2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Biliyorum canim 10 gunu gecerdi yapmadigi olurdu ek gidaya baslamamistim daha sadece süt aldigi icin cokda sikinti etmedim ama simdi ek gidaya basladigimiz icin kabiz olabilirmi diye düşündum. Yogurt disinda verdiğim herseye koydum zeytinyagi sade de iciriyorum ama gelen giden yok. Istahi yerinde cok şükür ama bugün cok huzursuzdu balkonda sakinliyo iceri girince ciglik cigliga agliyo. Huzursuzluk gezme isteginden mi yoksa yapamamasindanmi anlamadim
Ah bu bebisler benimki de havalar ısındı isinali balkonda keyifleniyor eve girince durmak istemiyor artık camdan bakmak bile kesmiyor dışarı çıkmak istiyor. Çok sıcak diye akşam üstünü bekliyorum. Sikiliyorlar evde. Ek gidaya başlamadık biz daha ama keyfi yerindeyse çok da endişe etme bence ya da doktorunuza danış derim

Herkesin ek gıda serüveni farklı başlıyor sanırım. İki hafta sonra biz de başlıcaz. Doktorumuz ilk yoğurtla sonra meyve suları ile sonrasında çorba sonrasında püre lere geçicez dedi. Sividan katıya doğru barsaklarini alistircaz dedi. Yogurt havuc suyu elma suyu armut suyu şeklinde başlayalım dedi. Bakalım nasıl olacak merak ediyorum.

Herkesin ek gıda serüveni farklı başlıyor sanırım. İki hafta sonra biz de başlıcaz. Doktorumuz ilk yoğurtla sonra meyve suları ile sonrasında çorba sonrasında püre lere geçicez dedi. Sividan katıya doğru barsaklarini alistircaz dedi. Yogurt havuc suyu elma suyu armut suyu şeklinde başlayalım dedi. Bakalım nasıl olacak merak ediyorum.

Evet sanirim oyle her doktor farkli soyluyor aslinda iyi demis sividannkatiya mantikli geldi bana. Ben biraz doktorun dedigini biraz da ek bilgilerle bir duzen olusturacagim

Kizlar birsey soracagim, ben kiyafet altina tayt uzerine esofman giydirdim orta kalinlikta hava iyi diye tayti cikardim bugun, ama baktin bacaklar soguk bende tekrar giydirdim tayti abaetmiyorum degilmi :) havalar iyi ya

Kizlar birsey soracagim, ben kiyafet altina tayt uzerine esofman giydirdim orta kalinlikta hava iyi diye tayti cikardim bugun, ama baktin bacaklar soguk bende tekrar giydirdim tayti abaetmiyorum degilmi :) havalar iyi ya
Dün bende hava güzel diye ilk defa tişört giydirdim kolları üşümüştü altına hala iki kat giydiriyorum yaşadığın yer de önemli canim sıcak mi? Sanırım diğer ay tek kat giydirmeye başlarız

Kızlar ya biraz size içimi dökmek istiyorum belki bir akıl vereniniz olur. KV bize geldi 1 ay kalacak. Her şeyime yardimci sağolsun ama bazı noktalarda üzülüyorum bir şey de diyemiyorum. biraz ağlayan bir bebeğim var o agladikca kulağı ağrıyor karni ağrıyor, sütün mü yetmiyor aç mi kalıyor göğsünü kontrol ediyor musun süt geliyor mu diyor. Süt yetmiyor dedikçe üzülüyorum bir şey de diyemiyorum. Yetiyor kilo alıyor diyip geçiyorum ama bebeğim 6.aya girdi ilk gününden bu zamana kadar sütün yetmiyor lafına çok icerliyorum. Ne yapsam bilemiyorum sesimi de çıkaramam.
Cnm ya bir anneyi üzebilecek en ağır laf "sütün yetmiyor mu?" Cümlesidir. Bu çok incitir ama gel gör ki kızsan kızılmaz sussan için el vermez. Az biraz dişini sık. Konu açıldıkça geçişdir.Sayılı gün neticede ,çabuk geçer. Kolaylıklar diliyorum.

Çıtçıtlı badi üzerine uzun kollu tişort altına da sadece esofman altı giydiriyorum buna rağmen bugün sıcak bastı oğluma kısa kollulara geçeceğim artık ancak bizim burası 30 derece

Ya kızım 5 aylık on taraftaki kapanmak üzere baya küçülmüş arka kapandı zaten çoktan da ön tarafın kapanmaması Lazım 6 aydan önce diye biliyorum kapandı kapanicak bizimki 1 cm anca kalmis
Üç aydan önce kapanması sıkıntı diye biliyorum bende yüz çocuktan birinde üçüncü ayda kapanmış olabiliyor önemli olan baş çevresinin takibi beşinci ayda kapanması anormal değil bence ayrıca yenidoğanda ön fontanel zaten 1-3 cm arası olur sizinki daha 1 cm miş

Üç aydan önce kapanması sıkıntı diye biliyorum bende yüz çocuktan birinde üçüncü ayda kapanmış olabiliyor önemli olan baş çevresinin takibi beşinci ayda kapanması anormal değil bence ayrıca yenidoğanda ön fontanel zaten 1-3 cm arası olur sizinki daha 1 cm miş
Umarim öyledir doktora sorucam ama çok merak ettim bugün farkettim de teşekkür ederim

Ah bu bebisler benimki de havalar ısındı isinali balkonda keyifleniyor eve girince durmak istemiyor artık camdan bakmak bile kesmiyor dışarı çıkmak istiyor. Çok sıcak diye akşam üstünü bekliyorum. Sikiliyorlar evde. Ek gidaya başlamadık biz daha ama keyfi yerindeyse çok da endişe etme bence ya da doktorunuza danış derim
Aynen ya iceri alamadim bugün yazin ev yüzü zor görürüz herlade :) cok şükür baska sıkıntısı yok bikacgun daha bekliyelim bakalim
Bi ortasini tutturamadik gitti valla bi isal bi böyle bakalim ne zaman duzene giricek

kizlar basina gelen lutfen yazssin oglum gecen cumartesi sunnet olmustu 3 saat once biraz kanadi bezide kandi normalmi sizce uyuyor simdi acaba bir uyandirip baksammi

Kızlar ya biraz size içimi dökmek istiyorum belki bir akıl vereniniz olur. KV bize geldi 1 ay kalacak. Her şeyime yardimci sağolsun ama bazı noktalarda üzülüyorum bir şey de diyemiyorum. biraz ağlayan bir bebeğim var o agladikca kulağı ağrıyor karni ağrıyor, sütün mü yetmiyor aç mi kalıyor göğsünü kontrol ediyor musun süt geliyor mu diyor. Süt yetmiyor dedikçe üzülüyorum bir şey de diyemiyorum. Yetiyor kilo alıyor diyip geçiyorum ama bebeğim 6.aya girdi ilk gününden bu zamana kadar sütün yetmiyor lafına çok icerliyorum. Ne yapsam bilemiyorum sesimi de çıkaramam.

40 ımız çıktıktan sonra gelmişlerdi.Onlar varken çocuğa sırf bu söylemler yüzünden mama vermeye devam ettim.Hatta ölçüsünü de yükseltmeye başladım.Gitmelerine yakın aklım başıma geldi,dedim ben niye sağıp mama yerine yine sütümü vermiyorum? Görümceminde bebeği var,mama veriyorlardı.Bu kez kıyasta var,onun kilosu iyiymiş,bizimki zayıfmış,mama verelimmiş vs...
Şimdi yine gelecekler ve stres bastı benide.Hani duymamaya çalış diyeceğim,aynı şey benimde başımda ve eşimlede tartışıyoruz...

Örneğin örümcek almışlar diğer toruna,bizede alacaklarmış.Zararlı diye duydum,yok diyorum ama gelince neler yapacak neler diyecekler bilmiyorum...

Haa,birde telefonda bana diyor kayınvalidem,kızı konuşuyormuş bebekle,şarkı söylüyormuşta bebeğide konuşuyormuş.Bizimkide o sıra egzamalardan rahatsız olduğu için ya çok ağlıyor ya da sessiz sessiz duruyordu.Hoparlörü açtım,oğluma diyor annen seninle konuşmuyor mu,gelelimde deden seni konuşturur,şöyle yaparım böyle yaparım...
Tersleyeceksin,olmuyor.Gerçi yine söylüyorum bi şekilde burdayken...

kizlar basina gelen lutfen yazssin oglum gecen cumartesi sunnet olmustu 3 saat once biraz kanadi bezide kandi normalmi sizce uyuyor simdi acaba bir uyandirip baksammi
Kanama çok değilse normal canım. Bizim 4-5 gün hafif kanamıştı. Hatta sünnet olduktan 1 hafta sonra dikişin düştüğü yerde çok hafif kanama vardı. Beze birkaç damla çıkıyordu. Şimdi hepsi geçti...

X