• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
kızlar yeni doğum yapan annelere sorum olacak cvp verirseniz çok sevinirim. 5kasımda dogum yaptım ben oglum 3500kg dogdu 6.günü yani 11kasımda saglık ocagında 4kg çıktı kilosu bugün aradılar tsh hormonu 8 çıkmış oglumun tekrar kan aldılar ve bugün tartıldığında 4650kg çıktı kilosu hemşire çok hızlı kilo alıyor bu iyi değil falan dedi bide bu hormon yüksek çıkınca moralim çok bozuldu sizin gelişimler ne durumda ?
Canim kilosu hakkinda bi bilgim yok ama ilk tahlilde genelde yanılma olabiliyormus ikincisi iyi cikicaktir Allahin izniyle

kızlar yeni doğum yapan annelere sorum olacak cvp verirseniz çok sevinirim. 5kasımda dogum yaptım ben oglum 3500kg dogdu 6.günü yani 11kasımda saglık ocagında 4kg çıktı kilosu bugün aradılar tsh hormonu 8 çıkmış oglumun tekrar kan aldılar ve bugün tartıldığında 4650kg çıktı kilosu hemşire çok hızlı kilo alıyor bu iyi değil falan dedi bide bu hormon yüksek çıkınca moralim çok bozuldu sizin gelişimler ne durumda ?
Benim 3 günlük kilo veriyor şu an tabii. Ama bahsettiğin kilo alim biraz hızlı. Sadece anne sütü veriyorsan, yapilacak birşey yok sanırım. Tsh mı 8? Serbest t4 kac? O da önemli. Üzülme canım, bir arkadaşın da oldu her hafta kan alarak takip ettiler bebeği, düştü zamanla. Dusmezse de ilacı var. Yalnız çocuk doktoruyla değil, çocuk endokriniyle gorusmelisin mutlaka. Bunu ihmal etme cok önemli

Benim 3 günlük kilo veriyor şu an tabii. Ama bahsettiğin kilo alim biraz hızlı. Sadece anne sütü veriyorsan, yapilacak birşey yok sanırım. Tsh mı 8? Serbest t4 kac? O da önemli. Üzülme canım, bir arkadaşın da oldu her hafta kan alarak takip ettiler bebeği, düştü zamanla. Dusmezse de ilacı var. Yalnız çocuk doktoruyla değil, çocuk endokriniyle gorusmelisin mutlaka. Bunu ihmal etme cok önemli
Canım anne sütü veriyorum sadece evet inş düşük çıkar değeri ya çok üzüldüm off

canım ilk aylarda yüksek olabiliyor 10 a kadar normal, tsh yüksekliği kilo alımına sebep olur ama sizinki çok yüksek değil canını sıkma t3 t4 nasıl çok düşük mü

Canım anne sütü veriyorum sadece evet inş düşük çıkar değeri ya çok üzüldüm off
Cocuk endokrinolojisine gitmeniz lazim, bu çok önemli. Bir de, farklı tartilarla da tarttir. Sonra da kendin hesapla. Mesela biz hastaneden çıkarken gerizekali bir doktor geldi kontrol etmeye. Steteskopu kulagina takip, telefonla konusarak göğsünü dinledi bebegin!!! Sonra hemsire soydu, tartti. Doğum kilosuyla hesapladı yuzde 7.2 biraz fazla dedi, mama vermem için çok cok sıkı tembihledi. Ama sut var, gunah değil mi mama vermeye :( icime sinmedi, baska bir çocuk doktoruna goturdum, cok cok ilgilendi her yerini kontrol etti. Soydu tartti, hesapladi, yuzde 7.2 degil, 5.4 dedi. Perşembeye kadar mama verme memeyle olan alımına bakalım dedi. Yani tek tartiya, tek hemsireye guvenme, kendin de tart

Belki saçma gelecek ama komşularım geldi akşam Bebek yıkanmaz dediler bende evde tek olunca akşamları eşim yardımcı oluyordu böyle bir şey var mi ki siz yıkarken akşam ya da sabah yıkamaya dikkat ediyor musunuz
Bende eşimle akşam yıkıyorum canım banada suyunu dökme sabah dök dediler ama ben umursamadım batıl inanç die düşünüyorum

Canım benim oğlum da çok hızlı kilo alıyordu. Hep ortalama üstünde, üst sınıra yakın gitti kilosu. Doktoru mama veriyor olsan mamayı keserdik, daha düzenli bir beslenme planı yapardık ama sadece anne sütü alıyorken yapacak birşeyimiz yok demişti. Hep kilo olarak önde gitti, ayaklanıp hareketlenince kilo alım hızı yavaşlamıştı. Şimdi 27 aylık halen ortalama üzerinde ama eskisi gibi kilolu değil. Şimdi kızım da 1 haftalık oldu, çok şükür doğum kilosunu geçti.
Tsh hormonu için de çok bilgim yok ama arkadaşımın bebeğinde de geri aramışlardı. Yanılmıyorsam onlar hastanede tekrarlatmışlardı tahlili. Bi sıkıntısı yok diye biliyorum şu an.

O
Dogum yapmamis olanlara tavsiyem mutlaka ama mutlaka göğüs kalkanı alın. Ben tam 2 gün üst bedenim tamamen açık gezmek zorunda kaldım. Asla hicbirsey değecek gibi degildi açık yara oldu. Bu sefer de sirtimi usuttum cok kötü oldu. Yani kalkan şart bence. Pazar olduğu için 20 tane eczane gezdiler bulamadılar perisan oldum. O yüzden mutlaka götürün hastaneye.
Silikon ucu pek sevmedi oglum ama bence o da lazim. Tavsiyem, dış cemberi buyuk olanlardan alin, digeri çocuğun ağzına doluyor.
Hala savasla tutuyor memeyi :KK43: Allah yardimcimiz olsun. Sol tarafi tutamadigi icin tas gibi oldu 1 saat pompayla sagdik. Oda sıcaklığında ve buzdolabında kaç saat durabilir?
Sezeryan olacak arkadaşlara gerçekten korkulacak birşey olmadığını tekrar tekrar soyluyorum. Bekleyenlere hayırlı doğumlar
oda sıcaklığında 3saat buzdolabında 3gün dondurucuda 3Ay saklanmalı demişlerdi bize

Geçen bahsetmiştim daha işitme testine götürmedim. Bugün il sağlıktan biri aradı resmen tehdit etti, işitme testine götürmezsem sosyal hizmetleri arayacağına dair. Hayrola dedim ya? Memlekette bir sürü yardıma ihtiyacı olan bebek var çocuk var. Çok saçma geldi yaklaşım.

Belki saçma gelecek ama komşularım geldi akşam Bebek yıkanmaz dediler bende evde tek olunca akşamları eşim yardımcı oluyordu böyle bir şey var mi ki siz yıkarken akşam ya da sabah yıkamaya dikkat ediyor musunuz
Canım bende öyle biliyorum ama acil banyo yapması gerekiyorsa da o suyu dökmezdik sabahı bekliyorduk

Canım benim oğlum da çok hızlı kilo alıyordu. Hep ortalama üstünde, üst sınıra yakın gitti kilosu. Doktoru mama veriyor olsan mamayı keserdik, daha düzenli bir beslenme planı yapardık ama sadece anne sütü alıyorken yapacak birşeyimiz yok demişti. Hep kilo olarak önde gitti, ayaklanıp hareketlenince kilo alım hızı yavaşlamıştı. Şimdi 27 aylık halen ortalama üzerinde ama eskisi gibi kilolu değil. Şimdi kızım da 1 haftalık oldu, çok şükür doğum kilosunu geçti.
Tsh hormonu için de çok bilgim yok ama arkadaşımın bebeğinde de geri aramışlardı. Yanılmıyorsam onlar hastanede tekrarlatmışlardı tahlili. Bi sıkıntısı yok diye biliyorum şu an.
bende mama vermiyorum sadece anne sütü ama canım sıkıldı ya

Geçen bahsetmiştim daha işitme testine götürmedim. Bugün il sağlıktan biri aradı resmen tehdit etti, işitme testine götürmezsem sosyal hizmetleri arayacağına dair. Hayrola dedim ya? Memlekette bir sürü yardıma ihtiyacı olan bebek var çocuk var. Çok saçma geldi yaklaşım.
İşitme testini hastanede yapıyorlar bizden ikinci kez yaptırmamızı istemediler hatta sordum tekrarlanacak mı diye gerek Yok dendi

Bizde yapmadılar 35+5 Doğum olduğu için abr testi diye bir işitme testi yaptırmamız gerekiyormuş, o da Doğum yaptığım hastanede yoktu.
Canım hiç yapılmadıysa yaptır bence de önemli çünkü
Ben ilk oğlumda bi kontrolünü atlamıştım bilmiyordum takiplerin bu kadar önemli olduğunu o dönem de hiç evde kalmadım memlekete falan gitmiştik numaramı da değiştirmiştim o dönem sağlık ocağındaki hemşire didik didik beni aramış tesadüf oraya gidince öğrendim sağlık bakanlığı onları zorunlu tutuyor hatta en son bi yerde hastaneye girmişsiniz o hastaneyi aradık size yine ulaşamadık dedi
Kadın bayağı tepki göstermişti bize hatta maaşımı dahi etkiledi deyip söylendi durdu eşim de dayanamadı bu kadar konuşmanıza gerek Yok maaş farkınız neyse biz öderiz dedi en son hiç susmamıştı çünkü

Back