-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.401
kesinlikle oyle. 6. aydan sonra sut yetmiyor yaramiyor diyenlere anlam veremiyorum. ilk 1 yil bebek kalorisinin cogunu anne sutunden alir. anne sutu bebek buyudukce formul degistirir ve ihtiyacinin cogunu karsilar. ek gidada en cok demir alimina dikkat edilmeli diye biliyorum. o yuzden et, et suyu, mercimek, bunlardan az az yedirmeye calisiyorum. gerisini de cani isterse.Benim kızım da sadece emerek uyuyor ama ben pek şikayetçi değilim bundan. Doyunca memeyi çıkarıyor ağzından, yavaşça yatağına koyuyorum. Gözlerini hemen açıyor, biraz pışpışlayınca tekrar dalıyor.
Sütümün bebeğime yettiğini düşünüyorum. Gece sabaha kadar 10 saat kadar uyuyor, sadece bir kez uyanıyor emmek için. Gündüz de bir 2 saatlik bir de 1 saatlik iki uykusu var. Çok şükür uyku düzenimiz yerinde.
Allah ömür verdiği sürece zaten gıdalardan bol bol yiyecek, ama anne sütünü ortalama 2 yıl alabilecek. Acelem yok üstelemiyorum, birkaç kaşık alıyor ek gıdadan, elbet birgün doyumluk da yiyecek.
Beni yanlış anlamayın ben sadece bebeğin memede uyuması ile memeden çekilince uyanması arasında fark var demeye çalıştım elbetteki her ağlama açlık değildir ama eğer memeden çekince uyanıyorsa doydum zannediyor emerken. Eğer söylediğin sıkıntı 1 hafta 10 gün surerse ever dış olabilir atak olabilir ama böyle haftalarca bebek memede uyuyor ve huzursuzsa 6 7 aylık bebek artık doymuyor. Midesi genislemistirEvet sanki biraz kayınvalide ağzı gibi olmuş :)
Doktor bana muhallebiyi devam sütüyle yap demesine rağmen düşünüyorum suyla mı yapsam diye.2 ay mama verdim ama pişmanım.Şimdi sütü dolup taşmasına rağmen mama verip çocuğu şişirdiği için görümcemin oğlunu doktor takibe aldı...
Uyku meselesine gelince dikkat ettiysen herkesin sorunu aynı.Demekki bu dönemde olan birşey,ki uyanıkkende sürekli bişey olsun istiyor ağzında,eline geçeni emip kemirmek istiyor.Saatler değişiyor demekki dönem dönem.Çünkü kısa süreli emzirdiğim halde 8 saat uyuduğu da oluyordu oğlumun...
Şu an doyumluk yedirmiyoruz zaten,tadımlık,doktorda ana öğün anne sütü olarak devam edeceğiz yine dedi...
Durum bundan ibaret bizde...
Uykusuzluğun da ağlamanında huzursuzluğunda tek nedeni açlık olamaz,kilo alımı yeterliyse...
Şu sıralar diş sıkıntısının en yüksek olduğu dönemlerden...
Ben de size katılıyorum. Ben 4.ayda tadımlığa başladım şu an bebeğim tam bir gurme oldu diyebilirim. Dün 6 aylık olduk. Yoğurdu kaymaksız , çorbaları da et suyu ya da tavuk suyu olmadan beğenmiyor. Bayılıyor çorbalara , minik ekmekler doğruyorum güzelce yiyor.6 aydan sonra sütun yaramamasi söz konusu olamaz ama sütun yetmemesi bütün uzmanlar tarafından kabul görmüş bir gerçek. O yüzden 6 ay sonrası ek gıdaya geçiliyor. Süt artık bebeği doyurmuyor
Ben de bundan bahsediyorum. Bebeğim doğduğundan beri anne sütü alsın diye bende herkes gibi uğraştım. Evet anne sütü inanılmaz mucizevi bişey ama 6. Aydan sonra yetmiyor malesef o yüzden ek gıdaya geçiliyor zaten ayrıca anne sütü bağışıklık sistemini guclendiriyor ama doyurmuyor ve vitamin açısından 6. Aydan sonra yeterli olmuyor. Bunlar doktorumun sozleriBen de size katılıyorum. Ben 4.ayda tadımlığa başladım şu an bebeğim tam bir gurme oldu diyebilirim. Dün 6 aylık olduk. Yoğurdu kaymaksız , çorbaları da et suyu ya da tavuk suyu olmadan beğenmiyor. Bayılıyor çorbalara , minik ekmekler doğruyorum güzelce yiyor.
Kuşum sogan denedin mi? Sogani once dolapta bekletiyosun soguyo sonra 1 katini alip memeye yerlestiriyosun ...off cok agrir o yaBir de sol memem çok sızlıyor mastit böyle mi oluyor? Elime sertlikler geliyor sanki şişmiş gibi. Dün gece de sabaha kadar süt aktı o göğsümden üstümü ıslatacak kadar.
Dün o mememden elimle bebeğimin püresine süt sağmıştım o yüzden olmuş olabilir mi? Uzun zamandır sağım yapmıyordum çünkü.
Bir de ne iyi gelir bu duruma ilk defa oldum ama çok ağrıyor.
Maşallah diyorum size peki kakada bi problemle karşılaştınız mi.. Ben o kadar ağır ilerliyorum ki 7. Ayına girecek şu an sadece kabak corbasi püresi verebiliyorum biraz zeytinyağıyla. Ondan da tabi sıkılacak patates ve haşlanmış havucun kabızlığa etkisi varmış midesi bağırsakları alışsın diye farklı şeyler deneyemiyorum.Ben de size katılıyorum. Ben 4.ayda tadımlığa başladım şu an bebeğim tam bir gurme oldu diyebilirim. Dün 6 aylık olduk. Yoğurdu kaymaksız , çorbaları da et suyu ya da tavuk suyu olmadan beğenmiyor. Bayılıyor çorbalara , minik ekmekler doğruyorum güzelce yiyor.
Çocukken ben çok hasta olurmuşum yemek yemezmişim annemde var bu çocukta birşey deyip kurşun döktürmüş o anı hiç unutmam o coss sesini sonrasında hiçbirşey değişmemiş tabiOğlum sabah kanepeden yere düşmüşEmzirdim,uyudu.Babamlardaydık.Yüzüstü yatıyordu tam yastığımla kendi yattığı yerin arasında.Tuvalete gittim ve bi ağlama sesi,önce üstten geliyor sandım,dinleyince bizimki olduğunu anladım.İçimden geçti,düştü mü ne yaptı diye.Sonra kardeşime seslendim,hani panik durumu bekledim,o da yok.O zaman her zamanki gibi uyanıp beni göremeyince ağladı heralde dedim,çünkü seside kesildi,kucağına almış kardeşim... Rahat davranıp çıktım,kardeşim kucağında mutfağa götürmüş,beni görünce bi ağlama daha.Meğer düşmüş.Ama nasıl yine yüzüstü yatıyordu yerde hiç anlam veremedik.Kafasını çarpsa sakinleştiremezdik de,gayet normal uyuyor gibiydi diyor kardeşim...
Bu sıra başına gelmeyen kalmadı.Pazar günü eşim kapının önünde arabada kucağına oturtmuştu,hafiften arabayı yürütünce öne doğru kafası gitti,direksiyonla kapı koluna çarptı.Yüzünü bi döndü bana,ağzının kenarından kan akıyo,başımdan aşağı kaynar sular döküldü.
Sonra bide teras katta kayınvalidem kafasını tavana vurdu aynı gün.Bugünde bu...
Kurşun mu döktürsek ne yapsak,var üzerinde bişey
Rabbim beterinden korusun canim. Bizde de sadaka ver derler hemen. Bi cocuguda sevindirebilirsin. Tum bebisler Allaha emanetOğlum sabah kanepeden yere düşmüşEmzirdim,uyudu.Babamlardaydık.Yüzüstü yatıyordu tam yastığımla kendi yattığı yerin arasında.Tuvalete gittim ve bi ağlama sesi,önce üstten geliyor sandım,dinleyince bizimki olduğunu anladım.İçimden geçti,düştü mü ne yaptı diye.Sonra kardeşime seslendim,hani panik durumu bekledim,o da yok.O zaman her zamanki gibi uyanıp beni göremeyince ağladı heralde dedim,çünkü seside kesildi,kucağına almış kardeşim... Rahat davranıp çıktım,kardeşim kucağında mutfağa götürmüş,beni görünce bi ağlama daha.Meğer düşmüş.Ama nasıl yine yüzüstü yatıyordu yerde hiç anlam veremedik.Kafasını çarpsa sakinleştiremezdik de,gayet normal uyuyor gibiydi diyor kardeşim...
Bu sıra başına gelmeyen kalmadı.Pazar günü eşim kapının önünde arabada kucağına oturtmuştu,hafiften arabayı yürütünce öne doğru kafası gitti,direksiyonla kapı koluna çarptı.Yüzünü bi döndü bana,ağzının kenarından kan akıyo,başımdan aşağı kaynar sular döküldü.
Sonra bide teras katta kayınvalidem kafasını tavana vurdu aynı gün.Bugünde bu...
Çok geçmiş olsun bazen oluyor malesef kazalar. Bol bol okumak lazım.Oğlum sabah kanepeden yere düşmüşEmzirdim,uyudu.Babamlardaydık.Yüzüstü yatıyordu tam yastığımla kendi yattığı yerin arasında.Tuvalete gittim ve bi ağlama sesi,önce üstten geliyor sandım,dinleyince bizimki olduğunu anladım.İçimden geçti,düştü mü ne yaptı diye.Sonra kardeşime seslendim,hani panik durumu bekledim,o da yok.O zaman her zamanki gibi uyanıp beni göremeyince ağladı heralde dedim,çünkü seside kesildi,kucağına almış kardeşim... Rahat davranıp çıktım,kardeşim kucağında mutfağa götürmüş,beni görünce bi ağlama daha.Meğer düşmüş.Ama nasıl yine yüzüstü yatıyordu yerde hiç anlam veremedik.Kafasını çarpsa sakinleştiremezdik de,gayet normal uyuyor gibiydi diyor kardeşim...
Canım maşallah size de. Yumurta sarışını nasıl veriyorsun? Ben ilk suyla açarak veriyordum. Artık istemiyor öyle. Yemiyor. Şimdi kati halde minik minik parça halinde veriyorum. 8 de biri bile etmiyor çok az yiyor. Bir de pekmez vermem gerekiyordu. Çok tatlı geliyor meyve suyunda bile istemiyor. Geçen yumurta sarışına kattım belki birleşince yer diye yok onu da yemedi.Ben de bi güncelleme yapayım
Kızım ayın 17 sinde 7 ayını doldurucak ek gıdalara önce geçmiştik ama alerjimiz olduğundan temkinliydim ama artık sebze çorbalarına falan geçiş yaptık günde 3 öğün ek gıda veriyorum bazen kahvaltıyla 4 öğün ama bunları azar azar yiyo doyumluk değil kahvaltıda yarım yunurta sarısı tambuğdy ekmek içi süt ve pekmezle ıslatılmış (alerjimiz olduğundan peynir ve yoğurt veremiyorum) daha sonraki öğünlerde meyve, sebze püresi ve muhallebi veryorum
Kızımın odasını 6 aylık olduktan sonra ayırmıştım artık ablasıyla beraber kalıyo aynı odadadönmelerden bahsetmiştiniz kızm zaten çok hareketliydi hertürlü dönüyo halının üzerinde bi uçtan bi uca oyuncaklarla oynuyo çok şükür kendisi kolunu altına koyup yaım oturma pozisyonuna da getiriyo ama her çocuğun gelişimi farklı ablası bu kadar çevik değildi mesela o yüzden karşılaştırma yapmayın derim
Kulağı hatta kulağının da gerisi nadi tirmikliyo anlatamam.. dış belirtilerden biri de bi türlü çıkamadıKizlar bebegi dis cikaracak olanlar surekli kulağıni kasiyo mu siz dede. Biyerde dis agrisinin kulaga bile vurdugunu o yuzden kasidigini okumustum. Yoksa kulagnda mi bi probem var bilemedm