- 24 Kasım 2013
- 789
- 1.022
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.141
Direk ek gıdaya geçişte 3 öğün başlatıp bunları mı verdi doktor gercekten? Domates alerjiktir 1 yaş altına verilmez. Zeytini de vermeyin bence tuzlu oluyor. Tadımlarla başlayıp kademeli olarak artırmanız daha iyi olabilir. Sonucta aylardır sadece sıvı beslendi bebişler. Birden bağırsak sistemi ve mideyi yormak zararlı olabilir. Hem de denemeden birkaç şeyi karıltırıp verince alerji söz konusu olursa neye tepki verdiğini de bilemeyebilirsiniz. Tabi bunlar sadece benim fikrim doktorlar daha iyi bilir ama benim doktorumda bu şekilde önermiştiDün doktor kontrolümüz vardı. Ek gıdaya geçin dedi. Liste hazırladı sabah kahvaltı için domates rendelenmiş ve hafif ateş görmüş olsun dedi. Avakado ve zeytin var listede ama zeytini nasıl yedireceğim anlamadım. Öğle ve akşam için sebze çorbası ve pirinç unundan muhallebi. Hiç öyle üç gün kuralı falan da demedi ki bizim süt ürünleri ve yumurta alerjimiz var gittiğimiz doktor da çocuk alerji uzmanı. Bana biraz garip geldi bu beslenme listesi hatta en başta alerjiden dolayı benim için hazırladı sanmıştım bu listeyi ama oğlum içinmiş
Teşekkürler bende bisküviyi deniyeyim hemenTeşekkür ederim ben bebek bisküvisi yaptım 1 çay bardağı tam buğday unu 1 çay bardağı pirinç yada yulaf unu 1 yemek kaşığı irmik Yarım çay bardağı peynir altı suyu yada yoğurt suyu 1 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı tereyağı inşallah sever minnoş :)
EGEr yumurtanın sarışına karşı alerjisi çıkmadıysa omlet yapabilirsin canim benim bir arkadaşım böyle de veriyorduKızlar merhaba bebeklere kahvaltı vermeye başladınız mı ben bugün lor peynir yaptım nasıl verebilirim tek veriyorum yiyo ama karışım olarak da vermek istiyorum
merhaba kızlar doğumdan beri yazamadım hiç inşallah tüm anneler de bebişleri de iyidir inanılmaz kolik bir bebeğim vardı tualete bile gidemiyordum çok şükür düzelmeye başladı ücretsiz izine ayrılan anneler nasıl bir dilekçe yazıyoruz süre olarak 2 yıl mi yazmalıyım dilekçeye yoksa 1,5 mu bebeğim 6 aylık olmak üzere
Listeyi görünce ben de çok şaşırdım henüz hiç tadım yaptırmadım ki bunu özellikle söyledik. Süt ürünleri ve yumurta alerjisi var zaten ben diyet yapıyorum başka şeylere de alerjisi var mı onu bile bilmiyoruz. Üstelik gittiğimiz doktor da çocuk alerji doktoru. Üç hafta sonra da kontrol var bakalım ...Direk ek gıdaya geçişte 3 öğün başlatıp bunları mı verdi doktor gercekten? Domates alerjiktir 1 yaş altına verilmez. Zeytini de vermeyin bence tuzlu oluyor. Tadımlarla başlayıp kademeli olarak artırmanız daha iyi olabilir. Sonucta aylardır sadece sıvı beslendi bebişler. Birden bağırsak sistemi ve mideyi yormak zararlı olabilir. Hem de denemeden birkaç şeyi karıltırıp verince alerji söz konusu olursa neye tepki verdiğini de bilemeyebilirsiniz. Tabi bunlar sadece benim fikrim doktorlar daha iyi bilir ama benim doktorumda bu şekilde önermişti
İlk ek gıda olarak patates haşladım kabuklarını soyup haşladım sonra çatalla ezip Haşlama Suyundan da kattım. Pütürsüz olsun diye çok iyi ezmeye çalıştım biraz da zeytin yağı katıp yedirmeye çalıştım mama kaşığı ile üç-dört kaşık kadar verdim ama çok öğürdü sanki boğazına takılmış gibi oldu. İlk tepki için normal mi yoksa ben yanlış birşeyler mi yaptım???
Zeytini dilimleyip suda bekletip verebilirsiniz tuzu kalmaz ama domatesi 1 yaşından sonra verin diyorlar doktorun direkt onu vermesi çok tuhaf olmuş . alerjik bi besin çünküDün doktor kontrolümüz vardı. Ek gıdaya geçin dedi. Liste hazırladı sabah kahvaltı için domates rendelenmiş ve hafif ateş görmüş olsun dedi. Avakado ve zeytin var listede ama zeytini nasıl yedireceğim anlamadım. Öğle ve akşam için sebze çorbası ve pirinç unundan muhallebi. Hiç öyle üç gün kuralı falan da demedi ki bizim süt ürünleri ve yumurta alerjimiz var gittiğimiz doktor da çocuk alerji uzmanı. Bana biraz garip geldi bu beslenme listesi hatta en başta alerjiden dolayı benim için hazırladı sanmıştım bu listeyi ama oğlum içinmiş
Bebeklerin öğürme refleksi dilin ortasına gelince olur .bizdeki gibi boğazda olmaz. Zaten püre gibiyse bi şekilde yutar. İlk günler olur öyle merak etmeyin .Vakit verirseniz fazlasını çıkarır zaten boğaza ulaşmadanİlk ek gıda olarak patates haşladım kabuklarını soyup haşladım sonra çatalla ezip Haşlama Suyundan da kattım. Pütürsüz olsun diye çok iyi ezmeye çalıştım biraz da zeytin yağı katıp yedirmeye çalıştım mama kaşığı ile üç-dört kaşık kadar verdim ama çok öğürdü sanki boğazına takılmış gibi oldu. İlk tepki için normal mi yoksa ben yanlış birşeyler mi yaptım???
İlk ek gıda olarak patates haşladım kabuklarını soyup haşladım sonra çatalla ezip Haşlama Suyundan da kattım. Pütürsüz olsun diye çok iyi ezmeye çalıştım biraz da zeytin yağı katıp yedirmeye çalıştım mama kaşığı ile üç-dört kaşık kadar verdim ama çok öğürdü sanki boğazına takılmış gibi oldu. İlk tepki için normal mi yoksa ben yanlış birşeyler mi yaptım???
Canım hoppala dediğin yanlardan lastikli olan zıplatan şeymi?Kızlar yürüteç ya da hoppala kullananınız var mı ben kızımı kuzenimin çocuğunun hoppalasına bindirdim çok sevdi acaba alsam mı diyorum büyük kızımda hiç ihtiyacım olmadı ama küçükte işe yarıcak gibi
Biliyorum doktorlar önermiyo ama saatlerce onun üzerinde kalmıcak zaten
Canım Örnek dilekçe internette var. Yada kendinde yazabilirsinmerhaba kızlar doğumdan beri yazamadım hiç inşallah tüm anneler de bebişleri de iyidir inanılmaz kolik bir bebeğim vardı tualete bile gidemiyordum çok şükür düzelmeye başladı ücretsiz izine ayrılan anneler nasıl bir dilekçe yazıyoruz süre olarak 2 yıl mi yazmalıyım dilekçeye yoksa 1,5 mu bebeğim 6 aylık olmak üzere
Canım ben kendimden söyleyeyim. Bebeğim mama ile beslendiği için 4.ayda başladım. Kademe kademe arttırdım. Önce günlük 1 defa 1 çay kaşığı. 1hafta sonra günde 1 defa 1 yemek kaşığı. 1hafta sonra günde 2 defa 1 yemek kaşığı. 1hafta sonra günde 1 defa küçük şeker koyduğumuz Kaseler kadar.1hafta sonra günde 2 defa şeker kaseleri kadar.böyle böyle arttırdım.. Şimdi 6aylığız. Günde 2 defa çorba kasesi dolusu veriyorum. 3 kaseye geçeceğim 1hafta sonra.ya kızlar bu ek gidayla ilgili napcam şaşırdım kaldım
gastroenteroloji uzmanı patates havuc elma dışında bisey verme şimdilik dedi, ama miktar öğün vs hic biseyden bahsetmedi
kendi kendime doktoruna sorarim diye ustune dusmedim
kontrolde soruyorum kadina hic bisey demiyo ya ne vericem ne kadar vericem nasil hazirlamam lazim burdan okuyup yapmaya çalışıyorum
ama benim oğlum mama gibi ince pure de sevmiyo, elmayi da sevmedi, her cocuk başka bi dunya gerçekten, aksam yemeklerinde bize bakip çıldırdıgi icin aksamlari biz yemek yerken veriyorum, tadim vs de yaptiramadigim için napacagim sasirdim artik
28 inde tekrar kontrol var keske diyet acmaya devam etmek yerine bebege sebze meyve denemeye izin verse bunaldim artık
Çok normal canım. İlk zamanlar biraz mamayla ya da kendi sütünle ya da suyla sulandır. Akışkan olsun. Zamanla kıvamını yoğunlaştırırsınİlk ek gıda olarak patates haşladım kabuklarını soyup haşladım sonra çatalla ezip Haşlama Suyundan da kattım. Pütürsüz olsun diye çok iyi ezmeye çalıştım biraz da zeytin yağı katıp yedirmeye çalıştım mama kaşığı ile üç-dört kaşık kadar verdim ama çok öğürdü sanki boğazına takılmış gibi oldu. İlk tepki için normal mi yoksa ben yanlış birşeyler mi yaptım???