2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bana doktor once yoğurtla basla dedi ama alerjimiz var tabii. Once meyve sonra sebze dedi. Geçen denemek icin patates vermistim cok zor yuttu. Bugun armut verdim onu sevdi hem tatli hem sulu.
Bizimi de 2 gunde bir yapiyor tuvaletini ama yapana kadar catliyor aglamaktan. Yapinca rahatlıyor.
Mama sandalyesi chicco polly almayi düşünüyorum onu beğendim.
Doktor bize bas cevresi birazcik kucuk ama bingildak iyi oldugu icin bas cevresi onemli degil dedi. Bas cevresi 41.5 bingildak 3×3.
Rota asisinin ikinci dozunu olduk bi yan etki yaşamadık. Ama 220 lira olmus yeterli bi yan etki

Canim suan ikinci yavrumu buyutuyorum ve sunu farkettim ki insan nekadar hassas davranirsa ( ki annelik bu anormal bi koruma icgudusu beraberinde getiriyor)bi o kadar cok stres yapIyor etrafindakilerini. suan icimde ilkndeki gibi endise korku vs olmadigi icin pek kale almiyorum bu gibi yorumlari susuyorum veya he deyip geciyorum. Sen de bence bu bir ay icinde biraz duymamazliktan gel kararliligini goster ki mudahale etmehakkini kimse kendisinde gormesin. Uslup cok onemli kirmadan sen kararlarini dile getir hosuna gitmeyen yerlerde de

Hayirli geceler arkadaslar uzun zamandir yazamiyordum ...kizim surekli hastalanip duruyor.son bir haftayi geckim zamandir bronsit, öksurdukce icim parcalaniyor ama boyle boyle buyuyecekler... bakalim birkac hafta sonra biz de 6 ayimizi tamamlayacaiz ins bizim ek gida serüvenimiz de artik o zaman baslayacak

Ya kızım 5 aylık on taraftaki kapanmak üzere baya küçülmüş arka kapandı zaten çoktan da ön tarafın kapanmaması Lazım 6 aydan önce diye biliyorum kapandı kapanicak bizimki 1 cm anca kalmis
Yakınlarda bir aile hekimliği varsa oraya git istersen. Ya da doktorunu ara. Bilemedim şimdi.

kizlar basina gelen lutfen yazssin oglum gecen cumartesi sunnet olmustu 3 saat once biraz kanadi bezide kandi normalmi sizce uyuyor simdi acaba bir uyandirip baksammi
Aktif bir kanama değilse endişe etme. Bizim de epey bir kan vardı. Doktorumuz aktif kanama yoksa birşey olmaz dedi. Yani sürekli kan akmıyorsa sıkıntı değilmiş. Sen yine de sor. Hatta ben hastanenin servisini aradım. İlgili hemşireye resim attım. O da doktora gösterip geri dönüş yaptı bize.

Ya kızım 5 aylık on taraftaki kapanmak üzere baya küçülmüş arka kapandı zaten çoktan da ön tarafın kapanmaması Lazım 6 aydan önce diye biliyorum kapandı kapanicak bizimki 1 cm anca kalmis
Bazı bebeklerin erken kapanıyor benim oğlumun da öyle. Ama kafa büyümesi normalse sorun yokmuş. Her ay ölçtürüyoruz zaten normal seyrindeydi

Kakasının sırf mukuslu olması, kulak arkası kabuklanmanın daha çok yayılması, popoda kızarmanın hiç hafiflememesi. Bir haftaya kadar yine hafiflemezse bu sefer bi liste daha var onlar da eklenecek diyete.
Bir de dişle ilgili yazmışsınız. Benim bebeğimde de görünürde bir şey yok ama dün doktor baktığında dişleri çıkmak üzere dedi. Ben arada parmağımla çok bastırmadan masaj yapıyorum dişlerine, çok hoşuna gidiyor. Şu her şeye saldırıp ısırdığı halde öfkesi geçmeyince yapıyorum sakinleşiyor biraz. Yavrum kimbilir nasıl rahatsız oluyor dişlerden ki öyle saldırıyor her şeye.

Ay inşallah çok kalmazlar buradan ben sinir oldum vallahi. Ben hiç çocuğumu düşünmüyorum zaten hiç konuşmuyorum hiç aklıma da gelmedi tüh deseydin hey Allahım. Örümceğin de çok zararı var canım bebeklerin ev kazalarının yüzde seksenı bu örümcekler yüzünden oluyormuş. Doğru çünkü 2 saniyelik iş. Ayrıca parantez bacak yapabiliyor çocuğu ya da kalça problemlerine sebep olabiliyor. Çünkü tüm ağırlık kalçaya biniyor. Onlar varken bi iki kez koy da gidince kaldır bence

Bir de oturtmayla ilgili konuşulmuş. Ben 4.aydan beri destekli oturtuyorum. Dün 5.ay kontrolünde doktor da sordu zaten artık oturtuyosun değil mi diye. Emzirme minderinin arkasına şöyle bi küçük yastık diktim bu şekilde oturtuyorum ama kafasını dayamasa daha mı iyi bilemedim? Desteksiz oturmayı daha çabuk öğrenmesi açısından? Gerçi çoğu zaman yaslanmıyor kendini öne atıyor.

Bu arada bebeğim 5.ayda sonunda 6 kiloya ulaşabilmiş. Buna da şükür diyorum : ) hala çok zayıf görünüyor gözüme ama doktorların normal kabul ettiği kilo aralığı baya geniş. Kabullendim ben de artık stres yapmıyorum. Ek gıdaya 6.ayın sonunda geçecekmişiz. Önce sebzeler sonra meyve. Bir de kan değerlerine bakıldı normal çıkınca kan ilacı kullanmaya gerek yok dedi doktor.

Etijetkeyemedim ama benim de kızım meme almıyo sahip veriyorum biberini da almamaya başladı önce ayakta falan kandırdığı ama şimdi sadce uykuda alıyor 5ay 8 günlük 3 saatte 100 CC zorla yiyo napicami bende bilemiyorum kızlar uyanıkken ne keasikla ne biberonla asla yemiyor yakın zamanda id. Enfeksiyonu atlattık dahada istahiigelmedi diş mi onunda bilemiyorum ama onun aç olduğunu düşünmek beni o kadar uzuyor ki anlatamam psikolojim yerle bir

Ağlıyor mu gün içinde

Aslinda orta sicaklikta evim. Disari pek cikmiyorum. Ayy ne zor geliyor cocukla bir yere gitmek en iyisi ev. Esim de diyor c tesi teyzeye gitsekmi.tam da ek gidaya baslamisken ne bilim zor olurmu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…