2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Canm benm sutum ıncır kompostosuna pekmez kattm oyle ıctm hosaf gıbı ve sutumu artırdı.kuru ıncırı 4 e bol kaynat ıcıne seker yerıne pekmez kat oyle ıc hem de kan yapar.gogıs ucu benm de yara bende care bulamadm arkadaslar gogus kalkanı ve gogus ucunu kuru tutmayı onerıyo

Normal doğum yapan arkadaşlar bi sorum olcak tuvalete çıkamıyorum dikişlerim çok fazla değil ama afedersiniz ıkınmaktan korkuyorum o yüzden de çıkamıyorum böyle durumda olan var mı doktorunuz herhangi bir ilaç önerdi mi

drburcu92 canim
Bana da geriden geliyor deyip durdu doktorum.

Arkadaslar dun de geriden geliyor gibi cümlelere takilan arkadaslar oldu.
Ölcumu bilgisayar ortalama degerlere kiyasen yapiyor. Mesela bilgisayara gore 2,5 kg daki bebek 36 haftalik
3,0kg 38
3,5kg 39
4,5 kg 40 ( rakamlari salliyorum)

Ama her bebegin yapisi farkli mesela ben minyon tipliyim dogum oncesindeki olcume gore 3kg gorunen yavrum bilgisayara gore 38 haftalik gorunuyor ama bu dmeek degildir ki yavrumun gelisimi geride. Sadece ortalamaya gore geride. Ondan sakin bu degerlere takilmayin doktorlar saglikli dediyse tamamdir elhamdulillah.

Biz eve çıktık çok şükür. Ayaklarim anlatılmaz derecede şişti. Arada bas agrisi gelip gidiyor. Onun dışında bir sorun yok. Inanın sezeryanin hic korkulacak yanı yok bin şükür. Bebeğim sag memeyi tutuyor, solu tutmuyordu. Taş gibi oldu, duşa da giremiyorum. Sicak havlu koyup yağlarla elimle boşaltmaya çalıştım. Ikisini de 15er dakika emziriyorum. En fazla da 2 saat uyumasina musade ediyoruz. Zor uyanıyor tabii. Persembe kontrol var ona göre kilosuna bakıp inşallah guzel haberler alacağız.
Hastanede ucretsiz işitme testi yapıldı. Vucudunda dokuntuler var ama normal dedi doktor. Inanilmaz saçlı bir bebek, neredeyse omuzlarına geliyor ❤ göbeğine hic birsey vermediler, ilaç pomad vs hic birsey yok. Dusene kadar yikamak yok, düştükten 1 gun sonra yikanabilir dedi. Hastaneden çıkarken yüzde 5.5 kilo kaybi vardı inşallah telafi edeceğiz.
Humana ve sekersiz incir kompostosu içtim. Bence sut durumuna bakarak kullanın. Benim biraz fazlaca geldi bebek bitiremiyor zor oluyor. Bugün hiç içmedim. Fazlasi da zarar.
Bizden haberler bu kadar ❤

Dün paylasmistim yavrum cok hizli nefes alip veriyor. özellikle uyurken her 10 saniyede nefes almasi acayip hizlaniyor. Cuma bundan dolayi hastaneye gitmistik olabilir demisti ama doktor genc birseydi pek tatmin olmamistim bugun kendi cocuk doktorumuza gosterdik o da korkulacak birsey yok bebeklerde ilk dönem olabiliyormus onemli olan yuzunun rengi mor olmamasiymis. Ilk yavrumda boyle birsey yasamadigim icin bir de cevremdekilerin de dikkatini cekmesi beni tedirgin etmisti. benim gibi tedirgin olan arkadaslarim olmus ondan paylasmak istedim

Benim 2 haftadan fazla gerilik vardi ve 38+6da sezeryan oldum. Son ultrason olcumu 2920 gramdi. Ertesi gün 3090 gram doğdu. Doktorum bana hep, bir sorun yoksa yapısı minyondur dedi. Yani hepimiz ayni seyi yesek ayni kiloyu almayiz falan diye anlattı

Hayırlı olsun bebiş sağlıkla büyüsün evinde inşallah. Benimde sezeryan sonrası ayaklarım davul gibi olmuştu. Birinci haftamzda indi. Göbeğine babusol kullandım ben hergün oda tam 1. Haftasında düştü. Göbeği düşmeden 1 kere yıkayabilirsiniz demişlerdi yıkadık. Simdi gün aşırı yıkıyoruz.

Süt ve mama dengesi konusunda ilk kızımda arastirdiklarimdan birşeyler yazmak istiyorum, belki faydası olur

Bebeğimiz ne kadar çok emerse süt o kadar çoğalır,beyne sürekli süt yetmiyor, üretimi artir mesajı gider, eğer mama verirseniz ,karni doyar ve sizden daha az süt içer, böylece sütünüzün artma şansı azalır, yani kısır br donguye girilmiş olur...

Mama içen bebeklerin ağlamama sebebi ise mamanın doyurucu olması değil, midede uzun süre sindirilemeden bekliyor olmasıymış...

Sarılık, şekerin düşmesi vs gibi mecburi durumlarda tabiki başka çare kalmiyor, ben de iilkkizimda 2 gün kullandim, ama pes etmemenizi öneririm zaten ilk başlarda yok memeyi tutturmak, yok ucunun yarasından canımızdan can gitmesi,uyandıramamak, düzeni oturtana kadar gerçekten çok zor günler geciyor... Sonrasında ise anne mücadelesiyle herşey yoluna giriyor, zorluklar unutulup gidiyor çok şükür...

Eğer anne gerçekten isterse, beyin vücut buna odaklanır, yediğiyle, ictigiyle, ılık duşu, uykusuyla her açıdan da destekleyerek başarır diye inanıyorum.
Saygılarımla

Not: Hala doğurmadım

Ben humana still tea içiyorum bi de ayran içiyorum. Süt kalitesi artsın diye de badem ceviz fındık yiyorum. maaşallah iyi şu an sütüm göğüs yarası için de aventin göğüs ucu kalkanını kullanıyorum çok rahat ettim.

Kızlar merhaba bizde bugün son kontrolumuzu yaptırdık yarın saat 13 de sezeryana giriyorum artık bebeğim gelicek hem çok mutluyum hem çok endiseliyim rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Aramızda bir güncük varmış. Ben de heyecan yaptım şimdi yarın bebeğinize kavuşacağınızı duyunca :) sağlıklı bi operasyon geçirirsiniz inşallah

Ben yarın yaptırıcam, özel hastaneden fiyat aldım 50 tl dediler bana.

Kızlar kızımın ağzında pamukçuk oluşmuş yaşayan varsa nasil düzeldi. Brn şimdi Karbonatli su surdum gogus ucuna öyle emzirdim
Sezeryan olan arkadaşlar akintilarınız ne âlemde..benim ara ara baya azalıyor ama bugün bir Pedi dolduracak şekilde kisa sürede aktı. . Rengi değişiyor Kırmızının tonları. .kahve turuncumsu da olabiliyor. 14 gün oldu
Normal midir

kompstonicyrm cnm ama pekmezli denendn bir deneyeym ins olur.. ah hic sorma emzirirken tum kaniyo cnm cok yanyo nolck blmyrm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…