2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Tekrar Merhaba.
Çok şükür sünnetimizi de aradan çıkardık. Çok çok gerildim üzüldüm endişelendim. Zaten evhamlı biriyim. Mahvoldum vallahi. Halbuki zor da geçmedi yani. birkaç şey hariç gayet iyiydi.
Lokal oldu .doktorun yanında otomasyon yapan bayan 2 saat aç gelin dedi. Sonra ameliyat a giren hemşire lokal anestezi de açlığa gerek yok dedi. Yavrum ağladıysa da açlıktan ağladı.bir de ilk çişini yaptığında ağladı. Ama dün tüm gün hiç gülmedi hep mızıklandı. Olacak o kadar...
Pipi yapışıkmış. Önce sünnet derisini pipiden ayırdılar sonra sünnet.
Antibiyotik şurup ve parol şurup verdi doktorumuz. 2tane de krem. Biri antibiyotik biri yara ve yanık kremi. Ve 2 saatte bir pipiye batikon damlatıyorum. 2 gün sargıyı açma dedi. Gerçi batikon döktüğüm için sargı kendiliğinden açılır durumda.
İnşallah tez zamanda iyileşir. Tavsiyem bir an önce yapın. Bebek hareketli olduğu için altını açmak değişmek yara pipiyle zor oluyor
geçmiş olsun siz oldunuz sünnetinizi ne güzel darısı başımıza ancak ben cesaret edemiyorum bir türlü eşim bir an önce yaptırmak İstiyor. gittiğimiz doktor da 1 yaşına kadar yaptırmazsanız 6 yaşına kadar bekleyin diyor bilemedim kararsızım. Hep içimden 3 yeminde yaptırmak geçiyor her nedense.

En kötü durumda olan da biziz heralde bu konuda.Genel anesteziyle olacaktır mutlaka.Ve bende inşallah 1 yaşına gelmeden olur diyorum.Hareket etme olayıda gittikçe artıyor ve nasıl zaptederiz bilmiyorum...

Bugün immunolojiye gittik sonuçları göstermeye,bizlik bi durum yok dedi,sonra alerji doktorumuza götürdük,besinlerle olan kan testini yaptırdık mecburen medipolde.Çapayı bekleyemedik 9 mayısa kadar.Ama immunolojik bi durumda var dedi doktor,asıl o bölümün yok demesinin aksine.1 haftaya sonuç çıkacak,bakalım besinle alakalı mı.Kan verirkende çok korktum ama hayret edilecek bişey,oğlum hiç ağlamadı...

byrktrfa byrktrfa siz avcılar hospital de sünnet yaptıracaktınız sanırım. Yaptırabildiniz mi? Memnun kaldınız mı? Oradaki doktor hakkında da iyi yorumlar okudum bir de size sorayım dedim
Henüz yaptırmadım. Ama ya orda ya da sefaköydeki tumeli hospital de yaptıracağım. Bu hafta netleşecek. Haftaya da yaptıracağım sünneti. Eger sizden önce olursak bilgi veririm

Biz oda ayarladik. Oda vermezeseniz geri donuyorum dedim. Yani belki sunnetten sonra ziyaretcim gelecek, ne demek oda olmamasi. Ama sunnetin yapıldığı binada yatan odasi yok. Diger binadan verdiler. Sunnetten ciktigimizda hemen yan taragta musahede odasinda emzirdim falan. Baska hasta yoktu,cocuk da uyuyunca o odada kaldik. 1 saate de ciktik zaten hastaneden. Genelde hastaneler boyle. Dişlerini gecirebildiklerine kendi istediklerini yaptiriyorlar turlu bahanelerle
Cok iyi yapmissin bende bilseydim belki basindan isterdim ama sunnet bitene kadar oda ya alicaklar bizi zannediyordum bi muddet sunnet odasinda bekledik sonra emzirme odasina gittim emzirdim yarim saat sonra muayene oldu bi yarim saat daha bekleyin dedi doktor koridorda bekledik bizde aslinda isteyebilirdim ama oglum uyudu pusette bida ugrasmayalim dedim. Devlette bile oda veriyorlar nisa hastanesinden hic beklemezdim böyle bisey artik olan oldu napalim

En kötü durumda olan da biziz heralde bu konuda.Genel anesteziyle olacaktır mutlaka.Ve bende inşallah 1 yaşına gelmeden olur diyorum.Hareket etme olayıda gittikçe artıyor ve nasıl zaptederiz bilmiyorum...

Bugün immunolojiye gittik sonuçları göstermeye,bizlik bi durum yok dedi,sonra alerji doktorumuza götürdük,besinlerle olan kan testini yaptırdık mecburen medipolde.Çapayı bekleyemedik 9 mayısa kadar.Ama immunolojik bi durumda var dedi doktor,asıl o bölümün yok demesinin aksine.1 haftaya sonuç çıkacak,bakalım besinle alakalı mı.Kan verirkende çok korktum ama hayret edilecek bişey,oğlum hiç ağlamadı...
MasAllah ogluna bazen sasirtiyorlar bizi bu minnoslar bizde bugun yemege gittik aciktigi halde giki cikmadi etrafi izlemek iyi geldi heralde.
Dua ediyorum bebisleriniz icin kucucuk bedenleri mucadeleye erken basladi Allah onlarinda sizinde yardımciniz olsun
InsAllah onemli biseyi yoktur sağlıklı sonuclar alin insAllah

geçmiş olsun siz oldunuz sünnetinizi ne güzel darısı başımıza ancak ben cesaret edemiyorum bir türlü eşim bir an önce yaptırmak İstiyor. gittiğimiz doktor da 1 yaşına kadar yaptırmazsanız 6 yaşına kadar bekleyin diyor bilemedim kararsızım. Hep içimden 3 yeminde yaptırmak geçiyor her nedense.
Saol cnm. Valla sana tavsiyem bir an önce yapın.ne kadar çok hareketlenirse o kadar zor oluyor. Ya da 6 yaşından sonra:emir_bebek::dua:

Genel olarak sakin,uyumlu bir bebegım var
Ama şu uyku işini birtürlü çözemedim
5 aylık olcak ağzına meme girmeden asla uyumuyor toksa emzik gibi çekerek uyuyor hatta ağzına memeyi aldığı gibi emmeden daldığı oluyor
Geceleri çok zor oluyor benim için bu sabah 5 de kalktı bu saatte kadar 15 defa meme ağzında uyutmayı denedim 5-10 dakıka dışında uyumadı memeyı ağzından çıkardığım an uyanıp çığlık atıyor. Baktım atak haftasında.
Baldan annenın uyku eğimine bakıyorum ama çok karışık gelıyor cesaret edemedım. Sizler nasıl uyutuyorsunuz?

Genel olarak sakin,uyumlu bir bebegım var
Ama şu uyku işini birtürlü çözemedim
5 aylık olcak ağzına meme girmeden asla uyumuyor toksa emzik gibi çekerek uyuyor hatta ağzına memeyi aldığı gibi emmeden daldığı oluyor
Geceleri çok zor oluyor benim için bu sabah 5 de kalktı bu saatte kadar 15 defa meme ağzında uyutmayı denedim 5-10 dakıka dışında uyumadı memeyı ağzından çıkardığım an uyanıp çığlık atıyor. Baktım atak haftasında.
Baldan annenın uyku eğimine bakıyorum ama çok karışık gelıyor cesaret edemedım. Sizler nasıl uyutuyorsunuz?
Dişlerini kontrol ettin mi canım benim ki öyleydi dış cikardi

Eli hep agzında,bizimde elimizi ağzına götürüyor ama henüz birşey yok. Sizdeki durum diş çıkarttıktan sonra düzeldi mi? Hep memeyle dalma sorununu nasıl aşarım bilmıyorum
Yok hala meme de uyuyor ama en azından saat başı uyanıyordu o bitti benim kızım doğduğundan beri gece kesintisiz uyuyor bir hafta kadar gece sürekli uyandı memeyi 2 çekip uyuyordu yarım saat sonra tekrar bazen de çığlık atarak kalkiyordu o haftanin sonunda dis çıkardı zaten şimdi yine meme de uyuyor ama eski haline döndü şükür belki sizinde dıştir eğer eskiden böyle degilse

Yok hala meme de uyuyor ama en azından saat başı uyanıyordu o bitti benim kızım doğduğundan beri gece kesintisiz uyuyor bir hafta kadar gece sürekli uyandı memeyi 2 çekip uyuyordu yarım saat sonra tekrar bazen de çığlık atarak kalkiyordu o haftanin sonunda dis çıkardı zaten şimdi yine meme de uyuyor ama eski haline döndü şükür belki sizinde dıştir eğer eskiden böyle degilse
Bukadar değildi evet. Bakalım atak bitince çıkarır belki. Siz memede uyutmamak için çözüm arıyomusunuz memnun gibisiniz bu durumdan :)

Bukadar değildi evet. Bakalım atak bitince çıkarır belki. Siz memede uyutmamak için çözüm arıyomusunuz memnun gibisiniz bu durumdan :)
Bişeyler kacinilmazsa diye bir laf var:)))) hiç değilim çünkü evde dışarı çıkamıyorum akşamları ama bu bir süreç geçicek diye düşünüyorum.çünkü alternatifim yok biberon almıyor emzik almıyor napiym o da böyle mutlu:))

Bişeyler kacinilmazsa diye bir laf var:)))) hiç değilim çünkü evde dışarı çıkamıyorum akşamları ama bu bir süreç geçicek diye düşünüyorum.çünkü alternatifim yok biberon almıyor emzik almıyor napiym o da böyle mutlu:))
Ne güzel kabulleniş :KK70: ben çıkıyorum ama kafeler dahil heryerde emzırıyorum. En az 1,5 yıl daha bu şekildeyiz yani:KK34:

Canım yoğurdu bebeğin için ayrı mı yaptın nasıl yaptın rica etsem tarif eder misin

Ben içim günlük cam şişede süt alıyordum canım bir de activia probiyotikli yoğurt ya da bulursam annemde filan ev yoğurdu ile arzum yoğurtçu var her kavanoza 1 tatlı kaşığı yoğurt koyarak 9 saat ayarlayarak yapıyordum. Sütü kaynatmıyordum oda sıcaklığındaki halini koyuyordum kavanozlara.

Ne güzel kabulleniş :KK70: ben çıkıyorum ama kafeler dahil heryerde emzırıyorum. En az 1,5 yıl daha bu şekildeyiz yani:KK34:
Ben 1 yıldan sonra emzirmıycem belkide o yüzden rahatım bana 2 yıl mantıklı gelmiyor 1 yaşından sonra artık herşeyi yiyor çocuk anneyi emzik gibi keyif için kullanıyor. Daha güzel yemek yemesi için 1 yaşından sonra emzirmeye karşıyım :)

Vallahi benim kızım sofrada çok keyif alıyor sanki kırk yıllık gurme
Benim kızımda 4.5 aylık ama artık karşında yemek yiyemiyoruz. Sofrada kucağımıza alamıyoruz resmen hepsinde gözü kalıyor ağzını açıp kapıyor biz yerken zaten kaşık delisi daha kaşığı uzakta görünce cildiriyor (kaşıkla sadece şu içiyor ben de ek gıdaya geçmek istiyorum ama doktor vermedi inşallah bu ay verir

Ya birkaç gündür çok kötü ağlıyoruz yine.Kucak allah kucak.Bırakıyorum,2 sn arkamı dönüyorum katılıyor resmen.Başkasının kucağında da duruyor biraz,beni görünce kollarını açıp ağlıyor.Kucağıma alıncada koala gibi yapışıyor...
Egzamalardan dolayımı,başka bişey mi var anlamadım.Ama bende delleniyorum artık...

Ya birkaç gündür çok kötü ağlıyoruz yine.Kucak allah kucak.Bırakıyorum,2 sn arkamı dönüyorum katılıyor resmen.Başkasının kucağında da duruyor biraz,beni görünce kollarını açıp ağlıyor.Kucağıma alıncada koala gibi yapışıyor...
Egzamalardan dolayımı,başka bişey mi var anlamadım.Ama bende delleniyorum artık...
Canim ya kiyamam ikinize de. Ben bebisle her mesaji okuyamiyorum kusura bakma daha once yazdiysan. Ben her gun nemlendirerek gecirdim egzamalari. Benim 15 senedir gecmeyen egzamalarim vardi. Bebegime her surdugumde kendime de surdum inan benimkiler de hafifledi. La roche posay lipikar ap kullaniyorum. Her gun yıkıyorum

Canim ya kiyamam ikinize de. Ben bebisle her mesaji okuyamiyorum kusura bakma daha once yazdiysan. Ben her gun nemlendirerek gecirdim egzamalari. Benim 15 senedir gecmeyen egzamalarim vardi. Bebegime her surdugumde kendime de surdum inan benimkiler de hafifledi. La roche posay lipikar ap kullaniyorum. Her gun yıkıyorum

Doktorun önerdiği nemlendiricide oydu ama ben gittim bepanthol sensiderm aldım,belki iyi gelir kaşıntısınada diye.Reklamlarda görüyordum hep...
Şampuan ne kullanıyorsun?

X