- 8 Ağustos 2014
- 627
- 571
- 133
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #35.461
Mama aliyrmu canm. Genelde sdc anne sutu alinca civik oluyr
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mama aliyrmu canm. Genelde sdc anne sutu alinca civik oluyr
Benm ilk cocujta oyleydi hep ilacla zeytin yagiyla yapardi doktorlar normal diyrdu. Buyudu hala kakasi olaydrCanım bzim problemler aynı seninle.benim bebeğimde 2.ayda sadece 4fefa yaptı kalasını biri fitille.2ayrı doktora gittim fitil verdi. Anne sütü alıyosa 10güne kadar normal diyolar.iyi de 9.gün kakasını yaptığında sorun çözülmüyo ki bi 6-7gün daha yapmıyo kakasını.o kadar çok üzülüyorum ki bu duruma
Yok canım sadece anne sütü alıyor.ben de ona şaşıyorum ya.sadece anne sütü alan bebek kabız olmaz diyolar amaMama aliyrmu canm. Genelde sdc anne sutu alinca civik oluyr
Canim doktor cok ciddi bulmuyo bunu oyuzden bende pek takmamaya calisiyorum oglumda da oyle pek rahatsızlık hissetmiyorum. Hic arka arkaya yaptigini hatirlamiyorum. Genelde 9 günü buluyo bazen 5 6 gün oluyo ama genelde 9 gün. En son ilk defa 11 gun oldu yapmayali fitille yapti. 4 gün oldu hala yapmadi.Canım bzim problemler aynı seninle.benim bebeğimde 2.ayda sadece 4fefa yaptı kalasını biri fitille.2ayrı doktora gittim fitil verdi. Anne sütü alıyosa 10güne kadar normal diyolar.iyi de 9.gün kakasını yaptığında sorun çözülmüyo ki bi 6-7gün daha yapmıyo kakasını.o kadar çok üzülüyorum ki bu duruma
Peki zeytinyagi veriyormusun canimCanım bzim problemler aynı seninle.benim bebeğimde 2.ayda sadece 4fefa yaptı kalasını biri fitille.2ayrı doktora gittim fitil verdi. Anne sütü alıyosa 10güne kadar normal diyolar.iyi de 9.gün kakasını yaptığında sorun çözülmüyo ki bi 6-7gün daha yapmıyo kakasını.o kadar çok üzülüyorum ki bu duruma
2gün verdim üst üste yine yapmayınca eşim verdirtmedi. Yukarıda anlattığın şeylerin aynı özelliklwri biz de yaşıyoruz.ben sebebimi bulamıyorum. Aşıdam sonra mı oldı’ devit 3 dsmlasının yan etkisi mi,alerjik bi reaksiyon mu.Peki zeytinyagi veriyormusun canim
ya şapır şapır ses çıkarıyor resmen elini sömürüyor :))Vend
Bence bu güzel bisey ellerini agzina goturmeyi ogrenmis benim oglumda yeni basladi tabi izin vermiyorum ama benim hosuma gidiyo
Bende bunu merak ediyorum boyu ilk aylarda uzunsa bu uzum boylu olacağı anlamına mi geliyor
Benim bebeğimin cıvık oluyor. yani bir değişiklik olmuyor canım...
1 yaştan sonra belli olurmuş uzun olup olmayacağı. Yani genetik boy 1 yaştan sonra ortaya çıkarmış. Benim kızım da uzun maaşallah o yüzden araştırmıştım hatta hayal bile kurmaya başlamıştık voleybolcu ya da basketbolcu yapacaktık kızımızı :d bakalım inşallah 1 yaştan sonra da uzun olurlar : )
Evet her ay 1 kilo almıyorlar ama ilk 3 ay her ay 1 kilo alması öneriliyor ya hani 3 aydan sonra gr alımı düşermiş diyorlar o yüzden endişelenmiştim ama belki de yapısı böyle olacaktır kızımın zayıf ve uzun. Sağlıklı olsun da zaten kilosu önemli değil.Dişleri çok erken çıkan hatta dişle doğan bebeler var, normal. Benim oğlumun da soldan 3.Dişi (9 aydan sonra çıkan) bembeyaz ve şiş ve çok salyası var, doktor “dişi yer yapıyor, şişip şişip inecek, vakti var ama belli ki dişleri erkenci olacak” dedi. (Kızım 5 aylıkken 2 dişi patlatmıştı) küçük oldukları için jel falan da verilmiyor, bol bol emzir dedi.
Bize 2 krem verdiler, birisi antibiyotikli krem yaraya sürülüyor sabah öğle akşam, diğeri
Ağrı kesici krem bir iki gün mızmızlanırsa sürersin diye verilmişti.
Hayırlı olsun, kolayca atlatırsınız umarım.
İlk ayla 2. Ay arası -250 gram, 3. Ay ile 2. Ay arası - 350 benim. Yani azalıyor ama normal sınırlarda olduğu için doktorum sıkıntılı bulmadı.
Çok yağlı ve bol sütü olanlar ve yoğun mama ile beslemeyenler hariç bebek aylık büyüdükçe aldığı kilo düşecek. Her ay 1 kilo bir kilo alsa misal 2 yaşında 24 kilo falan olmaları gerekir ki Olmuyorlar Allahtan.
Doktorunuz sorun olarak görmemişse düşüş olması normal.
Maaşallah bebeğine. Mama takviyesi yapıyor muydun sen, çok güzel kilo almış maaşallah.Bugun 5 saat hastanedeydik. Saglam girdik ama muhtemelen bi hastalik kapmışızdır. O nasil kalabalik oyle, istanbulun yarisi hastanelerde sanki. Doktor bekledik, aşı bekledik, ultrason bekledik, butun gun hastanede geçti.
2.ay kontrolunde 1500 gram almis, boyu da 5 cm uzamış. 5600 gram ve 58 cm. Hic boyle bi buyume beklemiyordum minyon bebişimden. Aşı inanilmaz huzursuz yaptı, mizmizliyor devamli daha simdiden yoruldum atesine de saat başı bakiyorum 36.8 şu an insallah yukselmez. Paranox yarim fitil verdi
Haftada bir kere falan cok bunalirsam veriyorum mama en fazla 50 60 cc. Doktora söyledim, birsey olmaz ver dedi. Kilo aldirmaz o kadar mama dedi.Maaşallah bebeğine. Mama takviyesi yapıyor muydun sen, çok güzel kilo almış maaşallah.
bizim doktorumuz sabah aksam verebilirsin demisti.bizim asidan öncede oyleydi.Bence cok takma 2 doktorda onemli olmadigini düşünmüş ki fitil verip göndermiş. Hem baksana böyle kaç bebek var uzulme sütün gitmesin. Surekli 10 günü gecerse mudahale edilmeli bence. 3. Aydan sonra duzeene girerler insAllah. Bide cok kusuyomu cok kusan bebeklerde de olabiliyomus canim2gün verdim üst üste yine yapmayınca eşim verdirtmedi. Yukarıda anlattığın şeylerin aynı özelliklwri biz de yaşıyoruz.ben sebebimi bulamıyorum. Aşıdam sonra mı oldı’ devit 3 dsmlasının yan etkisi mi,alerjik bi reaksiyon mu.
Aynen biraksam benimkide oyle cekiyorum hemen yine elini goturuyo agzina hosuma gitmiyo degil:))ya şapır şapır ses çıkarıyor resmen elini sömürüyor :))
Haftada bir kere falan cok bunalirsam veriyorum mama en fazla 50 60 cc. Doktora söyledim, birsey olmaz ver dedi. Kilo aldirmaz o kadar mama dedi.
Bizim ailece boyumuz fazlaca uzun. Yegenim 56 cm dogdu, 9 yasinda hala cok cok uzun. Diğer kiz ve erkek yegenlerim de hepsi oyle. Ben de uzunum ama esim benimle ayni boyda. Bebegimiz 50 cm dogdu, cok merak ediyorum boy durumunu
Bu arada aşı ateş yaptı 37.6 su an cok mizmiz ve huzursuz surekli ağlıyor. 37.8 olunca yarim fitil ver demisti vereceğim