- 21 Kasım 2010
- 2.712
- 1.152
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.081
Bizim doktorumuz 1 yaşından sonra ayrı oda da yatması gerektiğini söyledi...kizlar bebisleri ayri odaya gecirdinizmi benimki gecti okadar alismisimki her uyandigimda besigi gormeyince bir tuaf oldu ama boylesi daha iyi bence kendi odasinda daha rahat eder bizdr oyle daha hijyenik
Önümüzdeki ay bende odasını ayrıcam ama benim için zor olucak kameradan kontrol etmek sureklikizlar bebisleri ayri odaya gecirdinizmi benimki gecti okadar alismisimki her uyandigimda besigi gormeyince bir tuaf oldu ama boylesi daha iyi bence kendi odasinda daha rahat eder bizdr oyle daha hijyenik
2 haftadır ek gıdaya geçtim şu anda 150 gr bir kase çorba içiyor bugün daha da istedi 1.5 kaşe verdim ne kadar isterse veriyorum benBen de başlamadım ek gıdaya henüz, 24 unde 6 ay olacak öncesinde dr.a gideceğim inş, baslayanalara birşey soracağım; üst sınır belli mi yoksa çocuk ne kadar yerse o kadar vermek mi lazım ?
ben 6 ay diye biliyorum genelde 6 ayda ayiriyolarBizim doktorumuz 1 yaşından sonra ayrı oda da yatması gerektiğini söyledi...
Bizimki ancak bi kac kasik yiyo. Acaba cok mu kotu oluyo da yaotigim ondan mi yrmiyo ki diyorum. Nasil yapiyosunuz corbayi2 haftadır ek gıdaya geçtim şu anda 150 gr bir kase çorba içiyor bugün daha da istedi 1.5 kaşe verdim ne kadar isterse veriyorum ben
Ben de başlamadım ek gıdaya henüz, 24 unde 6 ay olacak öncesinde dr.a gideceğim inş, baslayanalara birşey soracağım; üst sınır belli mi yoksa çocuk ne kadar yerse o kadar vermek mi lazım ?
Bence bebeğe göre hareket etmek mantıklı ben de ona bırakıyorum yeme isiniN Nil4 canım seninki bana çok gibi geldi ondan sordum, K kuzucuk87 evet sanki genel kanı önceliği anne sütüne veriyor... yine ilk kızım diye başlayacağım mevzuya :) o pek iştahlı degildi,azıcık yer sut isterdi,küçük kızım sanki ddoyana kadar yer gibi:) kilosu da maşallah iyi, anne sütünden obez olmaz ama ekgidayla yeme alışkanlığı oluşacak hep çok yemek ister de ilerde obez olur mu acaba diye düşünüyorum, en iyisi dr.a güvenmek, bebeğe gore hareket etmek sanırım
Yaptığın yemeklerden tattır diye bana da diyorlar ama ben mantıklı bulmuyorumButun gidalari ilk 3 gün deneyip mi vereceğiz. Herseyi mevsimine gore vermek istiyorum ki bu ayin meyveleri erik cilek mis ama bunlari vermek icinde erken cok karmasik sanki ne verecegimi sasirdim
Birde ayni gun mesela bugun ogluma patates havuc pirinc hasladim pure yapio verdim daha önce bunlari 3 gun tattirmistim kendisi yemeyi red edene kadar verdim ayni gun baska sebze verebilirmiyim denemek amacli 1 cay kaşığı yada ayni gun herhangi bir meyve verilebilirmi acaba. Ilk bebegim büyüklerime sorunca yaptigin yemeklerden tattir diyorlar ama oyle de vermek istemiyorum
Merhaba normal bir durum saç dökülmesi vitamin vs maalesef fayda vermiyor buda bir süreç zamanla azalarak bitecektir biraz uzun ve sıkıcı bir süreçMerhaba kizlar cok fena saclarim dokulmeye basladi. Yakinda sacsiz kalacagimdan korkuyorum. Siz saclariniz icin ozel bir sey yapiyor musunuz? Hamilelikte cok gurlesmisti guclenmisti. Aldigim vitaminlerden dolayi galiba. Simdi dogumdan sonra doktor hem vitaminleri kesti, hem de bebek emzirdigim icin o da bende azicik olan vitmainleri de bitiriyor sanirim. Hamilelikte decavit iciyordum devam mi etsem acaba?
TEsekkur ederim. Bende oyle yapmayı cok istiyorum ama 3 gun kuralindan dolayi suana kadar en fazla havuc patates pirinc karisimi yaptim onlarin disinda pirasa yesil kabak ve bal kabagi tattırdım. Ben yogurtla baslamistim isal oldugu icin ara verdim.Yaptığın yemeklerden tattır diye bana da diyorlar ama ben mantıklı bulmuyorum
Çünkü tuz koyuyoruz baharat koyuyoruz daha onları hazmedemezler. Ben ayni gün içinde bütün sebzelerden örneğin bugün bezelye ıspanak kabak havuç patates ile çorba yaptım. Benim kızım meyve yemiyor bazen az bişey armut o da bazen.ben 3 gün kuralı da yapmadım. Daha doğrusu doktor yaptırmadı direk meyve ve sebzelerle başlattı ki kızımda alerjik bir durum söz konusuydu sadece yoğurt vermiyorum bu ay önümüzdeki ay yoğurt vericem
Bakla ve patlıcan zararlı onun dışındaki sebzelerde sıkıntı yok dedi doktor bişey de olmadı ama kakasını ek gıdaya geçtikten beri çok azaldı. Kabız değil annem de biraz az yapsın kilo alır diyor :))günde 4 kere kaKa yapıyordu şimdi daha yogun ve 1 kere belkide 2 günde bir yapiyorTEsekkur ederim. Bende oyle yapmayı cok istiyorum ama 3 gun kuralindan dolayi suana kadar en fazla havuc patates pirinc karisimi yaptim onlarin disinda pirasa yesil kabak ve bal kabagi tattırdım. Ben yogurtla baslamistim isal oldugu icin ara verdim.
Bezelye ile pirasa icin erken diye duymuştum ama bi sorun teskil etmediyse sakincasi yok ozaman. Bende meyve olarak sadece armut verdim mevsimi degil diye verme diyenler oldu