-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.021
Ağızdan olan çocuk fgelci aşısıymış canim iki damla ama tadı acıymış Hemsire öyle dediİki tane 1 bacaktan mı birdeOoff,hepsini karıştırıp tek seferde vursalar olmuyor mu ki yaa :)
Ben Nisanın 19 unda rota aşısını yaptırmıştım,bu aşılarla arasında en az 28 gün geçmiş olması lazım diye okumuştum.Doktora sordum,o da öyle dedi.Hadi ben bilmiyor olsaydım,sağlık ocağı 10 mayısa gün vermişti,yapacaktı aşıyı.Ama götürmeyeceğim perşembe günü...
Birde ağızdan olan ne aşısıymış?
Ayyy o bebekleri kiyaslayAnlara uyuz oluyorum ornek görümcem :)) her defasında her bebek kendine özgüdür demekten bıktımOoo yaşadım bunları :) 40 ımız çıktıktan sonra geldiler,görümcemde geldi 40 lı bebeğiyle.Onunkine veriyordu kayınpederim bal.Benimkine vermeye pek cesaret edemedi,Allahtan çok ağlayan bir bebekti diyorum,durmuyordu hiç kucağında :)
Ama şimdi onu verelim bunu verelim der dururlar.
Birde kıyaslama var bizde,o onu yapıyor bu niye yapmıyor,o onu yiyor,bu niye yemiyor...
O zamanlar doymuyor diye mama veriyordu görümcem,ki sütü benden çoktu.Bizimkide gazlı bi bebek,ağlıyor hep,bu aç,mama yapta ver yoksa diye diye bana cinnet geçirtip ağlaya ağlaya mama veriyordum.Gitmelerine yakın kendime geldim ve mamayı kestim,o günden beri gayette emziriyorum...
Canım daha önce de yazmıştım bebeklerin öğürme refleksi dillerinin ortasında. Sakin kalmak lazım . ne olur ne olmaz tabii benek ilk yardım videolarını izlemek lazım. Blw de olsa klasik yöntem de olsa her zaman risk var tabii ki.Kızlar sabah sabah aklımı kaçırıyodum. Cam rende de meyve elma havuç rendeleyip veriyi dedim bir boğuldu annemle ben kafayi yiyoduk. Bundan sonra herşeyin suyunu vericem 1 yaşına kadar bi daha bu stresi yaşayamam ben elinde sonunda yemek yiyeek geç başlasın putürlü yemeye
Kızlar sabah sabah aklımı kaçırıyodum. Cam rende de meyve elma havuç rendeleyip veriyi dedim bir boğuldu annemle ben kafayi yiyoduk. Bundan sonra herşeyin suyunu vericem 1 yaşına kadar bi daha bu stresi yaşayamam ben elinde sonunda yemek yiyeek geç başlasın putürlü yemeye
Aynısını ben de yaşadım. Benimki dönüyor seninki niye dönmüyor .bazen canı isteyince dönüyor diyorum ama yok onunki yuvarlanıyormuş. Benim oğlum da ayakta durmayı seviyor desteksiz bi süre oturabiliyor. Yerde durmayı yatmayı sevmiyor doğduğundan beri böyleydi. Ben de seninki de oturamıyor mu diyeyim yani . Benim kardeşimin oğlu 8.ayına kadar pek dönmedi. 8.ayda döndü kanepelerin altına giriyordu yuvarlanarak. 10.ayda da ilk adımlarını attı maşallah .gayet de sağlıklı bi çocuk 1 yaşında ve birçok kelime söyleyebiliyor . insanlar ne hastalıklarla uğraşıyor kimisi de böyle buldumcuk oluyorAyyy o bebekleri kiyaslayAnlara uyuz oluyorum ornek görümcem :)) her defasında her bebek kendine özgüdür demekten bıktım
Meyvenin suyunu versem nolur sence?Bir de çiğ rendelemek yerine buharda pişirip eline vermek ya da klasik gidecekseniz kendiniz buharda pişirdikten sonra ezip verebilirsiniz. Ağızda bebek onu diliyle ezebilir ama çiğ hali riskli oluyor.
Kiyaslayanlarin üzerine bir bidon benzin döküp yakacağız toptan kurtulmuş olacağız :)))Aynısını ben de yaşadım. Benimki dönüyor seninki niye dönmüyor .bazen canı isteyince dönüyor diyorum ama yok onunki yuvarlanıyormuş. Benim oğlum da ayakta durmayı seviyor desteksiz bi süre oturabiliyor. Yerde durmayı yatmayı sevmiyor doğduğundan beri böyleydi. Ben de seninki de oturamıyor mu diyeyim yani . Benim kardeşimin oğlu 8.ayına kadar pek dönmedi. 8.ayda döndü kanepelerin altına giriyordu yuvarlanarak. 10.ayda da ilk adımlarını attı maşallah .gayet de sağlıklı bi çocuk 1 yaşında ve birçok kelime söyleyebiliyor . insanlar ne hastalıklarla uğraşıyor kimisi de böyle buldumcuk oluyor
Ben banyo oturagi aldım. Filede hic durmuyor fildir fildir donuyor. 2 kere de file koptu artik guvenemiyorum. Oturan sahane olduKızlar bi de bebekleri nasıl yıkıyorsunuz hala filede yıkıyorum ben hergün yikaninca bana fenalık basıyor. İşten gelip onu yıka kendin yıkan doyur et derken dinlenmeye zamanım kalmiyor
Banada 9. Ayda bakıcaz dedi. Evet kan alımı daha zor aşıdan galiba. Aşıyı hemen vurup bitiriyorlarSekizinci Ayda kan tahlili var ya ben onu da çok merak ediyorum kan değerlerine bakılacak
Ateş olmadı çok şükür. Ama dünden beri bi huzursuz mızmızlanıyor. Diş döneminede denk gelince bu aşılar iyice huzursuzluk yaptıYaaa biz de korkuypruz ayın 25 inde gideceğiz aşıya şimdi ne durumda ne kadar sürdü ağrı sızı ateş .geçmiş olsun çabuk geçsin inşallah
3tane bacaktan bir de ağızdan damla şeklinde6. Ay aşısı kaç tane yapılıyor?
Küvetinin içine battaniye koyuyorum üzerine oturtup yıkıyoruz artık file taşımıyor zatenKızlar bi de bebekleri nasıl yıkıyorsunuz hala filede yıkıyorum ben hergün yikaninca bana fenalık basıyor. İşten gelip onu yıka kendin yıkan doyur et derken dinlenmeye zamanım kalmiyor
Yani onda da vitamin var ama genelde yiyecekleri posasıyla tüketmemizi önerirler. Ha illaki beslenir ama ileride katı gıdaya alışması zorlaşır. Çok minik minik vererek dene istersen. Kaşığın ucuna minnacık tadacak kadar. Zaten alıştıkça o da yutmayı öğrenecekMeyvenin suyunu versem nolur sence?
Doğru bende baktık asi kartıma 9 aylikkenBanada 9. Ayda bakıcaz dedi. Evet kan alımı daha zor aşıdan galiba. Aşıyı hemen vurup bitiriyorlar
canim cok acele ediyosun hemen rendedeb yiyeyez benim ikinci bebegim suan 6 aylik ve blenderdan yapip veriyorum 8 ay olana kadar boyle olacak yutma refkexi iyice guclenecek ve bkenderda puturlu yapmaya basliyorum yavas yavas sonra blendiri birakip ezip veriyorum daha cok kucuk oyle yiyemez kizimdada boyle yaptim hic bogazinda kalmadi oyle yap tamamen kesme benceKızlar sabah sabah aklımı kaçırıyodum. Cam rende de meyve elma havuç rendeleyip veriyi dedim bir boğuldu annemle ben kafayi yiyoduk. Bundan sonra herşeyin suyunu vericem 1 yaşına kadar bi daha bu stresi yaşayamam ben elinde sonunda yemek yiyeek geç başlasın putürlü yemeye