2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
İlk ay 6 sadece anne sütü diye neden heryerde gözümüze sokuyolar ozaman acaba
Benim kızda yarın 5 aylık oluyor bende istıyorum tadımlara baslayım ama eşim zaten yemek yicek bırak anne sütü alsın diye ısrar edıyor ee oda görüyor heryerde 6 ay anne sütü diye. Birde aynen ağzını açmaya yemekleri incelemeye başladı can dayanmıyor :)

Bir sağımda nekadar süt gelıyor sizlerde?
yanı çıkan kadar olsa bende benim kızın doyması imkansız zaten sütte var dokununca anlıyorum ama makinayla gelmıyor

bak resim attım canim ben bu şekilde kullanıyorum ekran böyle iken sagim işlemi yapıyorum. Bir de göğsüne haznesini hava almayacak şekilde kapamayı dene

Bir sağımda nekadar süt gelıyor sizlerde?
yanı çıkan kadar olsa bende benim kızın doyması imkansız zaten sütte var dokununca anlıyorum ama makinayla gelmıyor
Hiç belli olmuyor bazen 30cc zor çıkıyor bazen iyi çıkıyor ilk aralar arkadaşlar konuşmuştu bebeğin emme gücü makinenin çekim gücünden fazlaymış yanı 10dalika da farzet ki 30cc çıkıyorsa bebek emdiği zaman 10dakika 30cc içmiş olmuyor daha fazla içmiş oluyormus.

Ek gıdaya geçince anne sütünü birakmiyorki ek gıda ardından anne sütü veriyorsun yine yani bana da mantıklı geldi bi de bebeklerin bence kendine özel gelişim aşamaları var bazı bebekler ek gıdaya gecmek istediklerini belli ediyor benim kızım baya belli etti artık mesela

Ekrana bakmak çocuğun goz yapısını etkiliyor erken yaslarda gözlük takmak zorunda kalabiliyorlar, mesele alışması değil sağlığı...
Benim kızım da 5 ay 3günlük sakin bi bebek ama ne pusette, ne de yerde duruyor, hep kucak, gezmek istiyor, yerde dönüyor, popoyu kaldiroyor, geri geri gidiyor, vücudu el verse koşacak :)

Çok çok Afedersin ama manyak mı bu kadın. Anne sütünün verdiği kilodan obez olan çocuk Nerede görülmüş. Şaştım vallahi. Ne yani memeden mi kesmeni bekliyo!!??
Bizim elimize süt geçmiyo. Sizinki sütün bolluğundan şikayetçi
Kusura bakma. Çok sinirlendim.

Senin bebeğin nekadarlık oldu ki. oldular mı o kadar? Biz de mi başlasak. Benimki hiç o kıvamda durmuyo sanki

Aslinda benim de hic bi zaman goguslerim dolu dolu olmuyor, cogu zaman ilk bir kac dakikadan sonra yutkunmuyor bebegim. Hele sagdigim zaman asla sut çıkmıyor. Ama yetiyor demek ki cok sukur. Surekli memede, 2 saat bile emmeden durmuyor. Doktor anne sutu cabuk hazmedilir normal dedi. Kayinvalide de, sık emziriyorsun diye kızıyor. Kizmiyor da iste obez yapacaksin diyor. Amaan ne bileyim ben duzenli olarak multivitamin kullanıyorum. Sutun besleyiciligine de etkisi oldugunu düşünüyorum açıkçası.
Bu gece hic memeden ayrılmadı. Hic de uyumadi. Ben de aç herhalde diye 30 cc mama verdim. Agzinin kenariyla içti zaten. Sonra da tamamini kustu

T tulperde canım maasalalh kızına.ben oğlanı destekli de oturtmuyorum hala.sadece kucağımda oturur pozisyonda tutuyorum ara ara.her bebeğin gelişimi farklı tabiki.oturdugu yere yumuşak minder koymayı aman unutma.bizimki dönmeyi öğrendi ama eli altında kalıyor mizirdanmaya başlıyor o anda.
Ek gıdaya da geçtik sayılır.patates havuç kabak testinden geçtik çok şükür.gecen gün pirinçle karıştırıp çorba yaptım.meyve olarak da elma armut muz yedi.
Alerjimizden dolayı yoğurt vermekten korkuyordum.dun bir çay kaşığı verdim şimdilik bir tepki yok çok şükür K karayipkorsani .

Çok sevindim canın inş bi tepki vermez de yavaş yavaş yedirirsin bebeğine bizim çocuk doktorumuz da biraz vakit geçsin yavaş yavaş deneriz daha erken dedi şimdilik biz de yoğurtsuz peynirsiz ek gıdaya başladık elma armut muz verdim ben de hippin pirinç ve tahıl karışımyla mama yapıp verdim sebze pürelerinden de verdim ama tarif uydurmakta zorlanıyorum unutmuşum resmen ikinci olmasına rağmen insan rahata çabuk alışıyomuş yavaştan yumurtalı kahvaltılara başlıcam bakalım inş güzelce geçeriz katı gıdaya
Mana sandalyesini de güzel günlerde kullanın canım benim büyük kızdan kaldığı için en azından bazı masraflarım yok 3.olsaydı yeni alırdım ama ben de herhalde

Bizim de bugün 5 ay kontrolümüz vardı. Rotateq 2. doz ve meningokok için menveo ilk doz aşısını oldu. 5, 7 ve 13. ay olmak üzere üç doz uygulanıyormuş. Tadımlara yavaş yavaş başlayalım dedi doktor. Blw yapmamı önerdi, blender çocuğu olmasın her şeyi püre yapıp kendi elinizle beslemeyin dedi. Bebeğin ağzında geveleyebilip yutacağı şekilde olması yeterli yiyeceklerin dedi. Kendi kendine yiyen bebekler çok daha iyi besleniyorlar ve sağlıklı yeme alışkanlıkları oluşur diyor. Numnum dips kaşık aldım bakalım ne yapacak bizim minnoş :)

Ek gıdaya en geç ben başlayacağım sanırım. Doktor 7. Ayda başlatacak. Bebeğim tam 6 aylık. Tadımlara başlasam mı acaba... Kendi kafama göre başlamakta istemiyorum. Doktorumuz nelerden başlatacak bilmiyorum. Kararsız kaldım...

Selam kızlar.. size bir sorum var. Bebislerinizin ara ara dilleri dışarıda oluyor mu? Bizim dikkatimizi çekti de. Her zaman degil tabi.. bu arada hasta oldum galiba.. boğaz burun akıntısı hapşırık..ins. bulastirmadan atlatirim

Kızlar merhaba. Hemen birşey soracam. 3 gündür migrenle savaşıyorum parol hapla atlatmaya çalıştım olmadı. Bugün dayanamadım acile gittim. Bebeğimde yanımdaydı zaten emzirdiğimi özellikle söyledim bi parol serum yaptı ama ağrum geçmedi voltaren ağrı kesici iğne vurdu 4 saat emzirme sonra rahatlıkla emzir bişey olmaz rahat ol dedi eve geldim mama fln verdim ama memeye o kadar düşkün ki durmadı. 3 saatin sonunda meme için katıla katıla ağladı. Eşiminde ısrarlarıyla verdim 5 dk. Emdi ve uyudu. Ama şimdi içim hiç rahat değil bişey olur mu diye ödüm kopuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…