- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.461
Çorba harici ne veriyorsunuz kızlar tarif ariyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Dişlerini kaşısın diye eline havuç ver diyorlar bende kopmasından korktuğumdan vermiyordum sonra meyve sebze filesini keşfettim onun içine koyup veriyorum eline koptu boğazına kaçtı derdi yokCorapsiz yatirmam cok zor cunku eller ayaklar aninda buz gibi oluyor oyuzden çıkaramıyorum gece gunduz corapliyiz zaman zaman bikac dk cikartiyorum giydiriyorum yine.
Bende cok istiyorum eline vermeyi ama bogulmasindan korkuyorum mesela yarim kayisiyi agzina tamamen alabilir yada patates hemen ezilen bisey yarisini agzina aldiginda ya bolunurse kafamda deli sorular :) cunku oglum elinde ne varsa girtlagina kadar sokuyo bazen ogurtuyo kendini o derece
Sabahları yumurta sarısını yoğurdun suyuyla açıp veriyorum öğlen şeftali püreli yoğurt akşam üstü de patates kabak havuç semizotu bezelyeyi dönüşümlü olarak püre yapıp pirinç ve zeytinyağı ekleyip veriyorum bende merak ediyorum sizler başka neler veriyorsunuzÇorba harici ne veriyorsunuz kızlar tarif ariyorum
Havuc veriyorum pisirmeden kabuklarini soyup biraz yaliyo birakiyo sonra file bende kullaniyorum ama benim istedigim kendi kendine yiyebilmeyi ogrenmesi daha zamanimiz var sanirim onun icinDişlerini kaşısın diye eline havuç ver diyorlar bende kopmasından korktuğumdan vermiyordum sonra meyve sebze filesini keşfettim onun içine koyup veriyorum eline koptu boğazına kaçtı derdi yok
Balkabagi enginar brokoli de verebilirsin sehriye corbasi un corbasi yogurt corbasi da yapabilirsinBen sabah uyanıp emzirdikten 2 saat sonra kadar meyve veriyorum cam rendeden geçirip. Öğle uykusundan sonra da sebze püresi veriyorum kabak havuç patates soğan karışımı yapıp tel süzgeçten geçirip içine biraz zeytinyağı koyuyorum. İkindi uykusundan sonra da yoğurt veriyorum. Ama hepsinden de çok çok az yiyor. Günde 3 kere ek gıda yeterli midir? Siz kaç öğün veriyorsunuz? Bir de sebze olarak başka neler verebilirim bu aylarda bebeğim 6 buçuk aylık.
Pirinci nasıl ekliyosun pilav gibi mi bi de pirinci yutabiliyor muSabahları yumurta sarısını yoğurdun suyuyla açıp veriyorum öğlen şeftali püreli yoğurt akşam üstü de patates kabak havuç semizotu bezelyeyi dönüşümlü olarak püre yapıp pirinç ve zeytinyağı ekleyip veriyorum bende merak ediyorum sizler başka neler veriyorsunuz
Bunlar biraz büyük bebekler için mi 8 ay ve üzeri diyor bi de ben daha tavuk vermedim
Oglum 8 aylik ama daha erkenden baslamistim yapmaya ayina göre ekleme yada cikarma yapiyorum tavuk degilde kiyma veya et suyu mesela salcali domatesli tariflerde var ama ben onlari koymadan yapiyorum ayina gore uyarliyorum öyle yapabilirsiniz aslinda. Piricde koyuyorum genelde bütün corbalara kaynamaya baslamadan atiyorum icine ezmiyorum yutabiliyo öyleBunlar biraz büyük bebekler için mi 8 ay ve üzeri diyor bi de ben daha tavuk vermedim
Bol suda iyice haşlıyorum yumuşacık oluyor zaten karıştırıncada eziliyor böylece yutabiliyorPirinci nasıl ekliyosun pilav gibi mi bi de pirinci yutabiliyor mu
Malesef gene kabız ben8m kızım da . Basa döndük dün sadece karpuz ytattirdim. Ben yogurttan supheleniyorum. O kabız yapıyor. Sebze olarak sadece kabak veriyorum çünkü. Dün çıktı o yapayım dedim. Fitile hafif kan bulaştı. Fitili ittirmem8stim bile. Koymadim haliyle. Tahriş oldu demekki zorlamaktan kaka yaparken. Brugün doktora bi soracağım. Siz sürüp ne kullanıyorsunuz. Duphalac miBen sabah kahvaltı (yumurta sarısı, peynir, pekmez) öğleden önce meyve püresi, öğlen sebze çorbası, öğleden sonra da yoğurt veriyorum..
Fakat kabız oluyor bebeğim. Ek gıdaya alışamadı bağırsakları sanırım. Muz verdiğim için kabız oldu sanmıştım, vermedim bu hafta fakat yine kabız oldu... doktor şurup ismi söyledi aldım fakat yan etkisi gaz, karın ağrısı vs. vermeye korkuyorum. Bazı geceler gazını çıkarırken zorlanıyor...
Bence bebekte sıkıntı yoksa 10 günü de geçmiyorsa şurup verme bir süre yoğurdu kesip lifli meyveleri artırabilirsin benim oğluma semizotu iyi gelmişti meselaMalesef gene kabız ben8m kızım da . Basa döndük dün sadece karpuz ytattirdim. Ben yogurttan supheleniyorum. O kabız yapıyor. Sebze olarak sadece kabak veriyorum çünkü. Dün çıktı o yapayım dedim. Fitile hafif kan bulaştı. Fitili ittirmem8stim bile. Koymadim haliyle. Tahriş oldu demekki zorlamaktan kaka yaparken. Brugün doktora bi soracağım. Siz sürüp ne kullanıyorsunuz. Duphalac mi