2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Allah razı olsun sağolasın bir de oğlumun ayakları dışa dönük penguen gibi onu da ameliyat ettireceğiz inş
Onu verene kurban olurum yerim o ayakları yer
Rabbim sıkıntılarını gidersin canım benim doğdu doğalı minik bebeğinle mücadele veriyorsun inşallah en kısa zamanda atlatırsınız

Benim oğlum 5.5 aylık yüz üstünden sırtüstü döndü
7. Ayını doldurunca iki tarafa da dönemeye başlad
İlk oğlum 4. Ayında çok rahat dönüyordu her bebek farklı oluyor
Benim oğlum da destekli oturuyor sayılır bişeye uzanmaya çalışınca devriliyor kendini tutmayı bilmiyor
Yavaş yavaş öğrenecekler elleriyle destek almayı

Her bebeğin gelişimi farklı olduğundan karşılaştırmamak lazım. Benim kızım 5 ay bir haftalıkken emekledi ama emeklemek doktorlar tarafından önemsenen yani bebeğin gelişimini gösteren bir şey değilmiş. Önemli olan desteksiz oturabilmesiymiş. O da sanırım 8.ayı bulabiliyormuş. Şu an 6 ay bir haftalık ve 10 saniye kadar anca desteksiz oturabiliyor. Çünkü oturmayı hiç sevmiyor, sürekli emeklemek ve bi yerlere tutunarak ayağa kalkmak istiyor.

Haftasonu kayınvalidemlere gittik beni çok üzdüler. Ben zaten üzülüyorum bebeğim kilo alamıyor diye, her gören bu bebek hiç değişmemiş, geçen ay da böyleydi, hatta zayıflamış falan dedi. Kayınvalidem de sütün yaramıyor herhalde diyor, her gelene de sütü yaramıyor diyor. Kaç doktora, ebeye, hemşireye sordum, sütün yaramama gibi bir durumu asla olamaz diyorlar. Ya anne sütü gibi mucize bi gıdaya sen nasıl yaramıyor diyebiliyorsun. Sütüm yaramasın, mama vereyim de mama mı yarasın. Onu da denedim, mama vercektim ama bebeğim asla kabul etmedi. Su bile içmiyor. Sebze pürelerinden de en fazla birkaç kaşık yiyor. Varsa yoksa beni emecek. Zaten 8.aya kadar tadım ayıymış, yesin diye zorlamıyorum, tadına baksın bir kaşık alsın o da yeter.

Fikrinize ihtiyacım
6 ay 6 günlük oldu kızım 15 gündür tadım yaptırıyorum pek hevesi yok sadece emmek istıyor sütümünde yettiğini düşünuyorum ama geceleri çıldırma noktasına geliyorum artık
Sadece memede uyuyor yatagına koymamla kalkıp çığlık çığlıga ağlıyor tekrar memeye alıyorum tekrar yatak derken saatleri buluyor uyutmam birde yenidoğan gibi 2 saatte bir uyanıp emmek istıyor memede uyuyup yatakta uyanma olayını geceleride yaşıyoruz tabi zombi gibiyim artık çok daha sık acıkıyor ek gida işindede pek iyi değiliz
Baldan annenin uyku eğitimi hiç bana göre değil büyük sabır istıyor bende hiç yok
Bu memede uyuma olayını nasıl değiştirebilirim

Kayınvalidelik görevini yerine getirmiş işte benimkide nerdeyse havadaki kuşa gelinin meme ucu küçük emzıremıyor diye anlatıyordu
Sağlıgı yerindeyse hiç takmayın minyon bir çocuktur belki

o densizligi benim kendi anneannem dayimin esine yaptı ya, benim sütüm yariyomus onun sutu yaramiyomus, onun bebegi zayifmis benimki iyiymis
yahu insan ergenligi atlatana kadar dogru düzgün belli olmaz ki boy kilo isi neyin kiyaslamasi bu, sağlıklı olsun hepsi bizde oturup sukredip buyutelim işte

canım benim oğlum püre sevmiyo kasiga agzini kapatiyo corba denemedim bile

önüne koncak eline verilcek kendi yicek belki senin minnos da oyledir muzu veriyorum eline hepsini yiyo yavaş yavaş
dun kayisiyi rendeleyip verdim yemedi bugun ufak ufak kestim eline alip cigneyecegi kadar sert degil yumuşaktı tabi, güzel güzel yedi hepsini, benim oglan cignemeyi eliyle yemeyi seviyo

benimki beni ozleyince yapisiyo bana öyle, bazen dis ağrısı tutunca da yapisiyo

bu aylarda anneden ayrilma korkusu yasarmis bebekler o yüzden de yapiyo olabilir
geçen gece yine besigine yatiramadim artık uyuyunca onu yatakta bırakıp kendim baska odaya gidip yattim

geceleri de beraber uyuyoruz koklasa koklasa bazen hep emmek istiyo bazen koyun koyuna uyumak istiyo

bi de bi doktor uyku egitimini gereksiz buluyodu, tuvalet egitimi verilir gereklidir ama uyku zaten bi ihtiyactir poluler oldu diye uyku eğitimi diye bişey var ve gerekli saniliyo diyodu, uyku eğitimi veril başarılı olanlara helal olsun ama benim oglum çok aglar ben aglatarak uyutmak istemiyorum

zamanla duzelir bence, benimki gece onbir onikiye kadar ayağımda uyuyo sonra besigine yatiriyorum iki gibi agliyo yanima aliyorum, biraz daha sabret hersey yavaş yavaş düzene girecek
uykusuzluk insani perisan ediyo aylardur belki bi gece uyumadin rahatca ama gececek bu gunlerde

emzirmek yerine pispis diyerek mi uyutsa acaba, onceleri emerken pis pis yaparsjn sonra memeyi cekerek pispis yaparsin aglarsa tekrar meme verirsin pispislamaya devam edersin dalinca yavas yavas yine cekersin zamanla meme vibi pispis da uyku demek diye yerlesir bebise

bizim de alerji diyetimiz açıldı artik, çok sukur ogluma tadim yaptirmaya basladim
hatta bugun keskek yapip verdim
tabi eliyle alip yiyemedigi icin tadina bakmis oldu pek yiyemedi ama sevdi
simdiye kadar muz kayisi verdim yarin enginar vericem, bugunleri gördüm ya cok sukur

emeklemek istiyo ama beceremiyo desteksiz de oturup oynuyo sıkılınca kendini atip apalamaya çalışıyo sonra kucak icin agliyo, pek giremiyorum buraya da
PembeLokum canim çok sevindim gecmis olsun insaallah bütün sıkıntılar biticek cok az kaldi minnosumuz çok sansli senin gibi annesi oldugu için

3-4-5 aylıkken 4-5 saat kesintisiz yattıgı oluyordu şimdi 3 saati bulmuyor acıkıyor artık süt uzun süre tok tutmuyor ek gıda lazım :) ama memede uyumada zaten bi problem uykusuda hafif en ufak şeyde kalkınca dalmak için tekrar memeye ihtiyaç duyuyor. Pışpışlamayı denedim biraz önce devam edicem işe yarar umarım. Teşekkür ederim

benim kızım muzu ezip verince yemedi bugün küçük parça eline vereyim dedim tutamadı yavrum vıcık vıcık kaydı elinden. Sen bütün mü veriyorsun canım hiç bölmeden?

Kızlar oğlum hiç su içmiyor ya. alıştırma bardağı biberon kaşıkla denedim yok içmiyor. Hep geri püskürtüyor. Hele biberonu görse başını diğer tarafa çeviriyor. Ek gıda da tadımlık devam ediyor dün avakado verdim biraz yedi bugün hiç bir şekilde yemedi. Üstelik emmesi de azaldı nerdeyse sadece uykusu gelinceye emiyor. Bir de sadece sağ göğsümü emiyor sol tarafı da emmiyor. Dolayısıyla doymadığı için gece Uykularımız da çok düzensiz bu hafta nerdeyse yarım saat 45 dakikaya uyanıyor. Şu sol göğsü emmemesi neden olur ki???

Onu verene kurban olurum yerim o ayakları yer
Rabbim sıkıntılarını gidersin canım benim doğdu doğalı minik bebeğinle mücadele veriyorsun inşallah en kısa zamanda atlatırsınız

İkinize de çok teşekkür ederim çok sağolun Allah razı olsun

Muhallebiyi nasıl yapıyorsunuz kızlar? Bu hafta eğer yanlış hatırlamıyorsam :) Muhallebi haftamız :)

Şu uyku meselesi benimde canımı sıkıyor.Sadece memede uyuyor,bırakınca ağzını açıp arıyor,tekrar veriyorum derken esir tutuyor beni resmen.Bu ayın 23 ünde kardeşimin düğünü var ve beni hiç bırakmıyor oğluşum.Hiç bir faydam dokunmuyor diye de üzülüyorum kardeşime.Annemizde yok

benim kızım muzu ezip verince yemedi bugün küçük parça eline vereyim dedim tutamadı yavrum vıcık vıcık kaydı elinden. Sen bütün mü veriyorsun canım hiç bölmeden?

ben yerli muz almistim minikler zaten, soyup eline veriyorum iki eliyle kavrayip anca ağzına sokuyo zaten, yavaş yavas yiyo parcalaniyo elinden agzindan düşüyo ellerinden kayıp duruyo dedigin gibi, ama öyle oyle ogrendi daha motor kaslari yeni gelisiyo eline ver oynasin yiyemezse sen elinle agzina bi parca ver oynamaya devam ederken o parcayi da yer. ben öyle yaptım yiyemedigi zaman

Kızlar belki bu söyleyeceğim kayinvalide lafı gibi olucak ama bebeklerimiz artık büyüdü ek gıda da az alıyor diyorsunuz ve doymasini bekliyorsnuz. Bebeğim 3 öğün ek gıda yiyor(hem de dolu dolu) iki göğsümde sut var emiyor ona rağmen aralarda uyuyamadığında (aynen dediğiniz gibi memeyi çekince arandiginda) devam sütü veriyorum 60 lik mis gibi uyuyor. Üzgünüm ama bence bebeklerini ac

benimki toplasan bes alti gece anca dort bes saat uyumustur ondan aliskinim galiba

ama bu pispis isini bende yeni yeni deniyorum, bugun sabaha karsi pispis yapinca yapinca emmeden uyudu cok şükür alisiyo galiba

disten dolayi emmiyo benimki de doğru düzgün, bi cikamadilar ikinci aydan beri dis dis cikar çalışıyo, geceleri emdigi icin sikayetim yok pek

Sizin yaşadıklarınızın aynısını yaşıyorum uyku eğitimi işini bende beceremiyorum çığlık çığlığa ağlıyor kendimce şöyle bir yöntem deniyorum memede uyumasın diye uyku saatinden bir saat önce güzelce doyuruyorum sonra yatağa uzanıyoruz ışıkları azaltıyorum biraz mıncıklama koklaşma sonrası o yuvarlanmaya başlıyor bir o yana bir bu yana dönerken baya yoruluyor bende sürekli ninni söyleyip sırtını sıvazlayıp poposuna hafif vuruyorum uyuması bir saati buluyor uyuduktan sonrada derinleşsin diye biraz bekliyorum ama böyle uyuyunca uyuma süresi uzuyor gece uyandığında emmesinin üzerinden en az üç saat geçmediyse meme vermiyorum yanımda uyutmaya çalışıyorum eşimde destek oluyor bu noktada uyumadığı sürece odadan çıkarmıyorum ışık açmıyorum konuşmuyorum ancak son günlerde çok direnç gösteriyor anneden ayrılma kaygısından olsa gerek

Evet sanki biraz kayınvalide ağzı gibi olmuş :)

Doktor bana muhallebiyi devam sütüyle yap demesine rağmen düşünüyorum suyla mı yapsam diye.2 ay mama verdim ama pişmanım.Şimdi sütü dolup taşmasına rağmen mama verip çocuğu şişirdiği için görümcemin oğlunu doktor takibe aldı...

Uyku meselesine gelince dikkat ettiysen herkesin sorunu aynı.Demekki bu dönemde olan birşey,ki uyanıkkende sürekli bişey olsun istiyor ağzında,eline geçeni emip kemirmek istiyor.Saatler değişiyor demekki dönem dönem.Çünkü kısa süreli emzirdiğim halde 8 saat uyuduğu da oluyordu oğlumun...

Şu an doyumluk yedirmiyoruz zaten,tadımlık,doktorda ana öğün anne sütü olarak devam edeceğiz yine dedi...
Durum bundan ibaret bizde...

Uykusuzluğun da ağlamanında huzursuzluğunda tek nedeni açlık olamaz,kilo alımı yeterliyse...
Şu sıralar diş sıkıntısının en yüksek olduğu dönemlerden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…