Kızlar ben artık akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. Bebeğim geceleri sayisiz kez uyanıyor ve aşırı ağlıyor. Geri uyumak istiyor, gözlerini açmıyor ama dalamıyor. Bu yuzden de asiri sinirleniyor, saçlarını yoluyor. Hic bir sekilde susturmayi beceremiyorum. Tamamen uyandırıp sakinlestirip geri uyutuyorum, bu da 1 saati buluyor. Ama 20 25 dakika sonra uyanıyor. Tekrar aynı döngü. Bitip tükenmiş durumdayım.
Yuksek fiyatlarina ragmen, bir kac uyku teknologu ile görüştüm. Hepsi sık uyanmalarin kesilmesi icin kendi kendine uyumayı öğrenmesi sart diyor. Ve bunu ogrenene kadar da epey aglatmali bir yol gösteriyorlar.
Sorum şu ki, bebegim zaten her halukarda ağlıyor. Yani sakin bir uykuya geçiş hic yok. Ayagimda sallasam da ağlıyor. Uyandiginda kucağımda ziplasam da ağlıyor. Malesef cok aglayan bir bebek. Zaten ağlıyor, bari yatakta aglasin da uyku egitimi icin harcamış olalim bu ağlamaları diye düşünüyorum. Diger yandan, kucagimda aglamasiyla,yatakta aglamasi arasında psikolojik etki bakimindan fark olur diye düşünüyorum. Ama benim hakikaten sinir sistemim çökmüş durumda
dayanılacak gibi değil. Ama uyku egitimi konusunda da cok ikilemdeyim
ne olur bi akıl verin.
Eger uykusunu alirsa, cok ama cok mutlu bir bebek. Tanidik tanimadik herkrse kahkahalarla guluyor hep. Ama uykusunu alamadigi zaman uyanik kaldigi sure zehir oluyor, cok mutsuz oluyor. Sadece memede sakinleşiyor. E o da gerekli gereksiz meme emince bi beslenme duzensizligi oluyor. Yani uyku duzensizligi 24 saatimize tamamen işlemiş durumda