- 1 Mart 2013
- 10.002
- 18.448
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.381
Onu verene kurban olurum yerim o ayakları yerAllah razı olsun sağolasın bir de oğlumun ayakları dışa dönük penguen gibi onu da ameliyat ettireceğiz inş
Benim oğlum 5.5 aylık yüz üstünden sırtüstü döndüKızlar benim kızım 5 gün sonra 7 aylık olucak. Ama hala dönmüyor.bi ara oyun halısında hafif meyilli olduğunda dönüyordu. Onda da kolu altta kalıyordu. Destek olup çıkarıyorduk. Düz yerde sadece hafif yan donuyor oyuncak falan almak için.zaten yüzü köyün yatmayı hiç sevmiyor. Oturmaya gelince de destekli oturuyor desteksiz devriliyor. 7 ayda artık desteksiz oturmasi dönmesi mi gerekirdi?
Kayınvalidelik görevini yerine getirmiş işte benimkide nerdeyse havadaki kuşa gelinin meme ucu küçük emzıremıyor diye anlatıyorduHaftasonu kayınvalidemlere gittik beni çok üzdüler. Ben zaten üzülüyorum bebeğim kilo alamıyor diye, her gören bu bebek hiç değişmemiş, geçen ay da böyleydi, hatta zayıflamış falan dedi. Kayınvalidem de sütün yaramıyor herhalde diyor, her gelene de sütü yaramıyor diyor. Kaç doktora, ebeye, hemşireye sordum, sütün yaramama gibi bir durumu asla olamaz diyorlar. Ya anne sütü gibi mucize bi gıdaya sen nasıl yaramıyor diyebiliyorsun. Sütüm yaramasın, mama vereyim de mama mı yarasın. Onu da denedim, mama vercektim ama bebeğim asla kabul etmedi. Su bile içmiyor. Sebze pürelerinden de en fazla birkaç kaşık yiyor. Varsa yoksa beni emecek. Zaten 8.aya kadar tadım ayıymış, yesin diye zorlamıyorum, tadına baksın bir kaşık alsın o da yeter.
Haftasonu kayınvalidemlere gittik beni çok üzdüler. Ben zaten üzülüyorum bebeğim kilo alamıyor diye, her gören bu bebek hiç değişmemiş, geçen ay da böyleydi, hatta zayıflamış falan dedi. Kayınvalidem de sütün yaramıyor herhalde diyor, her gelene de sütü yaramıyor diyor. Kaç doktora, ebeye, hemşireye sordum, sütün yaramama gibi bir durumu asla olamaz diyorlar. Ya anne sütü gibi mucize bi gıdaya sen nasıl yaramıyor diyebiliyorsun. Sütüm yaramasın, mama vereyim de mama mı yarasın. Onu da denedim, mama vercektim ama bebeğim asla kabul etmedi. Su bile içmiyor. Sebze pürelerinden de en fazla birkaç kaşık yiyor. Varsa yoksa beni emecek. Zaten 8.aya kadar tadım ayıymış, yesin diye zorlamıyorum, tadına baksın bir kaşık alsın o da yeter.
Fikrinize ihtiyacım
6 ay 6 günlük oldu kızım 15 gündür tadım yaptırıyorum pek hevesi yok sadece emmek istıyor sütümünde yettiğini düşünuyorum ama geceleri çıldırma noktasına geliyorum artık
Sadece memede uyuyor yatagına koymamla kalkıp çığlık çığlıga ağlıyor tekrar memeye alıyorum tekrar yatak derken saatleri buluyor uyutmam birde yenidoğan gibi 2 saatte bir uyanıp emmek istıyor memede uyuyup yatakta uyanma olayını geceleride yaşıyoruz tabi zombi gibiyim artık çok daha sık acıkıyor ek gida işindede pek iyi değiliz
Baldan annenin uyku eğitimi hiç bana göre değil büyük sabır istıyor bende hiç yok
Bu memede uyuma olayını nasıl değiştirebilirim
3-4-5 aylıkken 4-5 saat kesintisiz yattıgı oluyordu şimdi 3 saati bulmuyor acıkıyor artık süt uzun süre tok tutmuyor ek gıda lazım :) ama memede uyumada zaten bi problem uykusuda hafif en ufak şeyde kalkınca dalmak için tekrar memeye ihtiyaç duyuyor. Pışpışlamayı denedim biraz önce devam edicem işe yarar umarım. Teşekkür ederimbenimki beni ozleyince yapisiyo bana öyle, bazen dis ağrısı tutunca da yapisiyo
bu aylarda anneden ayrilma korkusu yasarmis bebekler o yüzden de yapiyo olabilir
geçen gece yine besigine yatiramadim artık uyuyunca onu yatakta bırakıp kendim baska odaya gidip yattim
geceleri de beraber uyuyoruz koklasa koklasa bazen hep emmek istiyo bazen koyun koyuna uyumak istiyo
bi de bi doktor uyku egitimini gereksiz buluyodu, tuvalet egitimi verilir gereklidir ama uyku zaten bi ihtiyactir poluler oldu diye uyku eğitimi diye bişey var ve gerekli saniliyo diyodu, uyku eğitimi veril başarılı olanlara helal olsun ama benim oglum çok aglar ben aglatarak uyutmak istemiyorum
zamanla duzelir bence, benimki gece onbir onikiye kadar ayağımda uyuyo sonra besigine yatiriyorum iki gibi agliyo yanima aliyorum, biraz daha sabret hersey yavaş yavaş düzene girecek
uykusuzluk insani perisan ediyo aylardur belki bi gece uyumadin rahatca ama gececek bu gunlerde
emzirmek yerine pispis diyerek mi uyutsa acaba, onceleri emerken pis pis yaparsjn sonra memeyi cekerek pispis yaparsin aglarsa tekrar meme verirsin pispislamaya devam edersin dalinca yavas yavas yine cekersin zamanla meme vibi pispis da uyku demek diye yerlesir bebise
benim kızım muzu ezip verince yemedi bugün küçük parça eline vereyim dedim tutamadı yavrum vıcık vıcık kaydı elinden. Sen bütün mü veriyorsun canım hiç bölmeden?o densizligi benim kendi anneannem dayimin esine yaptı ya, benim sütüm yariyomus onun sutu yaramiyomus, onun bebegi zayifmis benimki iyiymis
yahu insan ergenligi atlatana kadar dogru düzgün belli olmaz ki boy kilo isi neyin kiyaslamasi bu, sağlıklı olsun hepsi bizde oturup sukredip buyutelim işte
canım benim oğlum püre sevmiyo kasiga agzini kapatiyo corba denemedim bile
önüne koncak eline verilcek kendi yicek belki senin minnos da oyledir muzu veriyorum eline hepsini yiyo yavaş yavaş
dun kayisiyi rendeleyip verdim yemedi bugun ufak ufak kestim eline alip cigneyecegi kadar sert degil yumuşaktı tabi, güzel güzel yedi hepsini, benim oglan cignemeyi eliyle yemeyi seviyo
Onu verene kurban olurum yerim o ayakları yer
Rabbim sıkıntılarını gidersin canım benim doğdu doğalı minik bebeğinle mücadele veriyorsun inşallah en kısa zamanda atlatırsınız
bizim de alerji diyetimiz açıldı artik, çok sukur ogluma tadim yaptirmaya basladim
hatta bugun keskek yapip verdim
tabi eliyle alip yiyemedigi icin tadina bakmis oldu pek yiyemedi ama sevdi
simdiye kadar muz kayisi verdim yarin enginar vericem, bugunleri gördüm ya cok sukur
emeklemek istiyo ama beceremiyo desteksiz de oturup oynuyo sıkılınca kendini atip apalamaya çalışıyo sonra kucak icin agliyo, pek giremiyorum buraya da
PembeLokum canim çok sevindim gecmis olsun insaallah bütün sıkıntılar biticek cok az kaldi minnosumuz çok sansli senin gibi annesi oldugu için
benim kızım muzu ezip verince yemedi bugün küçük parça eline vereyim dedim tutamadı yavrum vıcık vıcık kaydı elinden. Sen bütün mü veriyorsun canım hiç bölmeden?
3-4-5 aylıkken 4-5 saat kesintisiz yattıgı oluyordu şimdi 3 saati bulmuyor acıkıyor artık süt uzun süre tok tutmuyor ek gıda lazım :) ama memede uyumada zaten bi problem uykusuda hafif en ufak şeyde kalkınca dalmak için tekrar memeye ihtiyaç duyuyor. Pışpışlamayı denedim biraz önce devam edicem işe yarar umarım. Teşekkür ederim
Sizin yaşadıklarınızın aynısını yaşıyorum uyku eğitimi işini bende beceremiyorum çığlık çığlığa ağlıyor kendimce şöyle bir yöntem deniyorum memede uyumasın diye uyku saatinden bir saat önce güzelce doyuruyorum sonra yatağa uzanıyoruz ışıkları azaltıyorum biraz mıncıklama koklaşma sonrası o yuvarlanmaya başlıyor bir o yana bir bu yana dönerken baya yoruluyor bende sürekli ninni söyleyip sırtını sıvazlayıp poposuna hafif vuruyorum uyuması bir saati buluyor uyuduktan sonrada derinleşsin diye biraz bekliyorum ama böyle uyuyunca uyuma süresi uzuyor gece uyandığında emmesinin üzerinden en az üç saat geçmediyse meme vermiyorum yanımda uyutmaya çalışıyorum eşimde destek oluyor bu noktada uyumadığı sürece odadan çıkarmıyorum ışık açmıyorum konuşmuyorum ancak son günlerde çok direnç gösteriyor anneden ayrılma kaygısından olsa gerekFikrinize ihtiyacım
6 ay 6 günlük oldu kızım 15 gündür tadım yaptırıyorum pek hevesi yok sadece emmek istıyor sütümünde yettiğini düşünuyorum ama geceleri çıldırma noktasına geliyorum artık
Sadece memede uyuyor yatagına koymamla kalkıp çığlık çığlıga ağlıyor tekrar memeye alıyorum tekrar yatak derken saatleri buluyor uyutmam birde yenidoğan gibi 2 saatte bir uyanıp emmek istıyor memede uyuyup yatakta uyanma olayını geceleride yaşıyoruz tabi zombi gibiyim artık çok daha sık acıkıyor ek gida işindede pek iyi değiliz
Baldan annenin uyku eğitimi hiç bana göre değil büyük sabır istıyor bende hiç yok
Bu memede uyuma olayını nasıl değiştirebilirim
Kızlar belki bu söyleyeceğim kayinvalide lafı gibi olucak ama bebeklerimiz artık büyüdü ek gıda da az alıyor diyorsunuz ve doymasini bekliyorsnuz. Bebeğim 3 öğün ek gıda yiyor(hem de dolu dolu) iki göğsümde sut var emiyor ona rağmen aralarda uyuyamadığında (aynen dediğiniz gibi memeyi çekince arandiginda) devam sütü veriyorum 60 lik mis gibi uyuyor. Üzgünüm ama bence bebeklerini ac