleyip yumuşatmaya uğraşıyorsa ellemiyorum. Yumuşata yumuşata parçalıyor ağzında sonra yutuyor. Ama geveleyip yumuşatmayınca ve dilinin arka tarafına götürürse öğürüyor zaten o zaman ağzından alıyorum. Ekmek sert meyve ve sebzelere göre bir nebze daha güvenli, kabuk değil de hafif ufalanan ekmek içi verebilirsin kendi yesin istiyorsan. Besleyiciliğinden değil de başka pek bir şey yemediği için çiğneme yutma yeteneği bari gelişsin diye veriyorum eline. Baya da yiyor ekmeği.

Selam kızlar.. valla biz de tam anlamıyla geçemedik ek gıdalara kahvaltıda azcik yumurta sarısı hergun degil azcik suda bekletilmiş beyaz peynir azcik ekmek içi bazen ıhlamur veriyorum. Tabi bunlar az. Doyurmuyor fazlasını da yemiyor. Gün içinde meyve ve birde kabaklı irmikli corba veriyorum ama bu da baya az..bazen de pirinç ünlü muhallebi..tam pirinç ününü nereden bulabilirim fikri olan var mi?
Bir konuyu daha sormak istiyorum size.. 7. 5 aylık kızım oturuyor ama geriye devrilebiluyor kendini geriye de atabiliyor..ama oturuken çok dik oturmuyor hafif belini bukuyor beline yükleniyor. Ilk zamanlardaki one dogru egilmeyi kastetmiyorum. Dün dikkatimi çekti..bi oyuncak uzattım mi havadan almak için sirtini diklestiriyor. Sonra gene yumusuyor :) acaba yorulduğu için mi.. normal midir..sizlerde böyle birşey var mi..aklıma takıldı..

Kızlar maşallah ya hepinizin bebekleri hapur hupur yiyor mu? Yani merak ettiğim siz kaşıkla verince ağızlarını açıp baya baya yiyorlar mı?

Benim bebeğim de 5 gün sonra 7 aylık olacak. 5,5 aylıkken tadımlara başlamıştım ama hala ek gıdaya alışamadı benimki. Bir kere zaten ben yedirmeye kalkarsam kesinlikte ama kesinlikle ağzını açmıyor. Eline ekmek veriyorum tam onu ısıracakken ağzını açınca kaşıkla veriyorum. Çiğnemesi yutması gayet güzel öğürmüyor da. Her şeyi pütürlü veriyorum ben. Önüne koyuyorum o zaman mıncıklayıp mıncıklayıp bırakıyor. Ama ekmek, karpuz vs eline verince yiyor baya koparıp çiğneye çiğneye. Adam akıllı hiç ek gıda almıyor desem yeri.
Valla canım bizde de durum aynı hiç bir sebze çorbasının yediremedim bütün bebekler tarhana sever 1 çay kaşığı bile yeniyor, yoğurt meyve kesinlikle ağzını bir kilitliyo tadına bile bakmıyor.
Zaten kahvaltı ya başlamadım bile zaten yemicek tatlı tuzlu ekşi hepsini denedim ama maalesef tadına bile zorla baktırıyorum. Geçen gün ağlayarak yedirdim sonrada ben çok üzüldümüzüldüm. Su bile 1 yudum dahi içmiyor.sasadece etmiyor, ne yapacağımı şaşırdımşaşırdım.kilosu çok şükür iyi ama başkalarına bakınca çok üzülütorum, ne yapsam bilemedim artık. O böyle yemedikçe bişey hazırlayasımda gelmiyor herşey çöpe gidiyor.

Valla canım bizde de durum aynı hiç bir sebze çorbasının yediremedim bütün bebekler tarhana sever 1 çay kaşığı bile yeniyor, yoğurt meyve kesinlikle ağzını bir kilitliyo tadına bile bakmıyor.
Zaten kahvaltı ya başlamadım bile zaten yemicek tatlı tuzlu ekşi hepsini denedim ama maalesef tadına bile zorla baktırıyorum. Geçen gün ağlayarak yedirdim sonrada ben çok üzüldümüzüldüm. Su bile 1 yudum dahi içmiyor.sasadece etmiyor, ne yapacağımı şaşırdımşaşırdım.kilosu çok şükür iyi ama başkalarına bakınca çok üzülütorum, ne yapsam bilemedim artık. O böyle yemedikçe bişey hazırlayasımda gelmiyor herşey çöpe gidiyor.
Kilosu iyiyse bence hic sorun etmeyin. 1 yasa kadae temel gida annesutuymus

Aynen ben de bir heves hazırlıyorum lezzetli de üstelik ama bizimki yok yemiyor. Örneğin ben en azından meyveleri ayıla bayıla yer diyordum yok yemiyor. İşte eline verdiğimde ne kadarcık kemiriyorsa artık. Benimki de sadece emiyor o konuda baya iştahlı Allahtan. Valla canım ben de üzülüyorum ama herhalde bu kararı da çocuğa bırakmak lazım. Beni strese sokan 6 bitti mi mutlaka ek gıdaya geçilmeli sonra reddeder vs muhabbetleriydi ama bebeğime de zorla yedirirsem komple soğuyacak travma olacak diye korkuyorum. O yüzden o ne zaman isterse o zaman olsun ne yapalım.

Benim de bebeğim yiyip yiyip kilo almayan cinsten.Nerdeyse süte olan tüm ilgisi bitmiş durumda 8,5 aylığız.Size dün yediklerini yazıyım:
Kahvaltı:
Krem peynir, tereyağlı yumurta sarısı, 1 hurma 1 ceviz, yarım avokado ve muz, 4 bebek bisküvisi, yarım salatalık

Öğle uykusuna yatmadan önce: 100 cc keçiboynuzu özlü kefir

Öğle yemeği: tatlı patates püresi ve somon

5 uykusundan önce: elma, armut ve kuru kayısı püreli muhallebi

Akşam: 2 tane yoğurtlu biber dolması
Gece uykusundan önce: yaban mersinli ve muzlu yoğurt

Gece 12de: 80 cc aptamil ve hipp karışık kaşık maması.

Evet arkadaşlar bebeğim tüm bunları yiyor ve 10 günde aldığı kilo 100 gram.Hatta tüm bunları yiyip daha bizim yemeğimize de sulanıyor.Evde resmen yatılı hizmetçi gibi oldum çocuğa yemek hazırlamaktan başka şeye vakit ayıramıyorum.
Menünüzün çeşitliliğine bayıldım ara sıra günlük menülerinizi paylaşırsanız bizler içinde örnek olabilir

Kızlar maşallah ya hepinizin bebekleri hapur hupur yiyor mu? Yani merak ettiğim siz kaşıkla verince ağızlarını açıp baya baya yiyorlar mı?

Benim bebeğim de 5 gün sonra 7 aylık olacak. 5,5 aylıkken tadımlara başlamıştım ama hala ek gıdaya alışamadı benimki. Bir kere zaten ben yedirmeye kalkarsam kesinlikte ama kesinlikle ağzını açmıyor. Eline ekmek veriyorum tam onu ısıracakken ağzını açınca kaşıkla veriyorum. Çiğnemesi yutması gayet güzel öğürmüyor da. Her şeyi pütürlü veriyorum ben. Önüne koyuyorum o zaman mıncıklayıp mıncıklayıp bırakıyor. Ama ekmek, karpuz vs eline verince yiyor baya koparıp çiğneye çiğneye. Adam akıllı hiç ek gıda almıyor desem yeri.
Bebekler için bu bir geçiş ve alışma dönemi. Beslenmenin yüzde 90ını anne sütü oluşturmalı zaten bu aylarda. Kilo alımı gelişimi iyiyse sorun yoktur. Benim oğlum da blw ile gittiğim için önüne koyduğum her şeyi şu an için yemiyor kendine yetecek kadar yiyor. Bu ay kilo alamadı mı acaba diye endişelendim ama 500 gram almış. Bu aya göre çok iyi bile

Benim de bebeğim yiyip yiyip kilo almayan cinsten.Nerdeyse süte olan tüm ilgisi bitmiş durumda 8,5 aylığız.Size dün yediklerini yazıyım:
Kahvaltı:
Krem peynir, tereyağlı yumurta sarısı, 1 hurma 1 ceviz, yarım avokado ve muz, 4 bebek bisküvisi, yarım salatalık

Öğle uykusuna yatmadan önce: 100 cc keçiboynuzu özlü kefir

Öğle yemeği: tatlı patates püresi ve somon

5 uykusundan önce: elma, armut ve kuru kayısı püreli muhallebi

Akşam: 2 tane yoğurtlu biber dolması
Gece uykusundan önce: yaban mersinli ve muzlu yoğurt

Gece 12de: 80 cc aptamil ve hipp karışık kaşık maması.

Evet arkadaşlar bebeğim tüm bunları yiyor ve 10 günde aldığı kilo 100 gram.Hatta tüm bunları yiyip daha bizim yemeğimize de sulanıyor.Evde resmen yatılı hizmetçi gibi oldum çocuğa yemek hazırlamaktan başka şeye vakit ayıramıyorum.
En başından beri kendisi bu miktarda mı yemek istedi? Maşallahı var ama bu aylarda anne sütü alması daha iyi olurdu. Ek gıdaya alışsın diyoruz fazla alışınca da emmeyi bırakıyorlar ne yazık ki.
Ama en azından güzel yiyor sizinki. Yediği miktarı azaltıp daha sık emzirmeyi denediniz mi peki?

Ben denemedim ama Tansu Oskay ın Uykusuz Anne Kalmasın diye ağlatmadan uyku eğitimi verme yolları kitabı var. Belki ondan faydalanabilirsiniz.
Bebişlerinize uyku eğitimi verdiniz mi kendi kendine uyuyabiliyor mu.Yapan arkadaşlar nasıl başardıklarını nasıl uyguladıklarını ve kaç gün sürdüğünü anlatabilir mi.Ağlatmadan uyumaya alıştırmak istiyorum

1 aydan fazla oldu ben oğlumla blw yapalı en başta çok korkuyordum boğazına kaçacak diye. Evet öğürüyor ilk zamanlar çünkü alışık değiller illa ki öğürecekler ama sakin kalıp bekleyin kendileri çıkarıyor. Alışıyorlar daha sonra da. Önceden de demiştim bizim gibi boğazın gerisindeyken değil öğürmeleri. Dilin ortasına gelince yiyecek o zaman öğürüyorlar ve kendileri çıkarabiliyor.
Sizin böyle birkaç mesajınızı gördüm yanlış anlamayın korkmanız normal tabii ama yeme sorunu oluşmasın bebeğinizin. Hem siz hem de bebeğinizin gelişimi ileride bundan çok etkilenir. Zaten artık büyüdüler daha kolay geveleyip yutarlar ağızlarında. Çok minik minik deneyin devamı gelir.

X