2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Sen tek gogsunu sağında kaç cc geliyor canım 4 saat sonra ben çok takıldım da süt konusuna çıldırıcam benim sütüm geliyor mu gelmiyor mu anlayamiyorum
Gece tek göğsünü versen diğerinden bütün gece hiç emzirme. Sabah sağ belki fayda eder. Sağıp emzirdikçe sütün de artar. Birde ben şöyle birşey denedim. Tek göğsümde süt birikince onu sağarken diğer göğsümdede aynı anda bebeğimi emziriyorum. Çünkü o emerken süt iniyo diğer tarafada. O şekilde sağdığımda daha çok süt geldgini farkettim

Canım erken değil mi diş için. Ben 6 aylıkken çıkıyo diye biliyorum yanlış mı biliyorum acaba

doktor ikinci ay muayenesinde salyasi akar elini ağzına götürür dis sanar anneler ama diş değil merak etme demisti, bazen üç üç buçuk aylık da çıkarabilir o da normal demişti, on gün sonra tekrar gittik dis yerlerini görünce. bir aya kadar çıkar dedi
doğduğunda ben iki tane ince çizgi görmüştüm o dişlerin büyüdüğü yerde ama bana anormal gelmemisti dişinin yeri bile belli demiştim kendi kendime, kimseye de sormamistim normaldir diye, zaten altıncı günden beri yalniz bakiyorum kimsem yok burda görüp de yönlendirecek
normalde altı yedinci ay civarı çıkarmış kardeşim de bi yaşında çıkarmış mesela
esimin tarafindan bi bayan dişli doğmuş oyleleri de var çok değişken bisey sanırım
doktoru bebegin fizyolojisiyle ilgili bisey sorun olduğu anlamına gelmez dedi damagi yarma gücüne göre de bi aya kadar cikarir dedi oğlum için

Kızlar saçma olabilir ama bebeklerinizin acıktığıni nasıl anliyorsunuz

Benimki çok ağlıyor, eli ayağı titriyor, ellerini dürüm yer gibi zurna yapıp boğazına kadar sokuyor, kucağımda dikineyse omzumu hunharca dişliyor, çok huysuz ve mutsuz oluyor.
Ben de açken çok suratsız ve huysuz olurum, bana çekmiş.

canım akademisyen anne var internette o kadar güzel oyunlar etkinlikleri var ki çocuklar icin, kendi çocuğuyla yapiyo zaten o da, bi bak istersen belki yalnız oynayacak oyalayacak biseyler de vardır ben bakalı çok uzun zaman oldu tam hatırlamıyorum etkinliklerini

Kızlar saçma olabilir ama bebeklerinizin acıktığıni nasıl anliyorsunuz

önce bi heyecanlı hareketleri başlıyo hizmaniyo eli ayağı durmuyo beni görünce uzerime atlamaya calisiyo babasının kucağındaysa, en son anlamazsak ağlıyo yavrum anlayalim diye bazen onu bile anlayamiyoruz gazi var uykusu var saniyoruz saate bakinca acliktan ağladığını anlıyorum, zaman nasıl geciyo fark edemiyo insan

Benim büyük kızımda 2 yaşında aynı sorun bizde de var. Biz hamur aldık kalıplar falan şimdilik güzel oyalanıyoruz. Bide Yaşına göre yapbozlar var onlarda baya oyalıyor.
Oyun hamuru, renkli Keçeli kalemler (Jumbo boy) . küçük kıyafeti değiştirilebilen bebekler. 4 parça ya da 6 parçalı puzzle. Renkli bloklar. Oyuncak mutfak malzemeleri vs....
Mutfak malzememiz, hamur, boya vs.. var çok güzel oyun.kurar taklit yapar ama yapboz alp deneyebilirim bi de kıyafetli bebeğimiz yok sevebilir,genelde hep kendi üstünü giyinip çıkarmakla uğraşıyor küçük hanım oyuncaklarının bir kısmını kaldırıp değişik bir şeyler alabilirim, bi arkadasi olsa onunla da guzel oynuyor aslında...
Teşekkür ederim ffikirleriniz icin

Zır zır ağlamasından:))))
Tabi son emdiğinden en az 1.5 yada 2 saat geçmişse acıkmış demektir
İşte benim kızım sapsik ağlamıyor oyuncaklarla oynuyorsa ya da biz konuşuyorsak unutuyor açlığını gibi geliyor bana 2 saatten önce acıkır diye düşünüyorum çünkü hep sütüm yok gibi geliyor ben de sürekli emziriyorum. Sona da sütüm bırikmiyor. Ağlamasını beklemek mi lazım acaba?

Ağlamadan vermiyosün o halde? Benim kızım her elini emdiginde veriyorum annem de bebekler ellerini sürekli emer o aciktigi anlamına gelmez diyor ağlaması çok az kızımın o yüzden anlayamıyorum aç olsa da ağlamaz gibi geliyot

Kimseyi uzmek gibi bir amacim yok uzduklerimden ozur dilerim. Ben de anneyim, benim de meslegim var. Ama bir de fikrim, dusuncem var. Bunu yazdim.
Akilli telefon maddi durum gostergesi demedim. Çalışmayınca aç kalacak kadar sıkıntıda olanın binlerce liralık telefon kullanması pek mumkun degil dedim. Ihtiyac farkli birsey. Ama cocuga daha iyi olanak sağlamak için 3 aylik bebegi birakmak, sağlanan olanak ne olursa olsun anne kokusundan kıymetli olamaz. Aslinda anlatmak istediğim tam olarak bu.
Biri yukarida acik acik yazmis. Calismaya ihtiyacim yok ama ev kadini olmak istemiyorum demis. Ev kadini olmamak icin 3 aylik bebegi annesiz birakip gitmek ne kadar dogru? O bebekleri hayatimiza katan bizleriz. Onlar seçmedi gelmeyi, bizler getirdik dunyaya. O yuzden asgari ihtiyaçlarını karsilamak için kendi hayatımızdan ödün vermek zorundayız.
Tabii ki çalışmadığı halde bebegiyle yeterince ilgilenmeyenler oldugu gibi, çatışmasına ragmen bebegine yeterli vakti ayiranlar vardır. Ama bu çalışmakla degil, insanin kendisiyle alakali birşey.
Ben 3 aylik bir bebegin gunde 12 saat bırakılmasını cok zaruri bir durum olmadıkça dogru bulmuyorum. Ama bu benim şahsi fikrim. Herkesin kendi hayati ve kendi bebeği. Gönül ister ki, hepimiz evlatlarimiza en iyisini verelim. Ama verebilecegimiz en degerli sey sutumuz, kokumuz, kucagimiz, sevgimiz

Maşallah kaç aylık bebeğin seni görünce sana doğru atliyorsa baya cingoz bisey:))

Çalışan anne ya da ev hanımı olma tercihi çok bıçak sırtı bi konu, benim kendi içimde bile netleştiremedigim bir mevzu...
Ben matematik öğretmeniyim, vu bölümü seçerken bile düşünmüştüm özel ders veririm esnek bi çalışma saatim olur, çocuklarımla ilgilenirim diye... ilk kızım olana kadar çalıştım sonra kızım küçük doğdu, çok gazlı vi bebekti geceleri uyumuyordu vs vs... Onunla zaman geçirmeyi seviyordum ama çalışmaya alıştığım için sanki evde boş duruyormuş, hiçkimseye faydam yokmuş gibi hissediyordum, annem insan yetistiriyorsun kolay değil deyince rahatladım biraz, 1 yaşına gelince tekrar devam ettim... neyse Hayatımı anlatmayim simdi size
Ev hanımı da oldum, çalışan anne de... kim kaliteli zaman geçirir meselesi tamamen kişisel... şimdi ev hanımıyım ve gayet güzel vakit geçiriyoruz... Çalıştığım zamanlarda da kızıma annem bakıyordu ama aksam olunca beni çok özlüyordu tabi ben de onu..
Yargılamadan, söylenilenlere güzel tarafıyla bakarsak birbirimizi üzmemiş oluruz kanaatindeyim

Yani belki sütün yetiyor dur ve geç acıkıyordur. Çünkü büyüdükçe daha uzun süre tok kalabilirler. Her emzirdirdiğinde istekle emiyor mu? Eğer memeyle cebelleşiyorsa tok olduğu için olabilir.

Meslektasmisiz bende matematık öğretmeniyim zor bizim işimizde ya mat. Anlatmak:))

aklıma bisey daha geldi alizenin puffy diye bi ipi var ilmekleri hazir elle oruluyo böyle puf puf çok güzel, kızına o ipten alsan hem parmak kasları guclenir oyalar ona da ilerde sen yaptın diye verebilirsin çok hos olur bence, kız çocuğu öyle şeyleri sever ya genelde
ben bı günde bebek battaniyesi ormustum ogluma elimin değdiği bişey olsun dogmadan diye, gören herkes bayıldı

Yani belki sütün yetiyor dur ve geç acıkıyordur. Çünkü büyüdükçe daha uzun süre tok kalabilirler. Her emzirdirdiğinde istekle emiyor mu? Eğer memeyle cebelleşiyorsa tok olduğu için olabilir.
2 ay sonra bugün dank ediyor bişeyler yada 2 gündür çörek otu hapı sütü arttırdı. Ben her memeyi cekstirdiginde süt yok kavga ediyor diyordum ama dünden beri emxiriyorum memeyi cekistirince bırakıyorum biraz kucağımda sallıyorum uyuyor. Şimdide kafama takılan aç uyuyor o yüzden bu kadar soru soruyorum. Aç olsa uyurum bi de bu sabah aşı oldu aşı uyku yapar diye yazmıştı burda arkadaşlar. Aç olsa da aşının etkisi ile uyur mu

1,5-2 saatten önce sık emzirmiyorum.
Evet diş kaşıyor olabilir, ellerini keşfettiği için emiyor olabilir çok sebebi olur.
Benim oğlan genelde uyanınca çok acıkmış oluyor, zaten çok gazlanırsa ya da açsa söyleniyor, bazen de çok sıkılırsa gezdir diye mızırdanıyor. Saate bakıyorum yeni beslendiyse aç olamaz diyorum, ya gazlı ya sıkılmış demek diyorum kucağıma alıyorum gazı da sıkıntısı da gezerken geçmiş oluyor.

Anneler hissediyor bence.

Ben de sütümü sağarken dakikalarca uğraşıyorum ve çok az çıkıyor ama bebeğim emerken maaşallah ağzının kenarlarından akıyor, ağzından meme yanlışlıkla çıktığında üstü başı süt oluyor. Acaba sağmadan önce bebeği biraz emzirip yani sağım işini bebekle başlatıp sonra sağsak daha iyi verim alır mıyız ki. Hiç denemedim bu şekil denemek lazım..

Bizde uykusuZluk yapmıstı. Aşı olduğu gün sabah 8 den gece 2 ye kafar uyumamıştı. Bütün gün herşeye güldü aguladı enerji patlaması yaşadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…