- 11 Nisan 2017
- 45
- 60
- 8
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #36.741
bence yanlış yapıyorsunuz süt ve mama artıklarının tamamen temizlenmesi için kaynatılıyor, bu artıkların toksik ve zehirleyici etkisi biberonun yere düşmesinden veya el değmesinden daha sıkıntılı sonuçlar doğuran şeyler.Canım sürekli kaynatmana gerek yok. Ben İlk kullanımda kaynattım. Sonraki kullanımlarda yıkıyorum içini suyla doldurup emziği de içine ters ten kapak gibi kapıyorum öyle bekletiyorum. Kullanmadan önceden ya hazır sudan ya kaynamış soğumuş sudan (ketıl da ya da demlikte kalmışsa) ya da hazırda kaynamış su varsa ondan geçirip kullanıyorum.
Biberon elimden düşerse ya da ağzı açık kalmışsa ve birinin ucuna dokunup dokunmadığından emin değilsem kaynatıyorum.
Sabunu yarin denicem canim insAllah ise yarar. Evet bende firca almaya karar verdim surekli su kaynatmak zor dedigin gibi son verdigimde kaynar suda bekletirim teşekkür ederimcanim sabun ise yariyor dene istersen ve dr browns bende kullaniyom biberon fircasi al normal deterjanla yika iyice durula ben her mamadan sonra sabunlu suyla yikamiyorum bir mamada yijiyom diger mamada yikamiyom gun asada son mamada kaynatiyom
Bende oksürük icin oglumu doktora götürmüstm kakasini 6 7 gunde yapmaya basladi dedm internette falan anne sutu alanlarda 10 gune kadar sknti yok falan yaziryor dedm olur mu oyle dedi 2 gunde yapmasssa sknti dedi bir sürü kan idrar kaka tahlili.istedi sükür bisey cikmadi birsurü fitil bagirsak duzenleyici.toz ilac verdi bilemiyorm kullanmakta kararsizm
Bencede verme canim 6 gunde 1 yapıyosa cok iyi bana göre tani sadece anne sütü aliyosa. Oglum 10 gunu geciyo oyle yapiyo bizim doktor hala normal diyo ilac vermedi bize fitil yazmisti onu da surekli kullanma dedi. Huzursuzluk hissetmiyosan problem yok bence. Bak bizimki 12 gun oldu hala yapmadiBende oksürük icin oglumu doktora götürmüstm kakasini 6 7 gunde yapmaya basladi dedm internette falan anne sutu alanlarda 10 gune kadar sknti yok falan yaziryor dedm olur mu oyle dedi 2 gunde yapmasssa sknti dedi bir sürü kan idrar kaka tahlili.istedi sükür bisey cikmadi birsurü fitil bagirsak duzenleyici.toz ilac verdi bilemiyorm kullanmakta kararsizm
Çok sağol canım desteğin için karar verdim ben artık böyle kilolu kalmak istemiyorum tamamen kısıtlayamasam da paketli gıdaları kesicem daha dengeli doğal beslenicem havalar biraz düzelsin yürüyüşlere çıkıcam daha sonra kuaföre gidip saçımı kestirip boyatıcam kendimi iyi hissetmek için ne istiyorsam yapıcam çünkü bu durumlar bir süre sonra evliliğimizi de etkiliyo buna sebep vermemek için ve kendime olan saygım için yapmam lazımben en büyük farkı ekmek ve sekeri kestigimde görüyorum canım şimdi ekmek ve seker kullaniyosan emzirme döneminde olduğun için en azından şekeri komple cikarabilirsin hayatindan,
benim bı arkadaşım 22 kilo almıştı sonra doğum yaptı biraz verdi 10 15 kilo kadar, bide bunun üzerine aldı tekrar baya. çok uzuluyodu ama geçen bi fotoğraf attı inanamadim üniversite yıllarındaki haline dönmüş, bebegi bi yasina gelmedi üstelik. biraz bizim bebekler de hareketlenip ayaklansin zaten kilo sorunu hiç olmaz
bide bi arkadaşım adet görünce cabuk zayıfladığını söylemişti metabolizma o zaman eski haline donuyomus
ben 40 im çıkınca adet görmeye başladım belki ben de ondan cabuk verdim kiloları,
ama hem yaz geliyo hem bebekler büyüyo çooookkkk keyifli bi yaz bizleri bekliyo sen ona hazırla kendini
yüksek bel pantolon da gobisi hem topluyor hem var olandan baya küçük gösteriyo onu da tavsiye edebilirim
ama patavatsız insanlar için hala bi tedavi yok maalesef he he deyip gecicez napalim
Dr browns biberonun içinden küçük fırçası çıkıyo olması lazım o küçük borunun içini onunla fırçalayarak temizliyprumKizlar oğlum 12 gündür ne fitille ne de zeytinyagiyla kaka yapmadi. Sabunun yaptirdigini duyan varmi kucuk bi parça fitil gibi veriliyomus emin olamadim vermekle bi fikri olan varmi.
Bi sorum daha vardr brows biberon kullananlar temizligini nasil yapiyosunuz. Gunde 1 kez kullandigim icin kaynar suya atiyodum ama artik kullanimini artiricam surekli su kaynatmak zor gibi geliyo
Ben de bugün kızımı dört bir elden susturamayınca apar topar doktora götürdük her ay gittiğimiz doktordan farklıydı anlattım herşeyi ilk 3-4 hafta bişey olmadığını daha sonra bebeğimin bambaşka bir bebek olduğunu ağlamaya başladığında susturamadığımızı sonra ağlamaktan yorulup uyuduğunu uykusunda ıkınıp kendini uyandırdığını falan anlattım bu anlattıklarınız tamamen kolik bebek belirtileri dedi haftanın yedi günü sürmez 4-5 günü sancılı geçerse 2-3 günü sakin geçer dedi arada aileyi dinlendirir dedi sancı illa gece veya gündüz olmaz her çocuğun kriz saatleri farklıdır dedi kullandığımız damlaları sçyledim çok da bi damla önermedi desem yeridir çok bişey beklemeyin ilçlardan bu bir süreç dediO kadar sinirliyim ki, buraya yazacağım. Kakasinda kan var diye doktora gitmiştik, sut urunleri alerjisi olabilecegini soyledi. Gaitada gizli kan tahlili istedi. Artik gec oldu tahlil sonucu bugun yetismez yarın cikar dedi. Biz de bugun sonucu degerlendirmek icin gittik. Doktor hanim hastaneden ayrilmis! Insan bi soyler yarin ben yokum baska doktorla devam edersiniz veya ben şu hastanede çalışacağım artik diye. Şok oldum ayrildi deyince. Neyse baska bir cocuk doktoruna girdik, girmez olaydık.
Gaitada kan onemsiz, sut urunu alerjisi olabilir ama zaten yuzunden belli alerjik bunyeli bir çocuk bu, hic dokunmayin bu cocugun birseyi yok, ben 40 yillik doktorum yuzbinlerce cocuk gordum, baska doktora gitseniz kan tahlili ister delik desek eder folik asit b12 tahlili ister sakin yaptirmayin birseyi cok bu çocuğun dedi durdu.
Peki sut urunleri alerjisi varsa nasil anlayacagiz diyorum, varsa da onemli degil ki diyor.
Sabahlara kadar katila katila agliyor diyorum, her bebek ağlar uyumayi sevmiyordur geceyi sevmiyordur karanligi sevmiyordur.
Gazi var diyorum, herkesin gazi var senin yok mu diyor.
Asabımı bozdu resmen boyle umursamazlik gormedim
Acaba sizde de alerji gibi birsey olabilir mi? Benim bebegim çatlıyor aglamaktanbende bugün 4aydır devamlı ağlayan asla uyumayan oğluma bağırdım kendimi tutamadım ama sonradan çok üzüldüm yavrum uykusunda hep iç çekti ne kadar zormuş anne olmak çocuk büyütmek off
Cok tesekkur ederim canim. Bende öyle yaparim artik
geçen gün esim kızımla oynarken çok hareketliydi o da şakasına bağırdı kızıma ama nasıl ağlamak bas bas bağıra bağıra iç çeke çeke. Artik çok küçük değiller canım gülmeyi kızmayı ayırt etmeye başladılar sabırlı olmaya çalış hepimize oluyor öyle düşün sabrımız tükeniyor ama sonra yine kendimiz pişmanlık yaşıyoruzbende bugün 4aydır devamlı ağlayan asla uyumayan oğluma bağırdım kendimi tutamadım ama sonradan çok üzüldüm yavrum uykusunda hep iç çekti ne kadar zormuş anne olmak çocuk büyütmek off
bende şüphelendim gittim hatta bi kaç doktora ama idrar tahlili falan yapıldı kolik dendi başka bir problemi yok sağlıklı dendi ama çocuk uyumayı bilmiyor resmen düzen kurmaya çalışıyorum ama her uyku zamanı kıyametler kopuyor offfAcaba sizde de alerji gibi birsey olabilir mi? Benim bebegim çatlıyor aglamaktanyani yirtiyor kendini, nefessiz kalana kadar. Normal bi aglama degil ben de tukendim artik
aynen canım anlık bi sinirle bağırdım ama gece boyu ağladlm keşke yapmasaydım dedimgeçen gün esim kızımla oynarken çok hareketliydi o da şakasına bağırdı kızıma ama nasıl ağlamak bas bas bağıra bağıra iç çeke çeke. Artik çok küçük değiller canım gülmeyi kızmayı ayırt etmeye başladılar sabırlı olmaya çalış hepimize oluyor öyle düşün sabrımız tükeniyor ama sonra yine kendimiz pişmanlık yaşıyoruz
Gece sabaha kadar agliyor dedim doktora. Canı ağlamak istiyordur dedi bana! Kakasinda kan var tahlilde dr cıktı diyorum, birşey olmaz diyor. Doktor coook onemli. Gereksiz vesvese yapmak tabii ki cok kotu ama olan birsey varsa teshis edilmeli ki, tedavi edilsin.Bu alerjiden ben de şüpheleniyorum. Her kakası mukuslu ve ara ara yeşil kaka. Bir kere de ince damar şeklinde kan gördüm kakasında. Kaka tahlilinden bir şey çıkmadı. Zaten alerji için kan tahlili yapılıyor diye biliyorum. Belki de kakadan bir şey çıkmadığı için kan tahliline gerek görmemiştir doktorumuz. Ama 3.ay kontrolüne gittiğimizde isticem ne gerekiyorsa yapılsın.
Bizim doktorumuz da ne söylesem sorsam normal diyor. Eşime de söyleniyorum bu yüzden. O da ne yapsın doktor illa bir şey mi bulsun, bebeğinizde şu hastalık mı var desin, öyle dese rahatlayacak mısın diyor. Allah korusun. Normal denilip geçiştirilmesin, araştırılsın istiyorum sadece.
Öylemi kutudan eşim çıkarmıştı firca falan söylemedi sanirim yoktu. Nerden aldınız biz eczaneden almistikDr browns biberonun içinden küçük fırçası çıkıyo olması lazım o küçük borunun içini onunla fırçalayarak temizliyprum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?