- 15 Şubat 2013
- 716
- 831
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.421
Ben zeytinyağıyla açıyorum canım yoksa benim kızım da yemiyo ben kahvaltıda püre yapma tarftarı değilim sebzeleri püre yapıyorum ama kahvaltıda ayrı ayrı vermeyi tercih ediyorum tabağın bir kısmına yumurtayı koyuyorum üzerine zeytinyağı döküp açıyorum bi tarafına ekmek üzerine ister anne sütü istersen ıhlamur istersen formül mama ile yumuşatıyorum ekmeği yunuşattıktan sonra üzerine pekmez döküyorum bir ondan bir ondan veriyorum sonra da suCanım maşallah size de. Yumurta sarışını nasıl veriyorsun? Ben ilk suyla açarak veriyordum. Artık istemiyor öyle. Yemiyor. Şimdi kati halde minik minik parça halinde veriyorum. 8 de biri bile etmiyor çok az yiyor. Bir de pekmez vermem gerekiyordu. Çok tatlı geliyor meyve suyunda bile istemiyor. Geçen yumurta sarışına kattım belki birleşince yer diye yok onu da yemedi.
canim ben once yumurts sarisini catalla eziyorum sonra biraz yoghurt koyuyorum birazda pekmez karistirip veriyormCanım maşallah size de. Yumurta sarışını nasıl veriyorsun? Ben ilk suyla açarak veriyordum. Artık istemiyor öyle. Yemiyor. Şimdi kati halde minik minik parça halinde veriyorum. 8 de biri bile etmiyor çok az yiyor. Bir de pekmez vermem gerekiyordu. Çok tatlı geliyor meyve suyunda bile istemiyor. Geçen yumurta sarışına kattım belki birleşince yer diye yok onu da yemedi.
Kızlar kızımın kolları isilik oldu. Kısa kollu giydirmeye başlamistim. Çorap da giydirmiyorum gündüz. Kolları ve ayakları nemli oluyor hep. Bu mu isilik yaptı acaba.. kafası zaten su gibi. Eskiden emerken olurdu. Şimdi durduğu yerde su akıyor resmen. Dün ev 29 dereceydi bi ara. Geçmezse doktora gidicem artık. Isılık yasayaninız var mi
Büyük tuvaleti kıvam olarak biraz koyulaştı. Verdiğim her şeye doğal zeytinyağı kullanmaya özen gösteriyorum ve katı -sıvı fark etmez beslenirken su veriyorum. Hiç kabızlık yaşamadık elhamdulillah. Bi de meyve emziği aldım canım illa ki her gün farklı bir meyvenin tadına bakıyoruz. Çok şükür sorun yaşamadımMaşallah diyorum size peki kakada bi problemle karşılaştınız mi.. Ben o kadar ağır ilerliyorum ki 7. Ayına girecek şu an sadece kabak corbasi püresi verebiliyorum biraz zeytinyağıyla. Ondan da tabi sıkılacak patates ve haşlanmış havucun kabızlığa etkisi varmış midesi bağırsakları alışsın diye farklı şeyler deneyemiyorum.
Size de geçmiş olsun. Aynen bir anda oldu. Sanıyorum ki kollar kısa kollu olunca oldu. Ama sizde tum vucuda yayildigina gore eBenim kızımın sadece kolları değil tüm vücudu isilik.. ayrıca boğumları da pişti.. ve şurda 3 günde oldu ne olduysa... Nemlendireyim desen zaten hep nemli, kuru tutayım desen pudra kullansam boğum yerlerinde kalıyor daha fena oluyor e pudra sürmesen sürekli sileyim desem zaten pişik yüzünden hassas.. Bir çözümünü bulamadım ben.. her gün yıkıyorum hatta bugün 2 kere yıkadım. Çeşitli kremleri, pudra denedim ama yok. Tabii rahatsızlık da veriyor sanırım, huysuzlanıyor.. işe yarayan önerilere ben de açığım...
Evet su onemli. Benim kız bazen iciyor bazen içmiyor. Inş yasamazsiniz. Biraz yapısal bişey sanırım. Bünyede varsa hemen kabızlığa meylediyor.Büyük tuvaleti kıvam olarak biraz koyulaştı. Verdiğim her şeye doğal zeytinyağı kullanmaya özen gösteriyorum ve katı -sıvı fark etmez beslenirken su veriyorum. Hiç kabızlık yaşamadık elhamdulillah. Bi de meyve emziği aldım canım illa ki her gün farklı bir meyvenin tadına bakıyoruz. Çok şükür sorun yaşamadım
Çok sağlıklı değil biliyorum ama ben banyo yaptırıp sudokrem sürüyorum boğuk yerlerineSize de geçmiş olsun. Aynen bir anda oldu. Sanıyorum ki kollar kısa kollu olunca oldu. Ama sizde tum vucuda yayildigina gore e
Olmayabilir de. bugun uzun kollu giydirdim yatarken. Kaşıyınca kanetti bir de. Baya da kanadı yarasi. Internette 3 4 güne kendiliğinden solar yazıyor. Solmazsa doktora gitmek lazım. Ilk kızımda da yaşamıştım. Ona tuzlu su yaptigimi hatırlıyorum. Ama etkili olmuş muydu hatırlamıyorum. Deniz suyu iyi geliyormuş çünkü. Sabah hiç azalma olmasa cok azcik tuzlu su surebilirim. Ama cesaret de edemiyorum yakar mi diye. Tekrar yazarim yine. Ta da doktora gidicem artik. Terin vücutta kurumaması gerekiyormus. Sürekli kurutmak lazım da basil olucak. Banyo yaptırdıktan sonra yine hemen terliyor.
Ben de ya askılı bady kısa kollu tişört ya da kısa kollu body giydirdiyordum isilik olunca uzun kollu bady sadece giydirdim dün. Altına da tayt corap prk giydirmiyorum cikariyo zatenIstanbulda oturan arkadaslar son gunlerdeki sicaklik malum bebisleri nasil giydiriyorsunuz ozellikle geceleri ben usten yarim kollu zibn alttan sort bide corap ayaklari buz gib olluyor corap olmayinca. Tek kat giydirmeme ragmen cok terliyor her uyandiginda üstünü değiştiriyorum hatta cam bile acik oluyo
Oglumda asiri terliyo ben bile okadar terlemiyorum d vitamini eksikliginde olurmus cok şükür degerleri normal sortu fazladan giydiriyorum heralde onuda cikarasim var ama ustu açık yatiyo bide gece cok yuvarlaniyo bir saga bir sola ortsemde ustunde kalmıyo bisey :)Ben de ya askılı bady kısa kollu tişört ya da kısa kollu body giydirdiyordum isilik olunca uzun kollu bady sadece giydirdim dün. Altına da tayt corap prk giydirmiyorum cikariyo zaten
Tabi bunlar gunduz..gece bazen serin oluyo ama karsi cok isiniyo vr benim kizimin da sirti terliyor. Alni desen surekli terli..gece ustunu de aciyor artik.
Örtüyü acmiyosa ne guzel. MasAllah senin bebegine cok uyumlu ALLAH nazarlardan saklasin dolu dolu yiyo dediginde imrenmistim acikcasi oglum sebzeleri zorla yiyor meyve yada muhallebileride cok severek yedigi soylenemez sadece yogurdu ve corbasini seviyo sabirsizlikla bekliyorum dolu dolu yedigi zamanlariBen askılı body üstüne kısa kollu body altına şort ya da askılı body üstüne şort tulum çorap gundüz var gece çıkarıyorum gece de muslin örtü ortuyorum ustune
Brnim oglumda ayni cok terliyor vucudu buz gibi emzirirken kucagimde emzirmiyorum artik benim sicakligimla daha cok terliyo uzanarak emziriyorum pek temas ettirmemeye calisiyorumBizimki sadece zıbınla duruyor.Ev çok sıcak.Emerken özellikle çok terliyor,sonra soğuk oluyor ama yapış yapış,uzun bişey giydirsem daha çok terliyor,sürekli suya sokma ihtiyacı hissediyorum,o da mümkün değil.Yani bende şaşırmış durumdayım...
Canım dolu dolu dediğin çorba içiyor yoğurt yiyor meyve yiyor zaten ben puturlu sebze yemeği vermiyorum bogulmasindan korktuğum için. Memeyi veya biberonu yani emmeyi çok sevmiyor kaşıkla bişeyler yemeği seviyor ondan rahatım ama dediğim gini çorba yoğurt meyve harici yemek vermiyorum korkuyorumÖrtüyü acmiyosa ne guzel. MasAllah senin bebegine cok uyumlu ALLAH nazarlardan saklasin dolu dolu yiyo dediginde imrenmistim acikcasi oglum sebzeleri zorla yiyor meyve yada muhallebileride cok severek yedigi soylenemez sadece yogurdu ve corbasini seviyo sabirsizlikla bekliyorum dolu dolu yedigi zamanlari
Canım ya sen kullanıyormuşsun sana sorayım Bendede avent var onun içinde ağız kısmında slikon bişey varya o takılıyken mi suyu veriyosun. O takılı olunca sanki su gelmiyor . Ama o yokkende dökülüyor anlamadım ben. Bebeğimde çok sevdi saplı fln diye.İlk kızımda aventten memnundum, simdi bu da ondan içiyor, yandaki saplarından tutuyor, ağzına almadığı sürece akıtmıyor, emince içebiliyor...
N Nil4 benim kizim yeni 6 aylık oldu, ek gıdaya yeni basladim, sebze meyve suyu içiriyorum şimdilik, dr.a gittiğimde sordum fazla içermiş gibi geliyo diye, zannetmiyorum ama dene bakalım dedi, bir öğün gibi yapabilirsin dedi, yani başlangıçta çeyrek elma suyu sonra yarım sonra 3/4 sonra tam olarak içmeye başlayınca bir öğün yerine koyabilirsin dedi, bir de mesela yoğurdu ortalama bi kase yiyebilir dedi... yavaş yavaş artır bağırsaklar alışsın dedi...