2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar burda bebeği ishal atlatanlar vardı kaç gün sürdü. Benim bebegim 1 haftadir ishal biraz hafifledi ama kesilmesi kilo alımı normal tahliller temiz. Ne zaman geçer acaba bir de bu arada dış kulağında kızarıklık varmış. Her iki rahatsızliği atlataniniz varsa yardimci olun lütfen

Takip ediyorum canım ben de o sayfaları baya bir şey öğrendim oralardan ben daha kahvaltı vermeye başlamadım meyve ve sebze verdim bir de alerji mamasıyla yaptığım kaşık maması var bir kaç güne kahvaltı ve çorbalara başlıcam inş kahvaltıda ben de biraz labne vermeyi düşünüyorum çok çok az bakalım nasıl tepki vericek çünkü ben tüketiyorum herşeyi şükür birşey olmuyo kakası da düzene giriyo gibi o yüzden ufaktan denicem ama yoğurt daha vermem en azından 7-8 aylık olsun bi diye düşünüyorum

Kızlar saç dokulmeleriniz ne durumda.. benimki feci elimi atsam elimde kalıyor..hep toplu tutuyorum..ne yapmak lazım ki..
Bebelerinize su olarak hangi marka nasil ve ne kadar veriyorsunuz? Biz tam 6 aylık olduk. Bugün ilk kez yumurta sarısı verdim onuda suyla açtım. Evde erikli marka vardı. Onu kaynattım. Azcik karıştırdım. Şu ana kadar da elma armut suyu ve yoğurt verdim kafama göre takiliyorum. Ayrıca gittiğim bir doktor yok. Sağlık odağındaki doktor 8 ayda çağırdı bir de.. ek gida ile ilgili bir kağıt verdiler genel bir yaziydi. Artik internetten bakıp fikir alicam.

ayy bu büyüme atakları da neymiş böyle ya biri bitiyo biri başlıyo 26 haftalık olduk oğlum resmen çıldırdı hiç durmuyor sürekli ağlıyor mızmız ne zaman geçecek bu günler

Merhaba hanımlar;
Bebeğimi kucakta uyuturken ve emzirirken kendini geriye doğru atıyor ve ağlıyor.
Birkaç gündür gece uyuturken çok zorlanıyorum.
Gözler kapalı fakat geriye doğru atıp duruyor kendini, sıkı tutmasam düşecek kucağımdam o derece yani...
Böyle bir durum yaşayan varmı ? Neden yapıyor anlamadım...

Meme reddi yaşarken benim kızım da çok yapardı böyle. Sütün tazyikli olabilir mi?

Açııımmm diye bağırasım geliyor : ( diyetten sonuç alamayınca en son buğdayı da kestirdi doktor. Yiyecek hiçbir şey bulamıyorum. Gündüzleri patates salatası akşam sadece sebze yemeği. Başka yiyebildiğim hiçbir şey yok. Ne kadar kötü bir şeymiş şu alerji, daha kötüsü de neye alerjisi olduğunun hala anlaşılamaması. Ek gıdaya geçmeye korkuyorum.

Kızımın alt iki dişi de çıktı bu arada. En korktuğum şey emerken ısırmasaydı. Allahtan henüz hiç ısırmadı. Bir de emeklemeye başlayalı hiç durmuyor. Sürekli arkasındayım, yalnız bırakmaya korkuyorum. Evimiz feng shui evlerine döndü her şeyi kaldırdık : )

Ben 3 ay diyet yaptim. Doktorun karşısında hungur hungur ağladım, sürekli neyin dokunduğunu düşünmekten kafayi yedim dedim. Istanbuldaki en meşhur 2 profesöre gittim, biri alerji biri gastroentroloji. Ikisi de katı diyetin ne anneye ne de bebege faydasi olmadigini söyledi. Yogurtlu corba icmeye başladım. Dun de ilk kez bir tatli kaşığı yogurt yedim. Ek gidaya gectigimizden beri, kakasi toparlandi, ne kan var ne de mukus. Siddetle ek gida öneririm, bagirsaklar ancak o sekilde toparliyor. Yuzunde hafif egzamalar oluyor, onlara da normal dedi doktorlar. 6 ayı dolunca bebeğe de yogurt deneyeceğim.
Demem o ki, eger tahlillerde cok cok yuksek bir alerjiniz cikmadiysa, diyet yapmak ve bir cok besini bebekle tanıştırmamak, ileride daha buyuk alerjilere sebep olabiliyor.

Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Bizim gittiğimiz doktor da gastroentrolog ve beslenme uzmanı. 6 aydan önce ek gıdaya geçmememi söyledi. Ek gıdaya başlayınca da süt ürünleri verme dedi. Kan tahlili daha yeni yapıldı, sonuçlarımız çıkmadı. Zaten kanda çıkmayabilirmiş de. O kadar diyete rağmen gram düzelme yoksa alerjisi yok demek değil midir ya da yediğim patatese dahi alerjisi var o zaman. Çok karışık kafam.

Inan ben doktorlari canindan bezdirdim. 40 45 dakika kaliyorum odalarında. Patates mi dokunuyor diye ağlıyordum inan. Ve cocukta asssssla zerre kadar bir duzelme olmadı. Koskoca profesor bana dedi ki, patates dokunan cocuk milyonda bir falandir, o da eger senin zannettiğin kadar agir bir alerji olsa cok daha buyuk tepkiler verirdi dedi. Sen diyet yapsan da gececek, yapmasan da geçecek dedi. Sut ürünleri bağırsakları biraz yoruyor, diyet yaparsan iyi olur ama sadece sut urunlerine ve eger diyet seni yoracaksa, yipratacaksa yapma dedi. Cunku diyetten sonuç alamadik. Yani diyet yaptim diye cocugun aglamalari gecmedi, uykulari duzelmedi. Onun bagirsak hassasiyeti var ben kabul ettim artık. Buyudukce ve ek gida yedikçe zamanla duzelecek. Gece inan abartmiyorum 20 25 kere uyaniyor. Ne sinir kaldi, ne psikoloji. Laktazm damla verdi ama onu da hadi deneyelim der gibi verdi yani, bi ilac ya da bi care oldugunu düşündüğü icin degil. 10 gune belli olur etkisi dedi onu kullanıyoruz

Nedenini bilmeden bunları yaşamak gerçekten çok kötü, Allah yardımcımız olsun. Ben de bazen boş yere diyet yaptığımı düşünüyorum. İşkence çekiyorum resmen. Herkes ek gıdaya geçince düzeleceğini söylüyor inşallah düzelir de diyeti devam ettirmeme gerek kalmaz. Benim bebeğim üstelik neşeli ve kolay kolay ağlamayan bir bebek. Tek sorunumuz mukuslu ve kötü kokulu kaka. Bir de kulak arkasındaki kabuklanmalar. Herkes her bebekte olur öyle kabuklar diyor. Bir de poposunda geçmeyen pişik. Gece uyumaları falan güzel maaşallah.

Canım peynir filan kaç aylık bebegin

Canım kaç aylık oldu bebegin

Keçi sütünden yoğurt mayalayabilen varmı. İlk klasik yöntem havlularla sararak sıcak tutarak denedim tutmadı. Sonra fırında denedim yine tutmadı. Bu keçi sütü niye tutmuyo ki

kızlar çok uzun zamandir giremedim pek takip de edemedim memlekete gittik geldik alerji kontrolü falan derken vakit bulamadim
inşallah herkes iyidir keyiflidir

ek gidaya da geciyoruz artık

gerci ben arada veriyodum bizimki cilgin gibi yemek gorunce dayanamiyo

pureyle mi basliyosunuz genelde, ben pure vermedim hic. arada yemeklerin içinden cikarip biraz ezip puturlu veriyorum
blw de hiç arastirmadim. yemek konusunu bebeğe birakicam ben, salatalık verince ic kismi yumuşak olduğu için koparıp yiyo mesela. doktoruyla da hic konusmadik bunu kafama göre takiliyorum

mama sandalyesi ikeadan antilop aldim
azcik apalama faaliyetleri var keyfine gore

alerhi için de diyeti açıyoruz süt ve süt ürünleri ile basladik
ilk uc gün peynirli gozleme borek gibi peynirin pistigi bi yicekle basladik her gün ceyrek ceyrek peynirli kir pidesi yedim

dün de ikinci adim yayla çorbası içtim

sonra sütlaç uc gün

peynir

yoğurt

süt olarak acicam

ne zaman kanli kaka olursa kesicekmisim o zamana kadar sorun olmayan yicekler de serbest olcakmis

bu arada da bebege elma kabak patates havuç dışında bisey verme neyin alerji yaptığını anlayamayiz dedi doktoru

mama ver demisti kilosuna baktı süt yetmezse verirsin vermene gerek yok dedi

ama patates yerken resmen toprak yer gibi koku geliyo alerji diyeti koku konusunda cok hassaslastirdi beni

insallah herşey güzel olur hepimiz için

Kızlar bi de bebekleri nasıl yıkıyorsunuz hala filede yıkıyorum ben hergün yikaninca bana fenalık basıyor. İşten gelip onu yıka kendin yıkan doyur et derken dinlenmeye zamanım kalmiyor

ben köpük banyo yatagi almıştım canm kuvetinin içine onu koyuyorum öyle yikiyorum dogdugundan beri buyuk kolaylik gercekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…