- 20 Mart 2016
- 320
- 464
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.101
Galiba benim oğlumunda önce alt köpek dişeri patlayacak. Baya kabarmış oralar ve sürekli ortayı değil yanları kaşıyorKızlar anneler günümüz kutlu olsun hepimizin
Bizde durumlar fena kızım iki gündür ateşli dişten şüphelendim ama kabarma falan yoktu ön taraflarda biraz önce doktora gittik iyice ışıkla faşan baktı diş patlamış yalnız bi sıkıntı var patlayanlar köpek dişlerinin yerinde küçük bir vampirellam var artıkpeki başına böyle bir şey gelen oldu mu büyük kızımda bütün dişler normal sırasında çıkmıştı
Ben de bebeğin memeden uzaklaşmaması için yiyeceklerin azar azar verilmesi gerek diye biliyorum. Çünkü 1 yaşına kadar ana gıda anne sütü olmalı. Ondan daha faydalı bir şey yok zaten bebeklerimiz için.Ben oğlumda doktorumun da onayıyla emmeyi bırakmaması için onun istediği kadar vermedim. Biraz ek gıda ardından emzirme, ya da isterse yemek öncesinde emzirme olarak gitmiştim. Yeni tat deneteceksem önce biraz emzirdim, oyun gibi eline verdim, sadece tadını alsındı amacım ilk tadımlarda. Öğünlere geçtiğimde de bir müddet her öğün sonrası emmek istedi, sonra kendiliğinden bıraktı sadece yemekle doyarak kalkmaya başladı. Bilmiyorum doğru mu değil mi diye ama ben 1 yaşına kadar ana gıda anne sütü, tadımlık ve alıştırmalık ek gıda olarak gitmeyi düşünüyorum şimdi de. Ben de tadımlara başladım neredeyse 1 ayı dolacak. Emzirip biraz vakit geçtikten sonra 1-2 yemek kaşığı olarak verdim hep sebze ve çorbaları. Meyve suyunu çook sevdi ama yarım çay bardağını geçirmedim, bıraksam doyup kalkabilir ama sanırım meyvede. Pekmez verdim, 1 çay kaşığı gibi gibi.
Bence en doğrusu takibinizi yapan doktorunuzun yönlendirmesi olur gene de :) bize farklı bir ek gıda önerisi verdi, arkadaşımın kızımdan 2 hafta küçük kızına aynı doktor farklı bir öneri sunmuş. Biraz bebeğe bağlı sanırım bu durum da.
Butun gidalari ilk 3 gün deneyip mi vereceğiz. Herseyi mevsimine gore vermek istiyorum ki bu ayin meyveleri erik cilek mis ama bunlari vermek icinde erken cok karmasik sanki ne verecegimi sasirdim
Birde ayni gun mesela bugun ogluma patates havuc pirinc hasladim pure yapio verdim daha önce bunlari 3 gun tattirmistim kendisi yemeyi red edene kadar verdim ayni gun baska sebze verebilirmiyim denemek amacli 1 cay kaşığı yada ayni gun herhangi bir meyve verilebilirmi acaba. Ilk bebegim büyüklerime sorunca yaptigin yemeklerden tattir diyorlar ama oyle de vermek istemiyorum
Benim oğluma da ben 4 numara kullanıyorum tam da iyi geliyor ama maalesef otururken ya da hafif eğimli duruyorsa kucakta aynı şekilde bele çıkıyor.Kızlar ben prima kullanıyorum kızıma hatta 5 numara.. ama sürekli kalası taşıyor. Kucakta ve emzirirken yapıyorsa muhakkak belden ya da yandan taşıyor. Sürekli kakali bady pantolon yikiyorum. Ilk kızımda da prima kullandım böyle olduğunu hatırlamıyorum. Hadi evdeysek Neyse de en olur olmadık yerde kaka yapıyor. Daracık küçücük yerlerde arabanın içinde tüm kıyafetlerini değiştirmek zorunda kalıyorum. Ne önerirsiniz niye böyle okuyor. 5 büyük degil şimdiye kadar hep taştığı için bi üste geçtim ama nafile. Bu arada kek gıdaya da geçtik hafiften kati kıvamlı yapıyor 3 gündür. Artık hiç biyere gitmek istemiyorum.
bende ayırdım uyku düzeni daha iyi oldu bence bebek anne kokusunu alınca gece daha sık uyanıyorkizlar bebisleri ayri odaya gecirdinizmi benimki gecti okadar alismisimki her uyandigimda besigi gormeyince bir tuaf oldu ama boylesi daha iyi bence kendi odasinda daha rahat eder bizdr oyle daha hijyenik
bimin bexi cok guzelKızlar ben prima kullanıyorum kızıma hatta 5 numara.. ama sürekli kalası taşıyor. Kucakta ve emzirirken yapıyorsa muhakkak belden ya da yandan taşıyor. Sürekli kakali bady pantolon yikiyorum. Ilk kızımda da prima kullandım böyle olduğunu hatırlamıyorum. Hadi evdeysek Neyse de en olur olmadık yerde kaka yapıyor. Daracık küçücük yerlerde arabanın içinde tüm kıyafetlerini değiştirmek zorunda kalıyorum. Ne önerirsiniz niye böyle okuyor. 5 büyük degil şimdiye kadar hep taştığı için bi üste geçtim ama nafile. Bu arada kek gıdaya da geçtik hafiften kati kıvamlı yapıyor 3 gündür. Artık hiç biyere gitmek istemiyorum.
Bende keçi sütünü tutturamıyorum bi türlüPastörize sütle yoğurt yapan var mı? Olmuyor bi türlü yaa...
Pastörize sütle yoğurt yapan var mı? Olmuyor bi türlü yaa...
2 çeşit pastörize süt var. biri uzun ömürlü, diğeri de günlük süt.
uzun ömürlüler hem tutmayabilir hem de besin değeri daha az diye biliyorum.
yoğurt yapmak için en ideal süt, günlük pastörize sütler. ben ondan yapıyorum ve gayet güzel tutuyor. çok sulu olmasından şikayetçiyseniz, 5 dakika havalandırarak kaynatın sonra 40-45 dereceye soğutup mayalayın.
maya olarak kullandığınız yoğurt oda sıcaklığında olsun, ben 1 litre süte 1 yemek kaşığı maya kullanıyorum. iyice çırpın topak kalmasın, 45 dereceye gelen sütten biraz ilave edip koyu ayran kıvamına getirdikten sonra tek bir noktadan tencereye boşaltıp usulca karıştırıyorum. sonra minik cam kaplara bölüyorum. havlu kağıt örtüp, sofrabeziyle sarıyorum.
maya geceyi sever, mümkünse akşamüstü mayalayıp, gece yatarken dolaba kaldırın, sabaha kadar ağzı açık kalsın. sabah kapatırsınız.
çiğ sütle yapmayın zaten, bazı zararlı bakteriler mikroplar kaynatmayla ölmüyormuş. bebekler için en güvenlisi pastörize edilmiş sütler
Geniş bi kasenin içine süt kavanozunuzu oturtun. Sonra süt kavanozunun yarısına kadar gelecek şekilde ksenin içine kaynar su doldurup. Üstüne süzgec koyup iki kat sarın. Biraz meşakkatli ama az miktarlarda yapınca hep böyle yaparım.Bende sek günlük süt aldım ama bu 3. Mayalamam bakalım olacak mı.Birde 1 tatlı kaşığı olarak başla dediği için 1 litrenin hepsini yapmadım,2 çay bardağı kadar deniyorum,sulu kaldı hep...
biz kendimiz de ev yoğurdu yiyoruz o yüzden litrelik yapıyorum. isterseniz bi de öyle deneyin.Bende sek günlük süt aldım ama bu 3. Mayalamam bakalım olacak mı.Birde 1 tatlı kaşığı olarak başla dediği için 1 litrenin hepsini yapmadım,2 çay bardağı kadar deniyorum,sulu kaldı hep...
2 çeşit pastörize süt var. biri uzun ömürlü, diğeri de günlük süt.
uzun ömürlüler hem tutmayabilir hem de besin değeri daha az diye biliyorum.
yoğurt yapmak için en ideal süt, günlük pastörize sütler. ben ondan yapıyorum ve gayet güzel tutuyor. çok sulu olmasından şikayetçiyseniz, 5 dakika havalandırarak kaynatın sonra 40-45 dereceye soğutup mayalayın.
maya olarak kullandığınız yoğurt oda sıcaklığında olsun, ben 1 litre süte 1 yemek kaşığı maya kullanıyorum. iyice çırpın topak kalmasın, 45 dereceye gelen sütten biraz ilave edip koyu ayran kıvamına getirdikten sonra tek bir noktadan tencereye boşaltıp usulca karıştırıyorum. sonra minik cam kaplara bölüyorum. havlu kağıt örtüp, sofrabeziyle sarıyorum.
maya geceyi sever, mümkünse akşamüstü mayalayıp, gece yatarken dolaba kaldırın, sabaha kadar ağzı açık kalsın. sabah kapatırsınız.
çiğ sütle yapmayın zaten, bazı zararlı bakteriler mikroplar kaynatmayla ölmüyormuş. bebekler için en güvenlisi pastörize edilmiş sütler