• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ben dün sipariş vermiştim bugün elime ulaştı kanguru daha kullanmadık tabi bakalım ama gayet güzel görünüyo:KK49:
Hadi ya bem gece 12buçuk civarı sipariş ettim ondan belki gelmwdi bugün de haftasonu.bir an önce deneyip dışarı çıkmak istiyorum,güneş çıkarsa tabi

Ekim annesiyim yardım etmek istedim. Sütü artırmak için galactago damla öneririm. Eczanelerde satılıyor. Kullananlar sütlerinde aşırı artış olduğunu söylüyor. İnşallah işine yarar.
Bende kullandım ama düzenli olmadığından mıdır ne derir işe yaramadı humana kullanıyorum bitince tekrar onı deneyeyim sağ olasın canım

Benim bebeğimde de var reflü canım. Kusmaları kilo alımına ve susuz kalmasına engel olmadığı sürece bi zararı yokmuş. İlaç gerekmiyor dedi doktor fizyolojik reflüymüş, bebeklerin mide kapakçığı gelişmediğinden kaynaklanıyormuş. En fazla 6.aya kadar sürermiş.
Ben yatağının baş kısmının altına yastık koyarak yükselttim. Bi de ben emzirir emzirmez hemen gazını alıyordum. Doktorum buna yanlış dedi. Bilinenin aksine emzirdikten sonra bebeği bir süre yatırıp sonra dik pozisyona getirip gazını almamız gerekiyormuş.
Cok şükür kilo alimi iyi dedigin gibi bizim doktorumuzda ilac vermek istemedi. Bende yatagin bas kismini yukselttim canim bide yan yatiriyorum. Ama her kusmada uyaniyo sanirim midesi bulaniyo. Yanliz birakinca korkuyorum aslinda kusar cigerlerine kacar Allah korusun boğulur diye. Yukseklik yeterlimi bilmiyorum.

Bende biyerde gaz cikmazsa bebekler daha cok kusar diye duymustum oyuzden bende hemen gazini cikartiyodum. Senin soyledigini ilk defa duydum çok tesekkur ederim paylastigin icin bende oyle yapicam bakalim insAllah ise yarar. Bilerek olmasada soyle yapiyorum bazen emerken uyuyakaliyo hemen almiyorum yatar pozisyonda duruyo ara ara emer belki diye sonra kaldirip gogsume yayiriyorum gazini almak icin hemen kusuyo yine.
Rahatsiz etmese korkulucak bisey olmasa takmicam da yanliz birakamiyoruz bu sebepten dolayi

Cok şükür kilo alimi iyi dedigin gibi bizim doktorumuzda ilac vermek istemedi. Bende yatagin bas kismini yukselttim canim bide yan yatiriyorum. Ama her kusmada uyaniyo sanirim midesi bulaniyo. Yanliz birakinca korkuyorum aslinda kusar cigerlerine kacar Allah korusun boğulur diye. Yukseklik yeterlimi bilmiyorum.

Bende biyerde gaz cikmazsa bebekler daha cok kusar diye duymustum oyuzden bende hemen gazini cikartiyodum. Senin soyledigini ilk defa duydum çok tesekkur ederim paylastigin icin bende oyle yapicam bakalim insAllah ise yarar. Bilerek olmasada soyle yapiyorum bazen emerken uyuyakaliyo hemen almiyorum yatar pozisyonda duruyo ara ara emer belki diye sonra kaldirip gogsume yayiriyorum gazini almak icin hemen kusuyo yine.
Rahatsiz etmese korkulucak bisey olmasa takmicam da yanliz birakamiyoruz bu sebepten dolayi
Evet canım dikkat etmek gerekiyor ama artık yenidoğan sayılmazlar. Kafasını bir yandan diğer tarafa döndürebiliyorsa korkma inşallah bir şey olmaz kussa da. Ben de yan yatırma yastığı kullanıyordum ilk doğduğunda ama bir süre sonra istemedi rahatsız oldu. Sırtüstü yatırıyorum artık o da kafasını ne tarafa isterse o tarafa çeviriyor.
Bi de reflü bebeği sık sık ve az az beslemek gerekiyormuş. Benim bebeğim zaten her zaman böyleydi hiç 10 dakikadan fazla emdiği olmadı genelde 5 dk da doyuyor. Az emince de sık sık emmek istiyor.

Biz bugün 3. Ay kontrolünden geldik.

Bizim sağlık ocağı rota aşısını yapmadı, devletin onlara gönderdiği aşılardan olmadığı için sizin dışardan getireceğimiz aşıya güvenemeyiz dediler, bozuk olabilirmiş ,biz aşıyı yanlış muhafaza etmiş olabilirmişiz gibi ihtimallerden yapmadıklarını belirttiler.

özelde 165 liraya yaptırdık (2. Doz bizimki- diğeri 5. Ayda).

Ben sabah akşam verdiğim damlaları sadece akşam vermeye başladım. Bu ara baktım hep sabahları unutuyorum ama gaz falan olmuyor ben de sabahı kesiverdim ama akşamı gözüm kesmedi daha.

Doktor bu ay için bol bol ses çıkarıyor mu, her şeyi, ellerini, insanları tek tek inceliyor mu dedi, salya akışı yoğunlaşabilirmiş (ki var epey diş kaynaklı), gece uyku düzenini sordu, evin ısısının 29larda olduğunu söylediğimde beni bir güzel haşladı. (Ev kutu gibi, kettle çalıştırsam ev yanıyor ben ne yapayım) sürekli havalandır dedi. Zaten akşam buhar makinası açık yatıyoruz biz.
Kanguruya onay verdi, 4. Aydan sonra sadece kucakta yavaş yavaş oturtur gibi yapabileceğimizi şimdilik vazo gibi taşımaya devam dedi. Dişini sordum, dişler yerini belli ediyor, batar çıkar batar çıkar hemen patlamaz ama erken çıkaracağa benziyor dedi.
Ayakları terliyor oğlumun, tulumları ıslanıyor bazen, genetikmiş olabilir dedi. (Benim de terler ara ara)

2cm boyu uzamış, 900 gram da almış çok şükür.
3. Ay sonu raporumuz böyledir.

Hadi ya bem gece 12buçuk civarı sipariş ettim ondan belki gelmwdi bugün de haftasonu.bir an önce deneyip dışarı çıkmak istiyorum,güneş çıkarsa tabi
Ben dün sabah sipariş etmiştim canım saat 10 gibi falan hemen göndermişler demekki manisada olmama rağmen bugün geldi
Yalnız kış örtüsünü almadım nasıl olsa buralarda hava çabuk ısınıyo şurda 1-2 ay için gerek yok dedim ama şimdi düşünüyorum da alsamıydım acaba neyse astronot montunu giydirir çıkarız artık
Senin ki de pazartesiye gelir herhalde canın

Evet canım dikkat etmek gerekiyor ama artık yenidoğan sayılmazlar. Kafasını bir yandan diğer tarafa döndürebiliyorsa korkma inşallah bir şey olmaz kussa da. Ben de yan yatırma yastığı kullanıyordum ilk doğduğunda ama bir süre sonra istemedi rahatsız oldu. Sırtüstü yatırıyorum artık o da kafasını ne tarafa isterse o tarafa çeviriyor.
Bi de reflü bebeği sık sık ve az az beslemek gerekiyormuş. Benim bebeğim zaten her zaman böyleydi hiç 10 dakikadan fazla emdiği olmadı genelde 5 dk da doyuyor. Az emince de sık sık emmek istiyor.
Evet kafasini cok çeviriyo uyurkende yapiyo. Oglum emerken tikaniyo apne atağı geciriyo bazen kusarkende oluyo oyuzden de korkuyorum 1 ay daha gecse daha rahat olucam sanirim.
Zaman zaman yan yastığından rahatsiz olduğu oluyo ozamanda sirtini normal yastikla destekliyorum yine yan yatiriyorum.
Iste biz sık ve az beslenmeyi yapamıyoruz . Bazen 20 dkyi geciyo emmesi cekince agliyo. Hatta emerken kustuğu bile oluyo. Bazen cok derin uyuyo az yediği zamanda cok uyuyunca ac kaliyo diye vicdan yapiyorum uykusunu boluncede cok huysuzlaniyo. Ay cok karisik bi duzen oturtamadik uyku duzeni bile sasti bu refluden

Gece kac kere uyaniyor bebisleriniz. Bebgm 66 gunluk oldu. Emmek icin 2 bucuk satte bir klkiyor ne zamn deliksiz gece yatp sabh klkacagm gunlere baslicam.:KK64: Biraz oncede karnini doyurdm altini aldm bana gulucukler atiyo agulayp duruyor konus bnle der gibi :KK6:

Gece kac kere uyaniyor bebisleriniz. Bebgm 66 gunluk oldu. Emmek icin 2 bucuk satte bir klkiyor ne zamn deliksiz gece yatp sabh klkacagm gunlere baslicam.:KK64: Biraz oncede karnini doyurdm altini aldm bana gulucukler atiyo agulayp duruyor konus bnle der gibi :KK6:
Gece sadece emzirme bence uyanmadan altını açarsan gece uykuşu bölünür gece ile gündüz farkını anlamaz

Benimki yatsa da keşke 2 saatte bir kalkması kalsa be güzel maşallah inşallah o da kalkar güzel uyku çekersin. Bide yatağında da yatmıyor hala üstümde. Tek o olsa kalsın üstümde 2 yaşında kızım var bide sabaha karşı bebişim yatıyor 1 saat sonra diğer kızım kalkıyor. Sonunda lafayı yicem heralde.

Benimki yatsa da keşke 2 saatte bir kalkması kalsa be güzel maşallah inşallah o da kalkar güzel uyku çekersin. Bide yatağında da yatmıyor hala üstümde. Tek o olsa kalsın üstümde 2 yaşında kızım var bide sabaha karşı bebişim yatıyor 1 saat sonra diğer kızım kalkıyor. Sonunda lafayı yicem heralde.
Bebeğin göğsünde falan uyur kalırsa yerine al yerinde yatsın canim yanına kendi kıyafetlerinden koy o zaman beşiğinde uyur. Senin kokunu arıyordur o yuzden beşiğinde yatmıyordur. Bana komşumuz böyle dedi bende ise yaradı canim.

Adh hormonuydu sanırım adı ondan dolayı bebekler gece uyurken çiş yapmazlarmış. İlk doğduğu zamanlar geceleri açıyordum altını genelde kuru oluyordu ya da az çişli oluyordu sonradan öğrendim yapmadıklarını artık geceleri altını açmıyorum ben de böylece uykusu da açılmıyor emzirip yatırıyorum hemen. Kaka yaparsa zaten çok gürültülü yaptığı için muhakkak haberim oluyor öyle açıyorum ama kaka da yapmıyor benimki pek geceleri.

selam bayanlar
benim oğlum diş cikariyo galiba 70 günlük altta iki dis yeri belirmis dokundum sertte
iki üç gündür de inanilmaz huzursuz mutsuz felegimi şaşırdım sürekli ağlama nöbetleri geciriyo
bu kadar erken çıkması normal mi basina gelen veya bilgisi olan var mi. hemen cikmayip da uzun süre cekebilir mi yavrum
bu sıkıntıyı
biz anca salı günü gidebiliriz doktora esim o gün evde olacak

kızlar biz dün sünnet olduk ama krem falan vermedi doktorumuz sadece batikon sür dedi sizler sünnet yaptırdınızmı
Benim oğlumda 2 buçuk aylık 2 aylıkken yaptırdık bizde calpol ve sadece batikon verdi bizede bı beden büyük bez aldik batikon sıkıp bardak koyup kapattım cnm

Back