2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Malesef gene kabız ben8m kızım da . Basa döndük dün sadece karpuz ytattirdim. Ben yogurttan supheleniyorum. O kabız yapıyor. Sebze olarak sadece kabak veriyorum çünkü. Dün çıktı o yapayım dedim. Fitile hafif kan bulaştı. Fitili ittirmem8stim bile. Koymadim haliyle. Tahriş oldu demekki zorlamaktan kaka yaparken. Brugün doktora bi soracağım. Siz sürüp ne kullanıyorsunuz. Duphalac mi
Evet doktor duphalac kullan dedi fakat yan etkisi gaz oluşumu, karın ağrısı yazıyor. Korkuyorum kullanmaya... gün boyu az az yapıyor kakasını fakat katı kıvamı..

Kabızlık için zeytinyağıyla incir de verebilirsiniz, şurup yerine... yoğurdun kabızlık yapacağını sanmıyorum en iyi bağırsak duzenliyecilerden biridir bol probiyotik içerir...
Semizotu benim kızımı çok zorladı, neden bilmiyorum ama zor çıkarttı, iki gündür yumurta veriyorum kaka sayısı azaldı..

Bir de bebeklere SUYU fincanda vermeyi deneyin tevafuk kızım çok sevdi :) belki szide de işe yarar
Doktor ve eczaci da israrla yogurdun kabizlik yapmayacagini soylediler. Ama yogurdun sutun ayranin bazk kisilerde kabizlik yapabilecegini okumustum. Deneyerek göreceğim.

Evet doktor duphalac kullan dedi fakat yan etkisi gaz oluşumu, karın ağrısı yazıyor. Korkuyorum kullanmaya... gün boyu az az yapıyor kakasını fakat katı kıvamı..
Doktor bize de duphalac verdi ondan önce biogaia 1 ay kullanın demişti bir doktor o da iyiymiş. Bu doktor da söyledi. Ilave artık şurubu verdi. Çok şükür çatlak yokmuş tahris olmuş kanama ondanmış. Bezini açtığımızda da minik bir kaka vardı. Tırnak kadar kaka yapıyor hep. Doktor karnına parmakla vurarak gazına da baktı çok gazi var dedi. Sürekli gaz çıkarıyor zaten. O yüzden doktor yazınca ben direk başladım kullanmaya..ins. ise yarar.

Kızlar bebekleriniz kaç diş çıkardı ?kızım 2 hafta önce 2 tane birden patlattı şimdi de üstten 2 tane daha geliyo pişik oluyo diş çıkarırken bide ve iştahı kapandı 2 haftadır zorla bişeyler yediriyorum iştah açmak için ne yapabilirim bilginiz var mı?

Bugün gülerken oğlumun üst yan dişlerinin de çıktığını gördüm.Böylelikle 6 dişi oluyor ve hala diş buğdayı yapamadık.Ama neden erken çıktı anlamadım...
Huzursuzluğu ondanmış demekki,hep böyle oluyor,kızıp sinirleniyorum,dişi de görünce yavruuumm sıkıntın buydu da bilemedimmi diyorum :)

Kızlar bebeğime oda yapmayı planlıyorum şuan bizimle park yatakta yatıyor odası için yer yatağı düşünüyorum kullanan var mı yürümeye başlayınca biz uyurken uyanıp evi gezmeye çalışır mı
yer yatagi icin daha cok erken bence kalkar saga sola doner gider odasini ayir ama bebek besikte yatmasi gerekiyor daha guvenli

Kızlar ben artık akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. Bebeğim geceleri sayisiz kez uyanıyor ve aşırı ağlıyor. Geri uyumak istiyor, gözlerini açmıyor ama dalamıyor. Bu yuzden de asiri sinirleniyor, saçlarını yoluyor. Hic bir sekilde susturmayi beceremiyorum. Tamamen uyandırıp sakinlestirip geri uyutuyorum, bu da 1 saati buluyor. Ama 20 25 dakika sonra uyanıyor. Tekrar aynı döngü. Bitip tükenmiş durumdayım.
Yuksek fiyatlarina ragmen, bir kac uyku teknologu ile görüştüm. Hepsi sık uyanmalarin kesilmesi icin kendi kendine uyumayı öğrenmesi sart diyor. Ve bunu ogrenene kadar da epey aglatmali bir yol gösteriyorlar.
Sorum şu ki, bebegim zaten her halukarda ağlıyor. Yani sakin bir uykuya geçiş hic yok. Ayagimda sallasam da ağlıyor. Uyandiginda kucağımda ziplasam da ağlıyor. Malesef cok aglayan bir bebek. Zaten ağlıyor, bari yatakta aglasin da uyku egitimi icin harcamış olalim bu ağlamaları diye düşünüyorum. Diger yandan, kucagimda aglamasiyla,yatakta aglamasi arasında psikolojik etki bakimindan fark olur diye düşünüyorum. Ama benim hakikaten sinir sistemim çökmüş durumda :KK43: dayanılacak gibi değil. Ama uyku egitimi konusunda da cok ikilemdeyim :KK43: ne olur bi akıl verin.
Eger uykusunu alirsa, cok ama cok mutlu bir bebek. Tanidik tanimadik herkrse kahkahalarla guluyor hep. Ama uykusunu alamadigi zaman uyanik kaldigi sure zehir oluyor, cok mutsuz oluyor. Sadece memede sakinleşiyor. E o da gerekli gereksiz meme emince bi beslenme duzensizligi oluyor. Yani uyku duzensizligi 24 saatimize tamamen işlemiş durumda

kızlar oğlum 7,5 aylık oldu bu ara yatağında çok fazla hareketli uyurken sürekli dönüyor dönüyor bazen bi gidiyorum yanına kollarının üzerine kalkmış bana gülüyor falan normal mi bu bi anda ya:))

X