2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Corapsiz yatirmam cok zor cunku eller ayaklar aninda buz gibi oluyor oyuzden çıkaramıyorum gece gunduz corapliyiz zaman zaman bikac dk cikartiyorum giydiriyorum yine.
Bende cok istiyorum eline vermeyi ama bogulmasindan korkuyorum mesela yarim kayisiyi agzina tamamen alabilir yada patates hemen ezilen bisey yarisini agzina aldiginda ya bolunurse kafamda deli sorular :) cunku oglum elinde ne varsa girtlagina kadar sokuyo bazen ogurtuyo kendini o derece
Dişlerini kaşısın diye eline havuç ver diyorlar bende kopmasından korktuğumdan vermiyordum sonra meyve sebze filesini keşfettim onun içine koyup veriyorum eline koptu boğazına kaçtı derdi yok

Çorba harici ne veriyorsunuz kızlar tarif ariyorum
Sabahları yumurta sarısını yoğurdun suyuyla açıp veriyorum öğlen şeftali püreli yoğurt akşam üstü de patates kabak havuç semizotu bezelyeyi dönüşümlü olarak püre yapıp pirinç ve zeytinyağı ekleyip veriyorum bende merak ediyorum sizler başka neler veriyorsunuz

Ben bir türlü evde duramadığımdan şu sıralar,hipp ya da hero baby nin kavanozda meyve pürelerinden aldım.Hemde nasıl bir heyecanla,yiyecek diye.Bizimki yüzünü ekşitip minnacık bişey ya yutuyordur ya yutmuyirdur,tükürükle geri çıkarıyor.Kaşığı görünce artık damlasını bile zor veriyorum.Kendi tutarsa bi hışımla götürüyor ağzına işte.
Ama eline ekmeği ver,güzel güzel oturup yanında yiyor :) Bugünde patates verdim ama ezeceğim diye çok haşlamıştım,bi deniyim dedim eliyle yer mi diye,evet,bizimki de blw ci olacak sanırım.Kaşıkla zar zor yemesindense,ki yemiyor,eliyle oyalanıyor en azından,yemediğini de geri çıkarıyor...
Ama ekmek yerken çok mutlu...

Dişlerini kaşısın diye eline havuç ver diyorlar bende kopmasından korktuğumdan vermiyordum sonra meyve sebze filesini keşfettim onun içine koyup veriyorum eline koptu boğazına kaçtı derdi yok
Havuc veriyorum pisirmeden kabuklarini soyup biraz yaliyo birakiyo sonra file bende kullaniyorum ama benim istedigim kendi kendine yiyebilmeyi ogrenmesi daha zamanimiz var sanirim onun icin

8 IMG-20180607-WA0010.jpg IMG-20180607-WA0013.jpg IMG-20180607-WA0015.jpg FB_IMG_1528063836079.jpg FB_IMG_1528283056321.jpg FB_IMG_1527857223594.jpg FB_IMG_1528360717206.jpg

Kizlar ben bunlari yapiyorum ayina gore ekleyip cikartiyorum daha var onlarida paylasirim sizlerle
Bide soyle bisey yapiyorum elmayi veya kuru kayisi yi hasliyorum pisince icinden cikartip eziyorum suyunada biraz irmik biraz pirinc unu koyup muhallebi yapiyorum hasladiklarimida icine koyuyorum guzel bi tat oluyo
Bazende pekmez koyuyorum icine

Ben sabah uyanıp emzirdikten 2 saat sonra kadar meyve veriyorum cam rendeden geçirip. Öğle uykusundan sonra da sebze püresi veriyorum kabak havuç patates soğan karışımı yapıp tel süzgeçten geçirip içine biraz zeytinyağı koyuyorum. İkindi uykusundan sonra da yoğurt veriyorum. Ama hepsinden de çok çok az yiyor. Günde 3 kere ek gıda yeterli midir? Siz kaç öğün veriyorsunuz? Bir de sebze olarak başka neler verebilirim bu aylarda bebeğim 6 buçuk aylık.

Ben sabah uyanıp emzirdikten 2 saat sonra kadar meyve veriyorum cam rendeden geçirip. Öğle uykusundan sonra da sebze püresi veriyorum kabak havuç patates soğan karışımı yapıp tel süzgeçten geçirip içine biraz zeytinyağı koyuyorum. İkindi uykusundan sonra da yoğurt veriyorum. Ama hepsinden de çok çok az yiyor. Günde 3 kere ek gıda yeterli midir? Siz kaç öğün veriyorsunuz? Bir de sebze olarak başka neler verebilirim bu aylarda bebeğim 6 buçuk aylık.
Balkabagi enginar brokoli de verebilirsin sehriye corbasi un corbasi yogurt corbasi da yapabilirsin
Yeterli bence bende en fazla 4 ogun veriyorum kahvaltida yapiyoruz zaten doyumluk yemiyorlar ana yemekleri sut veya mama oyuzden 3 ogun gayet iyi bence

ben oglumu gece yatarken iclik ve yazlik tulum giydiriyorum tulumu tavsiye ederim kizlar hem corap giydirmeye gerek ustu acildi derdide yok

Sabahları yumurta sarısını yoğurdun suyuyla açıp veriyorum öğlen şeftali püreli yoğurt akşam üstü de patates kabak havuç semizotu bezelyeyi dönüşümlü olarak püre yapıp pirinç ve zeytinyağı ekleyip veriyorum bende merak ediyorum sizler başka neler veriyorsunuz
Pirinci nasıl ekliyosun pilav gibi mi bi de pirinci yutabiliyor mu

Ben sabah kahvaltı (yumurta sarısı, peynir, pekmez) öğleden önce meyve püresi, öğlen sebze çorbası, öğleden sonra da yoğurt veriyorum..
Fakat kabız oluyor bebeğim. Ek gıdaya alışamadı bağırsakları sanırım. Muz verdiğim için kabız oldu sanmıştım, vermedim bu hafta fakat yine kabız oldu... doktor şurup ismi söyledi aldım fakat yan etkisi gaz, karın ağrısı vs. vermeye korkuyorum. Bazı geceler gazını çıkarırken zorlanıyor...

Bunlar biraz büyük bebekler için mi 8 ay ve üzeri diyor bi de ben daha tavuk vermedim
Oglum 8 aylik ama daha erkenden baslamistim yapmaya ayina göre ekleme yada cikarma yapiyorum tavuk degilde kiyma veya et suyu mesela salcali domatesli tariflerde var ama ben onlari koymadan yapiyorum ayina gore uyarliyorum öyle yapabilirsiniz aslinda. Piricde koyuyorum genelde bütün corbalara kaynamaya baslamadan atiyorum icine ezmiyorum yutabiliyo öyle
Elimden geldiginde cesit çeşit yapmaya calisiyorum ama yemiyor malesef en fazla 3 kasik kendi istegiyle aliyor sonrasini oyunlar yaparak yediriyorum

Kızlar bebeğime oda yapmayı planlıyorum şuan bizimle park yatakta yatıyor odası için yer yatağı düşünüyorum kullanan var mı yürümeye başlayınca biz uyurken uyanıp evi gezmeye çalışır mı

Ben sabah kahvaltı (yumurta sarısı, peynir, pekmez) öğleden önce meyve püresi, öğlen sebze çorbası, öğleden sonra da yoğurt veriyorum..
Fakat kabız oluyor bebeğim. Ek gıdaya alışamadı bağırsakları sanırım. Muz verdiğim için kabız oldu sanmıştım, vermedim bu hafta fakat yine kabız oldu... doktor şurup ismi söyledi aldım fakat yan etkisi gaz, karın ağrısı vs. vermeye korkuyorum. Bazı geceler gazını çıkarırken zorlanıyor...
Malesef gene kabız ben8m kızım da . Basa döndük dün sadece karpuz ytattirdim. Ben yogurttan supheleniyorum. O kabız yapıyor. Sebze olarak sadece kabak veriyorum çünkü. Dün çıktı o yapayım dedim. Fitile hafif kan bulaştı. Fitili ittirmem8stim bile. Koymadim haliyle. Tahriş oldu demekki zorlamaktan kaka yaparken. Brugün doktora bi soracağım. Siz sürüp ne kullanıyorsunuz. Duphalac mi

Kızlar kabız bebeklerinize gün kurusu kayısı haşlayın 2-3 tane içine armutta koyun blenderdan geçirin sonra yulaf unundan muhallebi yapıp hepsini karıştırıyorum ben en fazla yarın saate kakasını yapıyor tavsiye ederim

Malesef gene kabız ben8m kızım da . Basa döndük dün sadece karpuz ytattirdim. Ben yogurttan supheleniyorum. O kabız yapıyor. Sebze olarak sadece kabak veriyorum çünkü. Dün çıktı o yapayım dedim. Fitile hafif kan bulaştı. Fitili ittirmem8stim bile. Koymadim haliyle. Tahriş oldu demekki zorlamaktan kaka yaparken. Brugün doktora bi soracağım. Siz sürüp ne kullanıyorsunuz. Duphalac mi
Bence bebekte sıkıntı yoksa 10 günü de geçmiyorsa şurup verme bir süre yoğurdu kesip lifli meyveleri artırabilirsin benim oğluma semizotu iyi gelmişti mesela

Kabızlık için zeytinyağıyla incir de verebilirsiniz, şurup yerine... yoğurdun kabızlık yapacağını sanmıyorum en iyi bağırsak duzenliyecilerden biridir bol probiyotik içerir...
Semizotu benim kızımı çok zorladı, neden bilmiyorum ama zor çıkarttı, iki gündür yumurta veriyorum kaka sayısı azaldı..

Bir de bebeklere SUYU fincanda vermeyi deneyin tevafuk kızım çok sevdi :) belki szide de işe yarar

X