- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #32.221
Canim kilosu hakkinda bi bilgim yok ama ilk tahlilde genelde yanılma olabiliyormus ikincisi iyi cikicaktir Allahin izniylekızlar yeni doğum yapan annelere sorum olacak cvp verirseniz çok sevinirim. 5kasımda dogum yaptım ben oglum 3500kg dogdu 6.günü yani 11kasımda saglık ocagında 4kg çıktı kilosu bugün aradılar tsh hormonu 8 çıkmış oglumun tekrar kan aldılar ve bugün tartıldığında 4650kg çıktı kilosu hemşire çok hızlı kilo alıyor bu iyi değil falan dedi bide bu hormon yüksek çıkınca moralim çok bozuldu sizin gelişimler ne durumda ?
Benim 3 günlük kilo veriyor şu an tabii. Ama bahsettiğin kilo alim biraz hızlı. Sadece anne sütü veriyorsan, yapilacak birşey yok sanırım. Tsh mı 8? Serbest t4 kac? O da önemli. Üzülme canım, bir arkadaşın da oldu her hafta kan alarak takip ettiler bebeği, düştü zamanla. Dusmezse de ilacı var. Yalnız çocuk doktoruyla değil, çocuk endokriniyle gorusmelisin mutlaka. Bunu ihmal etme cok önemlikızlar yeni doğum yapan annelere sorum olacak cvp verirseniz çok sevinirim. 5kasımda dogum yaptım ben oglum 3500kg dogdu 6.günü yani 11kasımda saglık ocagında 4kg çıktı kilosu bugün aradılar tsh hormonu 8 çıkmış oglumun tekrar kan aldılar ve bugün tartıldığında 4650kg çıktı kilosu hemşire çok hızlı kilo alıyor bu iyi değil falan dedi bide bu hormon yüksek çıkınca moralim çok bozuldu sizin gelişimler ne durumda ?
Canım anne sütü veriyorum sadece evet inş düşük çıkar değeri ya çok üzüldüm offBenim 3 günlük kilo veriyor şu an tabii. Ama bahsettiğin kilo alim biraz hızlı. Sadece anne sütü veriyorsan, yapilacak birşey yok sanırım. Tsh mı 8? Serbest t4 kac? O da önemli. Üzülme canım, bir arkadaşın da oldu her hafta kan alarak takip ettiler bebeği, düştü zamanla. Dusmezse de ilacı var. Yalnız çocuk doktoruyla değil, çocuk endokriniyle gorusmelisin mutlaka. Bunu ihmal etme cok önemli
canım ilk aylarda yüksek olabiliyor 10 a kadar normal, tsh yüksekliği kilo alımına sebep olur ama sizinki çok yüksek değil canını sıkma t3 t4 nasıl çok düşük mükızlar yeni doğum yapan annelere sorum olacak cvp verirseniz çok sevinirim. 5kasımda dogum yaptım ben oglum 3500kg dogdu 6.günü yani 11kasımda saglık ocagında 4kg çıktı kilosu bugün aradılar tsh hormonu 8 çıkmış oglumun tekrar kan aldılar ve bugün tartıldığında 4650kg çıktı kilosu hemşire çok hızlı kilo alıyor bu iyi değil falan dedi bide bu hormon yüksek çıkınca moralim çok bozuldu sizin gelişimler ne durumda ?
73 le hamile kalmıştım 82 ile doğuma girdim suan 74 canım :) ama veremem sanırım artık çünkü sürekli acıkıyorum yiyorum da yiyorum hatta tekrar alabilirimÇok güzel ya inş bende veririm kaç kilo almıştın ki sen canım
maşallah73 le hamile kalmıştım 82 ile doğuma girdim suan 74 canım :) ama veremem sanırım artık çünkü sürekli acıkıyorum yiyorum da yiyorum hatta tekrar alabilirim
Cocuk endokrinolojisine gitmeniz lazim, bu çok önemli. Bir de, farklı tartilarla da tarttir. Sonra da kendin hesapla. Mesela biz hastaneden çıkarken gerizekali bir doktor geldi kontrol etmeye. Steteskopu kulagina takip, telefonla konusarak göğsünü dinledi bebegin!!! Sonra hemsire soydu, tartti. Doğum kilosuyla hesapladı yuzde 7.2 biraz fazla dedi, mama vermem için çok cok sıkı tembihledi. Ama sut var, gunah değil mi mama vermeyeCanım anne sütü veriyorum sadece evet inş düşük çıkar değeri ya çok üzüldüm off
3 günde bi yaptırıyorum cnm bizde 1 aylık olduk kakası beline çıkmadığı sürece tabi 3 günArkadaşlar bugün 21 günlük olduk şükürler olsun kaç günde bir banyo yapıyor bebekleriniz
Bende eşimle akşam yıkıyorum canım banada suyunu dökme sabah dök dediler ama ben umursamadım batıl inanç die düşünüyorumBelki saçma gelecek ama komşularım geldi akşam Bebek yıkanmaz dediler bende evde tek olunca akşamları eşim yardımcı oluyordu böyle bir şey var mi ki siz yıkarken akşam ya da sabah yıkamaya dikkat ediyor musunuz
kızlar yeni doğum yapan annelere sorum olacak cvp verirseniz çok sevinirim. 5kasımda dogum yaptım ben oglum 3500kg dogdu 6.günü yani 11kasımda saglık ocagında 4kg çıktı kilosu bugün aradılar tsh hormonu 8 çıkmış oglumun tekrar kan aldılar ve bugün tartıldığında 4650kg çıktı kilosu hemşire çok hızlı kilo alıyor bu iyi değil falan dedi bide bu hormon yüksek çıkınca moralim çok bozuldu sizin gelişimler ne durumda ?
oda sıcaklığında 3saat buzdolabında 3gün dondurucuda 3Ay saklanmalı demişlerdi bizeDogum yapmamis olanlara tavsiyem mutlaka ama mutlaka göğüs kalkanı alın. Ben tam 2 gün üst bedenim tamamen açık gezmek zorunda kaldım. Asla hicbirsey değecek gibi degildi açık yara oldu. Bu sefer de sirtimi usuttum cok kötü oldu. Yani kalkan şart bence. Pazar olduğu için 20 tane eczane gezdiler bulamadılar perisan oldum. O yüzden mutlaka götürün hastaneye.
Silikon ucu pek sevmedi oglum ama bence o da lazim. Tavsiyem, dış cemberi buyuk olanlardan alin, digeri çocuğun ağzına doluyor.
Hala savasla tutuyor memeyiAllah yardimcimiz olsun. Sol tarafi tutamadigi icin tas gibi oldu 1 saat pompayla sagdik. Oda sıcaklığında ve buzdolabında kaç saat durabilir?
Sezeryan olacak arkadaşlara gerçekten korkulacak birşey olmadığını tekrar tekrar soyluyorum. Bekleyenlere hayırlı doğumlar
Bende 64le hamile kalıp 83le girdim Doğuma şimdi kaç oldum bilmiyorum ama koca bi göbek duryo73 le hamile kalmıştım 82 ile doğuma girdim suan 74 canım :) ama veremem sanırım artık çünkü sürekli acıkıyorum yiyorum da yiyorum hatta tekrar alabilirim
Yok canım bebeği etkilemedi hiç.Canım bişey soracam. Duphalacı içtiğin zaman bebek de ishal oldu mu. Benim bebek de ishal olunca bıraktım şurubu
Canım bende öyle biliyorum ama acil banyo yapması gerekiyorsa da o suyu dökmezdik sabahı bekliyordukBelki saçma gelecek ama komşularım geldi akşam Bebek yıkanmaz dediler bende evde tek olunca akşamları eşim yardımcı oluyordu böyle bir şey var mi ki siz yıkarken akşam ya da sabah yıkamaya dikkat ediyor musunuz
bende mama vermiyorum sadece anne sütü ama canım sıkıldı yaCanım benim oğlum da çok hızlı kilo alıyordu. Hep ortalama üstünde, üst sınıra yakın gitti kilosu. Doktoru mama veriyor olsan mamayı keserdik, daha düzenli bir beslenme planı yapardık ama sadece anne sütü alıyorken yapacak birşeyimiz yok demişti. Hep kilo olarak önde gitti, ayaklanıp hareketlenince kilo alım hızı yavaşlamıştı. Şimdi 27 aylık halen ortalama üzerinde ama eskisi gibi kilolu değil. Şimdi kızım da 1 haftalık oldu, çok şükür doğum kilosunu geçti.
Tsh hormonu için de çok bilgim yok ama arkadaşımın bebeğinde de geri aramışlardı. Yanılmıyorsam onlar hastanede tekrarlatmışlardı tahlili. Bi sıkıntısı yok diye biliyorum şu an.
İşitme testini hastanede yapıyorlar bizden ikinci kez yaptırmamızı istemediler hatta sordum tekrarlanacak mı diye gerek Yok dendiGeçen bahsetmiştim daha işitme testine götürmedim. Bugün il sağlıktan biri aradı resmen tehdit etti, işitme testine götürmezsem sosyal hizmetleri arayacağına dair. Hayrola dedim ya? Memlekette bir sürü yardıma ihtiyacı olan bebek var çocuk var. Çok saçma geldi yaklaşım.
İşitme testini hastanede yapıyorlar bizden ikinci kez yaptırmamızı istemediler hatta sordum tekrarlanacak mı diye gerek Yok dendi
Canım benim büyük oğlum da ayda iki kilo alıyordu üst sınır iki kiloymuş doktor bu kadar kilo alması iyi değil ama anne sütü alıyorsa sadece yapacak bişey yok dendibende mama vermiyorum sadece anne sütü ama canım sıkıldı ya
Canım hiç yapılmadıysa yaptır bence de önemli çünküBizde yapmadılar 35+5 Doğum olduğu için abr testi diye bir işitme testi yaptırmamız gerekiyormuş, o da Doğum yaptığım hastanede yoktu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?