2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kontrolümüzü olduk ve yoğurtla ek gıdaya başlayacağız inşallah.5 gün kuralı ama 1 hafta yapalım dedi.1 tatlı kaşığıyla.Sonra meyve suyu-püresi,sonra muhallebi miydi sebze miydi unuttum :) Ve en son kahvaltı...

Yoğurt veren arkadaşlar,hergün yeni mi mayalıyorsunuz? Nasıl yapıyorsunuz?

Slm kızlar maşallah bebişlerimiz büyüdü de ek gıda da konuşur olduk :)
Oğlum 6,5 aylık 5.5 aylık ufak ufak tattırmaya başlamıştım yaklaşık 2 haftadır düzeni oturttum
Kahvaltı da yumurta sarısının 4/1 i zeytinyağı ile açıyorum kıvamını
Peynir ve üzüm pekmezi
Biraz da ekmek
Lokma olarak veriyorum bulamaç yapmıyorum
Öğle sebze çorbası
Patates
Havuç
Kabak
Haşlayıp püre haline getiriyorum çok fazla değil ama biraz pütürlü bırakıyorum biraz zeytinyağı ilave ediyorum en son bir kaşık irmik atıyorum içine
Akşam ya yoğurt yada pirinçli yoğurt çorbası
Ara öğün olarak elma armut herhangi birinin suyu

kizlar bebisleri ayri odaya gecirdinizmi benimki gecti okadar alismisimki her uyandigimda besigi gormeyince bir tuaf oldu ama boylesi daha iyi bence kendi odasinda daha rahat eder bizdr oyle daha hijyenik
Önümüzdeki ay bende odasını ayrıcam ama benim için zor olucak kameradan kontrol etmek surekli

Ben de başlamadım ek gıdaya henüz, 24 unde 6 ay olacak öncesinde dr.a gideceğim inş, baslayanalara birşey soracağım; üst sınır belli mi yoksa çocuk ne kadar yerse o kadar vermek mi lazım ?
2 haftadır ek gıdaya geçtim şu anda 150 gr bir kase çorba içiyor bugün daha da istedi 1.5 kaşe verdim ne kadar isterse veriyorum ben

Ben de başlamadım ek gıdaya henüz, 24 unde 6 ay olacak öncesinde dr.a gideceğim inş, baslayanalara birşey soracağım; üst sınır belli mi yoksa çocuk ne kadar yerse o kadar vermek mi lazım ?

Ben oğlumda doktorumun da onayıyla emmeyi bırakmaması için onun istediği kadar vermedim. Biraz ek gıda ardından emzirme, ya da isterse yemek öncesinde emzirme olarak gitmiştim. Yeni tat deneteceksem önce biraz emzirdim, oyun gibi eline verdim, sadece tadını alsındı amacım ilk tadımlarda. Öğünlere geçtiğimde de bir müddet her öğün sonrası emmek istedi, sonra kendiliğinden bıraktı sadece yemekle doyarak kalkmaya başladı. Bilmiyorum doğru mu değil mi diye ama ben 1 yaşına kadar ana gıda anne sütü, tadımlık ve alıştırmalık ek gıda olarak gitmeyi düşünüyorum şimdi de. Ben de tadımlara başladım neredeyse 1 ayı dolacak. Emzirip biraz vakit geçtikten sonra 1-2 yemek kaşığı olarak verdim hep sebze ve çorbaları. Meyve suyunu çook sevdi ama yarım çay bardağını geçirmedim, bıraksam doyup kalkabilir ama sanırım meyvede. Pekmez verdim, 1 çay kaşığı gibi gibi.
Bence en doğrusu takibinizi yapan doktorunuzun yönlendirmesi olur gene de :) bize farklı bir ek gıda önerisi verdi, arkadaşımın kızımdan 2 hafta küçük kızına aynı doktor farklı bir öneri sunmuş. Biraz bebeğe bağlı sanırım bu durum da.

N Nil4 canım seninki bana çok gibi geldi ondan sordum, K kuzucuk87 evet sanki genel kanı önceliği anne sütüne veriyor... yine ilk kızım diye başlayacağım mevzuya :) o pek iştahlı degildi,azıcık yer sut isterdi,küçük kızım sanki ddoyana kadar yer gibi:) kilosu da maşallah iyi, anne sütünden obez olmaz ama ekgidayla yeme alışkanlığı oluşacak hep çok yemek ister de ilerde obez olur mu acaba diye düşünüyorum, en iyisi dr.a güvenmek, bebeğe gore hareket etmek sanırım

Ben gunde 1 öğün yaklaşık 90 cc veriyorum. Ama meyve ve sebze öğününü ayiracagim artık. 50 cc meyve, 50 cc sebze yapmayi düşünüyorum. Cocuk doktoru, kilosu biraz iyi, ek gidaya fazla zorlamayin, gereksiz kilo almasin demişti. Gastroentroloji doktoru da, kilosu iyi dedi. Ama yine de verdikce yemesi bence cok iyi birsey degil, kontrol altinda tutmak lazim

Butun gidalari ilk 3 gün deneyip mi vereceğiz. Herseyi mevsimine gore vermek istiyorum ki bu ayin meyveleri erik cilek mis ama bunlari vermek icinde erken cok karmasik sanki ne verecegimi sasirdim
Birde ayni gun mesela bugun ogluma patates havuc pirinc hasladim pure yapio verdim daha önce bunlari 3 gun tattirmistim kendisi yemeyi red edene kadar verdim ayni gun baska sebze verebilirmiyim denemek amacli 1 cay kaşığı yada ayni gun herhangi bir meyve verilebilirmi acaba. Ilk bebegim büyüklerime sorunca yaptigin yemeklerden tattir diyorlar ama oyle de vermek istemiyorum

Bence bebeğe göre hareket etmek mantıklı ben de ona bırakıyorum yeme isini

Yaptığın yemeklerden tattır diye bana da diyorlar ama ben mantıklı bulmuyorum
Çünkü tuz koyuyoruz baharat koyuyoruz daha onları hazmedemezler. Ben ayni gün içinde bütün sebzelerden örneğin bugün bezelye ıspanak kabak havuç patates ile çorba yaptım. Benim kızım meyve yemiyor bazen az bişey armut o da bazen.ben 3 gün kuralı da yapmadım. Daha doğrusu doktor yaptırmadı direk meyve ve sebzelerle başlattı ki kızımda alerjik bir durum söz konusuydu sadece yoğurt vermiyorum bu ay önümüzdeki ay yoğurt vericem

Merhaba kizlar cok fena saclarim dokulmeye basladi. Yakinda sacsiz kalacagimdan korkuyorum. Siz saclariniz icin ozel bir sey yapiyor musunuz? Hamilelikte cok gurlesmisti guclenmisti. Aldigim vitaminlerden dolayi galiba. Simdi dogumdan sonra doktor hem vitaminleri kesti, hem de bebek emzirdigim icin o da bende azicik olan vitmainleri de bitiriyor sanirim. Hamilelikte decavit iciyordum devam mi etsem acaba?

Merhaba normal bir durum saç dökülmesi vitamin vs maalesef fayda vermiyor buda bir süreç zamanla azalarak bitecektir biraz uzun ve sıkıcı bir süreç

Kızlar ben prima kullanıyorum kızıma hatta 5 numara.. ama sürekli kalası taşıyor. Kucakta ve emzirirken yapıyorsa muhakkak belden ya da yandan taşıyor. Sürekli kakali bady pantolon yikiyorum. Ilk kızımda da prima kullandım böyle olduğunu hatırlamıyorum. Hadi evdeysek Neyse de en olur olmadık yerde kaka yapıyor. Daracık küçücük yerlerde arabanın içinde tüm kıyafetlerini değiştirmek zorunda kalıyorum. Ne önerirsiniz niye böyle okuyor. 5 büyük degil şimdiye kadar hep taştığı için bi üste geçtim ama nafile. Bu arada kek gıdaya da geçtik hafiften kati kıvamlı yapıyor 3 gündür. Artık hiç biyere gitmek istemiyorum.

TEsekkur ederim. Bende oyle yapmayı cok istiyorum ama 3 gun kuralindan dolayi suana kadar en fazla havuc patates pirinc karisimi yaptim onlarin disinda pirasa yesil kabak ve bal kabagi tattırdım. Ben yogurtla baslamistim isal oldugu icin ara verdim.
Bezelye ile pirasa icin erken diye duymuştum ama bi sorun teskil etmediyse sakincasi yok ozaman. Bende meyve olarak sadece armut verdim mevsimi degil diye verme diyenler oldu

1
Bakla ve patlıcan zararlı onun dışındaki sebzelerde sıkıntı yok dedi doktor bişey de olmadı ama kakasını ek gıdaya geçtikten beri çok azaldı. Kabız değil annem de biraz az yapsın kilo alır diyor :))günde 4 kere kaKa yapıyordu şimdi daha yogun ve 1 kere belkide 2 günde bir yapiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…