2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Benim kızım da sadece emerek uyuyor ama ben pek şikayetçi değilim bundan. Doyunca memeyi çıkarıyor ağzından, yavaşça yatağına koyuyorum. Gözlerini hemen açıyor, biraz pışpışlayınca tekrar dalıyor.
Sütümün bebeğime yettiğini düşünüyorum. Gece sabaha kadar 10 saat kadar uyuyor, sadece bir kez uyanıyor emmek için. Gündüz de bir 2 saatlik bir de 1 saatlik iki uykusu var. Çok şükür uyku düzenimiz yerinde.
Allah ömür verdiği sürece zaten gıdalardan bol bol yiyecek, ama anne sütünü ortalama 2 yıl alabilecek. Acelem yok üstelemiyorum, birkaç kaşık alıyor ek gıdadan, elbet birgün doyumluk da yiyecek.

Bir de sol memem çok sızlıyor mastit böyle mi oluyor? Elime sertlikler geliyor sanki şişmiş gibi. Dün gece de sabaha kadar süt aktı o göğsümden üstümü ıslatacak kadar.
Dün o mememden elimle bebeğimin püresine süt sağmıştım o yüzden olmuş olabilir mi? Uzun zamandır sağım yapmıyordum çünkü.
Bir de ne iyi gelir bu duruma ilk defa oldum ama çok ağrıyor.

kesinlikle oyle. 6. aydan sonra sut yetmiyor yaramiyor diyenlere anlam veremiyorum. ilk 1 yil bebek kalorisinin cogunu anne sutunden alir. anne sutu bebek buyudukce formul degistirir ve ihtiyacinin cogunu karsilar. ek gidada en cok demir alimina dikkat edilmeli diye biliyorum. o yuzden et, et suyu, mercimek, bunlardan az az yedirmeye calisiyorum. gerisini de cani isterse.
ayrica evet mastit oyle birsey ☺ ben de cok yasadim. hemen sicak bir dusa girin ve o memeye dus sirasinda masaj yapin. sert yerlerine. dustan cikinca da yine masaj yaparak pompalayin. bazen ilk pompada acilmiyor tikaniklik, o zaman acilana kadar araliklarla pompaya devam edin. ben ilk baslarda cok mastit olmustum maalesef. eger o gun bebeginiz az emdiyse olmussunuzdur buyuk ihtimalle.

Beni yanlış anlamayın ben sadece bebeğin memede uyuması ile memeden çekilince uyanması arasında fark var demeye çalıştım elbetteki her ağlama açlık değildir ama eğer memeden çekince uyanıyorsa doydum zannediyor emerken. Eğer söylediğin sıkıntı 1 hafta 10 gün surerse ever dış olabilir atak olabilir ama böyle haftalarca bebek memede uyuyor ve huzursuzsa 6 7 aylık bebek artık doymuyor. Midesi genislemistir

6 aydan sonra sütun yaramamasi söz konusu olamaz ama sütun yetmemesi bütün uzmanlar tarafından kabul görmüş bir gerçek. O yüzden 6 ay sonrası ek gıdaya geçiliyor. Süt artık bebeği doyurmuyor

6 aydan sonra sütun yaramamasi söz konusu olamaz ama sütun yetmemesi bütün uzmanlar tarafından kabul görmüş bir gerçek. O yüzden 6 ay sonrası ek gıdaya geçiliyor. Süt artık bebeği doyurmuyor
Ben de size katılıyorum. Ben 4.ayda tadımlığa başladım şu an bebeğim tam bir gurme oldu diyebilirim. Dün 6 aylık olduk. Yoğurdu kaymaksız , çorbaları da et suyu ya da tavuk suyu olmadan beğenmiyor. Bayılıyor çorbalara , minik ekmekler doğruyorum güzelce yiyor.

Ben de bundan bahsediyorum. Bebeğim doğduğundan beri anne sütü alsın diye bende herkes gibi uğraştım. Evet anne sütü inanılmaz mucizevi bişey ama 6. Aydan sonra yetmiyor malesef o yüzden ek gıdaya geçiliyor zaten ayrıca anne sütü bağışıklık sistemini guclendiriyor ama doyurmuyor ve vitamin açısından 6. Aydan sonra yeterli olmuyor. Bunlar doktorumun sozleri

Klasik ama çok doğru bir söylem:
Her çocuğun gelişimi farklıdır...
büyük kızım emmeyi bırakana kadar tam olarak geçemedik ek gıdaya, bu kızımsa maşallah daha istekli, ben vermeden istiyor nerdeyse...
ikisini de ben büyütüyorum , besliyorum ama ikisi de kendi istedikleri kadar yiyorlar, ne fazla ne eksik... Ek gıda konusunda önerim araştırın, okuyun elinizden geleni yapın, sonrasında yemiyorsa içiniz rahat olsun

6. aydan sonra anne sütünün yetmemesi doyuruculuk anlamında söylenmiyor, çinko ve demiri yeterli alamamaya başlıyor bu yüzden ek gıdaya geçiliyor. Yani o ay hiç ek gıda almıyor diye bebek aç kalmıyor. Ek gıdaya geçilse de ilk yıl beslenmenin %70 i anne sütü, süt yeterli değilse de formül süt olmalı diyor doktorum. Bizde yanlış bir algı var, ek gıdaya geçince çocuğu şişirmeye başlıyoruz, bu çok yanlış diyor. Aynı zamanda çocuğun çiğneme yutma fonksiyonlarını geliştirebilmesi için de 6. aydan sonra ek gıdaya başlanıyor.

Merak etmeyin kızlar 6-7. Aylarda hemen hemen tüm bebekler aynı şeyleri yaşıyor, kaygıya kapılmayın:) bizimki kendi yerse bir iki ısırık yiyor, kendim kaşıkla vermeye kalksam iki kaşıktan sonra ağzını bir kitliyor yedir yedirebilirsen:) ben de zorlamıyorum. Güya 3 öğün ek gıda alacaktı ama neredeeee:) sabırla bekliyorum ben de elbet bir gün yiyecek:)

Bu arada bebeğim gündüz hiç ama hiç uyumuyor, şöyleki gündüz 12 saatin sadece bir saatini toplamda 20şer dakika olarak uyuyor. Ama geceleri maşallah diyeyim sadece bir kez emziriyorum kesintisiz uyuyor. Bunu doktoruma sordum, kesinlikle gündüzleri uyumuyor dedim. “15-20 dk uyuyodur günde 3-4 sefer” dedi güldü. Aaaa evet dedim aynen öyle. O ona yeter stres yapma dedi, gündüz aktivite zamanıdır bebeğin de buna adapte olmuş gece zaten uyuyorsa problem yok dedi. Gündüzleri her bebek uykuya ihtiyaç duyar ama bu aylarda artık 3-4 saat bence fazla uzun, bebeğin aktivite zamanından çalınıyor, biz 2 yaşından sonra hele gündüz uykusunu tavsiye etmiyoruz dedi.

Bu konuşmadan sonra da bana bir rahatlama geldi, baktım bebeğimin keyfi de yerinde kendimi hırpalamayı bıraktım:)

Kuşum sogan denedin mi? Sogani once dolapta bekletiyosun soguyo sonra 1 katini alip memeye yerlestiriyosun ...off cok agrir o ya

Maşallah diyorum size peki kakada bi problemle karşılaştınız mi.. Ben o kadar ağır ilerliyorum ki 7. Ayına girecek şu an sadece kabak corbasi püresi verebiliyorum biraz zeytinyağıyla. Ondan da tabi sıkılacak patates ve haşlanmış havucun kabızlığa etkisi varmış midesi bağırsakları alışsın diye farklı şeyler deneyemiyorum.

Oğlum sabah kanepeden yere düşmüş Emzirdim,uyudu.Babamlardaydık.Yüzüstü yatıyordu tam yastığımla kendi yattığı yerin arasında.Tuvalete gittim ve bi ağlama sesi,önce üstten geliyor sandım,dinleyince bizimki olduğunu anladım.İçimden geçti,düştü mü ne yaptı diye.Sonra kardeşime seslendim,hani panik durumu bekledim,o da yok.O zaman her zamanki gibi uyanıp beni göremeyince ağladı heralde dedim,çünkü seside kesildi,kucağına almış kardeşim... Rahat davranıp çıktım,kardeşim kucağında mutfağa götürmüş,beni görünce bi ağlama daha.Meğer düşmüş.Ama nasıl yine yüzüstü yatıyordu yerde hiç anlam veremedik.Kafasını çarpsa sakinleştiremezdik de,gayet normal uyuyor gibiydi diyor kardeşim...
Bu sıra başına gelmeyen kalmadı.Pazar günü eşim kapının önünde arabada kucağına oturtmuştu,hafiften arabayı yürütünce öne doğru kafası gitti,direksiyonla kapı koluna çarptı.Yüzünü bi döndü bana,ağzının kenarından kan akıyo,başımdan aşağı kaynar sular döküldü.
Sonra bide teras katta kayınvalidem kafasını tavana vurdu aynı gün.Bugünde bu...
Kurşun mu döktürsek ne yapsak,var üzerinde bişey

Çocukken ben çok hasta olurmuşum yemek yemezmişim annemde var bu çocukta birşey deyip kurşun döktürmüş o anı hiç unutmam o coss sesini sonrasında hiçbirşey değişmemiş tabi Kurşun döktürme nazar boncuğu takma mantıklı gelmese de nazara çok inanıyorum oğlumun huysuzlaştığı fazlaca kustuğu zamanlarda ne tesadüf ki hep birileri ayy çok büyümüş demiş oluyo bende sadece duaların gücüne inanıyorum okuyorum ve her fırsatta ailedeki büyüklere hadi bi okuyun çocuğumu diyorum onlarında hoşlarına gidiyor

Rabbim beterinden korusun canim. Bizde de sadaka ver derler hemen. Bi cocuguda sevindirebilirsin. Tum bebisler Allaha emanet

Çok geçmiş olsun bazen oluyor malesef kazalar. Bol bol okumak lazım.

Ben de bi güncelleme yapayım
Kızım ayın 17 sinde 7 ayını doldurucak ek gıdalara önce geçmiştik ama alerjimiz olduğundan temkinliydim ama artık sebze çorbalarına falan geçiş yaptık günde 3 öğün ek gıda veriyorum bazen kahvaltıyla 4 öğün ama bunları azar azar yiyo doyumluk değil kahvaltıda yarım yunurta sarısı tambuğdy ekmek içi süt ve pekmezle ıslatılmış (alerjimiz olduğundan peynir ve yoğurt veremiyorum) daha sonraki öğünlerde meyve, sebze püresi ve muhallebi veryorum
Kızımın odasını 6 aylık olduktan sonra ayırmıştım artık ablasıyla beraber kalıyo aynı odadadönmelerden bahsetmiştiniz kızm zaten çok hareketliydi hertürlü dönüyo halının üzerinde bi uçtan bi uca oyuncaklarla oynuyo çok şükür kendisi kolunu altına koyup yaım oturma pozisyonuna da getiriyo ama her çocuğun gelişimi farklı ablası bu kadar çevik değildi mesela o yüzden karşılaştırma yapmayın derim

Kızlar kızımın kolları isilik oldu. Kısa kollu giydirmeye başlamistim. Çorap da giydirmiyorum gündüz. Kolları ve ayakları nemli oluyor hep. Bu mu isilik yaptı acaba.. kafası zaten su gibi. Eskiden emerken olurdu. Şimdi durduğu yerde su akıyor resmen. Dün ev 29 dereceydi bi ara. Geçmezse doktora gidicem artık. Isılık yasayaninız var mi

Son düzenleme:
Canım maşallah size de. Yumurta sarışını nasıl veriyorsun? Ben ilk suyla açarak veriyordum. Artık istemiyor öyle. Yemiyor. Şimdi kati halde minik minik parça halinde veriyorum. 8 de biri bile etmiyor çok az yiyor. Bir de pekmez vermem gerekiyordu. Çok tatlı geliyor meyve suyunda bile istemiyor. Geçen yumurta sarışına kattım belki birleşince yer diye yok onu da yemedi.

Kizlar bebegi dis cikaracak olanlar surekli kulağıni kasiyo mu siz dede. Biyerde dis agrisinin kulaga bile vurdugunu o yuzden kasidigini okumustum. Yoksa kulagnda mi bi probem var bilemedm

Kizlar bebegi dis cikaracak olanlar surekli kulağıni kasiyo mu siz dede. Biyerde dis agrisinin kulaga bile vurdugunu o yuzden kasidigini okumustum. Yoksa kulagnda mi bi probem var bilemedm
Kulağı hatta kulağının da gerisi nadi tirmikliyo anlatamam.. dış belirtilerden biri de bi türlü çıkamadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…