-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.441
Tabi ki o silikonu takacaksinizCanım ya sen kullanıyormuşsun sana sorayım Bendede avent var onun içinde ağız kısmında slikon bişey varya o takılıyken mi suyu veriyosun. O takılı olunca sanki su gelmiyor . Ama o yokkende dökülüyor anlamadım ben. Bebeğimde çok sevdi saplı fln diye.
MasAllah insAllah boyle devam eder oglum corbalari hic sevmiyo zorla yediriyorum bikac kasik oda. Sutum azalirsa ne yaparim diye düşünüyorum surekli muhallebi yogurt yediremem heralde. Ben herseyi puturlu verdim hatta kiyma tek cekilmis yeediriyorum ben ezmeden yutabiliyor ama sevmiyor o ayri acaba puturlu oldugu icinmi yemiyo diye sulu da verdim ama yemiyo agzina alinca sanki ekai bisey yiyormus gibi suratini degistiriyo:) kayinvalidem yaptiklarindan yedir bisey olmaz diyor ama ben de korktugum icin vermiyorum doktorda tuz dokmeden once ayirip verebilirsin demistiCanım dolu dolu dediğin çorba içiyor yoğurt yiyor meyve yiyor zaten ben puturlu sebze yemeği vermiyorum bogulmasindan korktuğum için. Memeyi veya biberonu yani emmeyi çok sevmiyor kaşıkla bişeyler yemeği seviyor ondan rahatım ama dediğim gini çorba yoğurt meyve harici yemek vermiyorum korkuyorum
MasAllah insAllah boyle devam eder oglum corbalari hic sevmiyo zorla yediriyorum bikac kasik oda. Sutum azalirsa ne yaparim diye düşünüyorum surekli muhallebi yogurt yediremem heralde. Ben herseyi puturlu verdim hatta kiyma tek cekilmis yeediriyorum ben ezmeden yutabiliyor ama sevmiyor o ayri acaba puturlu oldugu icinmi yemiyo diye sulu da verdim ama yemiyo agzina alinca sanki ekai bisey yiyormus gibi suratini degistiriyo:) kayinvalidem yaptiklarindan yedir bisey olmaz diyor ama ben de korktugum icin vermiyorum doktorda tuz dokmeden once ayirip verebilirsin demisti
torEki Görüntüle 2155502 Kızımın alerjisi var ve sanırım gluten
Aptamil tahıllı mama yedirdim alerji yaptı
Dün yarma lı çorba içirdim alerji yaptı
Bügünde eline ramazan pidesi verdim yine alerji
İlk önce ağzının kenarlarında başlayıp sonra kollarına ve vücuduna dağılıyor fotoğraf eklemeyi denicem
Avrupa yakasında doktor tavsıyeniz varsa çok iyi olur şimdi ailemin yanındayım izmirde burda götürsem yarım kalcak salı günü dönüyorum ozamana kadar gluten içeren birşey vermıcem geç kalmam değil mi?
Merhaba ne zamandır yazamıyordum. Oğlum 29 Kasım doğumlu 6.ayında olduğu için ek gıdaya başlayalı 15 gün oldu. Blw ile ilerliyoruz. İlk günler ağzına bile sürmek istemedi mama sandalyesinde durmak istemedi ama artık anladı. Önüne koyduklarımın tadına bakıyor. Parçalar koparıyor ama yutmayı ve ezmeyi tam beceremiyor henüz :) diş kaşımakta kullanıyor biraz dayine de ilk günlere göre çok iyi. En sevdiği avokado ve havuç oldu. Bugün patatesin 3.günüydü ve iki kulağının arkası hafif kabuklanmış yeni farkettim. Hiç beklemezdim patatesin alerji yapacağını.
Kulak arkasinda kabuklanma alerjiyi göstermez. Ben yumurta yogurt yedikce oglumun vucudu döküyordu. Hem alerji profu, hem gastroentroloji profu bu kadarcik dokuntuyle diyet yapilmaz dedi. Ki butun vucudu ciddi döküyorduMerhaba ne zamandır yazamıyordum. Oğlum 29 Kasım doğumlu 6.ayında olduğu için ek gıdaya başlayalı 15 gün oldu. Blw ile ilerliyoruz. İlk günler ağzına bile sürmek istemedi mama sandalyesinde durmak istemedi ama artık anladı. Önüne koyduklarımın tadına bakıyor. Parçalar koparıyor ama yutmayı ve ezmeyi tam beceremiyor henüz :) diş kaşımakta kullanıyor biraz dayine de ilk günlere göre çok iyi. En sevdiği avokado ve havuç oldu. Bugün patatesin 3.günüydü ve iki kulağının arkası hafif kabuklanmış yeni farkettim. Hiç beklemezdim patatesin alerji yapacağını.
Istanbulda oturan arkadaslar son gunlerdeki sicaklik malum bebisleri nasil giydiriyorsunuz ozellikle geceleri ben usten yarim kollu zibn alttan sort bide corap ayaklari buz gib olluyor corap olmayinca. Tek kat giydirmeme ragmen cok terliyor her uyandiginda üstünü değiştiriyorum hatta cam bile acik oluyo
Eki Görüntüle 2155502 Kızımın alerjisi var ve sanırım gluten
Aptamil tahıllı mama yedirdim alerji yaptı
Dün yarma lı çorba içirdim alerji yaptı
Bügünde eline ramazan pidesi verdim yine alerji
İlk önce ağzının kenarlarında başlayıp sonra kollarına ve vücuduna dağılıyor fotoğraf eklemeyi denicem
Avrupa yakasında doktor tavsıyeniz varsa çok iyi olur şimdi ailemin yanındayım izmirde burda götürsem yarım kalcak salı günü dönüyorum ozamana kadar gluten içeren birşey vermıcem geç kalmam değil mi?
MasAllah insAllah boyle devam eder oglum corbalari hic sevmiyo zorla yediriyorum bikac kasik oda. Sutum azalirsa ne yaparim diye düşünüyorum surekli muhallebi yogurt yediremem heralde. Ben herseyi puturlu verdim hatta kiyma tek cekilmis yeediriyorum ben ezmeden yutabiliyor ama sevmiyor o ayri acaba puturlu oldugu icinmi yemiyo diye sulu da verdim ama yemiyo agzina alinca sanki ekai bisey yiyormus gibi suratini degistiriyo:) kayinvalidem yaptiklarindan yedir bisey olmaz diyor ama ben de korktugum icin vermiyorum doktorda tuz dokmeden once ayirip verebilirsin demisti
Benimki de 27 Kasım doğumlu. Ben de 20 gün kadar tadım yaptım, şimdi başladım yavaş yavaş vermeye. Bu zamana kadar yoğurt dışında tanesiz verdiğim bişey olmadı. Her verdiğim pütürlüydü. Çoğunlukta da önüne koyuyorum kendi ezerek emerek ve ısırabiliyorsa alt iki diş ve damağıyla ısırarak yiyor. Benim bebek kendi blw ci çıktı, ben yedirince sinirleniyor ağlıyor ağzını kitliyor. :) insan illaki biraz tedirgin ve tetikte oluyor ama böylesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum, şimdi püreye alışırsa ileride her şey daha zor olur.
Kizlr ya ben bu ek gidayi hic sevmedm onceden ne kolaydi emzir uyut.Büyüdükçe dertkeride büyüyormuş gerçekten ne yaoacagimi şaşırıyorum sabh kahvalto yaotriyorm +emzirme uyku geri uyandiginda meyve puresi+emzirm bidahakinde hergun yaptgm bi cesit çorbadan snra yogurt aksam da yine corba falan ne olursa artk mama. Inanin yetisemiyorm o uyurken anca yerken dagitti etrafi toplayip bulasiklari hallediyorm bidahaki öğün ünü hazrlyrm. Hic kendime vakit bulamiyorm ve ev islerini geceden hallediyorm suan suourup sildm ve toz aldm yoksa gunduz hic vaktm olmuyor malesef .. yinede herseye ragmen bi gülumsemesi yeter tabiki.. bazen dayanamicak gibi oluyorm sinirlerim bozuluyor esimde yok yurt disinda ben tek ilgileniyorm surekli . Nerde okudum bilmiyorm ama hep bu sözü hatirliyorm byle kotü olunca.. bebegim biz istedigimiz icin oldu biz istedigimiz icin dunyaya geldi. Bu beni hep sakinlestiriyor. Neden bunu yazdm bilmiyorm ama
Yok tadımlık degil doyumluk yiyor hatta kasigi beklemiyor elimdeki kaseye elini uzatiyor bnde kaseyle veriyorm bazen 2 dkda doyuyor kasikla zor oluyorAllah kolaylık versin canım ben ogleden once meyve aksam da kuzu ve sebze veriyorum
alerji oldugu icin kahvaltiya gecemedik yoğurt vs de yok, ben miktar olarak ne kadar verdigini merak ettim, tadimlik az az mi yiyo, mesela corbayi iki corba kasigi edecek kadar yiyo mu olcusu var mi verdiklerinin
Benim oğlum da genelde ağzından atıyor. Çıkarmaya çalışıyor. Havuçla avokadoyu iyi yemişti diğerlerini pek umursamadı :) sizin diş de varmış daha iyi öğütür sanırım. Kendisi yemek isterse tadını çıkarsın ne güzel :) bir de her yiyeceğin dokusunu elleriyle hissetmeleri duyu gelişiminde de oldukça faydalıymış bir doktordan duymuştumBenimki de 27 Kasım doğumlu. Ben de 20 gün kadar tadım yaptım, şimdi başladım yavaş yavaş vermeye. Bu zamana kadar yoğurt dışında tanesiz verdiğim bişey olmadı. Her verdiğim pütürlüydü. Çoğunlukta da önüne koyuyorum kendi ezerek emerek ve ısırabiliyorsa alt iki diş ve damağıyla ısırarak yiyor. Benim bebek kendi blw ci çıktı, ben yedirince sinirleniyor ağlıyor ağzını kitliyor. :) insan illaki biraz tedirgin ve tetikte oluyor ama böylesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum, şimdi püreye alışırsa ileride her şey daha zor olur.
İlk kez karşılaşınca şaşırdım ben de. Doğrudur hafif bir kabuktu ileride tekrar vereceğim illa ki bağırsaklar olgunlaşıp alışacak. Size de çok geçmiş olsun inşallah alerji sorununuz bitmiştirKulak arkasinda kabuklanma alerjiyi göstermez. Ben yumurta yogurt yedikce oglumun vucudu döküyordu. Hem alerji profu, hem gastroentroloji profu bu kadarcik dokuntuyle diyet yapilmaz dedi. Ki butun vucudu ciddi döküyordu
doktor bana daha ne istiyosun normal yiyebiliyo demekki demisti, ama sivilari nasil yediricem diye düşünüyorum sadece sen de düşünüyo musun corbayi nasil icicek diye
Bende oyle düşündüğüm icin pütürlüyle basladim eger yiyemeseydi ozaman blendirdan geçiririm diye dusunuyodum hep cok şükür yiyebiliyo zaman zaman oguruyo ama istemedigi icin yapiyo yutamadigindan degil :)Pütürlü vererek çok iyi yapıyorsun. Çünkü sonra pütürlü gıdaya alıştırmak çok zor oluyor. Çocuk yemek yemekten soğuyor. Nasıl alışırsa öyle gider :)
Corapsiz yatirmam cok zor cunku eller ayaklar aninda buz gibi oluyor oyuzden çıkaramıyorum gece gunduz corapliyiz zaman zaman bikac dk cikartiyorum giydiriyorum yine.ben çorapla yatmak zararli diye biliyorum beyni etkiliyomus
gece gündüz corapsiz duruyo citcitli kolsuz body giydiriyorum, hafif serinlik varsa altina şort yoksa öyle duruyo
bana fenalik bastığı için bebek daha cok bunalir gibi geliyo
zaten her emdiginde uyudugunda kafa sirilsiklam oluyo
geceleri de kolsuz boydsinin uzerine kolsuz tişört ve sort giydiriyorum, sortlu kolsuz tulum alicam ama pijama olarak
Sıvıları fincanla içirmeyi deneyebilirsin ben yoğurdu öyle yediriyorum fincanı emmeye çalışırken yoğurdu da yutuyordoktor bana daha ne istiyosun normal yiyebiliyo demekki demisti, ama sivilari nasil yediricem diye düşünüyorum sadece sen de düşünüyo musun corbayi nasil icicek diye
Biz de kahvaltiya hic geçmedik. Yogurt peynir yumurta yok. Bir öğün meyve,bir öğün sebze veriyorum. 1 su bardağına yakın. Irmikle meyve veya sebze karistiriyorum. 1 2 sefer et suyu koydum. Meyvesine pekmez koyuyorum 1 cay kaşığı. Bi de fileyi seviyor. Genelde hurma veya kayisi koyuyorum, hem dişlerini kasıyor hem suyunu alıyorAllah kolaylık versin canım ben ogleden once meyve aksam da kuzu ve sebze veriyorum
alerji oldugu icin kahvaltiya gecemedik yoğurt vs de yok, ben miktar olarak ne kadar verdigini merak ettim, tadimlik az az mi yiyo, mesela corbayi iki corba kasigi edecek kadar yiyo mu olcusu var mi verdiklerinin