• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Cok şükür kilo alimi iyi dedigin gibi bizim doktorumuzda ilac vermek istemedi. Bende yatagin bas kismini yukselttim canim bide yan yatiriyorum. Ama her kusmada uyaniyo sanirim midesi bulaniyo. Yanliz birakinca korkuyorum aslinda kusar cigerlerine kacar Allah korusun boğulur diye. Yukseklik yeterlimi bilmiyorum.

Bende biyerde gaz cikmazsa bebekler daha cok kusar diye duymustum oyuzden bende hemen gazini cikartiyodum. Senin soyledigini ilk defa duydum çok tesekkur ederim paylastigin icin bende oyle yapicam bakalim insAllah ise yarar. Bilerek olmasada soyle yapiyorum bazen emerken uyuyakaliyo hemen almiyorum yatar pozisyonda duruyo ara ara emer belki diye sonra kaldirip gogsume yayiriyorum gazini almak icin hemen kusuyo yine.
Rahatsiz etmese korkulucak bisey olmasa takmicam da yanliz birakamiyoruz bu sebepten dolayi
Benim kızımda kusuyor sürekli doktor normal fizyolojik reflu var dedi. Ben de ilk zamanlar gazi çıksın diye uğraşıyordum emzirmeden hemen sonra. Ama sonradan farkettim ki hareket ettirince pozisyon değiştirince daha çok kusuyor. Bu yüzden emzirdikten sonra bir müddet bekliyorum midesi yatışsın diye

selam bayanlar
benim oğlum diş cikariyo galiba 70 günlük altta iki dis yeri belirmis dokundum sertte
iki üç gündür de inanilmaz huzursuz mutsuz felegimi şaşırdım sürekli ağlama nöbetleri geciriyo
bu kadar erken çıkması normal mi basina gelen veya bilgisi olan var mi. hemen cikmayip da uzun süre cekebilir mi yavrum
bu sıkıntıyı
biz anca salı günü gidebiliriz doktora esim o gün evde olacak
Dişleri çok erken çıkan hatta dişle doğan bebeler var, normal. Benim oğlumun da soldan 3.Dişi (9 aydan sonra çıkan) bembeyaz ve şiş ve çok salyası var, doktor “dişi yer yapıyor, şişip şişip inecek, vakti var ama belli ki dişleri erkenci olacak” dedi. (Kızım 5 aylıkken 2 dişi patlatmıştı) küçük oldukları için jel falan da verilmiyor, bol bol emzir dedi.

kızlar biz dün sünnet olduk ama krem falan vermedi doktorumuz sadece batikon sür dedi sizler sünnet yaptırdınızmı
Bize 2 krem verdiler, birisi antibiyotikli krem yaraya sürülüyor sabah öğle akşam, diğeri
Ağrı kesici krem bir iki gün mızmızlanırsa sürersin diye verilmişti.
Hayırlı olsun, kolayca atlatırsınız umarım.

Kızlar bebeğiniz 2.ayda kaç gr aldı? Benimki ilk ay 980 gr almıştı. Sonra 2.ayın dolmasına 5 gün kala işte 25 günde 580 gr almış.
3080 gr doğmuştu.
Gram olarak normal sınırlar içerisinde almış ama ilk ayla bu ay arasında bu kadar farklı alması normal mi ki neredeyse ilk ayın yarısı kadar almış. Doktor az ya da çok gibi bi yorum yapmadı. Ben de başka şeyler sormaktan bunu sormayı unutmuşum.
İlk ayla 2. Ay arası -250 gram, 3. Ay ile 2. Ay arası - 350 benim. Yani azalıyor ama normal sınırlarda olduğu için doktorum sıkıntılı bulmadı.

Çok yağlı ve bol sütü olanlar ve yoğun mama ile beslemeyenler hariç bebek aylık büyüdükçe aldığı kilo düşecek. Her ay 1 kilo bir kilo alsa misal 2 yaşında 24 kilo falan olmaları gerekir ki Olmuyorlar Allahtan.
Doktorunuz sorun olarak görmemişse düşüş olması normal.

Bir kısırdöngünün içindeyimki sormayın. Bebeğimin gazı var. Gazı olunca emmiyo emmeyince çabuk acıkıyo dolayısıyla uyumuyo. Umarım bir an önce geçer...:confused:
Bir de bebeğimin kilo alması azalmış gibi. Son iki haftadır hiç kilo almamış. Gram yani. Ne yapsam bilemedim

Benim kızımda kusuyor sürekli doktor normal fizyolojik reflu var dedi. Ben de ilk zamanlar gazi çıksın diye uğraşıyordum emzirmeden hemen sonra. Ama sonradan farkettim ki hareket ettirince pozisyon değiştirince daha çok kusuyor. Bu yüzden emzirdikten sonra bir müddet bekliyorum midesi yatışsın diye
Tesekkur ederim .Bende artik öyle yapmaya basladim emdikden sonra emzik veriyorum yatmaya devam etsin diye ama malesef ki yine kusuyo hic hareket etmedigi halde. Eskiye gore daha az bi süre emziriyorum ama yine fazla geliyo heralde. Cok kusupda yuttugu oluyo surekli böyleyiz. Bazen kusmugu genizine bile kaciyo

Bir kısırdöngünün içindeyimki sormayın. Bebeğimin gazı var. Gazı olunca emmiyo emmeyince çabuk acıkıyo dolayısıyla uyumuyo. Umarım bir an önce geçer...:confused:
Bir de bebeğimin kilo alması azalmış gibi. Son iki haftadır hiç kilo almamış. Gram yani. Ne yapsam bilemedim
Emzirmeden önce gazını çıkarmak çok işe yarıyor hem bebek rahat emiyor hem daha çok emiyor, eğer ağlamadan duruyor, açlığa dayanıyorsa yapmanı öneririm...

Bu sıralar şunu keşfettim kızımı sakinleştirmek için kucağıma sarıyorum hareket etmeyecek şekilde,yürüyerek sallıyorum hafifce ve piş piş diyorum ya da yumuşak yumuşak ninni söylüyorum rahatliyor gazı cok değilse uyuyor, gazı çoksa biraz rahatlı yor

Emzirmeden önce gazını çıkarmak çok işe yarıyor hem bebek rahat emiyor hem daha çok emiyor, eğer ağlamadan duruyor, açlığa dayanıyorsa yapmanı öneririm...

Bu sıralar şunu keşfettim kızımı sakinleştirmek için kucağıma sarıyorum hareket etmeyecek şekilde,yürüyerek sallıyorum hafifce ve piş piş diyorum ya da yumuşak yumuşak ninni söylüyorum rahatliyor gazı cok değilse uyuyor, gazı çoksa biraz rahatlı yor
4 yaşında bir kızım var. Ve kucakta gezdirmem maalesef mümkün değil:mad:
Memeden önce gazını çıkarıyorum ama memede yine de tepinip duruyo. Bir kaç gündür böyle. Önceden böyle değildi:KK61:

kızlar oğlum 2,5 aylık 2gündür kaka yapmadı normal mi sizce ya kafama takıldı ?

Benimkide yapmıyor bugün 2. Gün yapıcak inşallah artık. Bağırsaklarda gürül gürül çalışıyo bide ona rağmen yapmadı daha. Benim kızım cuma aşı oldu ondan sonra az yapmaya başladı ondan mı bilemedim.

Eger sadece anne sutu aliyorsa 10 gune kadar normal. Sanirim hergun yapiyo. Imreniyorum hergun hatta gunde birkaç kez yapan bebeklere masAllah. Oğlum Haftada bir yapiyo bazen bu süre uzuyo
sadece anne sütü alıyor evet normalde her gün yapar 2defa dolu dolu 2gündür yapmayınca tedirgin oldum açıkçası

Benim bebeğimde yaklaşık 1 aydır 4 günde bir kakasını yapıyor. Hatta bugün 5. Gün oldu. Daha önce hergün 2 defa mutlaka yapardı. 3 aylık bebeğim canım... cumartesi kontrolü var soracağım doktora...

Benimkide yapmıyor bugün 2. Gün yapıcak inşallah artık. Bağırsaklarda gürül gürül çalışıyo bide ona rağmen yapmadı daha. Benim kızım cuma aşı oldu ondan sonra az yapmaya başladı ondan mı bilemedim.
benim bebeğimde 2. Ay aşısından sonra seyrek kaka yapmaya başladı. Aşıyla alakası varmı bilmiyorum.

Canım benim kızım doğduğundan beri 3 günde bir kaka yapıo bazen hafta da bir yapıo çok sık kusuyo doktora söylediğimde üstten çıkardığı için alttan çıkacak bişey olmuo ondan dedi kabız olmadığı sürece sıkıntı yok dedi kilosuda normal 3 aylık oldu 6 kilo eğer kilosu normalse det etme 10 güne kadar yolu varmış

Bugun 5 saat hastanedeydik. Saglam girdik ama muhtemelen bi hastalik kapmışızdır. O nasil kalabalik oyle, istanbulun yarisi hastanelerde sanki. Doktor bekledik, aşı bekledik, ultrason bekledik, butun gun hastanede geçti.
2.ay kontrolunde 1500 gram almis, boyu da 5 cm uzamış. 5600 gram ve 58 cm. Hic boyle bi buyume beklemiyordum minyon bebişimden. Aşı inanilmaz huzursuz yaptı, mizmizliyor devamli daha simdiden yoruldum :( atesine de saat başı bakiyorum 36.8 şu an insallah yukselmez. Paranox yarim fitil verdi

Vend
peki sürekli ellerini ağzına sokup şapır şupur sesler çıkarması normal mi çorap geçiricem diyorum ellerine ama gelişimi için iyi olmaz diye vazgeçiyorum her seferinde
Bence bu güzel bisey ellerini agzina goturmeyi ogrenmis benim oglumda yeni basladi tabi izin vermiyorum ama benim hosuma gidiyo:KK48:

Vend

Bence bu güzel bisey ellerini agzina goturmeyi ogrenmis benim oglumda yeni basladi tabi izin vermiyorum ama benim hosuma gidiyo:KK48:
Canım bzim problemler aynı seninle.benim bebeğimde 2.ayda sadece 4fefa yaptı kalasını biri fitille.2ayrı doktora gittim fitil verdi. Anne sütü alıyosa 10güne kadar normal diyolar.iyi de 9.gün kakasını yaptığında sorun çözülmüyo ki bi 6-7gün daha yapmıyo kakasını.o kadar çok üzülüyorum ki bu duruma

A Anglla53 G GUL_84 peki bebeğiniz kalasını yaptığı zaman şekli nasıl
Benimki hafif yeşilimsi renginde ve sakız gibi katı öyle ilk ayki gibi cıvık değil
Bi de bugünkü yağtığında mukus gibi şeyler vardı kahverengimsi.
Acaba günlerce bağırsaklarında kaldığı için mi böyle

Benim bebeğimde yaklaşık 1 aydır 4 günde bir kakasını yapıyor. Hatta bugün 5. Gün oldu. Daha önce hergün 2 defa mutlaka yapardı. 3 aylık bebeğim canım... cumartesi kontrolü var soracağım doktora...
Benm bebegimde nerdeyse 5 gundr kaka yapmadi mudahale etmiyrm kendiligindwn yapar ins. Bu arada sdc anne sutu aliyrz

Back