2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Tabi ki o silikonu takacaksiniz damlatmamasi icin ozel bir başlık o. Biberon gibi ters tutunca dökülmüyor. Bebek icince geliyor. Ama benim oglum onu hic sevmedi. Biberonla veriyorum suyu

MasAllah insAllah boyle devam eder oglum corbalari hic sevmiyo zorla yediriyorum bikac kasik oda. Sutum azalirsa ne yaparim diye düşünüyorum surekli muhallebi yogurt yediremem heralde. Ben herseyi puturlu verdim hatta kiyma tek cekilmis yeediriyorum ben ezmeden yutabiliyor ama sevmiyor o ayri acaba puturlu oldugu icinmi yemiyo diye sulu da verdim ama yemiyo agzina alinca sanki ekai bisey yiyormus gibi suratini degistiriyo:) kayinvalidem yaptiklarindan yedir bisey olmaz diyor ama ben de korktugum icin vermiyorum doktorda tuz dokmeden once ayirip verebilirsin demisti

Merhaba ne zamandır yazamıyordum. Oğlum 29 Kasım doğumlu 6.ayında olduğu için ek gıdaya başlayalı 15 gün oldu. Blw ile ilerliyoruz. İlk günler ağzına bile sürmek istemedi mama sandalyesinde durmak istemedi ama artık anladı. Önüne koyduklarımın tadına bakıyor. Parçalar koparıyor ama yutmayı ve ezmeyi tam beceremiyor henüz :) diş kaşımakta kullanıyor biraz da yine de ilk günlere göre çok iyi. En sevdiği avokado ve havuç oldu. Bugün patatesin 3.günüydü ve iki kulağının arkası hafif kabuklanmış yeni farkettim. Hiç beklemezdim patatesin alerji yapacağını.

Pütürlü vererek çok iyi yapıyorsun. Çünkü sonra pütürlü gıdaya alıştırmak çok zor oluyor. Çocuk yemek yemekten soğuyor. Nasıl alışırsa öyle gider :)

Doktor önerisinde bulunamayacğım ama herhangi bir devlet hastanesine götürebilirsin. Geçen ay aynısı 1 yaşındaki yeğenimin başına geldi onun vücudunun her yerini kaplamıştı 5 günde geçti. Devlet hastanesinde kan tahlillleri yaptılar neye alerjisi var bulamadılar deri testi yapacaklar bu hafta. Bir misafirlikte kakaolu birşeyler yemiş doktor gıdanın hammaddesi bile farklı her markada. O yüzden direkt şuna karşı diyemeyiz demiş
tor

Benimki de 27 Kasım doğumlu. Ben de 20 gün kadar tadım yaptım, şimdi başladım yavaş yavaş vermeye. Bu zamana kadar yoğurt dışında tanesiz verdiğim bişey olmadı. Her verdiğim pütürlüydü. Çoğunlukta da önüne koyuyorum kendi ezerek emerek ve ısırabiliyorsa alt iki diş ve damağıyla ısırarak yiyor. Benim bebek kendi blw ci çıktı, ben yedirince sinirleniyor ağlıyor ağzını kitliyor. :) insan illaki biraz tedirgin ve tetikte oluyor ama böylesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum, şimdi püreye alışırsa ileride her şey daha zor olur.

Kulak arkasinda kabuklanma alerjiyi göstermez. Ben yumurta yogurt yedikce oglumun vucudu döküyordu. Hem alerji profu, hem gastroentroloji profu bu kadarcik dokuntuyle diyet yapilmaz dedi. Ki butun vucudu ciddi döküyordu

ben çorapla yatmak zararli diye biliyorum beyni etkiliyomus
gece gündüz corapsiz duruyo citcitli kolsuz body giydiriyorum, hafif serinlik varsa altina şort yoksa öyle duruyo

bana fenalik bastığı için bebek daha cok bunalir gibi geliyo
zaten her emdiginde uyudugunda kafa sirilsiklam oluyo
geceleri de kolsuz boydsinin uzerine kolsuz tişört ve sort giydiriyorum, sortlu kolsuz tulum alicam ama pijama olarak

çok gecmis olsun canım
ben avrupa yakasında oturuyorum bebegimin alerjisi var ama alerji doktoruna gitmedim hic, cocuk gastroenterologuna gidiyorum
sadi konukta hasret civan ayyıldız a gidiyorum gayet sakin anlayisli ilgili biri, randevu bulamazsan ki biz bulamadk, odasina girip durumu anlattim sira almami aradan bakacağıni soyledi o sekilde basladik

belki de direk yemeyi seviyodur canim az da olsa puremsi bisey yemek istemiyodur, benim oğlum çorba icmiyo pure yemiyo puff yapiyo direk, patates havuc enginar hep büyük dilimler verdim eline oyle yedi, bugun mercimek denedim onu da köfte gibi sıkıp verdim yedi, kayisiyi da yarim veriyorum agzina sokup yavas yavas kabugu kalana kadar emiyo, muzu da bes alti cm olcak sekldeş bolup veriyorum yavas yavas yiyo muzun püresini yememisti kaşığa agzini acmiyo

doktor bana daha ne istiyosun normal yiyebiliyo demekki demisti, ama sivilari nasil yediricem diye düşünüyorum sadece sen de düşünüyo musun corbayi nasil icicek diye

Allah kolaylık versin canım ben ogleden once meyve aksam da kuzu ve sebze veriyorum
alerji oldugu icin kahvaltiya gecemedik yoğurt vs de yok, ben miktar olarak ne kadar verdigini merak ettim, tadimlik az az mi yiyo, mesela corbayi iki corba kasigi edecek kadar yiyo mu olcusu var mi verdiklerinin

Yok tadımlık degil doyumluk yiyor hatta kasigi beklemiyor elimdeki kaseye elini uzatiyor bnde kaseyle veriyorm bazen 2 dkda doyuyor kasikla zor oluyor 3 4 çomça falan yiyor

Benim oğlum da genelde ağzından atıyor. Çıkarmaya çalışıyor. Havuçla avokadoyu iyi yemişti diğerlerini pek umursamadı :) sizin diş de varmış daha iyi öğütür sanırım. Kendisi yemek isterse tadını çıkarsın ne güzel :) bir de her yiyeceğin dokusunu elleriyle hissetmeleri duyu gelişiminde de oldukça faydalıymış bir doktordan duymuştum

Kulak arkasinda kabuklanma alerjiyi göstermez. Ben yumurta yogurt yedikce oglumun vucudu döküyordu. Hem alerji profu, hem gastroentroloji profu bu kadarcik dokuntuyle diyet yapilmaz dedi. Ki butun vucudu ciddi döküyordu
İlk kez karşılaşınca şaşırdım ben de. Doğrudur hafif bir kabuktu ileride tekrar vereceğim illa ki bağırsaklar olgunlaşıp alışacak. Size de çok geçmiş olsun inşallah alerji sorununuz bitmiştir

doktor bana daha ne istiyosun normal yiyebiliyo demekki demisti, ama sivilari nasil yediricem diye düşünüyorum sadece sen de düşünüyo musun corbayi nasil icicek diye

Evet kara kara düşünüyorum hem de:) o yüzden benim çocuğun 1,5 ayda toplam içtiği çorba 10 tatlı kaşığını geçmemiştir, imkanı yok başkasının yedirmesini istemiyor beyefendi. O yüzden bu zamana kadar hep katı ve bulamaç şeklinde gittik.
Numnum dips diye 2 alıştırma kaşığı var canım, onlardan aldım ben. Birinin içine yiyecekler giriyor, bebiş de hem diş kaşıyor hem de içindeki yiyeceği yiyor. Diğeri de daha sıvı yiyecekler için, bandırıyorsun sıvının içine. Hafifçe tutuyor az da olsa sıvı gıdayı ve bebek öyle öyle tadına bakıyor. Benimki numnum ı doldurup verince boşaltana kadar emip dişliyor sonra gene ellerle girişiyor :)

Pütürlü vererek çok iyi yapıyorsun. Çünkü sonra pütürlü gıdaya alıştırmak çok zor oluyor. Çocuk yemek yemekten soğuyor. Nasıl alışırsa öyle gider :)
Bende oyle düşündüğüm icin pütürlüyle basladim eger yiyemeseydi ozaman blendirdan geçiririm diye dusunuyodum hep cok şükür yiyebiliyo zaman zaman oguruyo ama istemedigi icin yapiyo yutamadigindan degil :)

Corapsiz yatirmam cok zor cunku eller ayaklar aninda buz gibi oluyor oyuzden çıkaramıyorum gece gunduz corapliyiz zaman zaman bikac dk cikartiyorum giydiriyorum yine.
Bende cok istiyorum eline vermeyi ama bogulmasindan korkuyorum mesela yarim kayisiyi agzina tamamen alabilir yada patates hemen ezilen bisey yarisini agzina aldiginda ya bolunurse kafamda deli sorular :) cunku oglum elinde ne varsa girtlagina kadar sokuyo bazen ogurtuyo kendini o derece

Sıvıları fincanla içirmeyi deneyebilirsin ben yoğurdu öyle yediriyorum fincanı emmeye çalışırken yoğurdu da yutuyor

Biz de kahvaltiya hic geçmedik. Yogurt peynir yumurta yok. Bir öğün meyve,bir öğün sebze veriyorum. 1 su bardağına yakın. Irmikle meyve veya sebze karistiriyorum. 1 2 sefer et suyu koydum. Meyvesine pekmez koyuyorum 1 cay kaşığı. Bi de fileyi seviyor. Genelde hurma veya kayisi koyuyorum, hem dişlerini kasıyor hem suyunu alıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…