-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.061
saf zeytinyag içirin bir çay kaşığıKızlar merhaba kızım ek gıdaya geçtiğinden beri günde 4-5 kez kaka yapıyo ama ağlaya ağlaya ve bi parça kas katı yapıyo ıkınmaktan mos mor oluyo armutla gün kurusu muhallebi yapıp verdim ama fayda etmedi başka ne yapabilirim bi fikriniz var mı?
canim karni agriya bilir yada artik yatakta uyumak istiyor oglumdan biliyorum karni doyunca hemen kendini arkaya atar bendr hemen yatagina koyarim uyur bir dene istersenMerhaba hanımlar;
Bebeğimi kucakta uyuturken ve emzirirken kendini geriye doğru atıyor ve ağlıyor.
Birkaç gündür gece uyuturken çok zorlanıyorum.
Gözler kapalı fakat geriye doğru atıp duruyor kendini, sıkı tutmasam düşecek kucağımdam o derece yani...
Böyle bir durum yaşayan varmı ? Neden yapıyor anlamadım...
Bize de doktorumuz aynen senin dediğini dedi.o yüzden ben diyet yapmadım.cok şükür ek gıda iyi geldi bize gerçekten.grultulu kanlı kaka yok artık maasallah.sadeve yogurt verdigimde huzursuzluk yasadim o kadar.belki de gaz yaptı bilemedim tirstigmdan vermedim bir daha.Ben 3 ay diyet yaptim. Doktorun karşısında hungur hungur ağladım, sürekli neyin dokunduğunu düşünmekten kafayi yedim dedim. Istanbuldaki en meşhur 2 profesöre gittim, biri alerji biri gastroentroloji. Ikisi de katı diyetin ne anneye ne de bebege faydasi olmadigini söyledi. Yogurtlu corba icmeye başladım. Dun de ilk kez bir tatli kaşığı yogurt yedim. Ek gidaya gectigimizden beri, kakasi toparlandi, ne kan var ne de mukus. Siddetle ek gida öneririm, bagirsaklar ancak o sekilde toparliyor. Yuzunde hafif egzamalar oluyor, onlara da normal dedi doktorlar. 6 ayı dolunca bebeğe de yogurt deneyeceğim.
Demem o ki, eger tahlillerde cok cok yuksek bir alerjiniz cikmadiysa, diyet yapmak ve bir cok besini bebekle tanıştırmamak, ileride daha buyuk alerjilere sebep olabiliyor.
6 aylık oldu canım 5 kasim doğumlu.Canım peynir filan kaç aylık bebegin
Canım saç dökülmesi bende de var ve bunun normal olduğunu düşünüyorum. Baya baya saçlarımı taradigimda avuç avuç geliyor. Hamilelik, Doğum, emzirme derken hormonlarimiz alt üst gayet normal diye düşünüyorum :) ben emzirdigim için hala adet olmadım mesela. *Her emziren adet olmaz diye bir şey yok bu benim bünyemKızlar bu arada dün kan tahlili vermiştim,saçlarım aşırı dökülüyor ve aşırı derecede gerginim,bu ay 3 kilo verdim birden.tiroidden suphelenmistim doğum sonrası olabiliyor diye.tum tahlillerrim temiz çıktı çok şükür ama bu saç neden böyle dökülür anlamadım.b12 de iyi kan da iyi. b12 480 çıkmış.ust limit 600 kusurlerde,acaba B12 kullanıp az daha mı yükseltsem,doktor normal dedi
Ben de aynı görüştetim canım bizim alerji değerimiz kızımn kanında çıkmış olmasına rağmen ben de çok şükür yavaş yavaş her şeyi tüketiyorum (sadece bardakla süt içmedim) çok şükür kızımda bir sıkıntı olmuyor kızıma ek gıdaya başladığımdan beri kakası da baya normale döndü 1 ay kadar daha ek gıdayla gidip 7. Ayında fırınlanmış süt ile başlamayı düşünüyorum kızıma inş çok büyük bir tepki vermezBen 3 ay diyet yaptim. Doktorun karşısında hungur hungur ağladım, sürekli neyin dokunduğunu düşünmekten kafayi yedim dedim. Istanbuldaki en meşhur 2 profesöre gittim, biri alerji biri gastroentroloji. Ikisi de katı diyetin ne anneye ne de bebege faydasi olmadigini söyledi. Yogurtlu corba icmeye başladım. Dun de ilk kez bir tatli kaşığı yogurt yedim. Ek gidaya gectigimizden beri, kakasi toparlandi, ne kan var ne de mukus. Siddetle ek gida öneririm, bagirsaklar ancak o sekilde toparliyor. Yuzunde hafif egzamalar oluyor, onlara da normal dedi doktorlar. 6 ayı dolunca bebeğe de yogurt deneyeceğim.
Demem o ki, eger tahlillerde cok cok yuksek bir alerjiniz cikmadiysa, diyet yapmak ve bir cok besini bebekle tanıştırmamak, ileride daha buyuk alerjilere sebep olabiliyor.
Bence sizdeki belirtiler kesinlikle katı diyet sebebi değil canım yani az çok okuduklarım ve gördüklerime göre çocukta huzursuzluk uyuyamama gaz sancısı olsa evet diyet gerekli olabilir ama çok katı diyet yapıp kendini yıprratma zaten F filmgibi arkadaşım söylediği gibi iyi doktorlar kesinlikle katı diyet önermiyor benim gittiğim profta kızımın kan tahlilinde çıkmasına rapmen diyet yapmana gerek yok dedi ve yavaş yavaş diyeti açtırdı ben yediğim için hala daha arada kızımın kakasında az da olsa mukus oluyo verdiğim ek gıdanın miktarına da bağlı olarak ben önemsemiyorum ve devam ediyorum bir de öyle dene baklım bir sonuç alıcak mısınNedenini bilmeden bunları yaşamak gerçekten çok kötü, Allah yardımcımız olsun. Ben de bazen boş yere diyet yaptığımı düşünüyorum. İşkence çekiyorum resmen. Herkes ek gıdaya geçince düzeleceğini söylüyor inşallah düzelir de diyeti devam ettirmeme gerek kalmaz. Benim bebeğim üstelik neşeli ve kolay kolay ağlamayan bir bebek. Tek sorunumuz mukuslu ve kötü kokulu kaka. Bir de kulak arkasındaki kabuklanmalar. Herkes her bebekte olur öyle kabuklar diyor. Bir de poposunda geçmeyen pişik. Gece uyumaları falan güzel maaşallah.
Bizim 15 gunden biraz fazla sürdü tam hatirlayamiyorum ama ek gidaya bagliydi sanirim. Bizim doktorumuz onemsemedi acikcasi gunde en fazla 5 kez yapiyodu 7 8 kez yaparsa ciddiye aliyoruz dedi ilac kullanmadik ben bol bol su verdim sivi kaybi olmasin diye onun disinda herhangi bisey yapmadım kendiliginden geçti gecis o gecis tam 21 gün sonra yapti tuvaletiniKızlar burda bebeği ishal atlatanlar vardı kaç gün sürdü. Benim bebegim 1 haftadir ishal biraz hafifledi ama kesilmesi kilo alımı normal tahliller temiz. Ne zaman geçer acaba bir de bu arada dış kulağında kızarıklık varmış. Her iki rahatsızliği atlataniniz varsa yardimci olun lütfen
Benin kizimin kilo alımı iyi olmasına rağmen 5 aylık başlattı doktoru hemde sabah meyve suyu öğlen sebze çorbası ile aynı anda şu anda 5.5 aylık bir kase dolusu sebze çorbası içiyor meyve yemiyor sevmedi. Bende sabahları meyveyi filenin içine koyup veriyorum en azından az da olsa vitamin alsın kemiriyor onu suratını eksite eksiye. Kızlar bu arada kızım bugün emeklemeye başladı artık evi koruma altına almam lazım sanırım köşeleri kapamam lazimMerhaba herkese. Bebekleriniz kacinci ayda ek gidaya gectiler. Biz 5 sylik olduk oglumda meme reddi var zorla emiyor ve bu ay 300 gram almis. Doktorumuz ek gidaya baslamami onerdi siz ne zaman basladiniz
Maşallah canım peki çorbayı nasıl yapıyorsun rica etsem tarif yazar misin bir de bu çorbalardan sonra kalası nasıl oldu daha kıvamlı mi yapiyorBenin kizimin kilo alımı iyi olmasına rağmen 5 aylık başlattı doktoru hemde sabah meyve suyu öğlen sebze çorbası ile aynı anda şu anda 5.5 aylık bir kase dolusu sebze çorbası içiyor meyve yemiyor sevmedi. Bende sabahları meyveyi filenin içine koyup veriyorum en azından az da olsa vitamin alsın kemiriyor onu suratını eksite eksiye. Kızlar bu arada kızım bugün emeklemeye başladı artık evi koruma altına almam lazım sanırım köşeleri kapamam lazim
Sidefer damla kullanıyorum bi taraftanda o yüzden kakasi koyu renk ve kıvamlı günde 1 kereye düştü bi de.günde 3 4 yapıyordu. Bazen yapmadığı gün bile oluyor.corbayi 15 gün boyunca 1 kabak 1 patateş 1 havuc (organik alıyorum hepsi çok minik o yuzden) bunları bir tencereye koyuyorum içine kemikli dana eti atıyorum ufak bir parça 2 kaşık da irmik koyuyorum iyice hasliyorum az su ile sonra eti çıkarıp blendirdan geçiriyorum. 2 hafta böyle yaptım şimdiden itibaren içine yeni sebezler kat dedi doktor 15 gün sonra hergün farklı sebze köy bu üçünün içine dedi.brokoli ıspanak vs gibi sebzeleri koyucam artiiMaşallah canım peki çorbayı nasıl yapıyorsun rica etsem tarif yazar misin bir de bu çorbalardan sonra kalası nasıl oldu daha kıvamlı mi yapiyor
Odayi ayirmak icin cok erken degilmi tabiki saygi duyuyorum ama ben kiyamam sanirimkizlar bebisleri ayri odaya gecirdinizmi benimki gecti okadar alismisimki her uyandigimda besigi gormeyince bir tuaf oldu ama boylesi daha iyi bence kendi odasinda daha rahat eder bizdr oyle daha hijyenik
Teşekkürler canım. Benim de başlamam gerekiyor sebze corbasina..fikir olduSidefer damla kullanıyorum bi taraftanda o yüzden kakasi koyu renk ve kıvamlı günde 1 kereye düştü bi de.günde 3 4 yapıyordu. Bazen yapmadığı gün bile oluyor.corbayi 15 gün boyunca 1 kabak 1 patateş 1 havuc (organik alıyorum hepsi çok minik o yuzden) bunları bir tencereye koyuyorum içine kemikli dana eti atıyorum ufak bir parça 2 kaşık da irmik koyuyorum iyice hasliyorum az su ile sonra eti çıkarıp blendirdan geçiriyorum. 2 hafta böyle yaptım şimdiden itibaren içine yeni sebezler kat dedi doktor 15 gün sonra hergün farklı sebze köy bu üçünün içine dedi.brokoli ıspanak vs gibi sebzeleri koyucam artii