2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bende az önce börek için haşladığım patatesi süzerken aklıma geldi,birazda fazla haşlanmış,süzgecin altında sulu kalan patateslerden vereyim dedim.Yüzünü buruşturmuş olsa da yedi :)
Annesi yoğurt yapmayı da becerirse inşallah,ona da alışması lazım bağışıklığı için...
Hero baby nin muzlu yoğurtlusunu aldım,yemedi.Sırf kavanozu için aldım onu da...
Dün erik kemirdi,çok istekli bi şkilde.Sonra havuç verdik,durmuyor,saldırıyor heryere.Üst dişleride çıkacak diye korkuyorum...

Canım püre şeklimde mi veriyorsun meyveleri ve sebzeleri nasıl yapıyorsun

Canım püre şeklimde mi veriyorsun meyveleri ve sebzeleri nasıl yapıyorsun
Meyveyi cam rendede rendeliyorum. Elma armut muz kayisi çiğ olarak. Karıştırıyorum genelde 2 3 tane meyveyi.
Sebzeyi de patates havuc kabak sogan rendeliyorum rendenin ince tarafindan. Baska birsey koyacaksam minicik doğuruyorum cok kucuk. Irmik veya kısırlık bulgur koyuyorum, az suyla pişiriyorum, kaşığın tersiyle de biraz eziyorum. Blender yapmiyorum. Ilk basta öğürüyordu ama simdi alisti maşallah. Bugun sebzesinin içine hurma dogradim sanirim tatli oldu cok hosuna gitti

Kızlar merhaba bebeklere kahvaltı vermeye başladınız mı ben bugün lor peynir yaptım nasıl verebilirim tek veriyorum yiyo ama karışım olarak da vermek istiyorum

1 ölçü devam sütüne bir parça lor peyniri, 2 bebe bisküvisi ve 1 çay kaşığı dut pekmezi koyup karıştırıyorum, kızım bu şekilde baya severek yiyor.

Çok katı gelmiştir o zaman öğürüyorlar patatesi yoğurtla hatta yogurdun suyuyla sulandiriyorum ben

Z

Zeytini dilimleyip suda bekletip verebilirsiniz tuzu kalmaz ama domatesi 1 yaşından sonra verin diyorlar doktorun direkt onu vermesi çok tuhaf olmuş . alerjik bi besin çünkü
Bizim süt ürünleri ve yumurta alerjimiz var süt ya da yoğurt kullanamıyorum onun için patatesin kendi suyunu kullandım. Dün üç dört mama kaşığı yemişti ama bu gün onu da yemedi. İki kaşık ancak. Yarın da kabak deneyeceğim inşallah yer. Daha önce hiç tadım yaptırmamıştım Sanırım zorlanacağım

Bir konu daha sormak istiyorum oğlumun kalçasından ve koldan kırt kırt diye ses geliyor sizde de oluyor mu? Sanki kemikler eklem yerinde birbirine sürtüyormuş gibi. Kalça usğ en son normal çıkmıştı

Sağol canım cevabın için deneyeyim ben de bugün

1 orta boy kabak
1 orta boy patates
1 havuç
1 elma
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su

Sebzeleri iyice yıkayıp soyuyorum ve küçük küçük doğruyorum. 1 su bardağı su ile yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyorum. Ilıyınca içine 1 yemek kaşığı zeytinyağını da katıp robotla püre kıvamına getiriyorum. Sadece patatesi benim kızımda yemiyor. Kavanozda buzdolabında saklıyorum. Hem kolaylık oluyor hem de besleyici bir mama. Ayrıca tek başına patates kabız da yapabiliyor.

Kızlarmerhaba kızım çok kötü pişik oldu acile gittik doktor dextrocin ve mantazol diye krem yazdı ama kullansam mi bilemedim alerji falan yapabilirmis doktor ilgisizdi baya kaç aylık falan diye de sormadı kullanan var mı aranızda

2 çocuğumda da mecbur kalmadıkça kimyasal kullanmamaya özen gösteriyorum. Pişiklerinde de özellikle kaka yaptıktan sonra yıkadım ve yalnızca zeytinyağı kullandım. Zeytinyağını tavsiye ederim hemen geçiriyor.

İki gündür sürekli zeytinyağı sürüyorum her altını açtığım da ama hiç etkisini göremedim çarşamba günü aşı olduk akşamına pişik oldu kuzum

İki gündür sürekli zeytinyağı sürüyorum her altını açtığım da ama hiç etkisini göremedim çarşamba günü aşı olduk akşamına pişik oldu kuzum
Çok kötü pişik demişsin, acı çekmesin yavrun kremi kullan bence, bi kaç kere sürünce normale döner ozaman zeytinyağı kullanırsın, yoksa kolay kolay geçmiyor

Canım hoppala dediğin yanlardan lastikli olan zıplatan şeymi?
Bence o tehlikeli. onunla ilgili çok çok travmatik bir Hikaye var. Anlatmıyim.
Öyle olanları değil de şu yerde yürüteç gibi olanları var yine zıplamalı daha güvenlikli alırsam onlardan alırım hikayeyi duymamayım çok etkileniyorum geçenlerde haberlerde izledim kadının biri yürüyen merdivende çocuğunu düşürmüş videosu vardı durup durup gözümün önünde geliyo Allah bebeklerimizi korusun inş

Bugün çapaya gittik,iga değeri düşük olduğu halde o testi isteyen bölüm bizlik bişey yok dediği için kızmaya.Sonuç? Çocuğum 3 tüp daha kan verdi
Ayrıca ter testi ve kaka tahlilide yaptıracaktık ama ter testi için bezmialeme gönderdiler,bizim sıpa da dün bütün gün kaka yaptı,orda yapmadı.Eve geldik,banyo yaptırdım,emzirirken yaptı :)

Ter testini bezmialemde yapmıyormuş,hatta hemen hemen hiç bir yer yapmıyormuş.Kanuniyi söylediler,orası yapıyoruz dedi...

İnşallah iga sı yükselmiştir biraz yaa,yoksa sürekli hastamız olacak artık dedi doktor.Gerçi ben ısrarla iga demesem yine bana alerji bölümüne git diyor ısrarla.Önündeki kağıdı incelemiyor,iga mı düşük,tamam o zaman bakalım diyor.Sinir yaa...

D DAMK06
sudokrem kullandın mı?

Evet kullanıyorum her değiştirmede ama bi faydası olmadı malesef

Evet kullanıyorum her değiştirmede ama bi faydası olmadı malesef

Zeytinyağını asidik yapısını kırmak gerektiğini okumuş ve duymuştum bir yerlerde.Bunun için hafif ısıtmak yeterliymiş.Pişik içinse 3 yemek kaşığı yağı yağ ile 2 yemek kaşığı suyu iyice karıştırıp beyaz,süt gibi olmasını sağlayıp onu sürün diye yazıyor bir yerde...

Ama bende doktor eğer kolay bir şekilde geçecek olsaydı daha makul bişey önerirdi diye düşünüyorum.Kullansanız iyi olur sanki verdiklerini...

Teşekkür ederim kullanmaya başladım inşallah fayda eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…