- 1 Mart 2014
- 16.089
- 33.825
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #38.761
Bizimki 3 aydan beri tamamen kapandiKızlar kimse yazmamış ama çok merak ediyorum bebeklerinizin bingildagi on taraftaki kapandimi
Canim suan ikinci yavrumu buyutuyorum ve sunu farkettim ki insan nekadar hassas davranirsa ( ki annelik bu anormal bi koruma icgudusu beraberinde getiriyor)bi o kadar cok stres yapIyor etrafindakilerini. suan icimde ilkndeki gibi endise korku vs olmadigi icin pek kale almiyorum bu gibi yorumlari susuyorum veya he deyip geciyorum. Sen de bence bu bir ay icinde biraz duymamazliktan gel kararliligini goster ki mudahale etmehakkini kimse kendisinde gormesin. Uslup cok onemli kirmadan sen kararlarini dile getir hosuna gitmeyen yerlerde deKızlar ya biraz size içimi dökmek istiyorum belki bir akıl vereniniz olur. KV bize geldi 1 ay kalacak. Her şeyime yardimci sağolsun ama bazı noktalarda üzülüyorum bir şey de diyemiyorum. biraz ağlayan bir bebeğim var o agladikca kulağı ağrıyor karni ağrıyor, sütün mü yetmiyor aç mi kalıyor göğsünü kontrol ediyor musun süt geliyor mu diyor. Süt yetmiyor dedikçe üzülüyorum bir şey de diyemiyorum. Yetiyor kilo alıyor diyip geçiyorum ama bebeğim 6.aya girdi ilk gününden bu zamana kadar sütün yetmiyor lafına çok icerliyorum. Ne yapsam bilemiyorum sesimi de çıkaramam.
Yakınlarda bir aile hekimliği varsa oraya git istersen. Ya da doktorunu ara. Bilemedim şimdi.Ya kızım 5 aylık on taraftaki kapanmak üzere baya küçülmüş arka kapandı zaten çoktan da ön tarafın kapanmaması Lazım 6 aydan önce diye biliyorum kapandı kapanicak bizimki 1 cm anca kalmis
Aktif bir kanama değilse endişe etme. Bizim de epey bir kan vardı. Doktorumuz aktif kanama yoksa birşey olmaz dedi. Yani sürekli kan akmıyorsa sıkıntı değilmiş. Sen yine de sor. Hatta ben hastanenin servisini aradım. İlgili hemşireye resim attım. O da doktora gösterip geri dönüş yaptı bize.kizlar basina gelen lutfen yazssin oglum gecen cumartesi sunnet olmustu 3 saat once biraz kanadi bezide kandi normalmi sizce uyuyor simdi acaba bir uyandirip baksammi
O kremi ben öğrenip tedarik etsem saçma mı olur acabaBizim doktorumuz uyuşturucu krem sürüp yaptı hatta kremde sorun olmadiği için sürdügü kremin iğnesini yapti diye biliyorum.
Bizim en son kapanmak üzereydi. Mayısın ilk haftası kontrole götüreceğim kapanmıştır artık sanırımKızlar bu arada bingildagi kapanan var mı aranizda
Bazı bebeklerin erken kapanıyor benim oğlumun da öyle. Ama kafa büyümesi normalse sorun yokmuş. Her ay ölçtürüyoruz zaten normal seyrindeydiYa kızım 5 aylık on taraftaki kapanmak üzere baya küçülmüş arka kapandı zaten çoktan da ön tarafın kapanmaması Lazım 6 aydan önce diye biliyorum kapandı kapanicak bizimki 1 cm anca kalmis
Kakasının sırf mukuslu olması, kulak arkası kabuklanmanın daha çok yayılması, popoda kızarmanın hiç hafiflememesi. Bir haftaya kadar yine hafiflemezse bu sefer bi liste daha var onlar da eklenecek diyete.Aynen bizim doktorda böyle söyledi.Çok şükür kan yok bizde de...
Ama kızarıklıklar bi geçer gibi oluyor,sonra tekrar belirginleşiyor.Pazar günü banyo yaptırdık,akşam kızarıklıklar olmaya başladı yineŞimdi yine banyo yaptırdım bakalım...
Vallahi bende çok yoruluyorum.Kimsede de durmuyor.Hiç hoş bir durum değil
Şikayetleriniz neydi ki diyete eklendi başka besinlerde...
Ay inşallah çok kalmazlar buradan ben sinir oldum vallahi. Ben hiç çocuğumu düşünmüyorum zaten hiç konuşmuyorum hiç aklıma da gelmedi tüh deseydin hey Allahım. Örümceğin de çok zararı var canım bebeklerin ev kazalarının yüzde seksenı bu örümcekler yüzünden oluyormuş. Doğru çünkü 2 saniyelik iş. Ayrıca parantez bacak yapabiliyor çocuğu ya da kalça problemlerine sebep olabiliyor. Çünkü tüm ağırlık kalçaya biniyor. Onlar varken bi iki kez koy da gidince kaldır bence40 ımız çıktıktan sonra gelmişlerdi.Onlar varken çocuğa sırf bu söylemler yüzünden mama vermeye devam ettim.Hatta ölçüsünü de yükseltmeye başladım.Gitmelerine yakın aklım başıma geldi,dedim ben niye sağıp mama yerine yine sütümü vermiyorum? Görümceminde bebeği var,mama veriyorlardı.Bu kez kıyasta var,onun kilosu iyiymiş,bizimki zayıfmış,mama verelimmiş vs...
Şimdi yine gelecekler ve stres bastı benide.Hani duymamaya çalış diyeceğim,aynı şey benimde başımda ve eşimlede tartışıyoruz...
Örneğin örümcek almışlar diğer toruna,bizede alacaklarmış.Zararlı diye duydum,yok diyorum ama gelince neler yapacak neler diyecekler bilmiyorum...
Haa,birde telefonda bana diyor kayınvalidem,kızı konuşuyormuş bebekle,şarkı söylüyormuşta bebeğide konuşuyormuş.Bizimkide o sıra egzamalardan rahatsız olduğu için ya çok ağlıyor ya da sessiz sessiz duruyordu.Hoparlörü açtım,oğluma diyor annen seninle konuşmuyor mu,gelelimde deden seni konuşturur,şöyle yaparım böyle yaparım...
Tersleyeceksin,olmuyor.Gerçi yine söylüyorum bi şekilde burdayken...
Biz aldık canim alırken tablasinin büyük olmasına dikkat ettim su an kullanıyorum memnunumBu arada mama sandalyesi aldınız mı
Aaa normal o zaman doktor bişey dedimiBizimki 3 aydan beri tamamen kapandi
Ağlıyor mu gün içindeEtijetkeyemedim ama benim de kızım meme almıyo sahip veriyorum biberini da almamaya başladı önce ayakta falan kandırdığı ama şimdi sadce uykuda alıyor 5ay 8 günlük 3 saatte 100 CC zorla yiyo napicami bende bilemiyorum kızlar uyanıkken ne keasikla ne biberonla asla yemiyor yakın zamanda id. Enfeksiyonu atlattık dahada istahiigelmedi diş mi onunda bilemiyorum ama onun aç olduğunu düşünmek beni o kadar uzuyor ki anlatamam psikolojim yerle bir
Dün bende hava güzel diye ilk defa tişört giydirdim kolları üşümüştü altına hala iki kat giydiriyorum yaşadığın yer de önemli canim sıcak mi? Sanırım diğer ay tek kat giydirmeye başlarız
Kızlar kimse yazmamış ama çok merak ediyorum bebeklerinizin bingildagi on taraftaki kapandimi